Çıldırtan sözler...

oha ya ıyyyyyyyyyyk miğdem kalktı onasıl bir davranış umaraım yaptırmamıştır

yok yok olurmu yaptırmadık tabiki ama baya bi cingar çıkmıştı.hele bide eşide batıl inançlıydıki anası yetmiyomuş gibi enişteyede laf anlatmak zorunda kalmıştık.

Ben de kaynanamdan çok annemden duydum bu tür sözleri,en sinir olduğumda,tam bir göğsümü emzirirken: --Öbürünü de emzir. (E anne bismillah, daha yeni başladım emzirmeye.)Remsen birini çıkartıp öbürünü emzirtecek bana!
Eşim de ne zaman ağlasa:--Annesi,karnı acıkmış bunun.(Var ya o zaman sırf sinirimden emzireceksem de emzirmedim ya!!)
Eve gelenler sorduklarında ne zaman desem ki,gece uyuyor,hiç kalkmıyor,güzel emiyor,gazı yok,:--Öyle deme,nazar değer.(ınsan da yalan söyleyemiyor ki!)
Bir de
--Gözleri ne renk:
--MAVı,
--DEĞıŞıR ONLAR!
Kızım 6 aylık oldu,hala mavi!!
Kaynanam da taktı,siz buna su vermiyorsunuz,dakikada bir söylüyordu ya,şimdi de telefonla konuşurken ilk sorusu bu.Bizim orada biri vardı,3 aylıkken bebeğe bulgur pilavı veriyorlardı.(Eee noldu şimdi o yavruya,dahi mi,süper zeka mı?Bir işe yaramış mı bari?)

anaaaam bu kaynanalar hepten tırlatmış haaaaa.allah sabır versin kızlar size.
benimde az kaldı doğuma ama kaynanam doğuma gelemeyecek kendileri küsmüşte.şimdi okuyunca bunları iyiki küsmüş dedim.

Oğullarına sahip çıkarlar ...torunlarına sahip çıkarlar..

Ellerinden gelse emzirip 'benim bile' diyecekler ...

Benimki de görmemişin torunu olmuş modunda..eşimin de bazen ondan geri kalır yanı yok..nasıl mı..ortak bir çok yanımız var kızlar..

Babannesinin kuzularından başlıyor...demeye..Fazla iyi babanne modunda..eşimin de canına domdom..annem ne de güzel yardımcı oluyor eşime demiyorsa neyim..Kardeşim yardım mardım istemiyorum rahat bırakın ..

Herkesin anneliği farklıdır..seninki öyle benimki böyle..bunu bi türlü anlamıyorlar..anlatıyorsun yine anlamıyorlar kafa 70 yıllardan kalma..

BEBEK üşütmüştür onlara göre ..bebek doymuyordur..bebek nedensiz ağlamıyordur..bebeği tutmayı bilen sadece onlardır..

Bebeği en çok onlar anlar..onlar düşünür..onlar bilir..

ılla kötü kaynanalar değil..iyi görünenleri de adama fenalık getirir..

oğul ..kaynana ..bebekler..ne işe yararız biz gelinlerCADIARZU

of kızlar ya benim kaynanamlarda böle herşeye karışıyolar.
bide aynı binaya taşınmayı istiyolar
yok yok asla olmaz
ihtimal bile vermiyim
hatırlattığınız iyi oldu

bu cocuga neden yalanci meme vermiyorsun sen bakiiiim.....

benim kadar bu cocugu kimse sevemez (bunu diyen annem) ya benim anlamadigim onun annesi benim asil benim kadar benim cocugmu kimse sevemz.....

anliyorum onlarda yasli anneanne babaanneler falan filan ilgilenmek istiyorlar

ama birakinda bizde bunun tadini cikaralim

yok onu yapma yok bunu etme

bide su siralar kizim daha yeni aguuu falan yapmaya basladi annem bize geldiginde anneme bakip aguuu yaptimi teee bana yapti size yapmaz torunum en cok beni sevcek en iyi ben bakiyorum demezmi resmen delirtiyor beni allahim sen hepimize sabir ver ya rabbim:lepi:

beni bütttttünnn sözler cümleler çıldırtıyor artık
iyide söyleseler itici geliyor fikri zikri olan herkese acayip gıcığımm :jeyyar:
bizde böylemi olcaz acaba ilerde ne kötüüüfisfisfis

