Çıldırtan sözler...

:84::84::84::84::84: inanmıyorum yok yoook ben doğumdan sonra kimseyi istemiyorum yanımda şimdiden söylicem annemede annesinde annem yine bi şekilde cevap verebilirim kaynanam gelirse ortamdan çatlarım heralde aayyy kaldıramam sanırım bu başlıcalarıdır kesin daha neler vardır tamam tecrübeliler ama herşeyede yorum yapmasınlar canııım.....

benim ikinci hamileliğim şuan dah 3 aylığız
eşime diyorum sakın doğum tarihini zamanını söyleme kimseye
hatta mümkünse doğumdan sonra beni bir yere götür bırak iki üç ay ben orda tek kalayım kimse gelmesin yanıma diyorum :)
ama bu doğumda öyle yapıcam kim ne derse desin
doğumdan sonra kimseyi istemiyorum evimde yanımda
ay şimdi tahammül ediyorsun bir şekilde yani çocuk büyüdüğünde felan
ama doğumdan sonra kimseyi kaldıramyorsun

En sinir olduğum soru gaz sorunu olan bebeğim ağlayınca 'Çocuğu neden ağlatıyosun?'.Sanki ben ağlatıyorum ve bundan keyif alıyorum

'sütün yetmiyor mama ver' 'yatmadan önce mama ver sabaha kadar uyanmasın' 'sık emziriyosun gaz yapar çabuk acıkıyo mama ver' mama ver mama ver mama ver... oğlum beş aylık sekiz kilo oldu ya daha nasıl doyacak bu çocuk anlamıyorum altı ay dolmadanda başlamıcam ek gıdalara inşallah doğduğundan beri mamaya zorlanıyorum of

doğumdan 10 gün sonra evime geçmiş olsuna gelen akrabalardan bir misafire kayınvalidem: Ilgazın da hiç meme ucu yok ki doğru dürüst emziremiyor silikonla emziriyor, Ilgaz da her şeyi yemiyor ki sütü olsun, doğumdan sonra sütü gelmedi ki çocuk aç kaldı, biz normal doğumlar yaptık sütümüz çağıl çağıl aktı ( ben sezeryan oldum ya), çocuğu gününden önce aldılar, doğumdan sonra çocuğa şekerli su verdirmedi ki çocuk sarılık oldu.
O kadar moralim düşmüştü ki anlatamam lohusa kadın için söylenecek şeyler mi bunlar hem de bir başkasının yanında.
Sütüm azdı mama da veriyordum hep onların lafıyla mamayı kaşıkla veriyordum yok biberona alışırsa memeyi bırakırmış hesabı. SArılıktan hastanede yattık hemşire dedi biberonla verin çocuk doymuyor bu şekilde yavrucuğum o biberonu soluksuz içmişti hiç unutmuyorum o zamana kadar aç aç tutmuşuz çocuğu hem de memeyi bırakmadı hiç memeyi daha çok seviyor. Hiç gözümün önünden gitmiyor valla.

kaynananın bu cocuk üşüyor diye cocugu lahana gibi giydirmek istemesi, sıcaklıgı deli gibi artırması, kendi usuyunce cocugun usudugunu dusunmesi, cocugun aglamasının benim sucummus gibi habire 'cocugu usuttun' demesi...ben doktorun dediklerini yapınca kaynananın 'doktor ne bilir, onlar ne anlar' demesi. eşimin 'en iyi doktora gidelim' deyip buldugu prof dr yerine annesinin laflarını dinlemesi...

Her ağladığında AÇ BU ÇOCUK AÇ denmesi
Göğüs ucu yarasından dolayı emzirirken ayyy aman falan dendiğinde AAA ÖYLE YAPMA SÜT KÜSER denmesi. Sanki keyfimden bağırıyorum.... Süt küsermişşşş :)

Kimin kucağında ise, kucağında olduğu kişinin kolunu, omzunu, ağzına neresi yakınsa orasını emmeye çalışması üzerine, ""kızım emcek galiba bu" denmesi. Her seferinde inatla uzun uzun anlatıyorum. Bebeklerin emme refleksi vardır. Neden emzik veriyoruz, bu refleksi karşılayabilmek için. Ama yok 2 dakika sonra "kızım emcek galiba bu".

Allahım sen sonumuzu hayır eyle
şimdiden tırstım yaa.. bari sizden okuyimda basıma gelince verecek cevabım olsun

bence doğum yapan kadının yanına kimse gitmesin daha iyi
yok çocuk hayırlama görmeye gelmeyin kardeşim yaa
gelip daha beter psikolojimizi bozuyorsunuz gelmeyin nolur gelmeyin
ben şahsen istemiyorum hayatımda 1 kere yaşadım bunu
şimdi yine hamileyim ve doğum sonrasını düşünemiyorum
birde ikiz olacak bunlar şimdi herkes güyaaa bana yardımcı olmak isteyerek gelecek evime
ayy yemin ediyorum beni benimle çocuklarımla bıraksınlar kimseyi istemiyorum
vallahi utanmasam doğumdan sonra kapıma yazı yazacam şu tarihe kadar müsait değiliz diye

ben doğumdan sonra eve geldim daha ben bebeğime kendime gelemedim yani şaşkınlık içerisindeyim
dün karnımdaydı bugün kucağımda felan diyorum gelen gelen herkes bir akıl veriyor
bebeğin banyo yapımı konusunda ay bunaldım artık dedimki bugün bu çocuk yıkanmayacak doktorun kesin kararı dedim
herkes gitti ertesi gün ablamla beraber kendim yıkadım bebeğimi hemde rahat rahat bebeğim hiç ağlamamıştı

