çıldırmak üzereyim sinirden uyuyamıyorum... durum değerlendirmesi istiyorum

fb341

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
934
45
(arkadaşlar en son yaşanları son sayfada yazdım lütfen bakar mısınız)

Gecenin bu saatinde sinirden uyuyamamamın sebebi şu arkadaşlar... Akşam görümceme çay içmeye gittik ve orada bir tatsızlıkla karşılaştım bunu sizinle paylaşmak istiyorum yoksa ölücem sinirden. Tabi bunun öncesinde biraz görümcem ve eşimden de bahsedeyim.. Görümcem ve eşi biz evlendiğimizden beri maddi manevi çok destekleri olan insanlar allah için görümcem kardeşine çok düşkündür eşimi çok sever beni de sevdiğini düşünüyorum.. ama öyle oturup birlikte fikir alış verişi yapabileceğim bir insan değil çok fazla muhabbetli değildir iki kelimeyi bir araya getirip konuşamaz çok bilmiş değildir ama zararı da asla yok bana. Eşine gelecek olursak eşi de aksine ağzı üstüne gelmeyen,patavatsız,çoğu kez nerde nasıl konuşacağını bilmeden atıp tutan, bel altı muhabbetten hoşlanan bir insan... Ama kötü bir insan mı hayır bunu da diyemem eşime kendi abisinin bile yapmadığını yapar maddi manevi... bugüne kadar iyi günümde kötü günümde kaynım ve kayınpederim dışarıdan gözlemci olmaktan öteye gitmezlerken ben bu insanlardan çok çok fazlasını gördüm..

ben ise çok farklı yetiştirildim.. bizim evimizde asla bel altı muhabbet olmaz, konuşmalar gayet resmidir, baba her nekadar evlatlarına düşkünse de arada saygıdan ötürü bir mesafe vardır.
ve kesinlikle ben babamın ağzından salak-aptal gibi basit kelimeler bile duymadım o anlamda harika bir modeldir babam-annem... buradaki muhabbetler benim dudağımı uçuklatıyor kimi zaman alışamadım alışamam da...

tabi burası yaşadığım yere göre çok çok küçük bir yer ben İstanbuldan bu küçük ilçeye geldim ve buradaki insanlar genelde aynı tip aynı model...
Çay içiyorduk tabağımda kaşar peyniri vardı ve yerken o anda dedim ki : ben de kaşarı hiç sevmiyorum severek yiyemiyorum nedense. Peki enişte bey ne derse beğenirsiniz???
-Sen de kaşarsın ondan olabilir mi... ama biliyorum lafının nereye gittiğini bilmeden boşboğazlığından söylediğini... belki de aslında bana kaşar demek istemedi ama ağzı kalabalık ve dengesiz olduğu için o bunu bilmeden ağzından kaçırdı...
Tabi ben dumura uğradım.. Sonra lafını düzeltmeye çalıştı bir örnek vermeye çalıştı battıkça battı toparlayamadı sonunu nereye getirdiğini kendi bile anlamadı...
Bende dedim ki gayet net ve tavrımı ortaya koyar şekilde : "Çevir kazı yanmasın oldu bu neyse özür dilemeni bekliyoru".yoo hayır gibi bocaladı neyse o zaman ben duymamış kabul ediyorum bir daha sakın sakın olmasın dedim... Karşımda da eşim var tabi... Ona da birazdan gelicem :)
Görümcem telefonla konuşuyordu kapattı ve döndü ne oldu falan demeye başladı konuyu açıkladık ee sen ne anladın? bence hani kaşar güzel ya sen de güzelsin o anlamda kullanmıştır kaşar eskidikçe güzelleşir falan diye saçmaladı ben de o şarap değilmiydi yıllandıkça güzelleşen dedim.. yok efendim eski kaşar da öylemiş... Sonra da bana diyor ki sen ne anladın? dedim ki ne anlayabilirim ki sonuçta bu kelime tek bir yere gidiyor başka bir yere çekilecek birşey değil ki birini de kızınca ya arkasından O... dersin ya da "kaşar" mesela başka anlamı mı var ki... bilmem ben öyle anlamadım falan diyip dudağını büzdü.
Yani görümcem de hesapta topluyor ama bir yandan da beni aptal yerine koyup bir de suçlu yanlış anlayan ne bileyim art niyetli benmişim gibi beni gösteriyor bu tavrı da beni rahatsız etti.
En son şunu söyledim: bana atıyorum aptal salak vs, dersin bunu kaldırabilirim belki (hoş onu da kaldıramam da) ama bunu asla kaldıramam bir daha olmasın o da özür dilerim dedi belki utana sıkıla... özür dilediysen sorun yok dedim kapattım...

