çıldırmak üzereyim sinirden uyuyamıyorum... durum değerlendirmesi istiyorum

yemin ederim hala sinirlerim tepemde süper mario oynuyorum geceden beri ya 3 leveli de geçemiyorum daha beter sinirleniyorum:KK1:

eşime çok yüklendim bişey demeden çıktı gitti üzüldüm ama napayım yediremedim kendime

:KK60: prensesi kurtar kendine gelirsin inşallah :KK1:

Yanlış anlamayın lütfen fakat, ben tepkinizi yetersiz buldum..
Ya da şu an, benim de çok ağrıma gitti o yüzden yetersiz gibi geliyor..

yanlış anlamam canım diyorum ya ben de soruyorum zaten ben bu olayın neresinde kaldım yeterli oldum mu diye...
ben de böyle laubali şeylere alışkın değilim o yüzden kaldırmaıyorum ... ama inan yaşadığım yerde insanların tarzı anlayışı muhabbetleri hep böyle ölye basitler ki...
ben kendi ailemdeki muhabbetleri burada bulamıyorum ya da ne bileyim bir araya gelince biz çok farklı konuşuruz ilimden bilimden siyasetten bunlar da lüzumsuz şeylerden dedikodudan abuk subuk şeylerden... kafayı yiycem dediğim gibi başkası olsa kapı çekip çıkmasını da bilirdim ilişkiyi tamamen kesmek şuanda istemediğim bişey çünkü eşimde bir tek ablasıyla görüş
yor sevgili eltimle de küsüz zaten bir tane abi var... anne desen ölmüş üvey kadın var hayatımızda... bize tek kapı onlar... benim de burada ailem yok..

ama bir daha buna benzer birşey olursa tavrım şu olur: böyle konuşursan benimle senin kapını asla açmam haberin olsun... bir de ikaz ederim tekrar olursa da açmammmm....

yanlış anlamam canım diyorum ya ben de soruyorum zaten ben bu olayın neresinde kaldım yeterli oldum mu diye...
ben de böyle laubali şeylere alışkın değilim o yüzden kaldırmaıyorum ... ama inan yaşadığım yerde insanların tarzı anlayışı muhabbetleri hep böyle ölye basitler ki...
ben kendi ailemdeki muhabbetleri burada bulamıyorum ya da ne bileyim bir araya gelince biz çok farklı konuşuruz ilimden bilimden siyasetten bunlar da lüzumsuz şeylerden dedikodudan abuk subuk şeylerden... kafayı yiycem dediğim gibi başkası olsa kapı çekip çıkmasını da bilirdim ilişkiyi tamamen kesmek şuanda istemediğim bişey çünkü eşimde bir tek ablasıyla görüş
yor sevgili eltimle de küsüz zaten bir tane abi var... anne desen ölmüş üvey kadın var hayatımızda... bize tek kapı onlar... benim de burada ailem yok..

ama bir daha buna benzer birşey olursa tavrım şu olur: böyle konuşursan benimle senin kapını asla açmam haberin olsun... bir de ikaz ederim tekrar olursa da açmammmm....

Zaten resti çekmek her zaman en doğru davranış değildir.
Küserek herkes sorunlardan kurtulabilir.
Bunu yapmadan hale yola sokmamız gerekli.
Bence bir sonraki tepkinize gerek kalmayacak, çünkü karı koca biraz durumu anlamış gibi geldiler bana.
Utanmıştır umarım da o kişi, düşünerek konuşur artık.
Bende hiç alışık değilim bu tarz değişik konuşmalara, okuduğum halde sadece, çok ağrıma gitti benim dahi, sizi düşünemiyorum.

Enişteniz çok boşboğazmış. O nasıl bi laf öyle.
Siz gerekli tavrı koymuşsunuz ortaya. Bence üzerinde durmayın.