yani aslında gözümüzü korkutyorlar yok yapamazsın yok beceremzsin sana yardım edelim
vallahi beni benimle başbaşa bıraktıklarında dahada tecrübeli bilinçli davrandığımı farkettim ben
sağlığınızda bir sıkıntı yoksa kendiniz bakın bebeklerinize kimsenin size akıl vermesine izin vermeyin

ben ilk bebeğimde neler neler yaşadım ama şimdi bu doğumumda gerekirse kırıcı veya sert olsam bile kimseye taviz vermeyecem
kusura bakmasın kimse doğumdan sonra kadının psikolojisi değişiyor hoş görmek zorundalar bizi
gelip gereksiz gereksiz konuşup moralimiz bozacaklarsa hiç gelmesinler

ay çok konuştum yaa :2:

İki çocuğum var ilkini ailelerden uzak bir şehirde büyütmüş olmama rağmen ikinci çocuğumda verilen akıllar. Çocuğu emzirip yatırmışım, uyanınca ağlayacak haliyle,
-Açlıktan ağlıyo yavrucak( özellikle misafir geldiyse,)
-Daha yarım saat oldu emzireli diyorum olsun bir daha emzir, tabi kızım istemiyo ve ağlıyo.
-Benim yakınları gelip gidince çocuk ağladığı zaman nazar oluyo buna, ayakkabılarının altından biraz toz alıp ağzına sürelim(yuhhhh diyorum bu duurmda), ama kaynanamın akrabalrı gelince sevsinler diye uykudan uyandırılıyo çocuk.
-Bir de en çok sinir olduğum bir yere gidilirken kaynanamın çocuğa yedek kıyafet, bez falan aldın mı kızım diye sorması, ilk defa çocuk yetiştiriyorum sanki. Bendeki cevap: yooooo ne gerek var. Yapsın altına gelince değiştiririm ne acelesi var.
- İlk çocuğum kiloluydu, az yedir kilo alıyo arsız olucak bu çocuk. (Çocuk iştahlıysa napşm 6 ayaşına geldi şimdi de yemiyo ve zayıfladı)
-İkinci çok zayıf, ne bu böyle sen buna bişey yedirmiyomusun( Hayır diyet yaptırıyorum.) Zorla sokuyorum ve öğürüyo kusuyo.

Son düzenleme:
ayagini opme gec yurur...
aynaya gosterme omru kisa olur...
sacini uzatma aksi olur...
bu cocuk kusuyor sutun yaramiyor zehirli yada dokunuyor...
mama icmeye basladi iyi oldu bak aclktan olecekti cocuk...
mama varirsin bu seferde cocugun karni doymuyor... disari cikma usur, gunese cikarma isal olur...
bu cocuk bir sey yemiyor her seyden ver alissin...

bide bana bunlari millet degil kayinvalidem soyluyor cildiriyorum, milleti arada bir goruyorum ama kayinvalidemi nerdeyse her gun goruyorum.

ALLAH cumleten yardim etsin arkadaslar...

bu çocuk doymuyooo doymuyo doymuyooo(kayınpeder)
çocuk ağladığında kayınvalidemin kucağımdan çekip ver ben avutayım demesi ben anasıyım bende durmuyosa sende mi duracak.
emmiyomu niye emzirmiyosun (sanki o emdide ben vermedim)

beni tek çıldırtan hatta delirten kelime " hasta ettiniz çocuğu" kim söylerse sayıp sövüyorum valla kendimi gırtlaklayasım geliyo ben manyak psikopatım ya zevkine hasta ediyorum bebeğimi ayy aklıma geldikçe kulaklarımdan dumanlar çıkıyo

Beni en çıldırtan laflardan biri de kızımı göründe senin sütün yaramamış demekki... denmesi

Beni en çıldırtan laflardan biri de kızımı göründe senin sütün yaramamış demekki... denmesi

katılıyorum.bi anneye bu kadar yaralayan başka bı laf daha olamaz.benım de sutum kılo aldırmıyordu ve sutun yaramıyor demek kı lafı benı çok uzuyordu.kadının düşmanıu kadın.sankı sız doğum yapıp benzer sıkıntılar yaşamadınız.benım uyuz k.valıdem de derdı ay ıkısınde de taşardı taşardı sutlerim dıye.2.doğumda şahsen yanıma yaklaştırmayı bıle duşunmuyorum.

Çok haklısınız. Ya bir de sütün taşmasıyla bebeğin kilo alımı arasında hiçbi bağ yok. benim sütler de taşıyo ama oğlum zamzayıf kilo almıyo. ama her çocuk da tostopak olcak diye bişi yok yani.

10 dakika önce emzirmeme rağmen annemin bebeği emzir demesi ve sen emzirmeyi bilmiyon demesi beni sinir etse de canım annem kırılmasın diye hep dediklerini yapıyorum:)))

Kayinpederin oglumu her gorusunde ortalama 5 yada 10 dakika arayla bozuk plak gibi kucaga alismis bu cocuk diyip durmasi beni ifrit ediyo ( cunki ben kendime aci cektirmeyi seviyorum, ozellikle alistirdim ki bel fitigi olayim, uykuya hasret kalayim diye. )

Birde kaynanamin bal ver cocuga bal demesine deli oluyorum, daha 1,5 aylik bebek. Doktorlar bangir bangir bagiriyo 1 yasin altindaki cocuklarar sakin bal vermeyin diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…