• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çıldırtan hareketler...

bende abılerım ablam yeğenlerım annem babam bunların dısında kımsenın cocuuma dokunmasını ıstemıyorum bugun markete gıttım kızımla kucaamdaydı kasıyer kız görunce elını uzattı yanaklarını sıkıcaktı o anda elını ıttım elımle can havlıyle butun gun paralarla oynuyolar bunlar ya ne dusuncesızse bı davranıs sorada kırılmasın dıye lutfen cnm bılıyosun heryer salgın dolu daha cok mınık dedım 3 aylık yanı oda pardon haklısın dedı belkıde bozuldu ama bozulduysa bozuldu babası bıle eve gelınce duş almadan kucana almıyo kıızını hıc kımse kusura bakmasın .. bugune kadar sevdıklerımın ve yakınlarımın bebeklerını kucaağıma aldıysamda hıc öpmeden mınıcık koklamısımdır .. yabancıların bebeklerıne dokunmadım hıc cunku kan bağım olmayan bebeklerı kucağıma alma hıssı duymuyorum cok kucukluğumden berı yeğen duygusunu tattığım ıcın yabancıların bebeklerı bana sadece uzaktan seker gelmıstır:)))

Çok ilginç..fisfisfis
Ben de gayrıihtiyari bebek gördü mü çok tatlı falan diyorum mutlaka..Belki bazen elim de gidiyor..Bundan sonra çok çok dikkat edeceğim kesin..Bebeğime yapılsa aynı şey kızamazdım ki..
Ne bileyim anne yüreği tabii herkes farklı düşünür.Sadece bana biraz sert geldi bu tutum..Eskiler hep sakınılan göze çöp batar der ya.O aklıma gelir.
Allah herkesin evladını bağışlasın.

Çok ilginç..fisfisfis
Ben de gayrıihtiyari bebek gördü mü çok tatlı falan diyorum mutlaka..Belki bazen elim de gidiyor..Bundan sonra çok çok dikkat edeceğim kesin..Bebeğime yapılsa aynı şey kızamazdım ki..
Ne bileyim anne yüreği tabii herkes farklı düşünür.Sadece bana biraz sert geldi bu tutum..Eskiler hep sakınılan göze çöp batar der ya.O aklıma gelir.
Allah herkesin evladını bağışlasın.

Bende kızamam heralde. İşte herkesin yapısı farklı oluyor. Ama bundan sonra hiç bir bebeğe dokunmam buna kesin olarak karar verdimkaydirigubbakcemile3

Allahhh yarama parmak basmışsınız kızlar. TÜm bu yapılan hareketlere gıcıkkkkkkk oluyorum.
Geçen gün yolda bi kadın ELif'in yüzünü elledi. Dövücektim kadını neredeyse. Ellemeyin, yaklaşmayın bebişlere yaaa. Gribi var, enfeksiyonu var. Ellerinizi kim bilir ne zaman yıkadınız ne bilelim dimi ya...

Off bunun dışında ellerini öpmelerine,
annemin ağzına sürekli bişiler koyma çabasına(ben seni böle büyüttüm turp gibisin muhabbeti ile) Bal bile vermeye çalıştı yaaa.
Ayrıca anne sütü alıcak sadece 6 ay dememe rağmen, sürekli şunu da yiyebilir bunu da yiyebilir, bilmem kimin çocuğu şunu yediriyomuş demesine.
Babamın bıyıklı bıyıklı öpmesine ve sürekli henüz doktordan oturması için vize çıkmamış kızımı oturtmasına.
Kayınvalidemin onlara gittiğimizde uyutmada sevelim, uyutmak için başka odaya girdiğimde arkamdan 5 dakkade bi gelip uyumuyor zorlama getir de sevelim demesine. Bı saat sonra uykusuzluktan çileden çıkmış kızımı çığlıklar içerisinde eve getirmeye çalışırken surat asıp her seferinde aynısını yapıyosunuz demesine.
Bebişimi severken ağzının içine kadar girip öle sevmelerine... GICIKKK OLUYORUM!
Bebişim 5 aylık bu arada...

