• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri adamla bir ömür....

• Konu Sahibi Konu Sahibi mahjo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
illa boşanılır demeyin ama gözünüzü de açın.maaşı sizin maaşın 2 katı olduğu halde size ağır ekonomik şiddet uyguluyor kişilik vermiyor.ya kendisini düzeltsin ya da çıksın hayatınızdan.burada hamile öğretmen kadının düz bir çizme bile almasına eşi izin vermiyordu.izin diyorum bakın ne komik kelime.çalışan kadın kendi parasını harcayamıyordu normal mi?
Evet benim eşimde öyleydi ya sırf ayakkabı aldım diye 50 altmış tl lik gitti ayakkabıliktan tüm ayakkabılarımı aldı geldi bu kadar ayakkabın var nasıl alırsın diye şok olmuştum

Gelirin varmış.
Bu süreçte eve destek olmak yerine istediklerini al.
Ha ters psikoloji olarak adamı da temizliğe vs dahil etme, sen de yapma. Temizliğe düzenli birini ayarla.
Sallama bir süre, kendi kendine delirsin.
Boşanacak olursanız da robot süpürge vs almış olursun.

Temizlik konusunda benim eşim de titizim ayağına biraz cimriliğe yatıyor. Almıyor temizlikçi eve. Kasım ayında dedim, ben çok yoğunum yemek temizlik için birini bulalım. Yine yok başkası eşyamızı ellemesin başkası yapmasın diye başladı konuşmaya. E dedim o zaman sende, benim vaktim yok. Her hafta bir tam temizlik bir detaylı oda temizliği yaptı, yemekleri de yaptı. Bu sabah ben uyurken perdeleri söküp atmış makineye. Ne ben pes ediyorum ne o. Kendi bilir açıkçası benim için x yapmış kocam yapmış fark yok ben yapmadıktan sonra.

Bu şekilde savaşa girmek iyidir. Kavgaya gerek yok.
O da öyle aynı kaderi yaşıyoruz benim eşimde çok titiz düzenli biri ama cimriligi uğruna almıyor eve temizlikçi malesef.ama hem de ben her işe yetineyim istiyor

Benim eşim de çok cimri maalesef cimri insanlar değişmiyor ya öyle kabulleneceksiniz ya da yapamıyorum derseniz bitireceksiniz. Ben de çalıştığım için idare ediyorum bir şekilde. İhtiyaçlarımı kendim karşılıyorum her türlü 🤷🏻‍♀️
Ben de kendim karşılıyorum herseyimi çalışmasam galiba hiçbir şey almazdı bana asla

Merhaba gecen ki konumu hatırlayanlar bilir eşimle maddi yönden anlaşmazlık yaşıyoruz.bosanma noktası geldik aileler girdi işin içine. Bi şekilde ikna ettiler barışın diye. Yani açıkçası benim ailem çok istedi barışın diye .kayinvalideme kalsa 6 ay ayrı kalın diyordu. Ya cocuk için deneyelim dedik bir kere daha ama yok değişmiyor adam dün markete gittik 2 tane alışveriş cantasi aldım evden hemen otoparka inince dedi ki 2 canta aldığına göre çok şey alacaksanız gibi aldığımız şeyler de süt yağ gerekli şeyler yani ben de kavga edeceksek ben geri döneyim dedim .sonra şaka yaptım dedim.markete girdik şunu da alalım bunu da alalım diye soruyorum .böyle ömür geçer mi.hafta sonları olunca evi temizliyoruz eşim evi süpürür ben de yani yarı yarıya görev bölümü yaparız çünkü cimriligi yüzünden eve temizlikçi aldırmıyor.ayda bir gelse ne olur ki parasını vereyim ben dedim .ayda bir de gelse bizim ev 4 gün sonra eski haline döner dedi.bir de kendi titiz biri .Ne olacak her hafta alan var iş yerinde şu arkadaş herhafta alıyor dedim .git onun kocası ile evlen madem dedi bana . Bugün kahvaltıda sataşti bana Bi hafta sonum var onda da temizlik yapıyorum dedi dün çalışmıştı.sen niye yapmadın dedi bilerek beni mi bekletiyorsun dedi temizlik için. Ben de dün Bi arkadaşlara gitmiştim. Yarın birlikte yaparız diye düşündüm. Eve robot süpürge istiyorum çalıştığım için cocuk da var .alacaksan al kendin ben den bes kuruş bekleme diyor .artık tahammülüm kalmadı bu adama ya gerçekten
Boşayın. Başka da lafa gerek yok zaten. Temizlikçi istemeyip kendisi yapacaksa laf etmek ne seviye bir şımarıklık bilemiyorum. Bu çağın erkeğinin tek sorunu var bence; kibir. Her türlü nemalanmayı kendine nasıl bu kadar hak görür insan...

