• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cilt bakımı konusunda oldukça bilgiye sahip olanlardan yardım bekliyorum lütfen bakın

hehe tembelmişsin sen de benim gibi. annem der ki ''dünyada iş olduğunu bilsen doğmazmışsın''
kadın haklı bak hala yemek masası duruyo. daha yıkancam ve de sunum hazırlıcam. ama böööyle boş boş oturmak nası güzel bi şey ya.
bakımlara başladın mı bu arada nası gidiyo?
ben de bugün deli gibi para harcadım kozmetiğe bilmemneye. paraya kıydım 37 tl ye tonik aldım.:1shok: bi de %50 indirimli diye dayanamadım dermokil in kil maskesini aldım 12 tlye. evdeki bitince kullancam. indirim görünce dayanamıyorum yaa gitti paracıklarım. ''ayranı yok içmeye atla gider...maya'' :mymeka:

aynenn öleyim! kendimi 3 şekilde anlatırsam çekingen,ezik ve tembelim alsanaalsanasmile
benim annem de beni doğurduğuna pişman zaten hiç iş yapmıom evde doğru masaları bende toplamam yada 20 dk sonra toplarım annemden azarı işitirim delikafadulden
boşboş oturmaya bayılıorum bende ama sürekli boşboş oturamıoruz işte :bbo:
hiçbirine de başlayamadım paramı daha 50 bile yapamadım ki mafoldumben
aynı ben gibi bende avonda indirimde olan ne var ne yoksa almıştım geçen 3 ay boyunca ama makyaj ürünü hepsi de şimdi kendime kızıorum onların yerine temizleme jelleri fln almalıydım :oklava:
''ayranı yok içmeye pastadan söz eder'' desek de olur sırnaşık şey
bu da şarkı sözüydü (hani ''Ayranı yok içmeye pastadan söz ediyor ee haksız da deil ama sahip olmak istiyor marka imtiyazına''...) :roflol:

Son düzenleme:
ne alcan o kadar paraya. market parfümeri eczane falan gez uygun bi şeyler bulursun. bi yerden başlamak lazım. birini alırsın paran yetince birini daha alırsın. zaten o alınacaklar listesi hiiç bitmez:çok üzgünüm:

ne alcan o kadar paraya. market parfümeri eczane falan gez uygun bi şeyler bulursun. bi yerden başlamak lazım. birini alırsın paran yetince birini daha alırsın. zaten o alınacaklar listesi hiiç bitmez:çok üzgünüm:

banane ya 50 tl yapmam lazım ben toptan alışverişi severim :)
öle yapcaktım ztn parfümeri&eczane :D
birini alınca sonra yine para bitiktircem ilki 50 olmalı yoksa olmaz :1no2:

öncelikle sivilceleri sıkma canım...dermatoloji uzmanına git o ilaçlar verecektir izler sivilceler için..cilt bakımı da yaptırma bizim cildimiz daha genç,ters tepki verir tabi ki.

öncelikle sivilceleri sıkma canım...dermatoloji uzmanına git o ilaçlar verecektir izler sivilceler için..cilt bakımı da yaptırma bizim cildimiz daha genç,ters tepki verir tabi ki.

artık sıkmıyorum ama dermatoloji uzmanına henüz gidemedim hem bu uzmanlar doktor mu hastanelerde mi bulunuyor :uhm:
cilt bakımı yaptırmıcam ztn çok acıtıolar biliorum ama evde bakım yapmak istiorum
bu sayfada yazanları yapıcam işte
demek sende 17 yaşlarındasınn haklısın cildimiz genç valla ama temel bakım gerekli çok fazla oynamadan yaparsak bişi olmaz :)
birde istersen tanışalım madem yaşıtmışık ben yağmur yerimseniben

Merhaba siteye yeni üye oldum ve bu sitede hepiniz cilt bakımı konusunda uzman gibisiniz diye düşünüyorum
o yüzden sormak istedim
ben henüz 18 yaşına yeni girceğim için cildime şuana kadar hiç bakım yaptırmadm
sizlere olan kötü olayların başıma gelmesini istemiyorum
yani siyah noktam ve sivilcem benimde var güzellik salonuna gidemiyorum sonra tekrar gitmek zorunda olmak istemiyorum
evde kendime bakım yapmak istiyorum ancak nasıl yapacağım hakkında pek bilgim yok
yani ben gerçekten hiç bakım ürünü kullanmadım tüy bile aldırmadm
çünkü korkuorum bakım yapınca sonra tenim ters tepki verirse diye kızarıklık oluyormuş bilmem morluk falan bu yüzden çıkmazda kaldım senağlama
tenimde soluk çok beyaz olduğum için her türlü kusurum görünüyor

sizce ne yapmalıyım?? lütfen sorumu cevaplayın sizden yardım bekliyorum :çok üzgünüm:

