• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çıldırtan hareketler...

kayınbabamın upuzun sakallarıyla bebişimi öpmesi kızımın yüzünü ekşitmesinden zevk almasından hiç hoşlanmıyorum.kayınvalidemin de kaynımın çocuklarına sallaması için vermeye çalışmasına deli oluyorum sanki ben onlara oyncak olsun die doğurdum kızımı hiiiç ellerine vermeden alıyorum.
yine kaynımın çocuklarının kirli eleriyle kızımın yanağını okşamaya çalışmalarını filan aklıma geldikçe sinir oluuyorum.en son kayınvalideme gittiğimde kiracısının küçük kızı ile yanlızdık bebeğimi kanepeye yatırdım bi saniye için odadan çıktım bide ne göreyim 5 yaşındaki kız bebeğimi kucağına almış gözüm döndü resmen ama çocuğada çıkışamadım bidaha yanlız bırakmadım bebeğimi onunla.

of ya içimi boşaltmazsam çatlayacağım bebeğim 8 aylık bunca zaman yaşamadıım şey kalmadı kaynanam ve görümcemin hergün çat kapı gelmesinden bıkmıştım karşı apartmana oturttular bizi bebek olacakya:( her neyse kocamla boşanıordum evi terkettim.eşimle hiç sorunum yok ama ailesi yüzünden ondan nefret edior gibi davranıorum bazen halbuki nasıl mutluyuz:( herneyse ya ay nasıl doluyum az önce kaynanam evinden benim evi aradı açtım kaynanamın eltisi dedi napıosun temizlik yaptım çok yoruldum yattım dinleniorum dedim hadi kızı al gel dedi gelemem yenge çok yorgunum dedim oda o zaman zekiyeyi ( görümcemi) göndereyim kızı ver o getirsin dedi çüşşşşşşşşşşşşşşşş artık yaaaaaaaaaaaaaaaa saat 6 olmuş kızım 7 de yatıor ya nasıl bi mantık bu ya hangi anne gönderir ki bu insanında 2 çocuu var o böyle göndermiş demekki kusura bakmasınlar çocuum varken babamı tanımam ki benim ailem o kadar bilinçli ki anlatamam...hele kaynanam görmemişin çocuu olmuş dior bana.. ve en ağrıma giden şu ki onun yüzünden evi terkettim dedim ya o gün aradı ağlıyor telefonda neymiş kızıma bir şey olsa ben canımı vermezmişim ama o verirmiş sen kimsin ya ben varken sen kimsin anası benim 9 ay kustum altıma isedim hastanelerde yattım 13 saat doum sancısı çektim özürlü dediler dış gebelik dediler herşeye ben katlandım ben ağladım o kim yaaaaaaaaaaaaaaaaa ay bak gene ağlıorum kurtulmak istiyorum ben yaaaaaaaa onların ailesinde bir tane bebeğinin üstüne titreyen anne görmedim ya güne götürüo beni zorla anammmmm orda bi kız bebeğini vermiş bi çocuun eline 9 yaşında bi kızın eline gün boyunca kucağında görmedim nasıl bir anne bu. benim çocuum çok uyuyomuş ben zorla uyutuom sanki dr uma söyledim normalden bile ii dedi dr um çok şanslısınız dedi bebeğim herşei aylar öncesinden yapıor nie çünkü okulumu bıraktım onun için hacettepede mühendislik okuordum son sınıftaydım 1 dönem kalmıştı ama onlara güvenemediim için okulumu bıraktım ben kimse bana bir şey diyemez...yabanimi diolar desinler varmı yabaniyim görmemiişmiyim varmı görmemişim bir tanecik bebeğim var başında hemanjiom var dr kanaması tehlikeli olur dior ama onlar ell,or avuçluor ya ben daha 8 aylık bebeğimin orasına ellemedim yıkarken nasıl korkuorum ay çok kötü oldum offffffffffffffffffffffffff

canım benim annelik işte herşeyin önüne geçiyor. herkes bu sorunları yaşıyor bizim insanlarımız garip ya herşeye karışmaya yorum yapmaya dır dır etmeye bayılıyorlar. sen en iyisini yapıyorsun herkes haddini bilsin

ewet benimde çıldırdığım anlar bebeğimi takla attırmaları çocuğu sıkıp sıkıp ağlatmaları sonrada aaa bu çocuk yabancı seçio demeleri daha çok war bütün yorumlarada katılıp çıldırıyorum:olmaz:

haftaya doğumum var, yazılanları okuyunca "aman" dedim:((((( ben söylerim ama, kim olursa olsun, ne demek ya belini desteklemeden tutmak! sakat bile kalabilir, elini ,yüzünü öpmek! her yerde hijyen hastalığı önler diye yazıyor, hiç mi okuma bilmez bu insanlar, öpmeden sevilmiyor mu çocuk!!!! uyandır da sevelim hııııııııııııı!!!!! nasıl bir şey bu yaaaaaaaaaaaaaa??? bana böyle bir teklifte bulunulmasını bile düşünemiyorum. kızım doğduğunda istanbuldaydık, akraba, komşu yok tabi. şimdi eşimin memleketinde yaşıyoruz( o da ayrı bir depresyon konusu ya şimdilik kalsın...) dolayısıyla bebek doğunca maruz kalabileceğim durumlara karşı gardımı aldım, bekliyorum!!!