Tabi eve geldim sinirden ölücem hazmedemiyorum eşimi defalarca uyardım bu konuda çünkü buna benzer şeyler bir kaç defa oldu. Sen neden sesinin çıkarmadın dedim o an ne diyeceğimi bilemedim dedi.. benim eşim de çok ama çok iyi niyetli kimseyi kırmayan efendi dürüst mis gibi bir insandır ama bu huyuna kızıyorum işte.. Hazır cevap değildir ağzı pek laf yapmaz öyle ve sanırım bu konuda da henüz toy 2.5 yıllık evliyiz... tabi biraz atıştık ben de ona yüklendim falan filan neyse....

Şimdi size soruyorum arkadaşlar bu olayda ben kendimi yeterince ifade edebildim mi? yoksa pasif mi kaldım daha farklı bir tepki mi olmalıydı yoksa insan olana bu da yeter miydi ne bileyim nerde yanlış yapıyorum, ne yapmalıyım?
Oldukça mesafeli durmaya çalışyıroum, tarzım gereği vıcık vıcık bir ilişkiye de girmem asla, dışarıdan bakılınca bu tarz konuşmaları kaldıramayacım çok net bellidir hani meyilli olsam amenna.. ama bu insan bu cesareti nerden bulabiliyor ki nabıza göre şerbeti de yok yani...

Son düzenleme:
Gayet net tavrınızı belli etmişsiniz bence
Ancak eşiniz böyle bir kelime karşısında tepkisiz kalmamalıydı
Yani elbet kavga kıyamet olmasın da..
Her neyse sizin özür bekliyorum vs demeniz, bir daha olmasın demeniz iyi olmuş
Espri var, yapılcak insan var.. Bi de böyle patavatsızca konuşanlar var..

Sen ne kadar mesafeli olursan ol, bu tarz konuşmaya alışmış biri mesafeyi koruyamayabilir. Karı koca toparlamaya çalışmışlar ama olmamış. Görümcen eşine kızarak böyle espri yapma, kız yanlış anladı şeklinde konuşsa daha iyi olurmuş. Eşin de ağzını açıp tek laf edememiş enişteye. Haklısın ama kafanı da takma, gereğinden çok konuşan insan böyle boş, patavatsız konuşup pot kırabiliyor. Gereken cevabı vermişsin bence, bir daha olursa o zaman anlayacağı dilden konuşursun.

ama dediğim gibi o bunu gerçekten bana öyle demek istediği için ne bileyim ben öyle olduğum için ya da beni öyle gördüğü için değil.. ben en azından bundan eminim diyebilirm tek sıkıntı patavatsız olması ve kelimenin nereye gittiğini bilmeden sırf konuşmak için ağzından bir kere çıkarmış olması.. başkası olsa evi terkeder çıkar aslada görüşmezdim ama adamın yapısı bu ve dediğim gibi o da o anda aslında şok oldu ...
adamın anlını karışlarım ya demek.. işte sırf bu yüzden uyuyamıyorum ya hazmedemedim alışkın değilim ki ben böyle şeylere..

