çıldırmak üzereyim sinirden uyuyamıyorum... durum değerlendirmesi istiyorum

Kesinlikle haklısınız tepkinizde,kaldıralamayacak bir söz(kötü niyetli olmaması açısından uyarmalısınız)..Fakat sizinde kaşarı yerken kasarı sevmiyorum,severek yiyemıyorum demeniz bana garip geldi..Ben bir misafirlikte sevmesem de ben sevmiyorum vs.. gibi laflar etmem.Çünkü sonucta önüne konulmuş bir ikramlık sevmek zorunda değilsin ve yemek de zorunda değilsin..

iyi de benim lafımda bir saçmalık yok ki sonuçta el emeği verilen bişey değildi o anda güzel olmamış yapamamışsın demedim ya... normalde peynirle kaşarla aram yoktur aslında bir çok kişi de kaşar peynirini sever o anda ağzıma aldığımda kaşarı severek yemiyorum dedim bunda ne var ki ??? bu kelimeden daha doğal ne var ki .. yok mu hepimizin severek yemediği şeyler... atıyorum pırasa da olabilirdi bu pırasayı severek yemiyorum demek ne derece bir nezaketsizlik olabilir ki :)

ben dayanamıycam sanırım görümcem ararsa onunla özel olarak görüşmek istediğimi söyleyeceğim ve bu olayla ilgili ne varsa söyleyeceğim eşinin tavırlarından rahatsız olduğumu asla kaldıramayacağımı ve gerekli mesafeyi koymak zorunda kalacağımı söylemem lazım... benim yanımda olmanız bana iyiliklerinizin dokunması benim bu ve bunun gibi yaklaşımları hazmetmem gerekir anlamına gelmez sırf bunlar var diye sessiz de kalamam böyle şeylere maruz da kalamam eşini uyar diyeceğim... ben ne olduğumu nerden geldiğimi biliyorum bu cesaret nereden geliyor diyeceğim artık aklıma ne gelirse... ağzının ayarının olmadığını ve dikkat etmesini de... :KK43:

Belki bu patavatsizlik mi artik terbiyesizlik mi son olur. Toparlamaya ugrasmis. Cok sinir olurum böyle tiplere. Benim ailemde de hic argo belden asagi konusulmaz cok ayip. Kac yasina gelmis ev bark kurmus ama adam olamamis eniste. Sanki erkek erkege muhabbeti. Evine misafirlige gelmis hem de gelin. Böyle durumlarda basiret baglaniyor tam söylemek istediklerimiz sonradan geliyor aklimiza. Tam orada diyecektiniz, aa eniste sen kasarin iyisinden anliyorsun bak yengemi almissin. Ama iste denmiyor, seviyesine inemiyor insan. Esinize kizmayin artik cünkü onun da huzuru kacmis.

Valla su an tam o noktadasiniz. Görümcenizle konusun. "Abla Allah sizden razi olsun, cok iyiliginizi gördüm, basimin üstünde yeriniz var ama enistem benimle bu tarz konusmaya devam ederse size gelip gitmeyi düsünmüyorum. Kime ne isterse söylesin hakaret etsin ama ben alisik degilim, böyle yetismedim. Esimin yaninda yerin dibine girdim. Esim de birsey demedigi icin ona da cok sinirlendim, durduk yere huzurumuz kacti aramiz bozuldu" diyebilirsiniz. Belki toplar kocasinin bozuk agzini.

Her zaman söylediğim gibi iş eşte biter.Eşiniz,bel altı muhabbetler yapıldığı zaman ağızlarının payını verseydi şimdi bu tür kelimeler işitmemiş olacaktınız.Eşinizle konuşun ve o kişileri uyarması gerektiğini söyleyin.