uyuyan çocuğu uyandırmaları sonra da bu niye ağlıyor demeleri ,öpmeye kalkışmaları,kucaklarına alıp bırakmamaları,sütün yok galiba gibi iğneleyici lafları beni çileden çıkarıyor :mymeka:

oğlum 16 aylık oldu beni hala sinirlendiren şeyler var ama artık eskisi kadar hassas değilim çok şükür. doğumsonrası depresyonunu atlattım. şimdilerde zaten oğlum anne diyor da başka şey demiyor. bi tek kızları görünce beni satıyor çapkın velet. başkalarına gitmiyor. gıcık olduğum insanlardan kaçıyor :)

minicik bebeleri büyüklerin şapır şupur öpmelerine sinir oluyorum. Yılların mikroplarını taşıyoruz öyle öpülür mü hiç
birde sokaktan gelince eller yıkanmadan bebek kucağa alınmasın lütfen

amanın tek psikopat ben değilmişim:)
kızlar valla biraz çirkeflik yapıp laf yemeyi göze almak en iyisi,boşverin görmemiş desinler..
ben ellemek isteyene tepki gösteriyorum dışarda,eve gelene de ellerini yıkamadan ellemek yok diyiveriyorum valla:)
kayınpederim çok abartıyorsun,mikroba alışsın dedi geçen,ben de 2 aylık bile olmayan bebek ne mikrobuna alışacak,kural basit eller yıkanacak dedim:) eğitim-kültürle de alakası yok,bunu söyleyen adam ünv mezunu!!
hadi eskiler anlamıyor diyelim,geçen bir misafir geldi,kızın 3 aylık bebeği var ve kızımı kucağına almaya kalktı aa dedim ellerini yıkamayı unuttun,halbuki öyle bir alışkanlığı yok:)) neyse yıkadı geldi kucakladı bir de ne göreyim öpüyor!! öpme dedim,bozuldu,onlar doğduğu günden beri ağzını yüzünü öpüyorlarmış birşey olmazmış!! o senin çocuğun beni bağlamaz da dedim hem de eve gelen misafire:)))))
düşüncelerimde yalnız olmadığımı görmek sevindirdi:) ama ilerleyen zamanlarda daha da abartılı şeyler yaşandığını görmek de şimdiden gıcık etti!!
öpme beni yazan önlük tshirt falan mı giydirmeli? ortak bir çözüm yolu bulalım kızlar:)

bir de mikrop kayınvalidem ne giydirsem kulp takıyor,uzun kollu giyse ayy terler,kısa kollu giyse aman üşür diyor,haftada bir misafir gibi gelip gitmek dışında bir işe yaramıyor ama lafa geldi mi maşallahı var domuzun:) sırf birşey söylemiş olmak için söylüyor!
kendi ailem deli gibi seviyor ama bırakın öpmeyi koklamaya kıyamıyor çok küçük diye..
ayy içimi döktüm valla:))

vay be kızlar hepimiz dertliyiz galiba bu konuda... -tatlicadiarzu-
Bana da bi keresinde görümcem kocası, görümcemin eltisi kocası çocuk filan gece vakti geldiler.. (eşim geç geldiği için) bebeğim uyuyor o sırada ve ufak bi seste uyanır..
Birde küçücük odada birbirlerini duymuyorlarmış gibi bağıra bağıra konuşurlar.. Ha ha ha hi hi hi.. ıyyyy nasıl sinir olmuştum yaaa.. eşim çocuk uyuyor diyecek oldu Aman uyuyorsa ne yapalım uyansın demezler mi! offff... İkide birde görümcemin mutfağa çay almaya diye çıkıp bebeğimin odasına gitmesi var bide... offf tekrar aklıma geldikçe nasıl sinirleniyorum... :oklava:

aynı şeyleri bende yaşadım yaşıyorum hala herşeyi denedim öpme beni yazan önlükde aldım ama fayda etmedi her öpmeye kalkıştıklarında uyarmak zorunda kalıyorum

aynı şeyleri bende yaşadım yaşıyorum hala herşeyi denedim öpme beni yazan önlükde aldım ama fayda etmedi her öpmeye kalkıştıklarında uyarmak zorunda kalıyorum

o önlüklere gülüp geçiyolar zaten. ay ne sevimli olmuşsun deyip iyicene öpesi gelio insanların.