Sen ne kadar mesafeli olursan ol, bu tarz konuşmaya alışmış biri mesafeyi koruyamayabilir. Karı koca toparlamaya çalışmışlar ama olmamış. Görümcen eşine kızarak böyle espri yapma, kız yanlış anladı şeklinde konuşsa daha iyi olurmuş. Eşin de ağzını açıp tek laf edememiş enişteye. Haklısın ama kafanı da takma, gereğinden çok konuşan insan böyle boş, patavatsız konuşup pot kırabiliyor. Gereken cevabı vermişsin bence, bir daha olursa o zaman anlayacağı dilden konuşursun.

ya dediğim gibi aslında seviyorum da bu insanı ben buraya geldim beni el üstünde birtek bu insanlar tuttu bir tek onlar her zaman varlıklarını hissettirdiler bize.. ama işte çok mesafe koyamıyorsun,ilişkiyi kesip atamıyorsun... böyle de ben huzursuz oluyorum ne yapacağımı şaşırdım çok set konuşup rest de çekebilirdim ama ona da gerek yoktu işte. başkası olsa çok çok farklı olurdu

ya dediğim gibi aslında seviyorum da bu insanı ben buraya geldim beni el üstünde birtek bu insanlar tuttu bir tek onlar her zaman varlıklarını hissettirdiler bize.. ama işte çok mesafe koyamıyorsun,ilişkiyi kesip atamıyorsun... böyle de ben huzursuz oluyorum ne yapacağımı şaşırdım çok set konuşup rest de çekebilirdim ama ona da gerek yoktu işte. başkası olsa çok çok farklı olurdu

Haklısın canım, ama olay yeni haliyle sinirlerini bozmuş. Çok saygısızca bir laf etmiş, özür dilemiş, inşallah da hatasını anlamıştır tekrarlamaz umarım. Yoksa sen gayet yerinde davranmışsın özür bekleyerek. Eşin de iki laf etse daha iyi olurmuş gerçi o çok pasif kalmış olayda.

Haklısın canım, ama olay yeni haliyle sinirlerini bozmuş. Çok saygısızca bir laf etmiş, özür dilemiş, inşallah da hatasını anlamıştır tekrarlamaz umarım. Yoksa sen gayet yerinde davranmışsın özür bekleyerek. Eşin de iki laf etse daha iyi olurmuş gerçi o çok pasif kalmış olayda.

ah o eşim yok mu o eşim parça pinçik yapasım var onu mışıl mışıl uyuyor:KK47:
ben onu defalarca uyardım bu konularda aslında idmanlı olması lazım bu konuda... dedim ki hayatım bak bu tarz muhabbetlerde kulağın gözün enişten ve bende olsun adam çünkü dengesiz ben incinebiliyorum.. bana laf geldiğinde tamam sen de bağırıp çağıramazsın belkş çok sert de çıkışamazsın ama şakayla karışık bişeyler diyebilirsin kötü olmadan...
Ne bileyim en basiti : hooopp karşındaki benim karım dikkatini çekerim falan dese bilemiyorum bunun gibi uyarıya kaçan şeyler belki o da anlar adamın karısıyla nasıl konuşması gerektiğini.. ben napıyorum bak adam araya girdi ne diyor bana diye kendine gelir.. o kadar da konuştuğum halde bugün aynı olayla karşılaştık sadece seyirci kalabildi...eşim de pişkin değil ki ne diyeceğini bilememişşş... çok sinirliyim çok...
ama saol arkadaşım iyi geldi yorumların bana

Ay bu şakası olacak laf mı yahu :26:
Evde küfür kıyamet gitse nolur ki hani aileniz öyle olsa bile.
Sende kaşarsında ondan ne demek ya :KK53:
Eşiniz tatsızlık olmasın diye sustu , art niyet hissetse hooop derdi heralde değil mi :26:
Siz gayet güzel uyarmışsınız insan olana çok bile.
Uslubunuza bayıldım zaten :KK16:

Son düzenleyen: Moderatör:
Ay bu şakası olacak laf mı yahu :26:
Evde küfür kıyamet gitse nolur ki hani aileniz öyle olsa bile.
Sende kaşarsında ondan ne demek ya :KK53:
Eşiniz tatsızlık olmasın diye sustu , art niyet hissetse hooop derdi heralde değil mi :26:
Siz gayet güzel uyarmışsınız insan olana çok bile.
Uslubunuza bayıldım zaten :KK16:

eşim eşim eşim... ah ahhh ya diyorum ya bana değer verir ne bileyim şikayetim asla yok ondan yana ama işte bu tarz şeylerde toyluk var galiba ya da adını koyamadığım başka birşey...
dediğiniz gibi tatsızlık çıkartmaktan kaçınır bir de art niyetli olmadığını da biliyor ama bu dadenilecek laf mı ya arkaşadım insanın azıcık ağzında ölçü olur..
gayet iyi uyardığımı düşünmüşsünüz çok teşekkür ederim kendime kızdım daha farklı mı davransaydım yetersiz mi kaldım acaba diye yiyip bitirdim kendimi...

Canim sakin !!! sen guzelce cevap vermissin ve tepkini belli etmissin bir daha boyle birsey olursa ceker gidersin bir sey demeden
ama esini zor durumda birakma bence bu olay ikinizin arasinda ucuncu sahisin araya girmesi iyi olmaz hele ki esine daha yakiniysa
inan bana esin de zor durumda kalmistir ve ne diyecegini bilememistir ki basima geldi
bence sakin ol fazla uzatma dengesiz insanlarmis var böyle turler ne söyleseler de kulaklari duymaz.

bir de söyle yapabilirsin, sizi gene davet ettiklerinde gitme veya musait degiliz diyebilirsin onlar anlarlar kirgin oldugunu

Bence bu seferlik öyle yapmasın çünkü iyilikleri çok olmuş ve belirgin bir sorun yok adam patavatsızmış azıcık.
Uyarmışsınızda güzelce tekrarlanırsa bu tarz bişey o zaman öyle yapın derim ben .

Canim sakin !!! sen guzelce cevap vermissin ve tepkini belli etmissin bir daha boyle birsey olursa ceker gidersin bir sey demeden
ama esini zor durumda birakma bence bu olay ikinizin arasinda ucuncu sahisin araya girmesi iyi olmaz hele ki esine daha yakiniysa
inan bana esin de zor durumda kalmistir ve ne diyecegini bilememistir ki basima geldi
bence sakin ol fazla uzatma dengesiz insanlarmis var böyle turler ne söyleseler de kulaklari duymaz.

bir de söyle yapabilirsin, sizi gene davet ettiklerinde gitme veya musait degiliz diyebilirsin onlar anlarlar kirgin oldugunu

evet eşimde hatasını anlamış olacak ki yüzüme baktı baktı geldi öptü ben şokta ve kızgın olduğum için sadece yüzüne baktım küsüz galiba dedi bişey demedim tamam küsüs dedi uzaklaştı..
sonra düşündüm de iyi de dengesizin biri yüzünden eşimle aramız açılıyor ona yükleniyorum tabi o da hatalı ama gerek de yoktu onla aramı açmaya...

evet dediğin şey az önce geldi aklıma bir müddet uzak kalırsam çağırdığında gitmesem anlarlar dediğin gibi... üff ne zormuş ya ne olsa sanki insanlar saygıyı elden bırakmasa azıcık düzeyli kaliteli muhabbetler edebilse...

aslında eşime kızıyorum da ben de toyluğumdan daha önce buna benzer şeylerini yuttum ilk defa bu akşam çok net bir şekilde tavrım ortaya koydum... diğerinde de bu şekilde tepki vermedim oralı olmadım duymazdan geldim...