1- Sağlıklı besleneceksin.
2- Bol su içeceksin.
3- Kötü alışkanlıklardan uzak duracaksın.
4- Cildini mutlaka temiz tutmalısın. Bunun için önerebileceğim ürünler La roche posay ve ya bioderma. ıki markada eczanelerde satılır. Eczane de ki cilt uzmanı ile cilt tipini belirleyip ona göre seçim yaparsınız.
5- Kozmetik ürünlerden uzak durmalısın. Sakın cildim sivilceli diye bu yaşlarda pudra fondoten falan kullanmaya kalkma.
6- Yine cilt tipine göre nemlendirici ve güneş koruyucusu da kullanmanı tavsiye ederim.
7- Cildin yağlı ise haftada 1 kez kil maskesi de yapabilirsin.
En önemlisi cilt yapını iyi bilmek. Çok fazla yapılan hatalardan birisi cildi yağdan arındırmak için fazlaca kurutmak ve susuz bırakmaktır. Böyle durumlar da kuruttuğunuz bölgeler de de sivilce çıkmaya başlar. Yani cilt dengesini asla bozmamak lazım. Yoksa cilt sorunlarınız daha da başa çıkılmaz bir hal alır.

Son düzenleme:
selam neutrogena, clean&clear ı hic tavsiye etmem.. avonuda aynen.. vichy, garnier, clinic,dermokil..urunleri dah iyi.. doğal kil maskesini aktarlardan bulabilrisin.. boyle baharat veya doğal ürünler satan yerlerde bulabilirsin.. 25 yaş kesinlikle erken degil ama tabi yumusak yasına gore urun kullanmak sartıyla.. dedigim gibi doğal icerikli ( kil, olu denzi minerallei..vs)gibi dogal icerikli urunler kullanmaya gayret et... sakın piyasada isim yapmıs meshur markararın sanına aldanıp onlara yonelme cunku ne kadar kozmetik urun o kadar lerde cildine zarar verir..kolaygelsin...

tmm iyiki almamışım bak erken almış olsam onlardan alcaktm sölediğin için teşekkür ederimm :)

şimdi bu aktarlardan alınan maskeler hazır yapılmış mı oluo? diğer msjımdada sormuştum nasıl sürceğimi kaç dk bekliceğimi ne zaman sürceğimi de bilmiom fisfisfis
makyaj bile yapmıorum amacım doğal bakım yapmak ztn =)

1- Sağlıklı besleneceksin.
2- Bol su içeceksin.
3- Kötü alışkanlıklardan uzak duracaksın.
4- Cildini mutlaka temiz tutmalısın. Bunun için önerebileceğim ürünler La roche posay ve ya bioderma. İki markada eczanelerde satılır. Eczane de ki cilt uzmanı ile cilt tipini belirleyip ona göre seçim yaparsınız.
5- Kozmetik ürünlerden uzak durmalısın. Sakın cildim sivilceli diye bu yaşlarda pudra fondoten falan kullanmaya kalkma.
6- Yine cilt tipine göre nemlendirici ve güneş koruyucusu da kullanmanı tavsiye ederim.
7- Cildin yağlı ise haftada 1 kez kil maskesi de yapabilirsin.
En önemlisi cilt yapını iyi bilmek. Çok fazla yapılan hatalardan birisi cildi yağdan arındırmak için fazlaca kurutmak ve susuz bırakmaktır. Böyle durumlar da kuruttuğunuz bölgeler de de sivilce çıkmaya başlar. Yani cilt dengesini asla bozmamak lazım. Yoksa cilt sorunlarınız daha da başa çıkılmaz bir hal alır.

sağlıklı beslenmeye çalışıorum işte evde sürekli meyve olmuyor ama zaten sebzeli yiyecekler çok yeriz salatayı fln çok severim ama düzenli beslenemiorum pek :gitme:
bol su içiorum alıştım artık gerçi göz altlarıma pek faydasını göremedm ama :çok üzgünüm: ya göz çevremin tümü çürük ne yapsam gitmiyor gözlerim berbat görünüo ztn kapatıcı alcam ama kapatır mı bilmiorum off başıma gelenler :gitme:
bu La roche posay ve bioderma markaları her eczanede olur mu? ve bunları tüm vucüduma mı süreceğim anlamadım yani temizleme kremiler sanırım fisfisfis ben temizleme jeli alcaktım o svilce çıkmasını önler dimi?
merak etmeyin ne pudram ne fontötenim var (çok zengin deilim :gitme:)
nemlendirici dediğin bu garnier markalarının fln olan yüz kremleri mi demek oluyor? hani yüze su bazlı olanı fln? yoksa tüm vücuduma da kullanmalıyım mı?
cildim karma tip sanırım alnım ve çenem yağlıdır diğer yerlerim kuru bu karma cilt tipi demekmiş diye duydum da kil maskesi nasıl yapılır hala anlamadım ben
yani şimdi aktardan doğal kil maskesi alacağım hazır olarak yzüme sürüp beklicem mi sadece? (bu sorularımı biraz daha ayrıntılı cevaplayabilir misiniz? ben daha ne zamanları kullanacağımı yani haftada her gün gece mi güz mü hangisi önce hangisi sonra kullancam bilmiorum eyvahedigeldismile