ben bunların hiçbirine izin vermedim vermemde. babası bile kucağına alırken önce uyarıyorum kafasına dikkat et diye kaldıki öpüp sıkmalarına izin vermem mümkün değil. tabi kimsenin kırılmamasınada özen gösteriyorum bunları söylerken. sonuçta teyzeler amcalar vs. en yakınlarımız. onlarda bebeklerimize zarar vermeyi tabiki istemezler. hepimizin yavruları sağlıcakla büyür inşallah..

bende bebeğimi kucaklarında dikkatsizce tutan insanlara kızıyorum,tutup garip garip sallamalar,sen birazdaha büyü seni ısırcam demeler,bebeğime bişeyler tattırmaya çalışmalar mesela bikaç gün önce kayınvalidem ve ekibi oğluma sarma yalattırıyodu oğlum 2aylık bile değildi ozaman sinir oldummm alsanaalsanasmile...

bende bebeğimi kucaklarında dikkatsizce tutan insanlara kızıyorum,tutup garip garip sallamalar,sen birazdaha büyü seni ısırcam demeler,bebeğime bişeyler tattırmaya çalışmalar mesela bikaç gün önce kayınvalidem ve ekibi oğluma sarma yalattırıyodu oğlum 2aylık bile değildi ozaman sinir oldummm alsanaalsanasmile...

hah aynen. ben de buna çok sinir oluyordum. 3-4 aylık çocuğa küp şeker vermeler, su vermeler... bi de benim oğlumun inek sütü alerjisi var şu an. buna rağmen ısrarla sütlü muhallebiler, yoğurtlar vermeye çalışıyorlar.

her önüne gelen "bu aç çocuğu emzir" demiyor mu deliriyorum
bir de minik yavrumun elini ağzına almasına rağmen yalamalarına kızıyorum
çok öpülünce yavrumun yanakları kaşınıyor kızarıyor ben bile öpmüyorum o kadar meşakkatle doğpurdum noluyo bunlara?

eltimin sürekli "bizim oğlan şöyleydi,böyleydi" demesine gıcığım :oklava:
bu yüzden sürekli bozum bozum bozuyorum onu deli ediyo beni :oklava:
senın oglun oyle olabılır ama bu benım kızım. her bebek bır mı...
kızım dogdugu gunden berı gunduzlerı salonda uyur sesın muzıgın ıcınde. ama artık seste uyuyamıyor. en ufacık seste uyanıyor gunduzlerı. napıyım cocugun mizacı boyle dıyorum. bende babasıda hayatta seste uyuyamayız cunku. o da sureklı "yok ses yapın muzık acın alıssın bızım oglan bılmem ne seste uyuyodu soyleydı boyleydı"dıye baslamıyomu... sımdı 2.ye hamıle. bende gecen gun dayanamadım "sen dogucak cocuguna ıstedıgın gıbı bakarsın benımkıne karısma lutfen" dedım
eltımı cok severım ıyı kızdır yerı gelır arkadas gıbıyızdır ama bu tur kıyaslamaları benı delırtıyor.
ama Allah bılıyor ya,bı dogursun bende o zaman yapıcam aynılarını.
herseye burnumu sokucam
"benım kız soyleydı sende oyle yap" dıyıp durucam
gorsun o zaman nasıl oluyomus sempatiksalakcinni

bebegım dogarsa ısteyen herkes ıstedıgı kadar öpsun hıc kıskanmıycam
ne demısler sakınan goze cop batar
isteyende kucagına alsın bıse olmaz boyle seylerden korkmuyorum bıtek nazar olmasında tek dusundugum sey o

sevgili safkan, bebeğini öpmelerini kıskanmak farklı, sakınmak farklı canım..tüm hastalıklar ağız yoluyla bulaşıyor çünkü, doktorlar böyle söylüyor..
sağlıkla kucağına al bebeğini bu arada az kalmış hayırlı doğumlar..

düşünüyorum da, bazı annelein yazdığı gibi elini yüzüne dokunduran insanlara çok tepki gösterip bağıramam ben ya napıyosun diye... çok da esirgememek lazım bebekleri... tamam hasta olan insanlara yaklaştırmazsın, öptürmezsin falan ama onun dışında çok da katı olunması taraftarı değilim açıkcası... herkesin bebeğine sağlıklı ömürler :nazar:

Back