Canım benim öyle ard arda bütün kürleri deneme bak cildin de hassasmış zaten benim cildim gibi
Öncelikle beslenmene dikkat ediyor musun buna emin ol biraz klişe ama gerçekten başımıza ne geliyorsa yediklerimizden geliyor
Clean&Clear da iyi bir ürün değil canım hem işe yaramaz hem siyah noktaları geçireceğine daha çok çıkarıyor
Bir de yüzünü temizlerken pamuğu tamponlama yöntemiyle değil de, sürtme yöntemiyle temizlediysen var olan sivilceler diğer taraflara dağılmıştır.
Papatya sivilcelere hiçbir etki yapmaz
Kayısı özlü bir sabun al kendine, düzenli olarak yüzünü onunla yıka
Umarım geçer canım ama birkaç şeyi ard arda ya da bir arada deneme daha da yıpranır cildin
Geçmiş olsun
Ha bir de bol su iç, aklına geldikçe düşürme bardağı elinden:)
canım aynı derdi ben de çekiyorum. ilaçlar yüzünden cildim çok bozuldu daha da kötü oldu. bephantene ve popolin gibi içinde 'çinko' olan kremlerin sivilce artışına yol açmadan ciltteki kızarklığı ve deri problemlerini onardığını duydum fakat ben de emin olamadığım için az önce 'geçmeyen sivilceler' başlığıyla bir topik açtım. benim topiğimi de takip etmeni öneririm ben de aynı şekilde bunu takip edeceğim. umarım faydalı cevaplar çıkar :çok üzgünüm:
Canım seninle aynı dertteydim bende ama şu an pamuk gibi pürüzsüz bi cildim var sanki o nohut büyüklüğünde yeşil başlı kırmızı canavarlar hiç çıkmamış bende o kadar yani .....bende en son çare olarak roaccutane (zoretaninde aynı etken maddeli ilaçlar) kullandım. Ben profesöre bile gittim kaç sene önce 250 tl muayene ücreti ödedim çare bulamadım. Sonra başka bir doktora gidip ağladım dedim ne var ne yok kullandım hormonlarıma baktırdım, sivilceden mikrop aldırıp test yaptırdım ağızdan antibiyotik kullandım (sonrasında birde mantara yakalanmak da cabası oldu). Cleosin T, Benzamycine, İsotrexin, Retinofort gel, Özel yapım ilaçlar, Özel maskeler kozmetikler, kocakarı ilaçlar yok diş macunu, yok pudra limon, gülsuyu yok yok yok dedim o da bana zoretanin adlı ilacı verdi (sonra roaccutane içtim ikisi aynı ilaçlar sadece eczanede bulamamıştım doktor onu alabilirsin demişti) ilk başta dahada büyük sivilceler bastı yüzümü, kurudu cildim, pul pul döküldü, siyah noktalar yüzümden kurt gibi dışarı fırladı sakal gibi göründüler ama dokunmadım hep kendimi geçicek diye telkin ettim ama sonuç mükemmeeeelllll :lepi: heee bu ilacı kullanırken sürekli doktor kontrolünde olacaksın bu arada yaşını bilmiyorum ama eğer ufaksan doktor vermeyebilir sana zira özel izinle veriliyor bu ilaç sen hemşiresin değilmi canım bu ilacı duymuş olman lazım
İlaç olarak değilde doğal bir yöntem istersen bende kayısı yağını bir arkadaşımdan duydum sivilcelerin üzerine sürüyordu onunkiler geçti ama bana etkisi olurmuydu bilmiyorum zira ben o sıralar yukarıda bahsettiğim ilacı kullanıyordum . Herkese geçmiş olsun darısı başınıza arkadaşlar
Benimde çene bölgemde sert kitleler oluşuyordu suratımın şekli bozuluyordu gören çeneni bi yeremi çarptın şişmiş diyorlardı. Ece burcu isimli arkadaşın söylediklerine katılıyorum yalnız ben o kadar diyet yaptım fındık,fıstık,ceviz,kızartma ve çekirdeğe hasret kaldım ama bi faydasını görmedim he belki yapmasaydım dahadamı kötü olacaktı suratım bilmiyorum.
anladım tesekkürler arastrdım zaten kullanan herkes öyle dıyor hemen hemen..cıldım cok hassas tek korkum o daha berbat olur dıyeSadece benim değil canım..benimle beraber bu ilaca başlayan 2 arkadaşım daha var ve onlarında sonuç mükemmel....sen hemşiresin senin işin daha kolay ...Tabiki önce doktoruna git ve bu ilacı bir sor kullanabileceğine kanaat getirirse hemen al çünkü yaz aylarında kullanılmıyor önümüzde kış çok şanslısın...Karaciğer tetkiklerini yaptır...Havuç yeme..Hamile kalmak çok sakıncalı...Dudakların kuruyacak, derin pul pul dökülecek, yüzün kupkuru olacak, saçların aylarca yıkamasan yağlanmayacak gibi kuruyacak ama hepsinin çaresi var nemlendirici ürünler çantanda bulunduracaksın herdaim süreceksin...bu arada ilk aylar sivilcelerinde artış görülebilir korkma....benim ilk 2 aydan sonra (o yoğun sivilecelenmeden sonra) bitti o sivilcelerimi son görüşüm oldu... Burnunun içi.. gözler bile kuruyor...Sinirli asabi oluyorsun arkadaşlar bana bayan roaccutane geldi kaçın diye dalga geçiyorlardı ...ama hepsi geçti şimdi sivilceli halimi hatırlamıyorum bile hatırlamak da istemiyorum...Doktorumla bu konuyu çok konuştuk keşke en başta kullansaydım dedim o da bana bu ilacın son çare olarak verildiğini diğer tedavi yöntemlerine cevap vermeyen durumlarda kullanıldığını söyledi..Sen de birsürü tedavi yöntemi denemişsin o zaman hiç bekleme çok korkunç bi ilaç değil nihayetinde insanlar için üretilmiş birşey sağlık bakanlığından onaylı...
Önemli değil canım sana bir bilgi daha yüzünü temizlerken önce ılık, sonra soğuk suyla yıka. Kan dolaşımın da hızlanır aynı zamanda.artık bıraktım zaten bı ara cok denıyodum olmuyodu cildiye baska bır ılac verıyodu..bıraktm artık bende yoruldum cunku..dedıgım gıbı adet zamanında daha cok cıktı dıger türlü pek olmadı olsada eskısı kadar olmadı ama siyah noktalarda kurtuladım arttı da..kayısı özlu sabunu denerım bıde..su zaten cok bol ıcıyorum
cıldım cok yaglı bıde okadar yaglı kı cenemın sagına dogru kulagıma yakın yerde yag bezesı cıktı kucucuk akneden olusuyor ama ıce dogru büyüdüğü ıcın bırsey yapamıyorum pek bıkac kez cerrahıye aldırdım kucuk operasyonla aynı nerde 3 kez cıktı:gitme:
cildim cok yaglı hepde orda cıkıyo doktora bı caresı varmı dedım yok dedı cıldın yaglı o yuzden cıkıyo..bu ara cıkmadı henuz cok sukur..saol bılgıler ıcınopuyorumnanaktan
Önemli değil canım sana bir bilgi daha yüzünü temizlerken önce ılık, sonra soğuk suyla yıka. Kan dolaşımın da hızlanır aynı zamanda.