• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıldırtan sözler...

en acısıda kendi annemin söyledikleri inanamadım annemin bu kadar cahilce düşündüğünü bilmiyordum.burnu tıkalıydı kızımın tlf da demezmi burnuna karabiber tut hapşısın açılır:1shok:küçük bebek karabiber yakar içini ama kalbi kırılmasın uzakta diye tamam yaparım dedim ama yapmadım dr burun damlası verdi onu kullanıyorum.
göbeğe para yapıştırmaya gelince görümcem söylemişti hiçbirini yapmadım dr ne dediyse onun dediklerini uyguladım.
bir komşumda tırnaklarını kesme eli uzun olur demişti doktora sorduğumda bana güldü komşularınmı söyledi diye:)
ha bide en komiği yengemin söylediği.
kırklıyken 3 çarşamba akşamı babasının AYAKKABISININ ucyla bebeğin dudaklarına 3 kere yavaşça vuracakmışımki kızım uslu olsun yaramaz olmasın heh cehalate bak ya kızım mikrop kaparsa aykkabıdan ne saçma icatlar bunlar arkadalar şaşıyorum valla çokmu kafa yormuşlar acaba bunları üretmek için.
ha birde bebğin ilk bezini atmayıp kapı eşiğine nazarlık olarak koyma hikayesi var.nerden aklıma gelsin hastanede bebeğin ilk bezini saklamak ben neler çektim o halde bide onlamı uğraşayım ilk tırnağını,ilk saçını göbek bağını saklarım ama ilk bezi de ne oluyor anlamış değilim.-tatlicadiarzu-

sıcak oldu çocuğun üstünü örtme (örtüyü alıyorlar hatta ve hapşuruyor yazık zavvallım)
birde ben hamileyken bebeğim yan yatıyordu.karnın çok büyüktü ay çıkara çıkara bunumu çıkardın diyorlar ayyy çok sinir

..............

Son düzenleyen: Moderatör:
benim oğlum daha 1.5aylık ve benden başkasında durmuyo bide kaynanamda hiç durmuyo daha onun sesini duyasıya başlıyo ağlamaya ve kaynanam bana dün diyoki kendine çok alıştırma ne böyle bırak ağlasın ben niye ağlatayım bebeğimi dedim ben ne zorluklarla doğurdum ağlasın diye doğurmadım dedim artık yeter yaa hergün başka bişey diyo geçen günde benim bebeğime diyoki oğlum sen bende dur ben annenden daha iyi beslerim seni diyo sinir oldum yaa bide aynı binada oturuyoruz yani hergün görüyoruz birbirimizi ama çoooook sinir ediyo beni:bbo:

şöyle bir okudum topiği de... demekki bütün kaynanalar aynı... evet bende çok çekmiştim bu sözlerde. üşücek......aç....... sallasana..... ama bana inanın sizden sizden küçüklere karışacaksınız. yeğenim 3 yaşında gelinimiz alıştırmış sabaha kadar ayağında sallayarak uyutuyo. ne kendi rahat yatıyo.. ne çocuk.. bende ona diyorum alıştır şu çocuğu yatağına ağlatayımmı diyo.... hep öyle derdi....ağlayınca incileri dökülür sanki...tabi bizde öyleydik çocuk büyütürken. ama birgün sizde akıl veren olacaksınız...

bu arada ben yine hamileyim...kaynanamın dırdırı gene başlıcak....

beni deli eden sözler;

ağladığı zaman bırak ağlasın ağlayınca ciğerleri gelişir hatta kaynanam bazen bilerek ağlatıyor.
eve bebek görmeye gelenlerin cennnet kokulu deyip deyip koklamaları öpmeleri
görümcemin BENİM kızımı ANNEM diyerek sevmesi. (bu konuda çok hassasım ağladım sinirimden kaç kere)

sanki ağlamasa ciğerleri hep böyle kalacak gelişemeyecek
daha babası kıyıp öpemedi yavrusunu koklamakla yetiniyo ben de öyle.eve gelneler maşallah sömürdü resmen.
o bebeği ben doğurdum annesi benim.illa annem diye sevmek istiyosan kendin doğur bi tane...

beni deli eden sözler;

ağladığı zaman bırak ağlasın ağlayınca ciğerleri gelişir hatta kaynanam bazen bilerek ağlatıyor.
eve bebek görmeye gelenlerin cennnet kokulu deyip deyip koklamaları öpmeleri
görümcemin BENİM kızımı ANNEM diyerek sevmesi. (bu konuda çok hassasım ağladım sinirimden kaç kere)

sanki ağlamasa ciğerleri hep böyle kalacak gelişemeyecek
daha babası kıyıp öpemedi yavrusunu koklamakla yetiniyo ben de öyle.eve gelneler maşallah sömürdü resmen.
o bebeği ben doğurdum annesi benim.illa annem diye sevmek istiyosan kendin doğur bi tane...

canım benim sen daha yeni doğum yaptın herhalde.