Son düzenleme:
sağlıklı beslenmeye çalışıorum işte evde sürekli meyve olmuyor ama zaten sebzeli yiyecekler çok yeriz salatayı fln çok severim ama düzenli beslenemiorum pek :gitme:
bol su içiorum alıştım artık gerçi göz altlarıma pek faydasını göremedm ama :çok üzgünüm: ya göz çevremin tümü çürük ne yapsam gitmiyor gözlerim berbat görünüo ztn kapatıcı alcam ama kapatır mı bilmiorum off başıma gelenler :gitme: Sen su içmeye ve sağlıklı beslenmeye devam et. Bu yaşta kapatıcı falan kullanma.
bu La roche posay ve bioderma markaları her eczanede olur mu? Bir çoğunda vardır.
ve bunları tüm vucüduma mı süreceğim anlamadım yani temizleme kremiler sanırım fisfisfis ben temizleme jeli alcaktım o svilce çıkmasını önler dimi? .Yüz temizleyiciler kremde olabılır, körükte olabilir, jel de olabilir. Senin cildine göre olanı eczacı sana söyler ama karma*yağlı ciltler için jel olanı tevsiye ederim. Tabiki yüzün için kullanacaksın.
merak etmeyin ne pudram ne fontötenim var (çok zengin deilim :gitme:)
nemlendirici dediğin bu garnier markalarının fln olan yüz kremleri mi demek oluyor? hani yüze su bazlı olanı fln? yoksa tüm vücuduma da kullanmalıyım mı? Konumuz yüz olduğu için yüz için kullanılan nemlendiricilerden bahsediyoruz tabiki. Senin yüzün için tabiki su bazlı bir nemlendirici olacak. Söylediğim markaların senin cildine göre olanı mevcut.
cildim karma tip sanırım alnım ve çenem yağlıdır diğer yerlerim kuru bu karma cilt tipi demekmiş diye duydum da kil maskesi nasıl yapılır hala anlamadım ben
yani şimdi aktardan doğal kil maskesi alacağım hazır olarak yzüme sürüp beklicem mi sadece? kil zaten toz yapıda hafif su ile karıştırıp macun haline getirip yüzüne krem gibi sür. 10 dak bekle ve yüzünü fazla ovmadan su ile yıkayarak çıkart. Haftada 1 kere banyodan sonra yaparsan daha iyi olur.
(bu sorularımı biraz daha ayrıntılı cevaplayabilir misiniz? ben daha ne zamanları kullanacağımı yani haftada her gün gece mi güz mü hangisi önce hangisi sonra kullancam bilmiorum eyvahedigeldismileSabah temizleyici ile yüzünü yıka. Sana ait özel bir havlu ile yüzüne bastırmadan hafifçe kurula. Arkasından tonik kullanırsan eğer pamuğa döktüğün tonık ile yüzünü sil. Dışarı çıkmadan önce yağsız güneş koruyucunu sürüp dışarı çıkabilirsin.
Akşam eve dönünce yine sabah yaptığın işlemleri yap ama tabiki güneş koruyucusu yerine yatmadan önce nemlendiricini sür ve öyle yat.
Umarım anlatabilmişimdir.

Son düzenleme:
Sen su içmeye ve sağlıklı beslenmeye devam et. Bu yaşta kapatıcı falan kullanma.
Bir çoğunda vardır.
.Yüz temizleyiciler kremde olabılır, körükte olabilir, jel de olabilir. Senin cildine göre olanı eczacı sana söyler ama karma*yağlı ciltler için jel olanı tevsiye ederim. Tabiki yüzün için kullanacaksın.
Konumuz yüz olduğu için yüz için kullanılan nemlendiricilerden bahsediyoruz tabiki. Senin yüzün için tabiki su bazlı bir nemlendirici olacak. Söylediğim markaların senin cildine göre olanı mevcut.
kil zaten toz yapıda hafif su ile karıştırıp macun haline getirip yüzüne krem gibi sür. 10 dak bekle ve yüzünü fazla ovmadan su ile yıkayarak çıkart. Haftada 1 kere banyodan sonra yaparsan daha iyi olur.
Sabah temizleyici ile yüzünü yıka. Sana ait özel bir havlu ile yüzüne bastırmadan hafifçe kurula. Arkasından tonik kullanırsan eğer pamuğa döktüğün tonık ile yüzünü sil. Dışarı çıkmadan önce yağsız güneş koruyucunu sürüp dışarı çıkabilirsin.
Akşam eve dönünce yine sabah yaptığın işlemleri yap ama tabiki güneş koruyucusu yerine yatmadan önce nemlendiricini sür ve öyle yat.
Umarım anlatabilmişimdir.

