Çıldırtan sözler...

Çalışıyorum ve işteyken oğlumu çok özlüyorum. eve gidiyorum öğle araları. oğlumu okşarken mutlaka onun dikkatini çekecek şeyler yapıyo. Yada yanıma gelip kucağımdan almak istiyo. Bende sen hep görüyorsun yanındasın bırakta ben okşayayım diyorum. Bazen gaz sancısı tutar ağlardı. Herkes başımda neoluyor diye. Yok birşey ağlıyor. Ver ben sakinleştireyim demesi.Bende sakinleşecek çocuk daha beter ağlar. Kayınvalidemden eve geçerken kış günü çocuğu sarardım battaniyeye. Kayınpederim 1 dk bile geçmeden bunaldı çocuk. Montumu giymeme zaman yok yani. Aşağıya kapıya iner banada Yukarıya Ha inersin Ha ha inersin ha diye kızardı. Bende o arada montumu giyiyor olurdum. Mont giymek ne kadar sürer o kadar süre yani. Çoçuk batteniyenin içinde öldü sanki. Kayınvalidem sanki kendi çocuğu gibi davranıyor. Ben doğurdum onu. Bak bu bunu sever. Böyle şeylerden hoşlanır. Çocuk tabağa dokunur biz öğle tabağa dokunuruz mama yerken.Perdeyi oynamak istiyor çocuk. Biz perdeyle oynar dururruz böylede ondan yapıyo. Sanki ben bilmiyorum nelerden hoşlandığını. Bazen işi bırakasım geliyor onun böyle davranışları yüzünden. Canım sıkılıyor bunlara.

aa..ama anne sütü çok yararlı..(sanki var da biz vermedik)
mama verme...(tabii aç kalsın oğlum..)
sütün yokmuuuuuuuu...........
Allah hepinizi bildiği gibi yapsın..
bu mallar yüzünden sütüm azdı daha da azaldı..kayboldu gitti..

Beni eşim çıldırtıyor
Emzirsene, bir daha emzirsene, tekrar emzirsene...
Falancanınki ne kadar kiloluydu hatırlamıyor musun...
Ona bakmakta ne var...

o mallardan etrafımda çok var.daha bugun arkadaş toplantısında konusu geçti.6 aylık oğlum var ve 3 aydırda aynı ortamı paylaşıyoruz.bugun kalktı bana neden mama veriyosun dedi.bende sütüm yetmiyo doyurmuyo diince nerden biliyosun dedi.ölürmüsün öldürürmüsün.be mübarek bebeğimin ne zaman ne istediğini benden iyi kim bilebilir.ilk oğlumdada çok çektim bu konuda.yok yok gelmiyo.ben güzelce ağzının payını uslübüna göre verdim.ama anlamıyolarki.benim sütüm yetse ayda 100 tl mama parası vermeye çokmu meraklıyım sanki.uykumda kalkıp mama yapıp yedirmeye.ama anlamıyolar.anne sütünün gelmesi ne kadar doğlasa olmamasıda okadar doğal.bide ayyyy mamamı veriyon ne verem yarım porsiyon iskendermi verem.ama allah ın sopası yok ben böle kalbimi kırıp sanki bebeğime zehir veriyomuşum gibi davrananları allah a havale ediyorum.ne diim allah bizlere sabır versin

filancanın çocuğu çok kilolu demekki sütü yaramış.
(sadece anne sütü aldı ya ondan çok kilolu:) neredeyse 1 yaşına gelmişiz)

bu çocuğun uykusu gelmiş.uyut çocuğu.yeni uyandı uyumaz.5 dakika sonra; yok yok uykusu gelmiş uyut uyut bu çocuğu..

noldu niye ağladı,emmedimi?

çalışıyorum.işten gelince oğlumu kucağıma alıyorum.yok yok dedesini istiyor.
dedene mi gelmek istiyorsun annem(oğluma annem diyor,ama anne bi tane oda benim )

* bu çocuk kucağa alıştı
* kucak istiyor kucak ( Sırf kucaklarına almak için söyleniyor )
* emzir bunu emzir....

