baktım gene kafan karışmışkaydirigubbakcemile3
öncelikle .AY.TASI. na kesinlikle katılıyorum belli bir bütçe ayırabiliyorsan kozmetik değil dermokozmetik ya da dermotolojik ürünler kullanmalısın. yani markette parfumeride satılan markalar değil sadece eczanede satılan markalar. la roche posay,avene,babe,vichy falan filan. bunlar da gene uygun olanları. ama gel gör ki en ucuz yüz yıkama jelleri bile 35-40 tl den başlar. kremleri 50den başlar hele o güneş korumalı olanları deli para. ben de almak istiyorum ama alamıyorum.mafoldumben
bence o fiyat aralığında sebamed alarak iyi bir tercih yapmışsın. ben de birkaç kutu bitirmiştim. bi zararını görmedim.
bence kesinlikle hakiki gül suyu al. daha önce de bahsetmiştim. hem tonik etkisi var hem de hafiften nemlendirir cildini. kızarma morarma yapmaz,yağlı his bırakmaz. ama mevlütte ele dökülenlerden değil hakiki olanından alıcaksın. aktarlara sorabilirsin. yine rosense marka(ısparta) gül suyu kullanıyor çoğu kişi. eczaneye falan sor. bazı eczaneler bakım ürünü de satıyor. hatta rosense in sitesinde ile göre arama yapabiliyorsun. bolu da var mı bak bakalım. gül suyunun fiyatı 5-10 tl arasındadır. marka ve kazıkçı dükkanlara göre değişir.
kil maskesi için ısrarla söylüyorum. mümkünse markalı hazır tüpte olanlardan al. koyu krem kıvamındadır. istediğin kadarını sürersin. dermokil i tavsiye edebilirim. tek kullanımlık minik poşette satılıyor. 4-5 tl. bi kere dene bakalım. ille de toz alayım karıştırayım kendim yapçam ben diyorsan grimtrak renkte kil satılıyor aktarlarda falan onlardan alıp suyla,gülsuyuyla falan karıştırıp macun kıvamına getirebilirsin. ama daha önce de anlatmıştım. pek güvenilir olmuyor. beni mahvetti bi kere aktarda satılan kil.
şimdi gelelim nası bakım yapıyoruz. öncelikle sabah kalktığında ve akşam yatmana yakın yüzünü sebamedle yıkıcaksın. önce suyla yüzünü ıslatıp sonra jelden fındık kadar sıkıp yüzüne sürüp hafifçe ovalıcaksın özellikle alnını burnunu. elinde köpürtüp yüzüne sürmeye çalışma zebil edersin jelin yarısını.
sonra sadece yüzün için kullandığın havlunla kurulucaksın. gülsuyu ya da tonik alırsan tonikle yüzünü silceksin pamuğa döküp. tuvalet kağıdına-peçeteye döküp silenler var. yapma öyle. tuvalet kağıdı pek de hijyenik üretilmiyor. temizleme işlemi bittiii. 5-10 dk sonra yanaklarında gerilme kuruma oluyorsa kuruyan yerlere krem süreceksin. ama parmağının ucuyla azıcık süreceksin. çünkü yüz kremlerinden azıcık bile alsan yetiyor. ben genelde akşamları yıkanırım. banyodan çıkmadan önce yüzümü de yıkarım. gözenekler açılmış oluyor daha derin temizleniyor.
senin yaşında günlük bakım bu kadar yeter. birkaç yıl sonra kırışık buruşuk sorunların da başlar o zaman tabi oralara da krem sürmen gerekir. hatta bence aynanın karşısına geç abartılı gül bak bakalım nerelerinde çizgiler görüyorsun. ya da kaş kaldırıyo musun bi izle kendini. hem o hareketlerini düzelt hem de oralara da krem sür haftada bi iki kere. buruşma genç yaşında. sana buruşuk abla tavsiyesi:kedi:
gelelim haftalık bakımlaraaa.(yani maske peeling) sivilcen olduğu için peeling yapma. ama örneğin sadece bir bölgende sivilce varsa kalan yerlere peeling yapabilirsin. cuma ya da cumartesi güzelce banyonu yap. yüzün buharda yumşasın. tabiki yüzünü yıkıcaksın yüz yıkama jelinle. yani temiz cilde bakım yapmalısın. banyodan çıkınca çok zaman kaybetmeden 5 dk içinde maskeni sür. beklemen gereken süre kadar bekle. sonra güzelce yıka. nemlendirici bir maske yaptıysan kreme gerek yok. ama kurutan bi maske yaptıysan arkasından krem sürebilirsin.