30 haftalık hamileyim kasık bel ve sırt ağrıalrım çok oluyo söylediğimdede anne olmak kolaymı...
bizim zamanımızda hem bebeğin bezini yıka hem mamasını yap hem yemek ev işi sizde şimdi annemisiniz.herşey hazır ohhhh.
bunları söyleyen benim teyzem.

aman soguk su ıcme sutun sogur kaydirigubbakcemile3

esıge oturma bebegın esı boynuna dolanır

bızım sulalaede yok ama sarılık genetık olur ( kızım ememedıgı ıcın sarılı oldu kaynananın yorumu bu arada unıversıteye gıden gorumcemın oglu gecen yıl sarılı olmus kaydirigubbakcemile3

sen otutturmussun bu cocugu hıc hareket ettırmemıssınn( ogullarının pasıflıgını demezler)

emzırırken su ıcme hemen sutune gecer

cocuk aglayınca hemen sırtına masaj yapmalarr ( eg batması dıolarya bılıyormusunuz)

ayy daha aklıma gelmıyor bunun gıbı abuk sabuk seyler

ewet 17 ağustosda yaptım.

Allah bağışlasın canım. şimdi çok hassassın. ben de neler neler yaşadım 40ım çıkana kadar. şimdi oğlum 6 aylık oldu. zaman çok hızlı geçiyor. o zamanlar oğluma dokunup sevmelerini dert ederdim, şimdiyse bakıcı, iş, ek gıda başladı. ama onlar sağlıklı olsun da herşey geçiyor

kaynanam diyorki..
senin kızın yürümeye başladı dimi ben hayır daha ayaklarının üzerinde bile duramıyo küçük diyorum oda senden 2 ay önce doğuranların çocukları yürüyo seninkinde sorun var kesin diyo beni deli ediyo..
kızım daha 6 aylık...

kaynanam diyorki..
senin kızın yürümeye başladı dimi ben hayır daha ayaklarının üzerinde bile duramıyo küçük diyorum oda senden 2 ay önce doğuranların çocukları yürüyo seninkinde sorun var kesin diyo beni deli ediyo..
kızım daha 6 aylık...

asıl senin kaynananda sorun var. töbe töbe. daha desteksiz oturamayan çocuk nasıl yürüsün. sen yoksa ondan mı o başlığı açıp sordun canım ne zaman yürücek diye. takma kaynananı boşver

kaynanam diyorki..
kızım daha 6 aylık...

bu nedir yav:bbo:

bebeğine kendin bak.
çalışmak için çocuğunu mu feda edicen?
.
.
.

.................................................

hehe heimiz cogunlukla kaynanalarind ediklerini yazmissiniz arkadaslar
ben bi degisiklik yapiyim annemin dediklerinden söyliyim

her doktorun dedigine inanma

her hastalandiginda cocugu doktorami götürcen

kücük sünnet yaptirma sakin türkiyeye gelince burda yaptir anne sözü dinle ( gitcegim 14 gün bisey !)

türkiyeye gelirken araba koltugu almana gerek yok kucaktada oturur cocuk !!

hamileyken cok sismandin bu bebek cook kucuk..... 8,5 aylik dogdu 3300 gr, sismanda degildim butun vucudum su topladigi icin oyle geliyordu.

ayy bu ismi de nerden buldunuz, baska isim yokmuydu, kim koydu ismini.........adi mikail, valla ben karismadim, babasi koydu

-bebeği hemen emzirme bırak ağlasın biraz, ciğerleri açılır
-erkek bebek fazla ağlatılmaz. hemen emzir...

benim kayinvalidem de hep soyle der.
cocugum oksursun "ben hiç bir çocugumu boyle oksurtmedim"
cocugum aglasin "ben hiç bir cocugumu boyle aglatmadim"
atesi olsa hiç bir cocugum bu kadar atesi olmadi.
sinir kirizleri geciriyorum o an...:kızgın::kızgın::kızgın:

Back