bebek yeni uyanmıştır,ağlıyordur,mama yapmaya kalkmışımdır.vayy yavrum aç mı bıraktılar seni.(he çocuğa 7 gün 7 gece yemek yedirmedim,deliye bak ya)
annem lohusalıkta yanımdayken bebeği bana getirirdi o 1 dakikalık sürede çekemediğinden aman kucağa alıştırmayın diyen kaynanamın şimdi bebeğin ihtiyaçtan her ağlamasında ben istememe rağmen kucağına alması!!!
görümcemin bebeğin 2 kolundan tutup havaya kaldırması,ben yapma deyince refleksi kuvvetli olur diye açıklama yapması(zaten sen cerrahpaşa tıbbı bitirdin sanki,kolunu çıkaracan çocuğun)
yine görümcemin her fırsatta ben görmeden 3 yaşındaki kızının kucağına bebeğimi oturtmaya çalışaması.
kızım mamasını yeni yemiştir,daha gazı bile çıkmamıştır ver bana deyip çocuğu sallaya sallaya sevmesi ve tabi olarak bizimkinin tüm yediğini çıkarması.
bi de kaynanamın bebeğimi annem diyerek sevmesi(sen taşıdın zaten 9 ay karnında.bebeğin aklını karıştırıyo.annem kelimesini benden duyup buna öyle alışmasına neye izin vermez insanlar.)
tamam iyi hoş torununuz,yeğeniniz ama neden bazı şeyleri kanıtlamak istercesine bebeğime yönlendirmeler yapılıyor.
onu ben doğurdum,ben büyütüyorum,ben şekillendirecem.kimseye bu konuda taviz vermem.

ikinci ne zaman?
tek çocuk hiç çocuk.
uykudan kalkan çocuk yeleksiz olmaz.
sanki biz büyütmedik.
o doktorun çocuğu var mı?
ben çocuklarımdan hiç böyle görmedim, aman da benim çocuklarım şöyleydi kime çekti ki:)

ama bak bilmem kimin çocuğu ay ne terbiyeli ne akıllı neler yapıyor bi de dilli
anne o 3.5 yaşında.
e ela da 3 yaşında
ela 25 aylık tam
tamam işte 3 yaşında
peki anne

kulağını delelim
niye
kız çocuk
ben kıyamam, ne anlar o küpeden hem tutmaz kulağında kapanır
büyüyünce hiç deldirtmez
niye
aklı erer
!

hanimiş kızımın kuşu hanimiş cicişi
anne öğretmesek, söyler orda burda
öğretmiyorum yok yok
2 dk sonra hanimiş:)

bacakları aynı sen koca bacaklı olcak bu
nasıl?

bi saçım yok onu almışsın bebem ya, gözlerin benzeyeydi ya:)

ay kime benziyor bu çocuk?
bana benziyor
ama baksana yanaklara aynı baba değil mi
tabi

ah ah şimdi herşey kolay, eskiden...

ay hızımı alamadım:)

çocuk doğar, beşiğe ekmek konur beşiğin başına baba gömleği asılır tepesine sarı tülbent örtülür, anne ve kaynana gidince çıkar, olaki çatkapı gelirlerse ee nerde nevaleler diye papara yenir:)
çocuk hep açtır, loğusa anne piskopattır, açlıktan öldürür
çocuğa su ver su ver su su su
bal ver bal bal bal
komposto şekersiz olur mu sütün gelmez
helvayı yedin mi
doktor ne anlar, biz verdik biyeri eksik mi
ev çok sıcak çok soğuk üstü ince kalın
çocuğun çocuğu olmuş
ay niye ağlıyo vah vah tüh tüh ver bana ver

sütün dinlensin öyle emsin

ayakta sallayalım, battaniyede sallayalım
niye ki
daha kolay uyur

emzir
yeni emdi
olsun emmek istiyor
öyle mi dedi e emmiyor işte
emzir emzir sütün yok heralde
yeni emdi ondan olmasın
benimki taşardı hep
benimki de taşıyor şükür
e niye emmiyor
bilmem tok olmasın

kucağa alışmasın
çocuk kucakta büyür anne ben seviyorum böyle hem gazı var
görürüm ben seni
kucağa alıştı çocuk vah vah
e sende alıyosun kucağına
alıştı bi kere
!

emzik verelim
almıyo
şekerli suya batıralım,
niye
emzik alsın
niye ki
bebeğin ikinci annesidir emzik
bi tane yeter
al bakim çocum a attı gene
almıyor emzik
şekerli suya batıralım
anne sütünden başka bişey yok dedi doktor
o ne anlar
!

