• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çıldırtan hareketler...

ben bu konuda gelenlere degil kendime cok kiziyorum hatta geceleri uyuyamayacak kadar kafama taktim ama degismeyi beceremiyorum, sizlerin basina gelenlerin cogunu yasadim, ama sesimi cikaramiyorum, gecen kuzenim geldi 30 yasinda koca kiz cocugu oturttu kucagina (bebek 1,5 aylik) ben de oyle seyrettim, bebegim huysuzlandi tabi cani yaninca, hic sesimi cikaramadim, ulan salak kafam, "o daha cok kucuk oturamaz" deyip alsana kucagindan, bir de diyoki "bu bebek beni sevmedi, kucagimda huysuzlaniyor" , Allahtan annem o kadar kucuk cocugun oturamayacagini soyledi de "aaaa oyle mi diye diklestirdi biraz" 30 yasinda bu insan ya, cocugu olmayabilir ama bunu bilmesi gerekmez mi? daha anlatsam sayfalar yetmez, dedim ya suclu benim biri alinacak kusecek diye bisey diyemiyorum, sonra da oturup agliyorum, babasi ve ben daha hic cocugumuzu yanagindan opmedik, cok zor sahip oldugumuzdan midir nedir, odumuz kopuyo bisey olacak diye, ama bizim disimizda eve gelenlerin cogu optu:(

bence bir kere dene uyarmayı. bir kere deneyince devamı geliyor. ben eşimin memleketinde herkese çekinmeden herşeyi dedim. korktuğum şeyler başıma gelmedi çok şükür. sadece oğlumu sürekli bastırmaya çalışmalarına sinir oldum. doktora da sordum bastırmayın daha erken dedi ama doktor ne bilir mantığıyla hareket ediyolar bunlar hala

33 haftalık hamileyim.işte bu siteyi bu yüzden çok seviyorum aklıma gelmeyecek şeyleri öğretiyor, hatırlatıyorsunuz. çook teşekkür ederim. ne mi yapacağım eşimle konuşacağım, belki birlikte uyarırsak daha ii olur. özellikle küçük çocukların kucağına verme konusunu ve öpmeyi(zira eşimin küçük yeğenleri var bela olabilirler) Allah'tan eşimden çekinir ailesi o ne dese karşı gelmezler, istediğimiz şeyleri o söylerse pek sorun çıkmaz inşallah. okurken bile çok sinir oldum başıma gelse ne yaparım bilmem. Tekrar teşekkür ederim.

bu başlığı görünce çok sevindim acaba sadece benmi bu kadar çok sinir oluyorum diyodum. sokakta hiç tanımadığım insanların çocuğumun yüzünü elleyer sevmeleri kucaklarına istemeleri mama yedirirken "aaaaaaaa mamamı veriyosunuz sen emzir emzirirsen süt gelir" demeleri sanki ben çok meraklıyım mama vermeye. "kucağına alıştırma yatır yatır" demeleri yokmu çıldırtıyor beni.

bizim memlekette bi komşumuz vardı başka çocukları sıkarak çimzirerek severdi kendi torunları oldundaysa onları aman bişey olmasın diye normal şekilde seviyodu niye başkasının çocuguna istemedikleri halde öyle yaparlar hiç anlamam uyarıldıkları halde

benm bebeğim yok ama yeğenim var...bende elini öpmelerine sinir oluyorum..çnkü sürekli elini ağzına sokuyor el,ini öpünce tükürükler eline geliyor çocuun...mikrop kapcak diye aklım çıkıyomirmirmirmir

arkadaşlar bu konu çok iyi olmuş ya gerçekten insanı çileden çıkartan şeyler o kadar çok ki... ben en çok sinir eden uyurken gelip uyandırmaları.burda sayılan diğer davranışların hepsine bi nebze taahammül edebiliyorum ama uyuyan yavrumu uyandırmalarına dayanamıyorum boğasım geliyor.ben gelip sizi gece uykunuzdan uyandırsam hoşunuza gider mi ya! yavrum daha minicikken yaparlardı bi de yazık gözünü açamazdı gece uykusundan o şekilde uykulu uykulu kucaklarına alıp oynarlardı ben de eşim de söylerdik ama nafile...yazarken yine sinirlendim şimdi... allah hepimize sabır versin.

ha bi de en çok deli olduklarımdan biri... sütün doyurmuyo, sütün yağsız gibi cümleler !ya sütümün analizini mi yaptırdın nasıl yağ oranı verebiliyosun!!! annesini sürekli gerdiğmiz için gerginliği bebeğe yansıyor diye hiç düşünen olmuyor maalesef... neyse kızlar şimdi oğlum 7 aylık biraz rahatladım ama insanın da ömründen gidiyor...
hepinizin bebeklerine mutlu, sağlıklı günler :)