şimdi ben bu olayın üzerine orada her ne kadar suratım düştüyse de konuşma olunca katıldım yani küs kalmadım sonuçta sadecetepkimi ortaya koydum..
bu durmda görümcemi de aramayacağım o arayana kadar.. oldu da beni aradı öylesine ya da ne bileyim nabız yoklaması falan...
nasıl davranmalıyım hiç birşey olmamaış gibi mi ? ya da o günki olayın şık kaçmadığını söylemeli miyim? tabi yüz göz olmak ne derece doğru bilmiyorum yoksa mesafeli gibi mi olmalıyım biraz serin işte.....

Son düzenleme:
Enişteniz çok boşboğazmış. O nasıl bi laf öyle.
Siz gerekli tavrı koymuşsunuz ortaya. Bence üzerinde durmayın.

peki arkadaşım bir soru daha?
bu insanlar benim o tavrımdan sonra yanlış aptıklarını anlamışlar mıdır yoksa onlara göre ne vardı canım büyüttü mü oldu... karakterleri böyle ya hani... ben gittikten sonra görümcem yine de aslında ben öyle anlamadım eski kaşar durdukça güzelleşir saçmalığını sürdürmüş müdür o anda kendi saçmalığına kendini inandırmaya devam etmiş midir ya da eşeklik ettik ayıp oldu mu demişlerdir? durdukça sakin olmam gerekirken olamıyorum

şimdi ben bu olayın üzerine orada her ne kadar suratım düştüyse de konuşma olunca katıldım yani küs kalmadım sonuçta sadecetepkimi ortaya koydum..
bu durmda görümcemi de aramayacağım o arayana kadar.. oldu da beni aradı öylesine ya da ne bileyim nabız yoklaması falan...
nasıl davranmalıyım hiç birşey olmamaış gibi mi ? ya da o günki olayın şık kaçmadığını söylemeli miyim? tabi yüz göz olmak ne derece doğru bilmiyorum yoksa mesafeli gibi mi olmalıyım biraz serin işte.....

görümcenin bi kabahati yokki canım...bence sen enişteye koy tavrını görümcenin bu suçu yok çünkü bu konuda o ortalık karışmasın diye alttan almaya çalışmıştır muhabbeti...

Zaten resti çekmek her zaman en doğru davranış değildir.
Küserek herkes sorunlardan kurtulabilir.
Bunu yapmadan hale yola sokmamız gerekli.
Bence bir sonraki tepkinize gerek kalmayacak, çünkü karı koca biraz durumu anlamış gibi geldiler bana.
Utanmıştır umarım da o kişi, düşünerek konuşur artık.
Bende hiç alışık değilim bu tarz değişik konuşmalara, okuduğum halde sadece, çok ağrıma gitti benim dahi, sizi düşünemiyorum.

evet işte diyorum ya yani kendimi biliyorum ben buna meğilli bir insan olsam azıcık ağzım gözüm oynasa adamın konuşması zaten ağırıma gitmez am ben dışardan bakıldığında da öyle hoppala bir insan değilim ki.. İstanbulda doğmuş büyümüş, üniversite bitirmiş, belli bir ağırlığı olan nerde nasıl davranmam gerektiğini bilen kendimce kaliteli olduğuma da inanan bir insanım elhamdulillah... Eşime de kızdım ben İstanbuldan geldiğim için mi bu adam bana böyle takılıyor ne bileyim ne görüyor beni...

Allah sabır versın arkadasım. bende hıc gelemem öyle muhabbetlere.
nolmus olursa olsun, napmış olurlarsa olsunlar, iyi nıyetlı bıle olsa ben oyle cıvık ınsanlarla oturup muhabbet edemem.
hele ki böyle boşboğazlık yaparak kaşar dıyecek kadar sapıtan, ne dedıgını bılmez biriyle aynı ortamda bulunamam.
evımde oturup sıkıntıdan patlarım gene de gıtmem zira gidince daha fena sinirim zıplar dıye düşünürüm.

sen cevabını vermişsin, o anlık hatasını anladıgını düşündürttü sana ama arkandan amma buyuttu beee demıslerdır bence.
yapıları öyle. böyle alışmıslar onlara normal geliyor demekki.

eşin de nıye agzını acıp tek kelıme etmemıs, nıye kendını savunmak zorunda kalmıssın, ona da ayrıca gıcık oldum.
onun senı savunması gerekırdı, sen daha adama cevabını vermeden.
bunu tekrar bı konus eşinle.

senı ararlarsa da bıraz daha mesafelı ol bence. bı sure boyle yaparsan anlayabılırler belki. su sıralar pek gıdıp gelmeyın bi ihtimal dank edebilir kafalarına.