bu cevaplar için gerçekten çook ama çook teşekkür ederimm =D
bugün eczaneye uğradım bi kapatıcı sordum küçük boy yokmuş tam 40 tl dedi ya kapatıcı kullanmadan nasıl dolaşacağım ben göz çevrem berbat görnüo :gitme:
yüz temizleme jeli sordum o da büyükmüş 22 tl onu da alamadım şimdlik yerine sebamed aldım bakterilere karşı koruyomuş sivilce çıkmasını önleyebilirmiş fln onu deniycem yarın sabah :)
nemlendiriciyi sordum o da 22 tl mi neymiş o da pahalı şimdi alamadım yerine gül suyu aldım
kil maskesi almaya gitcem daha tmm anlattığın gibi yapacağım not alıorum hemen :)
şimdi sabah sebamed sürücem sonra illa tonik mi sürmem lazım tonik yerine gül suyu kullanılıo mu ?
güneş koruyucunu alırım puf çok param yok napiyim çoğaltmaya çalışıorum çoğaltınca alabilcem hepsini :gitme:
birde eczanedeki kadın bana bu kapatıcıyı fln kullanmak için çok gençsin onu benim gibi yaşlılar kullanır dedi ben zorla sebamed aldım diğerlerini almam lazım ama (paranın gözü çıksın yaa alsanaalsanasmile)

Canım sen harçlıklarını kozmetik alışverişi için kullanma bir süre. Biriktir paranı. Sen hangi marka nemlendirici sordun eczaneye bu arada.
Gül suyu kullanabilirsin tonik yerine. Uykunu düzenli hale getirirsen eğer göz altlarında ki değişikliği de fark edersin.

tmm artık kozmetik alışverişi yok ama paralarımın yarısını okula gidio yani öğlen yemeği için ekmek arası yada bir tane dersimiz için malzeme alıoruz (peluş fln) :)
bakalım kaç tl biriktirebilcem :(
aslına bakarsan kağıda yazdığım tüm markaları sordum kadın birini çıkardı
yani la roche posay,bioderma,aloe vera,garnier,dermokil,vincy,forever,neutrogena,loreal fln yazıodu işte parfüm şişesi kadardı sanırım kutu orta boydu küçüğü yokmuş.
gül suyu sabah ve gece 2 kere kullanılıo mu?
ya uyuyamıorum ki geç yatmaya alışkınım illa 1-2 de uyuyabiliom 11de yatınca döne döne gene 1 oluo saat :gitme: ya kapatıcı almam lazım fisfisfis

tmm artık kozmetik alışverişi yok ama paralarımın yarısını okula gidio yani öğlen yemeği için ekmek arası yada bir tane dersimiz için malzeme alıoruz (peluş fln) :)
bakalım kaç tl biriktirebilcem :(
aslına bakarsan kağıda yazdığım tüm markaları sordum kadın birini çıkardı
yani la roche posay,bioderma,aloe vera,garnier,dermokil,vincy,forever,neutrogena,loreal fln yazıodu işte parfüm şişesi kadardı sanırım kutu orta boydu küçüğü yokmuş.
gül suyu sabah ve gece 2 kere kullanılıo mu?
ya uyuyamıorum ki geç yatmaya alışkınım illa 1-2 de uyuyabiliom 11de yatınca döne döne gene 1 oluo saat :gitme: ya kapatıcı almam lazım fisfisfis

Benim söylediğim markalar 22 tl den fazla.
Canım sen bildiğin gibi yap ben boşu boşuna konuşmayım en iyisi.