ArkadaŞlar facebookda "bebeĞının ÖpÜlmesını ıstemeyenler" grubu aÇtım herkesı beklıyorum

doğumdan hemen sonra eşimin ailesinin yanına gitmek zorunda kaldım,yavrum daha kırklı bebek,2 saatte bir emzirdiğim halde kayınpeder kaynana ve kaynım nekadar çok emziriyorsun çocuğu kusturuyorsun diye başımın etini yiyolardı,yetmezmiş gibi kaynım pat odaya dalıyor,emen çocuğa üstünü kapatta öpeyim diyordu yaa sinir oluyordum sanki öpecek başka vakit yok,kızım şimdi 2.5 yaşında ama hala zırıltıları bitmiyor,yok çok yediriyorsun,yok efendim kaşığı çok dolduruyorsun,herşeye müdahale anlayacağınız,

bende katılıyorum söylediklerinize birde yavrumun elleri hep ağzında bunu görmelerine rağmen resmen yalar gibi ellerini öpmelerikafamçokkarıştı

Al bendende okadar en nefret ettiğim işde bu öpülmesine karşı olduğumu bildiklerinden bana iyilik yapıyorlar ellerini öpüyorlar yüzünü öpseniz bundan iyi be hiç değilse yanağını ağzına sokamaz.Ben şu el olayından yazarken bile sinirleniyorum ellerini tutmalarını bile istemiyorum dışardan insanların konu komşu eş dost istemiyorum kızımın elleri devamlı ağzında sen gelip ne yapdığın belli olmayan ellerinle tutuyorsun çocuğun elini oda ağzına sokuyor hele geçen gün markete gitmişdim mecburen götürmüşdüm ben görevliye birşey sorarken bakdım kadının biri bebek arabasından kızımın parmaklarını tutmuş zaten domuz gribinden korkuyorum tv ler bangır bangır tokalaşmayın diyor sen kalkmış koca kadın bebeğin ellerini tutuyorsun ben bile paraya elleyeyim bir şeye elleyeyim elimi yıkamadan çocuğa dokunmuyorum hele ellerine.Bana manyak desinler isterseler valla ben söyledim söylüyorumda etrafımda herkese dokunmadan sevin kış günü grip kol geziyor birde başımıza domuz gribi çıkdı sokuyorlar yüzlerini çocuğun ağzına bebek seviyorlar

Yanlız kızlar şöyle okudumda yaşadıklarını çok gıcık oldum ne yalan söyleyeyim ben söylerdim alınan alınsın hiç zerre kadar umrumda olmazdı isterse annem alınsın ya neler yapmışlar öyle.Ben söylüyorum hemde herkese sadece dışarda üstümüze yazıp dolaşamıyorumki ellemeyin diye aaa dememe fırsat kalmadan biri ellemiş oluyor sonra söylesen kaç yazar sanki bir daha rastlaşcamda aklındamı kalsın

millet elalemin çocuğunu ne hakla elliyor ya. ben artık elletmicem oğlumu. evet bi de el öpme olayı var. çıldırmamak işten değil ha

domuz gribi de var elletmıyorum ben de.Gecen gun hastaneye gıttık annem kadının bırıne bıle sevdırtmedı mıktop dolu burası bebeklere cabuk bulasır dedı.soylemek lazım

ay ben evden çıkmaya korkuyorum. hava berbat bari alışveriş merkezine gidiyim dedim ama cesaret edemiyorum.

Ben bunları okuyınca ne kadar başarılıymışım diyorum etrefımdakilere çok iyi anlatmışım titiz oldugumu asla benim korkumdan böyle şeyler yapamazlar okuyunca hayret ettim ben babasının sakalları var diye öptürmüyorum çogu zaman herkes evine dönüyo biz ugraşıyoruz o bebekle hasta olunca çok sinirlendim okuyınca ne insanlar var

ya normalde ben oğlumu sakınmıyorum artık. öpmelerine sevmelerine kızmıyorum. aksine oğlumun sevgiyle büyümesini istiyorum ama şimdi berbat bir salgın var. insanların artık kimseye dokunmaması lazım.