şimdi ben giyinmeyi çok seven bir insanım çok şık giyerim bakımlıyımdır ve kendimi beğenme algılanmasın lütfen çok da güzel bir bayanım.. dışarıdan herkes bunu söyler yüzüme bile "bakmaktan gözümü alamıyorum çok güzelsin" diyen beni hiç tanımayan kadınlar oluyor ... neyse...
şimdi ben böyle giyimli kuşamlı eşimin yanımda olunca bazen diyor ki: şakayla karışık laf arasında şu süslü karına söyle böyle böyle vs. ben kapalı bir bayanım giyim kuşamamım da asla uçuk değildir uslüplü ve de oldukça hoş giyemeye çalışırım o da hep takılır süslü karın aşağı süslü karın yukarı...
kedi uzanamayacağı ciğere mındar dermiş ya... bu adam da böyle olmasın aklıma en son bu geliyor çünkü ben onun böyle takılmalarından hoşlanacak karakterde bir kadın değilim ki oldukça ciddiyimdir çevremden de böyle görünürüm bana neden bU Kadar takılıyor olabilir bu adam ????

şimdi ben giyinmeyi çok seven bir insanım çok şık giyerim bakımlıyımdır ve kendimi beğenme algılanmasın lütfen çok da güzel bir bayanım.. dışarıdan herkes bunu söyler yüzüme bile "bakmaktan gözümü alamıyorum çok güzelsin" diyen beni hiç tanımayan kadınlar oluyor ... neyse...
şimdi ben böyle giyimli kuşamlı eşimin yanımda olunca bazen diyor ki: şakayla karışık laf arasında şu süslü karına söyle böyle böyle vs. ben kapalı bir bayanım giyim kuşamamım da asla uçuk değildir uslüplü ve de oldukça hoş giyemeye çalışırım o da hep takılır süslü karın aşağı süslü karın yukarı...
kedi uzanamayacağı ciğere mındar dermiş ya... bu adam da böyle olmasın aklıma en son bu geliyor çünkü ben onun böyle takılmalarından hoşlanacak karakterde bir kadın değilim ki oldukça ciddiyimdir çevremden de böyle görünürüm bana neden bU Kadar takılıyor olabilir bu adam ????

etrafımdan bıkac erkek için (ki bunlar evli, cemıyet gozunde 10 numara adamlar, beyefendi edepli ahlaklı adamlar) oyle seyler duydum ki şok oldum. akrabasında gözü olan, karısını aldatan flan. hatta bitanesini cok severım, ıhtısaslı, namazlı nıyazlı, efendi, iyi bi kariyeri var. onu da öğrendım ya artık kocama ne kadar guvenebılırım dıye dusunmeye basladım bı ara. o da yaptıysa artık baskaları napar demeye baslamıstım.
burda da buna benzer seyler okuyunca artık herkesten herseyı beklerım ben.
guvenme yani kimseye. yılışık adamın teki besbelli. azcık yuz versen kımbılır nasıl zıvanadan cıkacak.
bı muddet gıdıp gelmeyın en ıyısı. gıttıgınızde de ozellıkle o yılışık adam karsı soguk ol, kısa cevaplar ver. muhabbete gırme