Belki bu patavatsizlik mi artik terbiyesizlik mi son olur. Toparlamaya ugrasmis. Cok sinir olurum böyle tiplere. Benim ailemde de hic argo belden asagi konusulmaz cok ayip. Kac yasina gelmis ev bark kurmus ama adam olamamis eniste. Sanki erkek erkege muhabbeti. Evine misafirlige gelmis hem de gelin. Böyle durumlarda basiret baglaniyor tam söylemek istediklerimiz sonradan geliyor aklimiza. Tam orada diyecektiniz, aa eniste sen kasarin iyisinden anliyorsun bak yengemi almissin. Ama iste denmiyor, seviyesine inemiyor insan. Esinize kizmayin artik cünkü onun da huzuru kacmis.

Valla su an tam o noktadasiniz. Görümcenizle konusun. "Abla Allah sizden razi olsun, cok iyiliginizi gördüm, basimin üstünde yeriniz var ama enistem benimle bu tarz konusmaya devam ederse size gelip gitmeyi düsünmüyorum. Kime ne isterse söylesin hakaret etsin ama ben alisik degilim, böyle yetismedim. Esimin yaninda yerin dibine girdim. Esim de birsey demedigi icin ona da cok sinirlendim, durduk yere huzurumuz kacti aramiz bozuldu" diyebilirsiniz. Belki toplar kocasinin bozuk agzini.

harikasın aynen böyle bir konuşmayı yapıcam kendisine... bu insanlara hadini bildirmek için çok geç kaldım... onlar seviyesiz diye ben de seviyesiz olamam... onların mideleri geniştir belki ama benim değil... eşim öğlen çıktı daha gelmedi nereye gitti napıyor bilmiyorum ve gelirse de yüzüne bakacağımı sanmıyorum.. niye dengesiz enişte bey yüzünden ben haysiyetsiz miyim ya nasıl yutarım bunu şakası bile olmaz ki o lafın ağızdan çıktı mı bitti arkadaşş.............

Bnce cok dusunme blkıde hakıkaten dan dıe solemıstr art nıyetle degıl,bnce mekanı terk etseydın keske

Valla arkadaşım hoş bişey yaşamamışın.hani öyle çekilebilecek bi kelime ki o nereye çekersen gelir işte.
Sen en iyisi bi yere çekme bu defa da yaran mı var gocundun ne alaka derler.kimse eniştenin kırdığı pot a bişey demez sen neden alındın diye sorarlar birde:KK53:

Siz mesafenizi koruyun özellikle de enişteyle, konuştuğu hiçbirşeye gülmeyin belki zamanla size şaka yapılamayacağını anlardı.

Eşin çok pasif kalmış orda ama hdi siz bayansınız,eşin sonradan abi denecek laf mı o diyebilirdi.

Daha önce de bu tür olaylar yaşanmış,
en başta tavrınınızı koysaydınız bu tür bir laf edemezdi.
Zira siz tavrınızı en başta koymadıgınız için işi iyice ilerletmiş...

Ben şuna inanırım.
Erkekler kadınlarla konuşurken kelimeleri seçerek konuşurlar.
Kimse kimseye durup dururken hem de eşinin yanında ki eşi olmasa bile bel altı muhabbet edemez.
Sizden o samimiyeti görmüş de söylemiş.
Yoksa patavatsız insan bile karşısındakinin tavrını bilir ona göre laf söyler...

Olan olmuş, geç de olsa tavrınızı belli etmişsiniz,
bundan sonra siz isteseniz de böyle şeyler söyleyemez...

Eşinize kızmakta da haklısınız. Ben olsam ben de agzını açıp tek bir kelime etmemesine karşın,
bütün hıncımı ondan alırdım...

harikasın aynen böyle bir konuşmayı yapıcam kendisine... bu insanlara hadini bildirmek için çok geç kaldım... onlar seviyesiz diye ben de seviyesiz olamam... onların mideleri geniştir belki ama benim değil... eşim öğlen çıktı daha gelmedi nereye gitti napıyor bilmiyorum ve gelirse de yüzüne bakacağımı sanmıyorum.. niye dengesiz enişte bey yüzünden ben haysiyetsiz miyim ya nasıl yutarım bunu şakası bile olmaz ki o lafın ağızdan çıktı mı bitti arkadaşş.............

