Bu akşam bir çok cilt lekesi başlığında c vitamini ile ilgili şeyler yazdım, tam uyuyayım dedim içim elvermedi, size c vitamini ile ilgili bir kaç bilgi vereyim, başlığı yarın düzenler daha iyi hale getiririm.
kızlar evvela c vitamini yani l ascorbic acid doğada bulunan ve cildinizdeki pek çok sorunu çözebilecek bir madde. Genelde c vitamini deyince hepinizin aklına portakal limon vs gelir ama, en çok c vitmamini kuşburnu, maydonoz, avokado gibi maddelerde var. zaten maydonoz cilde iyi gelir avokado maskesi falan gibi şeyler hep buradan türüyor.
neyse uzatmayayım, c vitamini bu kadar iyi bir madde ama bir zaafı var çabuk bozuluyor, yani herhangi bir sulu forma koyduğunuz an 2 gün içinde bozulur. Bu yüzden saf c vitamini ile kozmetik ürünler genelde üretilemiyor. kozmetik sanayinde kullanılan c vitamini türevleri ise şunlar magnesium ascorbyl phosphate, ascorbil palmitate ve ethyl ascorbic acid (bunun haricinde başka türevleri var ama en çok kullanılanlar bunlar) bunların içinde ascorbic acid yani saf c vitaminine en yakın olan madde ethyl ascorbic acid dir bu linkte kıyaslaması var (
http://www.kinetiktech.com/brochures/pdf/gfn/Selco-Ethyl-Ascorbib-Acid-Leaflet.pdf)
bu noktada bir kaç alıntı yapacağım.
"Cilt lekesi oluşan ciltlerde C vitamini harikalar yaratıyor. Ancak peşin bir uyarı c vitaminini sadece akşamları kullanın. C vitamininin insan vücudundaki faydaları anlatılmakla bitmez. Bunlardan en önemlisi de cilt tedavisinde ve ciltteki leke tedavisindeki C vitamininin başarısıdır. Cilt lekelerinde, C vitamininin renk açıcı özelliği olduğu gibi diğer yandan da cildi yenileme ve besleme özelliği de vardır. Cildin yeniden oluşmasını, pürüzsüz ve sağlıklı görünmesini sağlar." (
http://elveda-lekeler.blogspot.com.tr/2014/08/cilt-lekelerine-c-vitamini.html )
C vitamini kullanımı ile özellikle 3 ay ve sonrasında cilt lekelerinizde azalma yaşayacağınız bilimsel bir gerçek, ki ben bu sene ağustos ayı gibi başladım sadece geceleri kullanıyorum c vitamini serumu 3 ay içerisinde lekelerim çok azaldığı gibi cildim daha parlak ve daha pürüzsüz oldu.
kusura bakmayın dehşet ukum geldi vakit bulunca daha detaylı yazarım c vitamini faydalarını ve kullanımını.