memleketten yeni döndüm kızlar...
sinirlerim laçka... zor toparlarım...
ellerine geçeni yine kızımın ağzına tıkmaya çalıştılar. artık 8. ayımızdayız biçok şeyi yiyoruz, bi gün bi baktım teyzem gizli gizli şaftali yedirio, beni görünce gülmeye başladı dedim noooldu, ay sen görme dedi, nie dedim şeftali veriyoruz, eee geçen geldiğinde bi şey vermiyordun, iyi de o zaman daha 3 aylıktı diyorum anlamıyoooooorrr...
şeftaliyi gizli gizli yedircem die kıyafetini batırmış kızın tabi, bişey demedim anneme gidip lekeyi çıkaramayınca homurdandım bu sefer annem küstüüüü....
yine teyzemdeyiz gece yatcaz, bebeğe süt vercenmi dedi, yok teyze inek sütü vermiyorum dedim, sabah oldu eee sen gece bebeğe süt verebildinmi dolapta vardı dedi, teyze inek sütü vermiyoruuuzzz, öğlen oldu süt verelim belki uyur dedi, yaaa ne alaka bende süt vaarrrrrr ineğinkini siz içiiiinnnnn...
annem uyutcak kızı emziği eline alır yıkamayla uğraşmaz hoooppp kendi ağzına, anne yapmaaaa die bağırırım sonra yine aynısı, su vercek biberonu da sokar ağzına güya temizlio, yaaa nie sokuyon ağzına hem biberonun ağzı kapaklııı...
anne karpuz verme, anne kavun verme, anne çikolata verme vs., annemin cevabı ee azcık verdimmmm laa havleeeeee...
bebeğe evdeki çorbadan yedirsene o tatsız tuzsuz şeyi nasıl yesin, anne o seviyor, ne bilsin çocuğum yazık, asıl bana yazııııııkkkk...
anne sakııınn bal verme, eee biz veriyoduk size nie bişey olmadı, sabır Allahım sabııırrrrrrr..
annem sıcağı hiç sevmez, tamam hava çok sıcak ama anacığım bebek de bu kadar çıplak gezdirilmeeezzzz...
kızım arabada araba koltuğunda uslu uslu oturuyor annem başladı vayyyy o kuyu gibi şeyin içinde sen otur bu hiç rahat değiilll....
anneanneme gittik mecbur ziyarete, kız ellerinde oyuncak bebek, şunu yedir bunu yedir, biz öyle büyüttük,eee bende büyüttüm koç gibi maşallah bakın oğluma, bu ikinci karışmayın artııkkkk... ama olmaz ben hala hiçbişey bilmiyorum onların gözünde yedirme dediğimi yedirdiler, giydirme dediğimi giydirdiler bebişimi maymun beni de deli ettiler çoookkkkk şükür döndük evimize ben KIZGIN onlar KIRGIN...
geldik ertesi gün gittik kayınvalideye kız acıktı uykusu da geldi mızmızlanıyor dedim aç şunu doyurayım kayınvalide çorba pişti yedir demez mi, dedim onun yiyeceği var o çorbayı biz yeriz, evirdiler çevirdiler kız huysuzlandı, vayyyy bu bizi unutmuuuşşşş...
aksi gibi kayınvalide de misafir var misafirin de 8-9 yaşalarında kızı... benim cadıyı uyuttum benim oğlanı da o kızı da tembihledim sakın odanın önünde gürültü yapmayın diye oğlum tamam dedi, zilli kız inadına sanki gidip gidip orda koşuyor kızım yapma etme derken benim cadı ıngaaaaa die bastı bağırtıyı, emzirip tam uyutcam kız pat die odaya daldı, kıza çık mık derken benimkinin uykusu açıldı, neyse tam uyuttum iki lokma bişey yicem bu kız çıktı apartmanın bahçesine oynicam die ev zaten giriş kat kızın yattığı odanın camının dibinde bağrışıo aman etme demeye kalmadı zıırrrrr die zile bastı benimki yine ıngaaaa nerdeyse ben de ağlicaktım artık ki gittiler...
Allahım sabır diyorum, onlarada akıl diyorum, başka da bi şey demiyoruuummm....