ya benim ki daha 16 günlük uyandırda sevelim ne demek ya .sallayarak sevmek, kucağımda uyusun bırak demek anlamıyorum çocuklarını nasıl büyütmüşler ..daha küçücük bebişim

benim kızdıklarım,
bu bebek aç emzir demeleri (emzirdikten 20 dakika falan sonra)
bebişime üşüdü deyip kırk kat örtmeleri ve ter içinde kalı nca aaa acaba neden terliyor demeleri
gece uyanıp emen bebeğimin yaklaşık 2 saat zırlaması ve ağlaması üzerine hala horlayan baba ( en çok batan bu. sanki bu bebiş sadece benim. bütün gece bir kere kalkmaz yerinden bebek için. ne adaletsiz dünya)
çık biraz hava al hep evdesin diyeceklerine ne de olsa sen evdesin biz babanla ( bunu diyen kayınvalidem) biraz gezelim demeleri.
aklıma gelenler bunlar şimdilik .....

benım yıgenım var opmemem lazım ama mumkun degıl kendımı tutamıyorum
yabancı bebeklere pek ellemem

ben de çok titiz değilim bu konuda, tanıdığım kişilerin öpüp sevmelerine izin veriyorum. yabancı kimse yaklaşmadı henüz kızıma ama sert tepki vermem sanıırm.

Benim de en sinir olduğum davranışlar bunlar.
Kızım yeni doğduğunda eve gelen misafir aniden kucağına alıp öpmüştü daha biz babasıyla öpmeye kıyamazken.ama kırılmasın diye birşey diyememiştim.hemen çocuğun yanağını silmiştim.
Kayınvalidem çamaşır suyuyla uğraşır sonra buram buram çamaşır suyu kokan elleriye bebeğin ağzıyla yüzüyle oynar işte buna dayanamadım kibarca anne ellerin kokuyor dedim.
Kızım yeni doğduğunda ağladığında yine kayınvalidem oturduğu yerden çocuğa yüksek sesle pışşşt pışşşt demesine sinir oluyordum sanki çocuk ne anlayacaksa o zaman.sadece kulağımı tırmalıyordu sesi.ayrıca gece kızım ağladığında pat diye odamıza dalmıştı sert sert bakınca biraz oturup gitmişti.hatırladığım ve sinir olduğum davranışlar. guclubacismile

benim kızdıklarım,
bu bebek aç emzir demeleri (emzirdikten 20 dakika falan sonra)
bebişime üşüdü deyip kırk kat örtmeleri ve ter içinde kalı nca aaa acaba neden terliyor demeleri
gece uyanıp emen bebeğimin yaklaşık 2 saat zırlaması ve ağlaması üzerine hala horlayan baba ( en çok batan bu. sanki bu bebiş sadece benim. bütün gece bir kere kalkmaz yerinden bebek için. ne adaletsiz dünya)
çık biraz hava al hep evdesin diyeceklerine ne de olsa sen evdesin biz babanla ( bunu diyen kayınvalidem) biraz gezelim demeleri.
aklıma gelenler bunlar şimdilik .....

annelikle babalık aradındaki en büyük farklardan birini yazmışsın ama sanırım saymakla bitmezzzzz, çoğu zaman geceleri uyumuyorum gibi geliyor, bebiş uyanıyor sallıyourm emziyorum altı kirliyse temizliyourm emziriyorum sallıyourm uyudu sanıyorum beşiğe koyuyorum tam yatağa gireceğim bi bakmışım uyanık mızmız ses geliyor haydi baştan, bu sefer uyudu diyorum yatağa giriyorum bu seferde babamızın sesleri.. off dön Allah dön .. bazen sinirden salona kaçıp biraz dolaşıyourm ...bi de bakmışsın sabah olmuş

ben uyutmaya calısırken gelıp cocukla konusup sevmıyolarmı gıcık oluyorum uykusu dagılıyor cocugun. ama kım anlar tabi...

kayınvalidemin oğlumu oğlu sanması çıldırtıyor beni.aynı şehirde yaşııyoruz onlara gidip eve dönerken yine oğlumu götürüyorsunuz diye ağlıyor...herşeyine karışıyor. ben bakıcısıyım gibi davranıyor..vs..

ben uyutmaya calısırken gelıp cocukla konusup sevmıyolarmı gıcık oluyorum uykusu dagılıyor cocugun. ama kım anlar tabi...

aynen kayınvalidem ben tam uyuturken içeri bi giriyor,seside kalın bide konuşuyor kızımla olan uykusuda gidiyor sinir oluyorum deliriyorum hatta gözlerim doluyor ağlamamak için zor tutuyorum kendimi,burda yazılanların hepsini yaşıyorum,:oklava::oklava:bide yanak sıkmaları yokmu ağlatmak hoşlarına gidiyor,bi gülüyorlarki ben içimden sayıyorum tabi avazım çıktığı kadar bağırasım geliyor ya,sonra ben uğraşıyorum susturmak için ne kadar düşüncesiz insanlar var anlamıyorum..mafoldumben

biz gecen ay 15 gunlugune turkiye'deydik ve sok oldum alisveris merkezine gittigimizde...gelen gecen dokundu bebegime sinir oldum. ingiltere'de kimse asla dokunmaz baskasinin bebegine, uzaktan sever konusurlar bebekle o kadar...yani bizim turklere has bir ozellik elalemin cocuguna dokunma hakkini kendinde gormek...