ek gıdalar başlar
e yemiyor bu çocuk
vah yavrum vah
ölmez acından ısrar etmeyelim
ama aç çocuk
peki anne

yanlış anlaşılmasın papuç diller anneye peki anneler valide sultana:)

bir kaç incide benden gelsin

----ayy küçük bu küçük
----yooo kilosu normal doğdu benim oğlum
----yok yok küçük baksana bizim bilmem kimde böyle küçük doğmuştu

aynı kadın diğer misafirlerle yine gelir ve yine aynı muhabbet daha kapıdan girer girmez
---- baksanıza küçümen bu

diğer diyalog daha oğlum doğmadan ..
----emzirmeyi düşünüyormusun
----ben aynen böyle yok emzirmem ben göğüslerimin formu kaçar. töbeee töbeee

oglum neredeyse 6 ayını dolduracak...
Annemin sütün az , belkide senin sütünü emmek istemiyor demesiyle 5 aylıkken ek gıdalara başladık.
Sofradayız , oğlanda arabasında

Annem : Ah yavrumm bak nasılda bakıyor karnı aç bunu karnı..
Ben : emzirdim biraz evvel
Annem : he öylemiii

en fazla 5 dakika sonra
Annem : mama yatım ben 90
Ben:neden ?
Annem : ee aç çocuk
Ben : ee biraz önce emzirdim dedim ya
Annem : aaaa ben unuttım onu (tabiki yalan.......)

Çocugun agzına tıkmaya calısır tıkmaya çalısır yemez aradan 1 saat gecer birazını içer
Annem : Bak gördün mü ac demistim sana
Birsey demiyorum artık cevap bile vermiyorum

Birdeeeeee her fırsatta agzına birsey tıkmaya calısıyor ve bunun nedeninide soyle acıklıyor.
KIZIM ÇOCUGUN CANI DEĞİŞİK TADLAR İSTİYORRRRR ..
OF İÇİM DARALDII

Benim de her iki doğumumda en nefret ettiğim konu neden sütümün olmadığını herkese anlatmak zorunda kalmak oldu. İlk kızımda sütüm çok az oldu, artırmak için denemediğim şey kalmadı ama başaramadım malesef.. Kayınvalidemin sürekli 'allah allaaah, neden gelmez bu süt acaba' deyip durması..(ki kendisinin de sütü azmış)..Bana sürekli eltimi örnek gösterip, iki yaşına kadar emzirdiğini anlatması..
Her gelen misafirle birlikte süt konusunun açılması..Kendi annemin, 'sütü yok bunun, kime çekti bilmem' diyerek söze başlaması..
Misafirlerin sürekli, onu ye süt yapar, şunu iç süt yapar, sütüm gelmiyo deme sürekli emzir..bak şunu denedinmi çok süt yapıyoo.... Yeteeeeeeeerrrrrr, herşeyi deniyorum, olmuyo iştee, öldüreyim mi kendimi..
Ve sıra ikinci doğuma geldiğinde çok dua ettim, ne olur allahım bu sefer sütüm bol olsun da çıldırmayayım diye ama malesef aynı şeyleri tekrar yaşadım.. (

yaaa ben de 2.ye hamıleyım.benım de sutum azdı ama tam 1 yıl emdı kızım ama kılo aldırmıyordu mecbur mama verdım.şimdi ben de dua edıyorum allahım 2.de sutum bol olsun barı dıye.

haycan77 aynı şeyleri bende yaşadım sağlı sollu saldırıyor insanlar sanki süt kovalarla taşıyo da sen vermek istemiyorsun muamelesi görüyorsun acımasız insanlar...

AAA mamami veriyorsun...anne sutu cok onemli ama yaziikk...biliyorsun dimi onemini...biliyorumda ben sutu sagip satacagim ondan vermiyorum...yok yok bir damla gelmiyor artiiiiikkkkkk....aaa hic mi gelmiyo....hiiiiiiiiccccc...ooohh bagiramadigimi burda bagirdim:)))haa sen yinede ver pes etme...veriyoruuummm ama sut yok bitti gittii....kizim almiyor arik bos bos ....oh beeee...
aklima geldikce yazarim...

- söylemeyeyim dedim ama bu bebek eksik dogmus poposu yok.
- boyu kilosu normal ayinda gununde dogdu bebegim.
-sütünn yetmiyor herhalde ac bu bebek (klasik)
-esim verir cevabini genelde bagirarak . ( hastaneye gitmistim bikere bikac saat bakmisti bebegime kendi memesini vermeye calismis kayin babam agzindan kacirdi duyunca kafayi yedim esime söyledim yüzüne bisey söylemedik ama ac bu bebek ac deyince bozuyor esim annesini ). anne acsa al sen doyur .

e yuhhhhh.onun sütü varmıymış da memesini verıyo.pes yaaa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…