bu maske uygulamasını gerekirse haftada 2 kere de yapabilirsin. ya da 2 çeşit maske kullanabilirsin. örneğin haftasonu kil maskesi, çarşamba akşamı maya maskesi gibi.
ben de bu şekilde yapıyorum bakımımı. bir de ayda bir kere cilt bakımına gidiyorum. maske olarak kil maskesi yapıyorum.
mesleğimin günlük hayata bir yansıması olarak da ''değerli bileşenlerin atıklardan geri kazanımı''nı yapıyorum. elma,patates,salatalık,kivi falan soydum mu önce kabukların iç kısmını yüzüme sürüyorum gerekirse bekletiyorum. sonra çöpe atıyorum. bedavadan bakım yapıyorum.kaydirigubbakcemile2 herkese tavsiye ederim. para olmadan da bir şeyler yapılabiliyor yani.
kapatıcı konusunda ben de yorum yapanlara katılıyorum. öyle her gün kapatıcı sürme bu yaşta. ama tabi manitayla gezmeye çıkarken dersaneye giderken sürülebilir. o yaşlarda ben de sürerdim fondöten falan. şimdi bi kalem bi rimel hade yallah okula. sanırım bu yüzden evde kalcam:lepi:
ohooo yine her zaman olduğu gibi ve tam bana göre! diebileceğim şekilde her yapacağımı ayrıntıyla açıklamışsınn
ne demeli şimdi valla repi hak ettin birazdan vercem bekle orda :jeyyar:
tmmdır bu markaları aldım (ztn tüm yazdıklarını not alıorum ben yazıcıdan çıkarıorum ezberliorum hepsini ama evden çıkarken alcaklarımı küçük kağıda da yazıorum =))
ah başımıza gelenler desene artık ortak cümlemiz paranın gözü çıksın alsanaalsanasmile
ben yüz yıkama jelini 22 tlye buldum burda nemlendricide buldum 22ye param bi çoğalsın alcam hemen.
sebamed'i sen demeseydn almazdm herhalde sen kullanmışsın memnun kalmışsın bende kalırım die düşündüm vereliniortak
benim aldığım gül suyuda eczaneden alındı kolonya deil merak etme de boyu çok uzun değil 250 ml ve fiyatı 2.50 tl inş. hakikidir arkasında alkol içermez cilt temizliğinde güvenle kullanılır cilt dengesi ile uyumludur ferahlık verir ve de doğaya özdeş gül kokularından de deionize su ile elde edilmiştir yazıo hakiki mi =/
kil maskesi olayını not aldım teşekkür ederim ayrıntı için :1closedeyes:
o zmn ben birazdan sebamed süreyim hemen ama nemlendirici krem alamadım hala avondan annemin bir kremi var ama nemlendirici deil =/ sonrada gül suyu sürerim hemen :)
demin güldüm göz kenarlarım çok azck kırışıklık oldu

aaa olmadı ama kimse benim ablama buruşuk diemez! dedirttmem! bir daha duymiyim bak

lmaz:
haftalık maskelerle yüze meyve sürme işlemleri de not alıntı tmmdır :)
zaten her gün sürcem demedim cnm! abartılırsa yüze zarar verir biliorum ben dışarıya çıkarken fln sürcektm ztn çok gezen bir kız da deilim ben (bayan inek :kedi:)
kapatıcıyı bir alabilsem sürcem de alamadm fondöteni de alınca denerim sen gibi =P
şimdi nie kapatıcı sürmüosun artık güzelleştin mi yoksa xd
ya sende taktın yha illa evlencem dienlerden fln mısın yoksa ben hiç evlenmek fln istemiorum özgür olmayı seviorum evllilik=bitmeyen çileye maruz kalma (bence bu doğrudur ve bekarlık sultanlık sözüne katılıorumm sempatiksalakcinni)
birde unutmadan ablacm ben yağmur demiştim arkalarda ama yine söleyim de senin adın ne? (herşeyi de merak ederim xd)