bir de turkiye'deyken esimin kiz kardesi kizimi gorur gormez (uykudan uyanmisti) altini almaya kalkti cok sinir olmustum. o hakki hemen kendinde goruverdi , dur bakalim annesi dururken sana ne oluyor, merakindan ben bilmez miyim.

kayinvalidemin bana nine elbiseleri almasina..kendi yasina göre kiyafetler aliyo..bende cöpe atiyorum..evde bile giyinemem..kocisimin karsisina nine kiliklan cikamam....:dilcikar:

birde türkiyeye gittigimizde esimle yanliz biryere cikamadim...en az 10 kisi takilir pesimize..carsiya gideriz cümbül cemat...denize gideriz yine ayni.. esimin yiyenine iyi bayan kuaför nerde var diye sorarim...yerini söyler .. ha gitmisken bende geleyim..benden izin almadan..eltimede sorar sende gel beraber gidelim diye...sonra vazgectim tabi..yine takilirdi pesime 4-5 kisi.....4 hafta kalacaktik sözde 2 hafta icinde geldik...3 günde zaten yollarda gecti gidip gelirken arabaylan gittiyimiz icin...birdaha kolay kolay gitmem istanbula..8 sene sonra bi vatanimin hasretini gideriyim dedim burnumdan getirdiler...8 senedir türkiyeyi görmemistim..:a015:

Son düzenleme:
arkadaşlar kayınvalidem ve kayınpederim ilk torun diye çok düşkünler ama sıkıldım devamlı gelmelerinden.uzak değiliz arabayla gelip gidiyolar.şimdi 1 haftalığına şehirdışına çıkacaklar 2 gün önce geldiler dedim herhalde gitmeden görmek istediler.yarında bize yakın biyerde kayınvalidemin günü var yine uğrarız diyolarmış eşime bende dedim yeter artık nerdeyse gelip bize yerleşeceler..özlemenin de bir sınırı olur di mi sıkıldım artık..bazen arıyor iş yaptığımı bildiği halde çıkıyo geliyo.önceden yardım ederdi şimdi yiyo içiyo mutfağa uğramadan bırakıyo gidiyo...bide uzak olunca kayınpederle geliyolar emziremiyorum başka odaya gitmek zorunda mıyım..haftada bi tamam göründe daha bi hafta olmadan kalkıp geldiler yarın yine gelecekler hiç mi biz biyere gidemeyiz evde oturup onları mı beklicez nedir bu yaa nasıl kurtulucam ben bu durumdannnnnohaoldumsmile

vay be ne dertliymişsiniz.bende arada bazılarını yaşadım ama stres yapmadım.gerekeni söyledim yapmadılar bir daha.

sizin yazıları okuyunca bizimkilerin birer melek olduğunu anladım.en küçüğümüzden en büyüğümüze hepside genellikle uzaktan sevmeye çalışırlardı.öyle yapışıp durmazlardı.ellerini yalamazlar,öpmezlerdi.bildiklerini söylerler ama benim bildiğimede saygı duyarlar.sonuçta senin çocuğun sen daha iyi tanırsın bebeğini derler.bilmediğim yerlerdede çok yardımcı olurlar.yaptıklarının yanlış olduğunu ya da yapmamalarını istediğimdede bana küsmezler alınmazlardı ki hala öyleler.haklı olduğumu düşünürler.

uyurken hiç rahatsız edildiğini görmedim.uzaktan yaklaşıp sessizce bakar çıkarlardı.gözünü açıncada hemen almazlardı tamamen uyanmasını beklerler.(eğer tam tersi olsaydı kesin söylerdim ve kızardım.sonuçta bebek uykusu çok önemli).

gelen konu komşu bile öyle yapışık yapışık öpmediler sadece sevdiler uzaktan.kucaklarına alsalar bile ne oturtmaya çalıştılar ne de başka bişey...epi topu iki üç dakka tutup geri verirlerdi.

çok şanslıymışım .bu konuyu okuyunca anladım.

ama bazılarınızda çok abartmışsınız ya...

Back