Çıldırmak üzereyim!!!

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.274
13.943
298
Mune konuyu evcil hayvanlar kısmına açtım,ama kimse cvp vermeyince buraya açtım tekrar,bir süre konumu taşımazsan çookk sevinirim

ben artık kedimi memnun edemiyorum
2 tane kedim var,biri erkek 3 yaşında,diğeri dişi 1 buçuk yaşında.
Genelde kuru mama ile besliyorum,ek olarak arada tavuk,balık veriyorum,bazen de kuru mamayı yaş mama ile karıştırıp veriyorum.
Birde ödül maması..
Kedi besleyenler,size kaç kilo mama gidiyor haftada?
1 bucuk senedir küçük kedimin mama konusunda ayarını tutturamıyorum. Tam geçen haftadan beri iyi gidiyordu,günde 2 kez mama vermeye başladım alıştı,gayet sakindi. Ama iki gündür yine bozdu.
Etrafımda kedi besleyen arkadaşlarım var sabah bide akşam mama veriyorlar,benimki zırt pırt ağlıyor. Çıldırmak üzereyim. Evde iki tane kedi olduğu için de mama kabını dolu bırakmıyorum,erkek olan sürekli yiyor çünkü. Ve çok kilo aldığı için bırakmak istemiyorum hastalanır. Aç olmasa da yiyor. 5 dk ara veriyor tekrar gidip yiyor ve bende onu günde 2 defa az az yemeye alıştırdım.
Ama diğer kedim beni çıldırtmaya başladı.
1 kez yaş mama ile kuru mamayı karıştırdım iki gün önce,ona alışı yine kuru mamanın yüzüne bakmıyor ve nefes almadan miyavlıyor suratıma bakarak
Karıştırdığımda da yaş mamaları seçiyor kuru mamaları bırakıyor,yaş mamasını bitirdikten yarım saat sonra tekrar başlıyor miyavlamaya. Biraz önce 4 üncü kez mama koydum koklayıp gidiyor. Napıcam ben böyle bir daha yaş mama kesinlikle koymayı düşünmüyorum. Evde 2 kedi besleyen varsa,haftada kaç kilo mama bitiriyorsunuz bana da söyler misiniz lütfen
Mama olarak royal canin kullanıyoruz en başından beri.. hiç değiştirmedim mamalarını.

benim dana bir haftada 3 kiloluk mama yiyor
bazi kediler dogustan ac maalesef doyuramiyosun ne yapsan da , seninki de onlardan sanirim
benim bi kedim yemek diye mok yoluna gitti cop arabasi ezdi (

Ay kıyamam ya gelip miyavlıyor dedinya cok tatlı hep yaş verseniz ne olur ki kedi beslemedim bilmiyorumda

Ben kedi ve köpek besledim 10 yıl önce, hiç mama vermemiştim. Yoğurt ekmek, tavuk kemiği haşlaması vs veriyorduk. 5 yıl yaşadı sonra kaçtı gitti evden bahçeliydi ev. Sadece öyle verseniz hastalanır mı acaba? Kemikleri kasaptan ucuza alıyorduk. Mama maliyetini bilmiyorum pek.

benim dana bir haftada 3 kiloluk mama yiyor
bazi kediler dogustan ac maalesef doyuramiyosun ne yapsan da , seninki de onlardan sanirim
benim bi kedim yemek diye mok yoluna gitti cop arabasi ezdi (

Aa çokmuş amaa
Ben günde 50 gr mama veriyorum büyük kedime. İnanılmaz kilo aldı veteriner kesinlikle geçme dedi. Peki sadece 1 kedi mı yiyor haftada 3 kg?
Büyüğü vermesem istemiyor ama mama olursa mesela iki günlük mama koysam onu 1 günde bitirene kadar yer :)
Diğeri öyle değil aslında doyduğunda bırakır. Ama ayarını tutturamıyoruz. Günde 2 kez yemesini istiyorum çünkü yetiyormuş,fazlasını verirsem çok kilo alır ve hasta olur diye korkuyorum. Veterinerimiz böyle söyledi böyle yapmaya çalışıyorum. Yaş mama bozuyor bizim kediyi onu da yeni fark ettim :)