kızlar bu yazıklarınızın cogu bizdede oldu ama ben anında tapkimi koydum kim olursa olsun annem kayınvalidem işinucunda cocugum olursa vallahi kimseyı gözüm görmez
hatta cok laf duydum iyiki bir kızı var kimseye vermiyor etmiyor kendi bakıyor onu yapmıyor bunu yapmıyor öptürmüyor kimsenin kucagına vermiyor diye..desinler valla umrumda bile olmadı
ben bebegımı öyle baskalarının kucagında durmasını istemem
daha bebekken sigara içen birisi bebegimi kucagına aldı seviyor sonra baktım bebeğime sigara kokusu sinmiş
ve söyledim alan kişiye ondan sonra kucaklamadı
ben sinir olacagıma o olsun

ilk defa memleketimden uzakta olduğuma sevineceğim bunları okuyunca.. ama kızım babasından da uzak.. 8 hafta doğum iznim bitince görev yerime döndüm..eş durumu bekliyorum..

ama yanımda olsalar bile..
benim kayınvaldem, kayınpederim,annem,babam benden daha düşünceli oluyorlar..

babam kızımın kıyafetlerinin pamuk oranına, oyuncaklarının çin malı olmamasına (hatta aldığımız duvar kağıdının çin malı olup olmadığını sormuştu da ben niye düşünemedim demiştim çimden karşısında da afallayıp kalmıştım) dikkat eder..asla öpmezz öpdürmez.. elini yıkar tutmadan önce.. bir yastık ister yastığın üzerine koyar bebişimi öyle tutar.. daha neler neler

kayınvaldem kayınvaldesinin eşime ve görümceme yaptıklarını anlatır (ki onun yaptığı şeyi buraya yazmaya utanıyorum mideniz bulanır burada yazılanların hepsinden bin kat beter bişey) ve sizin ahlandığınız gibi o da ahlanır ve asla yapmaz bu tip hareketleri.. zaten uzaktalar..

kayınpederim doğuma geldiklerinde grip olucam sanırım kırgınlığım var dedi ve odaya bile girmedi.. gribi geçince zorla verdik kucağına o kadar korktu grip olursa diye...

annem benden titiz.. mamayı ocağın yanına koyma serin yerde dursun, o biberon iyi değil şunu alalım, babamdaki pamuklu giyim takıntısı onda da vardır.. bu body sentetik gibi kullanma sakın, bu hırkanın yakası çok dar boynu tahriş olur giydirme.. sakın ıslak mendil kullanma gazlı bezle sil poposunu (hiç pişiğimiz olmadı bu nedenle)

çok şükür..
ama akrabalar belki yapardı dediklerinizi o imkan da yok uzaktayız dedim ya.. ananemle beraberiz..kızım ve ben başka kimse yok.. bi aşıya dışarı çıktık hep de evdeyiz.. bi tek ananem kızım bi hapşursa ağlasa sancısı var galiba şurup verelim diyor ben de her ağıda şurup vermek istemiyorum karaciğerlerine yazık diyorum biraz o konuda sıkıntım var o kadar..

Benim doğumuma çok az kaldı arkadaşlar ama yazdıklarınızı okuyunca korktum biraz. Ben bu kadar titiz ve sert bir anne olamam heralde. Siz hiç bir bebeği görünce dayanamayıp öpmediniz mi ya da ne biliyim okşamadınız mı? Benim çok olmuştur öptüğüm ama anneleri böyle rahatsız olduklarını bilsem o çocuğun yüzüne bile bakamam. Ben anne olarak pek rahatsız olmam sanıyorum. Hastalık olmadığı sürece öpsün yakınları bişiy olmaz. Sakınan göze çöp batar. Hem ayrıca insanları da kıramam o konuda. Atıyorum boş bulunmuş öpmüş nolcak ki nie öptün falan mümkün değil diyemem. O kadar kırmaya değmez bence. Ama şimdiki anneler yani aslında benim yaşıtlarım hakkaten aşırı titizmiş

bende abılerım ablam yeğenlerım annem babam bunların dısında kımsenın cocuuma dokunmasını ıstemıyorum bugun markete gıttım kızımla kucaamdaydı kasıyer kız görunce elını uzattı yanaklarını sıkıcaktı o anda elını ıttım elımle can havlıyle butun gun paralarla oynuyolar bunlar ya ne dusuncesızse bı davranıs sorada kırılmasın dıye lutfen cnm bılıyosun heryer salgın dolu daha cok mınık dedım 3 aylık yanı oda pardon haklısın dedı belkıde bozuldu ama bozulduysa bozuldu babası bıle eve gelınce duş almadan kucana almıyo kıızını hıc kımse kusura bakmasın .. bugune kadar sevdıklerımın ve yakınlarımın bebeklerını kucaağıma aldıysamda hıc öpmeden mınıcık koklamısımdır .. yabancıların bebeklerıne dokunmadım hıc cunku kan bağım olmayan bebeklerı kucağıma alma hıssı duymuyorum cok kucukluğumden berı yeğen duygusunu tattığım ıcın yabancıların bebeklerı bana sadece uzaktan seker gelmıstır:)))

Back