[/COLOR]

Benim söylediğim markalar 22 tl den fazla.
Canım sen bildiğin gibi yap ben boşu boşuna konuşmayım en iyisi.

cidden mi o kadar pahalıya nasıl alıosunuz yaw ben anca 22ye alabilirim belki ilerde param olursa böle pahalı bakım ürünleri alırım ama bildiğim gibi yapmıcam siz önerin bana ben sizin dediklerinize kulak veriorum merak etmeyin
sdece şu kapatıcı kısmı hariç işte xd
bu sayfdaki her sorumu cevaplarsınız gerçekten çok mutlu olurum çünkü bilmeden de birşey yapılmıyor =))

baktım gene kafan karışmışkaydirigubbakcemile3
öncelikle .AY.TASI. na kesinlikle katılıyorum belli bir bütçe ayırabiliyorsan kozmetik değil dermokozmetik ya da dermotolojik ürünler kullanmalısın. yani markette parfumeride satılan markalar değil sadece eczanede satılan markalar. la roche posay,avene,babe,vichy falan filan. bunlar da gene uygun olanları. ama gel gör ki en ucuz yüz yıkama jelleri bile 35-40 tl den başlar. kremleri 50den başlar hele o güneş korumalı olanları deli para. ben de almak istiyorum ama alamıyorum.mafoldumben
bence o fiyat aralığında sebamed alarak iyi bir tercih yapmışsın. ben de birkaç kutu bitirmiştim. bi zararını görmedim.
bence kesinlikle hakiki gül suyu al. daha önce de bahsetmiştim. hem tonik etkisi var hem de hafiften nemlendirir cildini. kızarma morarma yapmaz,yağlı his bırakmaz. ama mevlütte ele dökülenlerden değil hakiki olanından alıcaksın. aktarlara sorabilirsin. yine rosense marka(ısparta) gül suyu kullanıyor çoğu kişi. eczaneye falan sor. bazı eczaneler bakım ürünü de satıyor. hatta rosense in sitesinde ile göre arama yapabiliyorsun. bolu da var mı bak bakalım. gül suyunun fiyatı 5-10 tl arasındadır. marka ve kazıkçı dükkanlara göre değişir.
kil maskesi için ısrarla söylüyorum. mümkünse markalı hazır tüpte olanlardan al. koyu krem kıvamındadır. istediğin kadarını sürersin. dermokil i tavsiye edebilirim. tek kullanımlık minik poşette satılıyor. 4-5 tl. bi kere dene bakalım. ille de toz alayım karıştırayım kendim yapçam ben diyorsan grimtrak renkte kil satılıyor aktarlarda falan onlardan alıp suyla,gülsuyuyla falan karıştırıp macun kıvamına getirebilirsin. ama daha önce de anlatmıştım. pek güvenilir olmuyor. beni mahvetti bi kere aktarda satılan kil.
şimdi gelelim nası bakım yapıyoruz. öncelikle sabah kalktığında ve akşam yatmana yakın yüzünü sebamedle yıkıcaksın. önce suyla yüzünü ıslatıp sonra jelden fındık kadar sıkıp yüzüne sürüp hafifçe ovalıcaksın özellikle alnını burnunu. elinde köpürtüp yüzüne sürmeye çalışma zebil edersin jelin yarısını.
sonra sadece yüzün için kullandığın havlunla kurulucaksın. gülsuyu ya da tonik alırsan tonikle yüzünü silceksin pamuğa döküp. tuvalet kağıdına-peçeteye döküp silenler var. yapma öyle. tuvalet kağıdı pek de hijyenik üretilmiyor. temizleme işlemi bittiii. 5-10 dk sonra yanaklarında gerilme kuruma oluyorsa kuruyan yerlere krem süreceksin. ama parmağının ucuyla azıcık süreceksin. çünkü yüz kremlerinden azıcık bile alsan yetiyor. ben genelde akşamları yıkanırım. banyodan çıkmadan önce yüzümü de yıkarım. gözenekler açılmış oluyor daha derin temizleniyor.
senin yaşında günlük bakım bu kadar yeter. birkaç yıl sonra kırışık buruşuk sorunların da başlar o zaman tabi oralara da krem sürmen gerekir. hatta bence aynanın karşısına geç abartılı gül bak bakalım nerelerinde çizgiler görüyorsun. ya da kaş kaldırıyo musun bi izle kendini. hem o hareketlerini düzelt hem de oralara da krem sür haftada bi iki kere. buruşma genç yaşında. sana buruşuk abla tavsiyesi:kedi:

gelelim haftalık bakımlaraaa.(yani maske peeling) sivilcen olduğu için peeling yapma. ama örneğin sadece bir bölgende sivilce varsa kalan yerlere peeling yapabilirsin. cuma ya da cumartesi güzelce banyonu yap. yüzün buharda yumşasın. tabiki yüzünü yıkıcaksın yüz yıkama jelinle. yani temiz cilde bakım yapmalısın. banyodan çıkınca çok zaman kaybetmeden 5 dk içinde maskeni sür. beklemen gereken süre kadar bekle. sonra güzelce yıka. nemlendirici bir maske yaptıysan kreme gerek yok. ama kurutan bi maske yaptıysan arkasından krem sürebilirsin.
bu maske uygulamasını gerekirse haftada 2 kere de yapabilirsin. ya da 2 çeşit maske kullanabilirsin. örneğin haftasonu kil maskesi, çarşamba akşamı maya maskesi gibi.
ben de bu şekilde yapıyorum bakımımı. bir de ayda bir kere cilt bakımına gidiyorum. maske olarak kil maskesi yapıyorum.
mesleğimin günlük hayata bir yansıması olarak da ''değerli bileşenlerin atıklardan geri kazanımı''nı yapıyorum. elma,patates,salatalık,kivi falan soydum mu önce kabukların iç kısmını yüzüme sürüyorum gerekirse bekletiyorum. sonra çöpe atıyorum. bedavadan bakım yapıyorum.kaydirigubbakcemile2 herkese tavsiye ederim. para olmadan da bir şeyler yapılabiliyor yani.
kapatıcı konusunda ben de yorum yapanlara katılıyorum. öyle her gün kapatıcı sürme bu yaşta. ama tabi manitayla gezmeye çıkarken dersaneye giderken sürülebilir. o yaşlarda ben de sürerdim fondöten falan. şimdi bi kalem bi rimel hade yallah okula. sanırım bu yüzden evde kalcam:lepi:

baktım gene kafan karışmışkaydirigubbakcemile3
öncelikle .AY.TASI. na kesinlikle katılıyorum belli bir bütçe ayırabiliyorsan kozmetik değil dermokozmetik ya da dermotolojik ürünler kullanmalısın. yani markette parfumeride satılan markalar değil sadece eczanede satılan markalar. la roche posay,avene,babe,vichy falan filan. bunlar da gene uygun olanları. ama gel gör ki en ucuz yüz yıkama jelleri bile 35-40 tl den başlar. kremleri 50den başlar hele o güneş korumalı olanları deli para. ben de almak istiyorum ama alamıyorum.mafoldumben
bence o fiyat aralığında sebamed alarak iyi bir tercih yapmışsın. ben de birkaç kutu bitirmiştim. bi zararını görmedim.
bence kesinlikle hakiki gül suyu al. daha önce de bahsetmiştim. hem tonik etkisi var hem de hafiften nemlendirir cildini. kızarma morarma yapmaz,yağlı his bırakmaz. ama mevlütte ele dökülenlerden değil hakiki olanından alıcaksın. aktarlara sorabilirsin. yine rosense marka(ısparta) gül suyu kullanıyor çoğu kişi. eczaneye falan sor. bazı eczaneler bakım ürünü de satıyor. hatta rosense in sitesinde ile göre arama yapabiliyorsun. bolu da var mı bak bakalım. gül suyunun fiyatı 5-10 tl arasındadır. marka ve kazıkçı dükkanlara göre değişir.
kil maskesi için ısrarla söylüyorum. mümkünse markalı hazır tüpte olanlardan al. koyu krem kıvamındadır. istediğin kadarını sürersin. dermokil i tavsiye edebilirim. tek kullanımlık minik poşette satılıyor. 4-5 tl. bi kere dene bakalım. ille de toz alayım karıştırayım kendim yapçam ben diyorsan grimtrak renkte kil satılıyor aktarlarda falan onlardan alıp suyla,gülsuyuyla falan karıştırıp macun kıvamına getirebilirsin. ama daha önce de anlatmıştım. pek güvenilir olmuyor. beni mahvetti bi kere aktarda satılan kil.
şimdi gelelim nası bakım yapıyoruz. öncelikle sabah kalktığında ve akşam yatmana yakın yüzünü sebamedle yıkıcaksın. önce suyla yüzünü ıslatıp sonra jelden fındık kadar sıkıp yüzüne sürüp hafifçe ovalıcaksın özellikle alnını burnunu. elinde köpürtüp yüzüne sürmeye çalışma zebil edersin jelin yarısını.
sonra sadece yüzün için kullandığın havlunla kurulucaksın. gülsuyu ya da tonik alırsan tonikle yüzünü silceksin pamuğa döküp. tuvalet kağıdına-peçeteye döküp silenler var. yapma öyle. tuvalet kağıdı pek de hijyenik üretilmiyor. temizleme işlemi bittiii. 5-10 dk sonra yanaklarında gerilme kuruma oluyorsa kuruyan yerlere krem süreceksin. ama parmağının ucuyla azıcık süreceksin. çünkü yüz kremlerinden azıcık bile alsan yetiyor. ben genelde akşamları yıkanırım. banyodan çıkmadan önce yüzümü de yıkarım. gözenekler açılmış oluyor daha derin temizleniyor.
senin yaşında günlük bakım bu kadar yeter. birkaç yıl sonra kırışık buruşuk sorunların da başlar o zaman tabi oralara da krem sürmen gerekir. hatta bence aynanın karşısına geç abartılı gül bak bakalım nerelerinde çizgiler görüyorsun. ya da kaş kaldırıyo musun bi izle kendini. hem o hareketlerini düzelt hem de oralara da krem sür haftada bi iki kere. buruşma genç yaşında. sana buruşuk abla tavsiyesi:kedi:

gelelim haftalık bakımlaraaa.(yani maske peeling) sivilcen olduğu için peeling yapma. ama örneğin sadece bir bölgende sivilce varsa kalan yerlere peeling yapabilirsin. cuma ya da cumartesi güzelce banyonu yap. yüzün buharda yumşasın. tabiki yüzünü yıkıcaksın yüz yıkama jelinle. yani temiz cilde bakım yapmalısın. banyodan çıkınca çok zaman kaybetmeden 5 dk içinde maskeni sür. beklemen gereken süre kadar bekle. sonra güzelce yıka. nemlendirici bir maske yaptıysan kreme gerek yok. ama kurutan bi maske yaptıysan arkasından krem sürebilirsin.
bu maske uygulamasını gerekirse haftada 2 kere de yapabilirsin. ya da 2 çeşit maske kullanabilirsin. örneğin haftasonu kil maskesi, çarşamba akşamı maya maskesi gibi.
ben de bu şekilde yapıyorum bakımımı. bir de ayda bir kere cilt bakımına gidiyorum. maske olarak kil maskesi yapıyorum.
mesleğimin günlük hayata bir yansıması olarak da ''değerli bileşenlerin atıklardan geri kazanımı''nı yapıyorum. elma,patates,salatalık,kivi falan soydum mu önce kabukların iç kısmını yüzüme sürüyorum gerekirse bekletiyorum. sonra çöpe atıyorum. bedavadan bakım yapıyorum.kaydirigubbakcemile2 herkese tavsiye ederim. para olmadan da bir şeyler yapılabiliyor yani.
kapatıcı konusunda ben de yorum yapanlara katılıyorum. öyle her gün kapatıcı sürme bu yaşta. ama tabi manitayla gezmeye çıkarken dersaneye giderken sürülebilir. o yaşlarda ben de sürerdim fondöten falan. şimdi bi kalem bi rimel hade yallah okula. sanırım bu yüzden evde kalcam:lepi:

ohooo yine her zaman olduğu gibi ve tam bana göre! diebileceğim şekilde her yapacağımı ayrıntıyla açıklamışsınn
ne demeli şimdi valla repi hak ettin birazdan vercem bekle orda :jeyyar:
tmmdır bu markaları aldım (ztn tüm yazdıklarını not alıorum ben yazıcıdan çıkarıorum ezberliorum hepsini ama evden çıkarken alcaklarımı küçük kağıda da yazıorum =))
ah başımıza gelenler desene artık ortak cümlemiz paranın gözü çıksın alsanaalsanasmile
ben yüz yıkama jelini 22 tlye buldum burda nemlendricide buldum 22ye param bi çoğalsın alcam hemen.
sebamed'i sen demeseydn almazdm herhalde sen kullanmışsın memnun kalmışsın bende kalırım die düşündüm vereliniortak
benim aldığım gül suyuda eczaneden alındı kolonya deil merak etme de boyu çok uzun değil 250 ml ve fiyatı 2.50 tl inş. hakikidir arkasında alkol içermez cilt temizliğinde güvenle kullanılır cilt dengesi ile uyumludur ferahlık verir ve de doğaya özdeş gül kokularından de deionize su ile elde edilmiştir yazıo hakiki mi =/
kil maskesi olayını not aldım teşekkür ederim ayrıntı için :1closedeyes:
o zmn ben birazdan sebamed süreyim hemen ama nemlendirici krem alamadım hala avondan annemin bir kremi var ama nemlendirici deil =/ sonrada gül suyu sürerim hemen :)
demin güldüm göz kenarlarım çok azck kırışıklık oldu :P aaa olmadı ama kimse benim ablama buruşuk diemez! dedirttmem! bir daha duymiyim bak :olmaz:
haftalık maskelerle yüze meyve sürme işlemleri de not alıntı tmmdır :)
zaten her gün sürcem demedim cnm! abartılırsa yüze zarar verir biliorum ben dışarıya çıkarken fln sürcektm ztn çok gezen bir kız da deilim ben (bayan inek :kedi:)
kapatıcıyı bir alabilsem sürcem de alamadm fondöteni de alınca denerim sen gibi =P
şimdi nie kapatıcı sürmüosun artık güzelleştin mi yoksa xd
ya sende taktın yha illa evlencem dienlerden fln mısın yoksa ben hiç evlenmek fln istemiorum özgür olmayı seviorum evllilik=bitmeyen çileye maruz kalma (bence bu doğrudur ve bekarlık sultanlık sözüne katılıorumm sempatiksalakcinni)
birde unutmadan ablacm ben yağmur demiştim arkalarda ama yine söleyim de senin adın ne? (herşeyi de merak ederim xd)