etrafımdan bıkac erkek için (ki bunlar evli, cemıyet gozunde 10 numara adamlar, beyefendi edepli ahlaklı adamlar) oyle seyler duydum ki şok oldum. akrabasında gözü olan, karısını aldatan flan. hatta bitanesini cok severım, ıhtısaslı, namazlı nıyazlı, efendi, iyi bi kariyeri var. onu da öğrendım ya artık kocama ne kadar guvenebılırım dıye dusunmeye basladım bı ara. o da yaptıysa artık baskaları napar demeye baslamıstım.
burda da buna benzer seyler okuyunca artık herkesten herseyı beklerım ben.
guvenme yani kimseye. yılışık adamın teki besbelli. azcık yuz versen kımbılır nasıl zıvanadan cıkacak.
bı muddet gıdıp gelmeyın en ıyısı. gıttıgınızde de ozellıkle o yılışık adam karsı soguk ol, kısa cevaplar ver. muhabbete gırme

kesinlikle... zaten öyle idim bir zamanlar yine canımı sıkmıştı mesafemi koruyordum eşim rahatsızlandı diye hastanede olsun evde olsun hiç yanlız bırakmadılar ilgilendiler işte olay yine geldi mesafenin yaklaşmasına... yoksa dediğin gibiydim ama yine öyle olmaya devam başlarım ben böyle işe bu ne ya... namusum herşeyden önce gelir bana hiç birşey ima edemez adamın anlını karışlarım terbiyesiz.....

ooo arkadaşım bu kelime kavgada bile söylenmez,ben şahsen biri bana öyle dicek eşimin ailesi olsun kim olursa olsun sen ne demek istiyosun benimle muhattap olma sakın der orayı terk ederdim.
eşine gelince çok pısırıkmış,benim eşim toz duman eder herelde

ooo arkadaşım bu kelime kavgada bile söylenmez,ben şahsen biri bana öyle dicek eşimin ailesi olsun kim olursa olsun sen ne demek istiyosun benimle muhattap olma sakın der orayı terk ederdim.
eşine gelince çok pısırıkmış,benim eşim toz duman eder herelde

ne diyebilirim ki haklısın... ben de bu değilim aslında ama dediğim gibi yapamadım... birden kötü olup ortalığı ateşe veremedim.... :KK43:((
ama tepkimi anlaştırmalıyım bir müddet mesafeli ve serin olarak... çok üzgünüm çokkkk

ah canim bizdede var boyle eniste buyuk gorumcemin kocasi aynen boyle esim ben gorumcemler okumus insanlariz ama buyuk gorumcemin esi kucuk yastan beri hep calismis esnaflik yapmis ondanmidir nedir cenesi cok dusuk daha esim ilk tanistiriyor beni ailesiyle o hemen dediki kayinco durdun durdun turnayi gozunden vurdun sanki esimde 30 da evlendi laf olsun diye soyledi sonra evlendik kayinvalide ve kayinpederin yaninda hos geldin der onlaar olmayinca hosgeldin der sapur supur oper iiiiiiiiiiiiigggggggggggg esim ablasina dedi ablasi soylemis olmaliki sonraki zamanda tokalasti sonra alttan usten konusmaya basladi esim girdi araya eniste senin agzinin yayi genislemis bi baktir dedi o gunden sonra toparladi sonra herkes bende toplanacagiz eniste dvd almis izleyecegiz gorumcelerde birseyler getirmis misirda patladik ana film bozuk cikti anladiniz siz onu :KK53:aile filmi degil esim catur cutur kirdi dvd yi once adam ol sonra benim kapima gel dedi adami evden kovdu 1 yil gorusmedik araya buyukler girdi baristik adam duzeldi tam duzeldi sincik tam bir beyefendi oldu:KK9:ama gecenlerde gorumcemin arkadasi var esinden ayrilmis allahim nasil konusuyordu telde kadinla :KK53:hic duymazlikdaan geldim gorumcemde sisinmisti sanirsam aksama kavga icin hazirliyordu kendini cok bozuldu