Lafını bilmez bir insan nelere sebep oluyor. Eğer için rahat etmediyse görümcenle konuşabilirsin ama anlayışlı biri mi? Sonra görümcen de kardeşine söyleyip ortalık karıştırır mı?

Gerçi ortalık karışsa bile önemli olan senin kendini iyi hissetmen. Bence bir boşboğazın lafını kaale alıp kendini üzme artık, he bir daha olursa o zaman korksun senden, zaten bu kadar kızmandan sonra eşinde bu kadar tepkisiz kalmaz diye umuyorum.

Sen ister bu bel altı muhabbetlere alış istersen alışma neden ne olursa olsun kaşar kelimesi söylenmez.
İstediğin kadar samimi ol gene söylenmez.
Patavatsızın edepsizin bayrak tutanıymış o adam.
Eşinde de kabahat.
Lafa katılıp enişte birdaha böyle gereksiz şakalar yapma demeliydi.
Mesafeli olmakta fayda var.
Bir erkeğin evli bir kadına kaşar demesi çok ama çok ayıp.

Hiç düşünemiyorum görümcemin eşinin bana kaşar demesini...
Direk sofradan kalkar lafı yapştırırdım.
Ne derdim bilemiyorum ama senin gibi lafını verirdim ondan eminim.

Eşini nazik kibar tatlı artık ne ise öyle nitelendirmişsin ama.
Karısına şaka ile,geyik ile ,mallıktan ,aptallıktan bu laf ne şekilde edilirse edilsin bu lafı duyan adam tepkisini verir.
Vermiyorsa ben o adamdan da şüphe ederim.
Şakası olmayan laflar var,siz o ailede yabancısınız enişte ve sen !
Aranızda bu kadar cıvık bir seviye var ise suç sizin ama yok ise ve bu lafı duyuyorsanız topa hiç girmeyen kocanız,üstüne konuşup mevzuyu meşrulaştıran yine siz suçlusunuz.
Bana birisi kaşar diyecek enişteymiş,kayınpedermiş,kayınmış ,kocam bile dese felaket olur.
Kocanız sen kaşarsın dese ne yaparsınız ?
İnsanlar bu laflar için katil oluyorlar,ağzını toplayamayan adamla bir sofraya oturmak bile kabahat
Olay tek taraflı değil gevşek insanı şımartmışsınız hele eşiniz inanın hoşgörü abidesi..

Ağzından çıkanı kulağı duymuyor kimsenin maaşallah !
Espriymiş , o espriyi alır yanına koyarım . İyi sabretmişsin konu sahibi .
Bu söz edildiği anda verilecek cevap ; kaşar senin anandır olur !
O yanlış anladığını düşünen görümcene de , iyi o zaman bundan sonra sana kaşar olaak hitap edeyim , nasılsa yıllandıkça güzel oluyormuş ya demeliydin .
Bak bakalım bu cevaplardan sonra , ne görümce ne enişte bir daha cevap verebiliyorlar mı...

Hamilelik stresinde zirve yaptım sanırım , geleni gideni boş göndermiyorum çok şükür :)

terlik fırlatmak mı:KK1: çocuğumuymuş karşısındaki.. rabbim insanlara denge dağıtırken sizn dayıyla bizim enişte her hslde hamamın bacasında uyuya kalmışlar:44:

arkadaşım anlatış tarzına üslubuna bayıldım ya, konunu okurken gülesim geldi desem kızar mısın ki :) ay çok sevdim seni ya...

