Kilo kontrolu saglamaya calisirken royal canin ile beslemek pek dogru gelmedi bana. Bircok kisi soyluyor royal canin cok yağli ve tahilli bir mama diye. Onun yerine daha saglikli ve tahilsiz bir mamaya gecseniz yada diyet mama verseniz daha iyi olmaz mi?
Benim kedinin yemeyle sorunu yok pek. Ben 5 kilo aliyorum mamayı ne kadar sure yetiyor tam olarak bilmiyorum ama 2 ay rahat gidiyor heralde. Kedim 5 kilo. Tabagini bittikçe dolduruyorum gramaj hesaplamiyorum. Yaş mamada veriyorum mutlaka bikac gunde bir ama tek seferde butun konserveyi vermiyorum 70 gramlik konserveyi 3 e boluyorum o sekilde az az veriyorum. ve hiç yaş mama veya mama için aglamaz ben verince yer. Bayadır N&D tahilsiz serisini kullaniyorum ben.
1 ayda 2 kg mama veriyorum benim kedim nd mama yiyor. Kabı ağzına kadar dolu da olsa yemez illa taze mama dökmemi bekliyor.
2 kedim varken erkek olan hepsini yerdi rekabet oluyor aralarında ben ona yoruyorumAkıllı bıdık :))
Benimki de bayatlamasın diye yiyor hepsini heralde,uyanık :))))
2 kedim varken erkek olan hepsini yerdi rekabet oluyor aralarında ben ona yoruyorum
Royal canin gayet güzel bir mama yalnız. Ben kimseden şikayet duymadım ve genelde veterinerler öneriyor bu mamayı. Bu arada kısırlaştırılmış royal canin. Fit 32 diye geçiyordu sanırım.
Mamayı azaltmamın sebebi önceden mama kabı sürekli doluydu,istediği zaman gidip yiyordu bitirene kadar. Yani ayarını tutturamıyor. Doysa da yemeye devam ediyor. Sağlık sorunu da yaşadık o yüzden mamayı azalttım büyük kedim için.
Diğer ufaklık aldığım zaman 2 aylıktı,sahiplendiren kişi yaş ve kuru mamayı karıştırarak veriyordu sürekli,sanırım böyle alışmış. O yüzden ne zaman yaş mama versem kuru mamayı beğenmiyor.
Ben de onu tamamen kesmeyi düşünüyorum.
Mesela şimdi yarım saat önce ağlamaya başladı tekrar,kuru mama verdim 10 15 tane yedi bıraktı. Şimdi tekrar başladı ağlamaya :)
Dengesi şaşıyor o yüzden kesmek en doğrusu gibi geldi..
Veterinerler mama olayina pek hakim degil yani bircogu. Kendileri neleri satiyorsa onlardan öneriyorlar cogunlukla.
Onun yerine mamalarin iceriklerini kendiniz okuyabilirsiniz.
RC öldüren bir mama olmasada fiyatina gore vasat kaliyor. Bende basta cok anlamiyordum bu mama işlerinden, sonradan ögrendim.
Bakın sizin mamanin iceriginin bir kismi, özellikle kalin yaziyla olan maddeler mamada en tercih edilmeyen şeylerden bazilari.
200-300 tl verdigim mamanin
kurutulmuş kümes hayvanları eti, mısır, pirinç, mısır gluten, hayvansal yağlar, bitkisel protein izolat*, bitkisel lifler, hidrolize hayvansal proteinler, pancar küspesi, maya,
Konuyu okuyunca kesin tekirdir dedim:) buyruuun,siz de yiyin göbüşünü.
Ben bütün gün yiyorum nasılsa
Konuyu okuyunca kesin tekirdir dedim
Bayiliyorum bu serefs.z kedilereNasil da "Ben isimi bilirim." der gibi bakiyor.
Benim rahmetli de boyleydi inat etti mi asla vazgecmezdi.
Tek diyeceğim sabir sabir yaaa sabir
Sizi suya götürür susuz getirirEvet bu tekirler çok inatçı :) istediğini yaptırana kadar başımın etini yiyor. Baktı olmuyor pas vermiyorum,göbek açıyor yanına gidip sevince kalkıp mutfak kapısına gidiyor :) mama veriym diye :)))
Veterinerler birşeye hakim değil ki zaten :)
Bitane doğru düzgün veteriner bulamadım 3 sene boyunca gitmediğimiz veteriner kalmadı.. en sonunda bitane bulduk o tecrübeli görünüyor.
araştırırım mamayı tekrar..
Aynen. Bende baya veteriner degistirdim. Son buldugum isini duzgun yapiyor. Insallah boyle devam eder. Bulduysaniz sizde cok şanslisiniz.cidden zor.
Tecrübeli evet,büyük kedimin hastalığını çözebilen ce tedavi edebilen tek veteriner.
Tabi bazı gereksiz para alma çabasına girmesi gözüme batmıyor değil :)
Ama en azından anlıyorum ve izin vermiyorum.
Bizimkide yoluyor biraz. Ama artik sıkıldım yalan yanliş iş yapip ustune para almaya ugraşanlardan, kafam rahat olsun yeter diyorum. Dogru durust davraniş ve duzgun iş yapsin.
Tedavi disinda özellikle kediyi enseden tutma isine acayip sinir oluyorum. Enseden tutan, kediye kibar ve yavasca davranmayan hekimleri biraktim hep.
Hepsi yoluyor,işini düzgün bir şekilde yapan veteriner yok sanki..
enseden tutmaları değil de,enseden tutarak kafesten kaldırmalarına sinir oluyorum. Oturduğu yerde ensesinden tuttuğu zaman sorun yok ama havada tutuyorsa felç geçirebilir. genelde yavru kediler yeni doğan 1 aya kadar tutulabilir. Ama büyük kedileri o şekilde havada tutmalarına kesinlikle tahammül edemiyorum.
Yok havaya kaldirmadi ama kafesten disari cekti zaten korkuyordu yavrum. Cok cok kizdim kendisine keske daha buyuk cingar cikartsaydim. Hele bidaha kedimi biri cekiştirsin Onun agzina edicem orada. Isini dogru bile yapiyor olsa duzgun davranmiyi bilmiyorsa hakediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?