Ay kıyamam ya gelip miyavlıyor dedinya cok tatlı hep yaş verseniz ne olur ki kedi beslemedim bilmiyorumda

Çok zararlı. Kurt yapar aslında hiç vermeme en doğrusu ama ben seviyor diye arada sırada veriyorum. Yeni fark ettim ben de yaş mama vermeyince yemiyor,haliyle doymuyor ve sürekli dibimde miyavlıyor.
:)

Büyük kedimi ilk aldığım zaman 1 sene boyunca öyle besledim. Bizimle yerdi resmen kahvaltı masasında kucağıma gelirdi,önce ona verirdim sonra ben yerdim :)
Ama sonra zararlı olabileceğini duydum,en sağlıklısı kuru mama olduğunu duydum ve bende öyle beslemeye başladım. Zaten fazla protein yüzünden 1 sene çektik :) o da yemeklerde ki proteinden kaynaklanıyormuş.
Bir de çok zahmetli diğer türlü. Ona ayrı tavuk ayrı şey yapmak lazım. Sabahın 5 inde 3 senedir kaldırıyor mama için :) e o saatte de tavuk pişiremem :))

Bizim de iki kedimiz var
Kuru mamalari hep onlerindedir gelip gidip yerler
Gunde 1 veya 2 kere de yas mama veya tavuk ciger donusumlu veriyorum bikana kadar
1.5 kg lik kuru mama 1 aya yakin gidiyor. Herzaman ayni markayi da vermem hep degistiririz.
Kucuk olan kediniz ya yas mamaya alismis veya agiz tadina uygun kuru mama bulamamissiniz
Marka degistirince de bir heyecanla 2 gun yiyolar eger devam etmiyolarsa sevmediklerini anliyorum
Marka degistirin hepsinin agiz tadi ayni degil
Tum bunlar da ise yaramadiysa kediniz mizmiz demekki..ona yapacak bisey yok malesef
Takmayin ac kalmaz

Mamayı seviyor aslında. Yaş mamayı görünce birşeyler oluyor ona :)
Yoksa yediği mamayı seviyor ben yaş mamayı karıştırınca diğer mamayı koklayıp gidiyor şapşal :) ki bunu da yeni fark ettim 1 aydır yaş mama vermemiştim.
Ben diğer büyük kedimde fazla protein yüzünden sorun yaşadım o yüzden çok tavuk vs veremiyorum. Ara ara veriyorum tavuk balık. Ciğer yemiyor yediğinde kusuyor. O yüzden hiç veryorum onu.

Dreamies kuru mama var migrosta cildirmis gibi yiyolar onu...
Biraz pahali ama hic mama yediremiyorsaniz bunu bir deneyin mutlaka sevecektir.

Konu hakkinda bilgim yok ama kediniz cok sirin geldi. Minnosum yaa agzinin tadinida bilirmis

Dreamies kuru mama var migrosta cildirmis gibi yiyolar onu...
Biraz pahali ama hic mama yediremiyorsaniz bunu bir deneyin mutlaka sevecektir.

Ödül maması o. Ondan da veriyorum günde en fazla 15 tane verilmesi lazım ama :)
Bende ikisine de günde 15 er tane ödül maması veriyorum.

Yas mamaya alismis demekki. Yani nasilsa aglayinca vereceginizi biliyor. benim disi olan da oyle felix mamayi gorunce kendini kaybediyor ama vermeyince mecbur kuru mamayla idare ediyor

Yas mamaya alismis demekki. Yani nasilsa aglayinca vereceginizi biliyor. benim disi olan da oyle felix mamayi gorunce kendini kaybediyor ama vermeyince mecbur kuru mamayla idare ediyor

Evet felix delisi :) bende felix veriyorum. Bayılıyorlar ya ona :))
Pes etmicem ama yaş mamayı unutturucam yoksa bana rahat yok :))

yas mama hepsine zararli
evet bir kedi haftada 3 kg yiyor masallah cok saglikli
veterinerini degistirsene
gunde 100 gr az geldi benim gozume
benimkine versem 100 gr parcalar beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…