Valla hayran kaldım soğukkanlılığınıza!!
Bence siz mario oynamaya devam edin boşverin kim ne demiş ne yapmış.. :KK6:
Eşinizin tavrı konusuna hiiiç girmiyorum bile yoksa banlanabilirim..

neyseki benim yerimde değilsin ve kocamı tanımıyorsun o anlamda da adam yerine koyup koymamam benim problemim. benim eşim adam gibi adamdır efendidir ağzı kalabalık değildir az konuşur öz konuşur ve kimseyle de ağız kalabalığına girmez. o sadece o anda diyecek bişey bulamadım dedi bulabilirdi tek hatası bu.... adam yerine koyulmayacak kadar karaktersiz de değildir!

sende haklısın cancağazım böyle adamla artık evlenmişsin adam yerine koymaktan başka ne çaren var lafları sindirmeyi öğrenin o zaman karı koca

gerçi kocan pek sallamamış ama o zaman sen hazmetmeyi sindirmeyi öğreneceksin el mecbur.

Son düzenleme:
Benim bildigim çirkin bir kelime olmalıydı, sokak cocukları cok kullanırdı bu kelimeyi ama nedemek olduğunu hala bilmiyorum, Zadece hoş bir kelime olmadıgından emindim.

eşinize gelince ağzını nerde açıp nerde kapanacağını bilmiyor. Ama olabilir anlıyorum aslinda eşinizi, uyardığınız için simdi dikat eder. Eniste beyle pek muhabetlere girmezseniz canınızda okadar az sıkılır. Erkek erkeye öyle konuşmaz. Adam cidden dengesizmiş
Ne adamlar var ya dünyada, karşınızda okadar rahatsa, karısıyla yalnızken ona ne diyordur, cok merak ettim..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğin kişinin lafı çok ağır bi laf..
Ne demek sen de kaşarsın!
Kelimenin nasıl bayanlara kullanıldığını tüm erkekler iyii bilir hatta biz de biliyoruz:::
Eşin bence kardeşinin kocası olduğu için tepki vermemiş..
Ama yanlış yapmış!
Ahlaksız kadınlara kullanılan bi laf eşine sööylenirse erkek çok sert bi tepki verir normalde...
Hatası büyük yani eşinin..
Sen kendini savunmaya çalışmışsın ama bence yine bile sert olmamış
Ama işin içinde akrabalık var ne yaparsın ...
Eğer bi daha böyle bişey olursa o ortamı terk edip gitmen lazım bana kalırsa
Görümcene zaten hiç laf etme gereği duymuyorum..
Eşinin bu hatası karşısında saçmalaması çok sinir bozucu...
Ha iyi niyetle başka bi kelime dahi kullanmamalı o adam sana...
Kim oluyor da sana iltifat edebilir elin adamı sonuçta bu adam!
Dediğim gibi sen çok da muhatap olma bu insanlarla...
Seviyesiz insan ne kadar iy olusa olsun sana zarar verir canım bak sinirlerini bozmuşlar..

Kötü niyetli olmadığını biliyormuşsun ve bence vermen gereken tepkiyi de vermişsin ne eksik ne fazla... doğru şekilde kendini iafe etmişsin...daha fazla kendini üzmene ve ya sinirlenmene gerek yok bence. mesafeni koruyup kelimelerini her zaman seç ki onların hiç bir zaman sana "sende .... demiştin" deme liksleri olmasın...

eşinin de üzerine gitme, oarada bir erkeğin söyleyebileceği tek bir kelime bile yok! sadece kalkıp ağzını burnunu dağıtması gerekirdi bu da durumu daha kötü hale getirirdi.adam sakinliğini koruyabilmiş diye şükret.

Yaşanana o olayın üzerine ben görümcemi aldım karşıma konuştum yapılanı asla şaka olarak kabul etmediğimi bunun şakasının bile olamayacağını herkesin durması gerektiği bir yer olduğunu onun enişte benimse gelin olduğumu hatırlattım ona... sinirden çatladığımı hazmedemediğimi de.... ve bundan sonra mesafemi koymak zorunda kalıcam haberin olsun dedim tamam sen bilirsin dedim. ama kendisiyle asla bir sorunum olmadığını görümce olarak sevdiğimi söyledim ve gerçekten de kendisine bişey yansıtmadım o saatten sonra...
memleketime gittim giderken onunla görüştüm çalıştığı yere giderek evine gitmeyecektim çünkü bir müddet..
neyse geldi memleketten yine soluğu görümcemin yanında aldım hediye getirdim kensine vs. bir kaç defa akşamları gittim çalıştığı yerde nöbetçiydi ama evine gitmedim....