Son düzenleme:
çıktı mı alıyon kız yazdıklarımı koptum burdakaydirigubbakcemile3

önce gül suyu sonra krem sürceksin. 22tl ye hangi kremi beğendim tam adını yaz bi ara bakalım forumda da kullanan memnun kalan var mı diye. sebamed in kremini diyosan bi ara ondan da aldıydı annem bana ama işte salaktım o zamanlar sürmüyordum.:mymeka:

kötü haber: sana gül suyu değil güllü su ya da gül kokulu su satmışlar gibime geliyor. of bu gül suyunu bulmak da bi sorun.
gül yapraklarından distile edilmiştir, gül yapraklarının distilasyonuyla elde edilmiştir gibi bir şey yazması lazım. yani orda gül yaprağından distilasyonla gülün suyunu çıkarıyorlar diyeyim. (o ne dersen, distillation is a unit operation which is... falan başladım mı bitmez boşver)
''doğaya özdeş gül kokularından de deionize su ile elde edilmiştir'' peki burda ne diyor dersen, gül kokusu+ saf su. belki de sulandırılmış gül suyudur

neden fondöten sürmediğime gelince, valla ne bileyim beğenen böyle beğensin uğraşmak zor geliyo. sürdün mü dikkat etmek lazım sağa sola bulaşıyo. zararlı da zaten. pahalı bi de be gider 2 kilo kıyma alırım ben o parayla:roflol:

şaka bi yana sürekli makyajlı gezen kadınlar vardır ya tamam bakarsın oh güzelmiş dersin ama onu bir gün makyajsız gördün mü bu ne be tospağa suratlının tekiymiş dersin. belki makyajsız hali çok kötü değildir ama sürekli pürüzsüz görünce aradaki fark çok fazla oluyor ve makyajsızken iğrenç geliyor insana. mesela bizim bölümde bi grup kız hep süslüdür. saçlar makyajlar o biçim. ama sınav haftası kafaya bi toka takıp bi şey sürmeden gelirler. yine çirkin değillerdir sıradan tiplerdir aslında ama alışmışım ya şıkıdım hallerine, pek bi çirkin görünüyorlar gözüme ayol.:teytey:
o yüzden özel zamanlar hariç her gün ciddi anlamda kapatıcı makyaj yapmayı doğru bulmuyorum. ama doğal olmak adına sersefil de gezmemek lazım. gidilen yere,buluşulan kişilere ve en önemlisi yaşa göre yapmak lazım makyajı. amaaan gene başladım nutuk atmaya. hem madem çıktı alıyon kısa yazayım kartuşa yazık:tomato:

ben duygu bu arada. 80lerin sonlarında bir duygu modasıdır başlamış ben de nasibimi almışım. amma velakin adım ne kadar duygu doluysa ben o kadar öküzüm afedersin. :jeyyar: senin adın da pek romantik ayol.opuyorumnanaktan

çıktı almayıp ne yapcam ya yazasım yok şimdi 2 dk çıktı yapmak çok kolay kaydirigubbakcemile3
sen istediğini az gerekliyse yazcaksın tabi cnm kartuş alırız biz merak etme ;)
yani nemlendiriciyi de sebamed mi alayım ben sen kullanmamışsın ama ii miymiş?
hay yarabbim kandırıldım burda yha!! o eczacıyı dövmeye gitçem ben!! alsanaalsanasmile
peki hakiki gül suyu nerde satılıo demiştin??
ya şu fondöteni bilioruz da kapatıcı da zararlı mı fondöten gibi??
çok haklısın yaw aynı durum sanatçılar içinde geçrli biz makyajlı hallerine alışmışık makyajsız görünce tanıyamıoz bile! :1shok:
ya gene başladın ama aynı ben gibi sende kendini küçük düşürmeye yada hakkındaki kötü yanlarını insanlara sölemeye bayılıyosun! bende öleyim valla ama bu sitede olsun yapmıorum kimbilir kaç kişi okuodur .
bence ismin çok güzel ve benim sınıfımda duygu die bir arkadaş var xd
bende şöle söliyim adım ne kadar romantik olsada ben o kadar salağım

Son düzenleme:
Back
X