beni bütttttünnn sözler cümleler çıldırtıyor artık
iyide söyleseler itici geliyor fikri zikri olan herkese acayip gıcığımm :jeyyar:
bizde böylemi olcaz acaba ilerde ne kötüüüfisfisfis

katılıyorum sana bi gıcıklık var bendede herkese her söze kılım yadelikafadulden

burda söylenen sözler iyi kötü herkese söyleniyor demekki geçen gün kayınvalidemler geldiler eltimin oğlu 2 yaşında grip olmuş benim kız 5 aylık çocuğun hasta olduğunu öğrenince hemen çocuğun kızıma yanaştırılmamasını söyledim görümcemde anam ne olacak sanki benimkiler hep yanındaya demez mi [biri 8 diğeri 5 yaşında} gerçektende hiçbirşey olmadı çocuğum sadece grip oldu gece hiç uyumadı iyiki de birşey olmadı çocuğu yanaştırmadığım halde çocuğun hastaysa otur evinde ben çocuğumu yoldamı buldum ....

valla çıldırtan o kadar çok söz varkiii hangi birini saysam bayramda her önüne gelen bişiy diyor yok öyle yapma yok böyle yapmaaaa

aa bak bu uyumuyor aç bu biraz daha mama verelim ;vermeyelim olduğu gibi kusar diyorum anlatamıyorum sonra çocuk olduğu gibi fışkırırcasına kusar ortalığı batırır huysuzlaşırrr

yok uyudktan sonra elleme uyanır ama bebek sabah kalkar sırtına kadar çiş kakaaa içinde daha saysam bitmez vallaa...

Benim anlamadığım biz bu zamana kadar bakmışız birşey olmamış bizim yöntemimizle, onların dediğini yapınca bu çocuk kanatlanıp uçacak falanmı zannediyorlar neeeee

büyükler bir bebek görünce hemen geçmiş tecrubelerini anlatıyorlar ister istemez,ben de cok mucadele verdim istemediğimn seyleri yaptırmamak için.
su vermıyorum ciğerleri kuru dediler.
sallamayın dedim biz on tane cocuk büyüttük birinde bişey yok dediler.
kucağıma alıyorum ,alıştı besbelli gezicek
biri ört sıcak olsun öteki örtme alışmasın der,
oturtma batar, yatırma döner ,kaldırma düşer...
elini agzına alır aç bu çocuk..
çamaşırını dışarı bırakma korkuturlar..
ayağını öpme yürümez
uyurken bakma nazar deger..babası zaten gece 10 dk görüyo ne zaman bakıcak?
pufff
daha cok sey var da sinirlerim gerilmesin :)

bu konuda yalnız değilmişim
sizleri bulduguma sevindim :dance:
kızlar ben artık kimseyi takmıyorum herkes konusuyo
ben yine bildiğimi okuyorum
o cocugun annesi benim ve onun için en iyisini de ben bilirim
kimse benim cocugumu benden daha fazla düşünemez dimi
sizde boşverinnn:teytey:

konuyu yeni gördüm arkadaşlar benimde bebeğim kırk günlük oldu daha yeniii benide en çok çıldırtan eşimin ailesinden birinin kızım şapkasını takma bebeğinnn yabancı ülkelerde hiç takmazlar sende takma yabancılarda yok böyle şapka mapka lmaz: bana ne yahu yabancılardannn laelaelaelaelae

huuu nerdesin bakim fikriye yine girmedin ne yedirdinizecokacimcoook

bebgim 8 aylikken annemlere 3 ay kaldik,orda emekledi ve yurudu oglum,* aylikken bay tombis bir bebekti hareketlenince tabiki kilo alimi yavasladi tek boya gidiyordu.eve donunce hosgeldiniz yerinde a bu cocuk zayiflamis sozleri beni cok sinir etmisti.Ben anneyim cocugumun iyi olmasini iztemzmiyim,yoksa ben annemlerdeyim diye orda cocuguma iyi akamadilar mi.Torunlarini seven tek babaanneler mi?

öf bana da kısmetmiş buraya yazmak.geçen akşam kayın pederim geldi.sözde torun sevecek.kızım 4 aylık 6300gr.kızımın yuzune bekıp bu ne yaa mondofol mu mandafol mu ne onun gıbı olmuş dedi.inek türü var ya hanı o.teessuf ederim baba dedim.adam resmen inek gıbı dedi kızıma.kaldı kı dr kılosu ıçın çok normal dıyo.insan barı toplanmış falan der.sinir oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…