Ben de kendim karşılıyorum herseyimi çalışmasam galiba hiçbir şey almazdı bana asla
Her şeyinizi karşılamanın yanında onu da bakıyorsunuz işte. O evde yaşayarak bunlardan faydalanmayı biliyor. Allah ıslah etsin evinin sorumluluğunu alamayan bu erkekleri.

bizler ota bo..a alınıyormuşuz öyle yazılmış.evde süpürge yapacak çok vaktimiz varmış .ne kadar da vasıfsız ne kadar da eğitimsiz görülüyoruz pesss.iş hayatına dönüp dönmeyeceğim belli değil ama okulun önünde arabada bile italyanca çalışıyorum mesela.süpürge yapacağıma gazete okurum bir dostumu arar halini hatrını sorarım.çocuğumu gezdiririm kahve yapar keyifle içer k.k da takılırım.borsa takip ederim saçlarıma bakım yaparımm .boş vakit dedikleri ne ola ki bibim? :KK45: :KK45:
Valla benden çok çalısanlar alıniyor 🤷🏼‍♀️ benim o kadar boş vaktim olmuyor nedense niye acaba :27: boş vakti olan yapsin napim 🤣

Boşayın. Başka da lafa gerek yok zaten. Temizlikçi istemeyip kendisi yapacaksa laf etmek ne seviye bir şımarıklık bilemiyorum. Bu çağın erkeğinin tek sorunu var bence; kibir. Her türlü nemalanmayı kendine nasıl bu kadar hak görür insan...
Çünkü onlar,annelerinin paşaları olarak büyütülüyor.

Ev hanımlarının da ota b.ka alınması adet oldu yani gayet açık değil mi sebebi, evde süpürge yapacak daha çok vakti var ya da çalışmıyorken eşleri onlara süpürge alabiliyor ben kendi paramla alamıyorum mesajı var, kadın kendi haline üzülüyor, ev hanımlarını yermiyor yani. Durduk yer polemik yaratmaya gerek var mı
Ev hanımlarına laf etmedim asla yani ev hanımı olsa tüm gün evdesin diye almazdı cimri ya şimdi çalıştığım halde gerekli yetişemiyorum çünkü herseye Ben. Sabah yedi de kalk akşamüstü kreşe git çocuğu al eve gelesiye saat alti yoğun bir işte çalışıyorum akşamları süpürge açmak bile istemiyorum

Ev hanımlarına laf etmedim asla yani ev hanımı olsa tüm gün evdesin diye almazdı cimri ya şimdi çalıştığım halde gerekli yetişemiyorum çünkü herseye Ben. Sabah yedi de kalk akşamüstü kreşe git çocuğu al eve gelesiye saat alti yoğun bir işte çalışıyorum akşamları süpürge açmak bile istemiyorum
eleştirimi ben size yazmadım valla.aman ev kadınısın 2 süpürge yapıverirsin boş vaktin çok tarzı yazanlara yazdım.hem çalışıp hem çocukla ilgilenmek hem de evişleri dünyanın en ağır işi haklısınız.üstüne de evde huzur yok değer görme yok aldığına sattığına karışmak var.moralsiz zaten insanın canı istemez ev işi yapmak

Ben süpürge olsun eve temizliğe yardımcı olsun onları da kendim yapıyorum. Kimine göre çekilmez bir hayat gibi gelebilir her halde içinde olmasam bu durumun ben de öyle düşünürdüm. Ama dediğim gibi ya kabullenmek gerekiyor ya da devam etmemek. Başka seçenek yok

Bile kısmı çok itici yalnız. Bile ne demek. Benim değerimi çalışıp çalışmamam belirlemez. Bu arada calisiyorum🙋
size komik bir şey anlatayım.adını dahi bilmediğim yüzünü hatırlamadığım bir veli beni aradı geçen hafta.neymiş işe başlamış çocuğunu her gün okula bırakıp alabilirmiymişimmm? :KK45: ev kadınıyım diye arabam var diye çocuğumu okula kendim götürüyorum diye ne mecburiyetim var her sabah okula bırakmaya her okul çıkışı o strese girmeye.pandemi var kronik hastayım komşumu bile götürmüyorum dedim.üstüne ee neyiniz var dendi evim ne taraftaymış dendi pesss.çalışıyorlar diye komşularıma da yemek yapıp bırakayım o zaman.allahtan benim komşularım kaliteli insanlar da bir gün çalışıp çalışmama vaktin bol olup olmaması konusu açılmadı aramızda