Neyse gördüğü her fırsatta eşime karını al gel bir akşam dedi.. eşim geçiştirdi asla gitmem diyordum çünkü... beni gördü 1-2 defa bekliyorum eve dedi ses çıkarmadım... en son dün geldi bir akşam kocanı al gel dedi uzamadı mı bu olay dedi.. ben de açtım ağzımı yumdum gözümü tabi.. abla uzatan ben miyim dedim.. en bu olayın üzerine san hiçbirey yansıtmazken sen kocanın kinin mi güttün dedim 1 ay boyunca ben yeni çalışmaya bşaladım benim dükkanıma adım atmadın her akşam dükkanı önünden geçiyorsun deidm senin mesafeini görüne ben de busefer yanına gelmeyi kesitim farkettin mi dedim... ben bşey yansıtmazken seninle ilişkime sen den gelip gitmedin mesafeli oldun deim. tabi inkar ediyor yok müsait değilmişmiş de salağım sanki belk ide eşi izin vermedi bilememm..

sonra dedim ki neden saygı duymuyorsun ban ben mesafe koymak istediğmi söyledim eşine kızgınım o laf beni çıldırttı bir ay eşimle aramız bozuldu yuvamda huzurum kalmadı memlekte giderken bile aramız açıktı dedim... sessiz kaldığı için o gece...

çok ısrar ediyordu gelin diye ben de eşinin olmadığı bir pazar günü gündüzden 10 dk. uğradım çocuklarını gördüm hemen kalktım maksat adım atmak bak kapını açtım şimdi sıra sende idi amacım... onu haırlattım abla ben senin kapını açtım sen neden gelemiyorsun dedim saymadın dimi geldiğimi çünkü eşin evdeyken karşısına gelmemi istiyorsun değil mi ....
lafı yiyen ben evden kırgın ayrılan ben yine kendi ayağımla ben mi gelicem ha ha ben geldim diye hangi yüzle dedim????
en neden kapımı açmıyorsun dedmi ben saygıda kusur etmedim dedim...

ya da sen beni o gece arayıp da ya xxxx cim sakın yanlış anlama biliyorsun enişteni huyunu kötü niyeti yoktu demedim ben de anlardım değer verdiğnizi.. ben evimden birini kırgın yollasam canı sıkıldığını hissetsem o gece uyuyamam geri dönüş yapardım dedim...
neden kardeşini ayrı sıkıtırıyorsun beni ayrı sıkıştırıyorsun gelin diye bırak sağda solda karşıolaşırız öyle böyle aramız düzelir dedim aceleye neden geitriyorsun dedim....

sinir tepeme çıktı yaa kadına bak en son ne dedi biliyor musun bizim tek hatamız sizin yanınızda olmak oldu dedi... yani yaptıklarını da başa kaktı mı kakmadı mı sorarım size....??? ben de dedim ki öyle diye istediğin gibi davranabileceğini düşündüysen ben yokum dedim... neyse kırıldı döküldü gitti ama ben de iyi yaptım

çünkü bu olay belki bu kada uzamazdı görümcemin attığı adım falan olmuş olsaydı... zaten kızgın olan taraf benim onun alttan alması gerekirken mesefeli durdu yanımda olduğunu hissetmiş olsaydım onun hatrına kocanınn yaptığını da görmezden gelebilirdim belki kapısını da açardım 3 ay gibi bir süre de olamış olurdu.... şimdi ben haksız mıyım ?????

Son düzenleme:
X