Ev
Ev hanımları bile yardımcı alıyor robot süpürge aliyor
Siz iyi misiniz hanimefendi?
Ev hanımları sürünüyor sanıyorsunuz ama birçoğunun sizden fazla ekonomik özgürlüğü var.
Annem çalışırken de özgürdü çalışmazken de. Babam maaşını bi yere koyardı. Ihtiyacı olan ordan alırdı. Kimse kimseye hesabını sormazdi. BEn evin kızı olarak neye heves edersem alırdım.
Şimdi evliyim. Ben de kendi paramı kazanıyorum çok büyük paralar olmasa da kendime istediğimi alabiliyorum .
Eve ne istersem alırım
TeMizlikçi tutmak istersem tutarım. Istemezsem de tutmam. Ama eğer tutarsam parasını eşim öder. Benim 5 kuruşluk kazancım değil.
Eşiniz sizi sevmiyor. Seven adam karısının emeğini böyle car cur etmez.
Ben hem çalışayım. Hem geleyim evde çalışayım ve hem de istediğimi alamayayım ? Seven adam buna asla rıza göstermez.
Sevilen Bir kadın bu kadar hor görülmez. Emeği bu kadar çar cur edilmez. Bi kadın bu kadar hor kullanılmaz. Kocanız sizi kullanıyor.
Ve iyi adamlardan o kadar bi habersiniz ki "ev hanımlarının bile" diyorsunuz.
Ev hanımı olsun olmasın. Mesele sevmek.. Eşimiz bizi seviyor. Bize ayaklı maaş kartı muamelesi yapmıyor. Bu sebeple bizi kullanmaya kalkmıyor.
Sizinki sizi kullanma aşamasını gecmıs bi de hoyrat kullanıyor. Sizi har vurup harman savuruyor.
Robot süpürgem var. Kendi paramla aldım. Ama kendi param olmasa ve almaya heves etmişsem alırım. Eşim bir şeye heves edip alamamış olmama rıza göstermez. Işte sevmek derken bundan bahsediyoruz. Ve bunun ev hanımlarıyla alakası yok.
Siz evliliğinizdeki sorunu da doğru teşhis edememişsiniz. Asıl sorununuz cimrilikten çok eşinizin sizi sevmemesi.
Cimri demek parasına kıýıp harcama yapamayan demek. Evet eşiniz cimri ama size asıl dokunan kısım burası değil.
Cimri olan insan kimsenin parasını yönetmeye kalkışmaz. Fakat sizin eşiniz sizin paranıza da ambargo koyuyor. Ve bu noktadan itibaren meseleniz cimrilikten çıkıp maddi şiddete evriliyor.
Sizin evliliğinizdeki sorunları büyükten küçüğe sıralıyorum;
1_ Eşinizin sizi sevmemesi, sizi kullanması ve emeğinizi çar cur etmesi.
2_ Eşinizin size ciddi bir maddi şiddet uygulaması
3_ Eşinizin cimri olması
4_ Eşinizin anlayışlı olmaması ve empati yeteneğinden yoksun oluşu.
Allah yardımcınız olsun diyeceğim ama bu şartlar altında o da zor görünüyor. Neticede bu durumu bile bile rıza gösterip kabul etmişsiniz ve barışmışsınız.
Mesajım size sert gelmiş olabilir. Ama emin olun eşinizin size yaşattıkları çok daha sert.
O sebeple kızacaksanız kendinizden başlayıp eşinize de kızın. Çünkü bana bunları yazdıraN eşinizle birlikte sizsiniz. Söyleyene değil söyletene bakacaksınız.