Çünkü onlar,annelerinin paşaları olarak büyütülüyor.
Aslında anneler, kocalarının onları sevmesi için doğurdukları erkek çocukları değerli hissedebilmek için el üstünde tutmaya çalışıyorlar. Ve bir yandan da erkek çocuğa ayrıcalıklı davranmasalar kocalarından duyacakları lafları aslında biliyorlar:)
Bu gene erkek isteklerinin üstüne kurulu bir döngü, kadın bu döngüye hizmet edersem onaylanırım kafasında parçalıyor kendini işte...

size komik bir şey anlatayım.adını dahi bilmediğim yüzünü hatırlamadığım bir veli beni aradı geçen hafta.neymiş işe başlamış çocuğunu her gün okula bırakıp alabilirmiymişimmm? :KK45: ev kadınıyım diye arabam var diye çocuğumu okula kendim götürüyorum diye ne mecburiyetim var her sabahokula bırakmaya her okul çıkışı o strese girmeye.pandemi var kronik hastayım komşumu bile götürmüyorum dedim.üstüne ee neyiniz var dendi evim ne taraftaymış dendi pesss.çalışıyorlar diye komşularıma da yemek yapıp bırakayım o zaman.allahtan benim komşularım kaliteli insanlar da bir gün çalışıp çalışmama vaktin bol olup olmaması konusu açılmadı aramızda
Yaaa bunu hiç anlamıyorum ve anlamayacağım. Çalışan herkes kendine çalışıyor, Ba na ne!!! İyi yapmışsınız. Hala ikna olmayıp zorlamalari da ayrı bir olay. Ben evden çalışıyorum, toplasan 2 saatte bitiyor isim, çocuk da yok. Her hafta yardımcı alıyorum. Ablam deli gibi çalışıyor, bir de evde harap ediyor kendini ve çok mutsuz. Seçim onların seçimi, ben keyfime göre yaşıyorum. Eee şimdi tosbik bile eve yardımcı alıyor dese 🤣😂🤣 düşünemedim valla🙈 Ev hanımısin bir de araban var, olacak iş değil 😂🤣😂

Yaaa bunu hiç anlamıyorum ve anlamayacağım. Çalışan herkes kendine çalışıyor, Ba na ne!!! İyi yapmışsınız. Hala ikna olmayıp zorlamalari da ayrı bir olay. Ben evden çalışıyorum, toplasan 2 saatte bitiyor isim, çocuk da yok. Her hafta yardımcı alıyorum. Ablam deli gibi çalışıyor, bir de evde harap ediyor kendini ve çok mutsuz. Seçim onların seçimi, ben keyfime göre yaşıyorum. Eee şimdi tosbik bile eve yardımcı alıyor dese 🤣😂🤣 düşünemedim valla🙈 Ev hanımısin bir de araban var, olacak iş değil 😂🤣😂
bekarken haftanın 6 günü çalışıyordum hem de en ağır yorucu sektör lerden biri olan turizm de.kimseden bir beklentim yoktu.ev arkadaşımla bir hafta o bir hafta ben kadın alıyorduk temizliğe.yemek te yapabilirsek yapıyorduk yapamazsak ya dışardan yiyorduk ya da ekmek arası tost vs yiyorduk.ha arabam da yoktu o zamanlar.gecenin bir yarısı bazen korka korka evime geliyordum.hiç bir dostum arkadaşım o saatte gelip beni almak zorunda değildi çünkü

Aslında anneler, kocalarının onları sevmesi için doğurdukları erkek çocukları değerli hissedebilmek için el üstünde tutmaya çalışıyorlar. Ve bir yandan da erkek çocuğa ayrıcalıklı davranmasalar kocalarından duyacakları lafları aslında biliyorlar:)
Bu gene erkek isteklerinin üstüne kurulu bir döngü, kadın bu döngüye hizmet edersem onaylanırım kafasında parçalıyor kendini işte...
Erkek egemen bir toplumuz malesef,en basiti erkek çocuğunun pipisini kestirdik diye düğün yapmak yani sünnet düğünü bana çok saçma geliyor.Okut mevlüdünü,dağıt pilavını,tatlını tamam bitti,gitti.Ama olur mu?Sünnet anneleri çocuklarını padişah gibi giydirip,kendilerini de sünnet annesi oldum diye bir gece için bir ton masraf yapmadan olmuyor o işler.Aşırı sinir oluyorum böyle şeylere