örnek vereyim ben araba kulllanıyorum o onlara göre burada çok bişeymiş gibi görülüyordur eminim bir de iSTANBUL kızıyım ya ne bileyim ben mi öyle düşündüm arabayla onlara doğru yanaşırken naber "fırıldak gelin" dedi tabi ben kaldım böyle :KK53:
ne demek fırıldak yaa... bana göre fırıldak.. nehyse size göre de eminim öyledir ama o belki de beni bıcır bıcır gördüğü için miydi ne bileyim inanın art niye yine düşünmüyorum tarzını biliyorum en önemlisi de kendimin ne olduğunu biliyorum... ağzının ayarı yok işte...

Son düzenleme:
evet eşimde hatasını anlamış olacak ki yüzüme baktı baktı geldi öptü ben şokta ve kızgın olduğum için sadece yüzüne baktım küsüz galiba dedi bişey demedim tamam küsüs dedi uzaklaştı..
sonra düşündüm de iyi de dengesizin biri yüzünden eşimle aramız açılıyor ona yükleniyorum tabi o da hatalı ama gerek de yoktu onla aramı açmaya...

evet dediğin şey az önce geldi aklıma bir müddet uzak kalırsam çağırdığında gitmesem anlarlar dediğin gibi... üff ne zormuş ya ne olsa sanki insanlar saygıyı elden bırakmasa azıcık düzeyli kaliteli muhabbetler edebilse...

bes parmak bir degildir o yuzden insanlar da farkli olabiliyor malesef, buyukluk sizde kalsin.
esinize sabah guzel bi kahvalti hazirlayarak gönlunu alirsiniz gerekirse bu konu uzerinde sakince konusursunuz :21:

haha ayni esimin dayisindan bahsediyorsun sanki :)
gecende mutfakta dayisi esi eltim ve kaynim oturuyorlarmis, dayisi eltime demis ki " gelin bugun aradik niye acmadin telefonunu " o sirada terligi alip suratina firlatmis :KK53: :KK53:eltim Allahtan kafasini cevirmis de iskalamis :KK19: kaynim da zor durumda kalmis birsey olmamis gibi davranmislar :)
nasil bir dengesizliktir bu :)

Bence sen kendini çok iyi ifade etmişsin ve tavrını koymuşsun.İnsan olan anlar ve bir daha aynı saçmalığı tekrarlamaz.Bence üzme kendini artık,yapılması gerekeni yapmışsın sen.

haha ayni esimin dayisindan bahsediyorsun sanki :)
gecende mutfakta dayisi esi eltim ve kaynim oturuyorlarmis, dayisi eltime demis ki " gelin bugun aradik niye acmadin telefonunu " o sirada terligi alip suratina firlatmis :KK53: :KK53:eltim Allahtan kafasini cevirmis de iskalamis :KK19: kaynim da zor durumda kalmis birsey olmamis gibi davranmislar :)
nasil bir dengesizliktir bu :)

terlik fırlatmak mı:KK1: çocuğumuymuş karşısındaki.. rabbim insanlara denge dağıtırken sizn dayıyla bizim enişte her hslde hamamın bacasında uyuya kalmışlar:44:

agzına saglık bende kendı kalitene yakışır davranmıssın mesafeni koru bu insanla nasıl bir aptal insanmıski çocuk olsa çocuk deriz koskoca bir adam böle adamlara gıcık olurum ben yah kafana takma canım basit insanların nie huzurunu kacırmaya izin veriyorsun kı eminmi onşar suan kı öle bir taraflarını devirip çoktan yatmıslardır hatalı onlar sen nie takılı kaldın bebeğim üzme tatlı canını o adam adabını bilene kadar edep ahlak öğrenene kadar evlerine adım atma derim maddi manevi yardım yapmaları sizin onlara her konuda taviz vermenizi gerektirmez iyi gecelr

Bence sen kendini çok iyi ifade etmişsin ve tavrını koymuşsun.İnsan olan anlar ve bir daha aynı saçmalığı tekrarlamaz.Bence üzme kendini artık,yapılması gerekeni yapmışsın sen.

neyse ki sen ve senin gibi yorum yapan arkadaşlar beni biraz da olsa sakinleştirdiniz.. inşallah benimle konuşurken seçerek konuşmayı öğrenir...

X