ah canim bizdede var boyle eniste buyuk gorumcemin kocasi aynen boyle esim ben gorumcemler okumus insanlariz ama buyuk gorumcemin esi kucuk yastan beri hep calismis esnaflik yapmis ondanmidir nedir cenesi cok dusuk daha esim ilk tanistiriyor beni ailesiyle o hemen dediki kayinco durdun durdun turnayi gozunden vurdun sanki esimde 30 da evlendi laf olsun diye soyledi sonra evlendik kayinvalide ve kayinpederin yaninda hos geldin der onlaar olmayinca hosgeldin der sapur supur oper iiiiiiiiiiiiigggggggggggg esim ablasina dedi ablasi soylemis olmaliki sonraki zamanda tokalasti sonra alttan usten konusmaya basladi esim girdi araya eniste senin agzinin yayi genislemis bi baktir dedi o gunden sonra toparladi sonra herkes bende toplanacagiz eniste dvd almis izleyecegiz gorumcelerde birseyler getirmis misirda patladik ana film bozuk cikti anladiniz siz onu :KK53:aile filmi degil esim catur cutur kirdi dvd yi once adam ol sonra benim kapima gel dedi adami evden kovdu 1 yil gorusmedik araya buyukler girdi baristik adam duzeldi tam duzeldi sincik tam bir beyefendi oldu:KK9:ama gecenlerde gorumcemin arkadasi var esinden ayrilmis allahim nasil konusuyordu telde kadinla :KK53:hic duymazlikdaan geldim gorumcemde sisinmisti sanirsam aksama kavga icin hazirliyordu kendini cok bozuldu

ağzım açık kaldı sizinki de hepten pişkinmiş ama dediğin gibi azıcık yüz bulsa bu da aynısı adamın ağzını ayarı yok... nefret ediyorum bel altı konuşan insanlardannnnn:KK47:
üffff karşıma kaliteli insan çıkmadı yanarım ona yanarım...

Bu ne ya okurken ağzım açık kaldı.. Eşine de benden büyük bir alkış izninle :) :KK9:

Öncelikle açıksözlü olmanızı tebrik ediyorum. Aman karşılık versem elalem ne der'cilerden değilsiniz. Bu çizginizi koruduğunuz halde bu insanlar böyleyse yine büyük birşey başarmışsınız.

İkinci olarak malesef bu insanlar böyle, söyledikleri beyin engeline takılmadan direk ağızlarında oldukları için pot kırmaya da alışmışlardır diye düşünüyorum. Düşünmeden konuşan insanlardan da nefret ederim. Yani o sözü hemen söyleme de 5 sn bekle. Belki anlayacaksın uygunsuz bir söz olduğunu. Bazen annem yapar düşünmeden konuşur ona bile tepki gösteririm.

fırıldak gelin lafını,arabayla fır fır geziyosun anlamında söylemiş olabilir, kötü niyetli bir laf gibi gelmedi.süslü lafında da birşey yok. amaaa "kaşar" ne demek yaa. ne hakla nasıl bi cesaretle nasıl bi kendini bilmezlikle bunu söyleyebilir bi insan hayret yani. hem de gelinine. dediğm gibi diğer söylediklerinde pek bi sorun yok ama bu kelime bir bayana kullanılmaz.ne anlamda söylenmiş olursa olsun. hem bizim bildiğimiz kaşarın bir tane anlamı var ben başka anlamını bilmem ve eğer benim görümcemin kocası bböyle konuşsaydı iyilik yardım falan filan bakmaz,lafımı söyler çarpıp kapıyı çıkardım eşim isterse gelsin isterse gelmesin.sonra o eşi de evde bir güzel benzetirdim. off çok sinirlendim yaa :KK47:

Kesinlikle haklısınız tepkinizde,kaldıralamayacak bir söz(kötü niyetli olmaması açısından uyarmalısınız)..Fakat sizinde kaşarı yerken kasarı sevmiyorum,severek yiyemıyorum demeniz bana garip geldi..Ben bir misafirlikte sevmesem de ben sevmiyorum vs.. gibi laflar etmem.Çünkü sonucta önüne konulmuş bir ikramlık sevmek zorunda değilsin ve yemek de zorunda değilsin..

X