Erkek egemen bir toplumuz malesef,en basiti erkek çocuğunun pipisini kestirdik diye düğün yapmak yani sünnet düğünü bana çok saçma geliyor.Okut mevlüdünü,dağıt pilavını,tatlını tamam bitti,gitti.Ama olur mu?Sünnet anneleri çocuklarını padişah gibi giydirip,kendilerini de sünnet annesi oldum diye bir gece için bir ton masraf yapmadan olmuyor o işler.Aşırı sinir oluyorum böyle şeylere
+100000000.yalnız tahtlı gösteri ekipli hürrem kıyafetli 4 5 kıyafet değiştirilen kına geceleri de bana komik ve gereksiz geliyor.evinde bir kaç arkadaşla toplan yak kınanı gül oyna .bir de bu masrafları başkalarından bekliyorlar anneden annanneden dededen kayınvalideden :KK45:

Ev

Ev hanımları bile yardımcı alıyor robot süpürge aliyor
Siz iyi misiniz hanimefendi?

Ev hanımları sürünüyor sanıyorsunuz ama birçoğunun sizden fazla ekonomik özgürlüğü var.

Annem çalışırken de özgürdü çalışmazken de. Babam maaşını bi yere koyardı. Ihtiyacı olan ordan alırdı. Kimse kimseye hesabını sormazdi. BEn evin kızı olarak neye heves edersem alırdım.

Şimdi evliyim. Ben de kendi paramı kazanıyorum çok büyük paralar olmasa da kendime istediğimi alabiliyorum .

Eve ne istersem alırım

TeMizlikçi tutmak istersem tutarım. Istemezsem de tutmam. Ama eğer tutarsam parasını eşim öder. Benim 5 kuruşluk kazancım değil.

Eşiniz sizi sevmiyor. Seven adam karısının emeğini böyle car cur etmez.

Ben hem çalışayım. Hem geleyim evde çalışayım ve hem de istediğimi alamayayım ? Seven adam buna asla rıza göstermez.

Sevilen Bir kadın bu kadar hor görülmez. Emeği bu kadar çar cur edilmez. Bi kadın bu kadar hor kullanılmaz. Kocanız sizi kullanıyor.

Ve iyi adamlardan o kadar bi habersiniz ki "ev hanımlarının bile" diyorsunuz.

Ev hanımı olsun olmasın. Mesele sevmek.. Eşimiz bizi seviyor. Bize ayaklı maaş kartı muamelesi yapmıyor. Bu sebeple bizi kullanmaya kalkmıyor.

Sizinki sizi kullanma aşamasını gecmıs bi de hoyrat kullanıyor. Sizi har vurup harman savuruyor.

Robot süpürgem var. Kendi paramla aldım. Ama kendi param olmasa ve almaya heves etmişsem alırım. Eşim bir şeye heves edip alamamış olmama rıza göstermez. Işte sevmek derken bundan bahsediyoruz. Ve bunun ev hanımlarıyla alakası yok.

Siz evliliğinizdeki sorunu da doğru teşhis edememişsiniz. Asıl sorununuz cimrilikten çok eşinizin sizi sevmemesi.

Cimri demek parasına kıýıp harcama yapamayan demek. Evet eşiniz cimri ama size asıl dokunan kısım burası değil.

Cimri olan insan kimsenin parasını yönetmeye kalkışmaz. Fakat sizin eşiniz sizin paranıza da ambargo koyuyor. Ve bu noktadan itibaren meseleniz cimrilikten çıkıp maddi şiddete evriliyor.

Sizin evliliğinizdeki sorunları büyükten küçüğe sıralıyorum;

1_ Eşinizin sizi sevmemesi, sizi kullanması ve emeğinizi çar cur etmesi.

2_ Eşinizin size ciddi bir maddi şiddet uygulaması

3_ Eşinizin cimri olması

4_ Eşinizin anlayışlı olmaması ve empati yeteneğinden yoksun oluşu.

Allah yardımcınız olsun diyeceğim ama bu şartlar altında o da zor görünüyor. Neticede bu durumu bile bile rıza gösterip kabul etmişsiniz ve barışmışsınız.

Mesajım size sert gelmiş olabilir. Ama emin olun eşinizin size yaşattıkları çok daha sert.

O sebeple kızacaksanız kendinizden başlayıp eşinize de kızın. Çünkü bana bunları yazdıraN eşinizle birlikte sizsiniz. Söyleyene değil söyletene bakacaksınız.

Back
X