Aşılama çikolata kisti olup doğal yolla, aşılama veya tüp bebek yöntemiyle hamile kalanlar?:(

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

iyi akşamlar,
ben de kistlerimle hamile kaldım olmaz tüp bebek yap diyenlere inat doğal yolla hem de. yumurta takibi yapıldı, ilaç iğne kullandım. hepsi bu. hamile kaldığım ay yine hafif hafif ağrılarım oldu. farklı hiç bişey olmadı adet olmadığım ay. sürekli belirti aramak çok yorucu zaten. ayrıca şunu demek istiyorum. bana derlerdi inanmazdım ama gerçekten de aklından bebek olayı çıkınca bebek kendiliğinden geliyor inan bana.
benim yumurta takibi yapıldı, yumurtam çatlamadı bu ay olmaz dedi doktor, çok üzüldüm ağladım sonra amaaannn napalım olur elbet dedim ve bu olaydan sonraki ilk ilişkide hamile kaldım ve 15 gün sonra da hamile olduğumu öğrendim, hamdolsun şimdi bebeğim 6 aylık.
sizi çooook iyi anlıyorum. bu süreç çok yorucu ve üzücü. tutmayan ay bir 30 gün daha beklemek zorunda kalıyoruz. hamile kalınca küçük kistlerim gitti. bir tane büyük var inatçı o da 1.5 cm e düştü. dr ikinciyi istiyorsan çok geç kalma diyor. herşeyin hayırlısı...
Rabbim yardımcınız olsun kolaylıklar versin inşallah.

çok teşekkür ederim mesajın için Allah senin de bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Dediğine katılıyorum aslında hem çok istiyorum hem de bir yandan Allah ne zaman nasip ederse o zmn olur zaten diyorum, bakalım adetime 6 gün var kistimin olduğu tarafta yine ağrılar var bakalım hayırlısıysa olur zaten. Sevgiler

Ben de yaklaşık bir senedir çocuk düşünüyorum ama olmuyor. Bi kaç ay önce doktora gittim sol yumurtalığımda 3 cm çikolata kistim olduğunu söyledi. Rahim filmi çekti herşey normal dedi. O ay bekledim bişey çıkmadı. İki ay üst üste de ilaç verdi yumurta büyütüp çatlattı ama yine işe yaramadı. Eğer işe yaramazsa önce aşılama sonra da laparoskopi yapalım dedi ama ben hiç istemiyorum laparoskopiyi. Bu ay hiç bişey yapmadım bakalım yine bi sonuç alamazsam doktorumu değiştirmeyi düşünüyorum. Moralim çok bozuk. Aklımın ucundan bile geçmezdi çocuk için bu kadar uğraşacağım...

Cikolata kistiyle hamile kalan cok kisi var.5 cm in altindakilere zaten doktorlar ameliyat yapmiyorlarayrica ameliyat yumurta rezervlerine zarar veriyor tavsiyem ameliyat olmaman.sogan kurunu denemediysen tavsiye ederim cok ise yaradigina sahit oldum.Allah hepimize saglikli bebekler nasip etsin insallah.

Amin simalbebek inşallah. Başka bi doktora gittim bu ay. İşinde baya iyi bi profesör. Baktı kistime ve dedi ki kistin 3 veya 4. evrede, yumurtalıklarında şu andaki yaşından dört yaş daha yaşlı durumda. Ya laporaskopi yaptır (ama yumurtalık rezervlerine zarar verebilir) ya da tüp bebek dedi. Kararı bana bıraktı ama tez vakitte karar ver dedi. Bu arada her iki durum içinde % 35 olumlu sonuçlanır dedi Bi kaç gün çok ağladım ama şimdi diyorum Rabbim bakalım bizim için neyi hayırlı görmüş... Ama ne yalan aklımdan da bir dakika çıkaramıyorum. Adetimin gelmesini bekliyorum tüp bebek için o da şansıma 5 gün gecikti, test yaptım negatif çıktı. Bu arada senin durumun ne?

Cok arastirdim rabbimin dogadan verdigi bu mucizeyi denemeden hic hic yontem denemeyi dusunmuyorum.biz esimle bir aydir korunmuyoruz ama dedigim gibi cok umutluyum insallah kistlerim gidecek ve dogal yolla hamile kalicam.

Kola iciyoruz hic bir yarari yok hatta zarari varken sogan suyunun tadi da oyle kotu degil bana gore denemekte fayda var.hic moralimi bozmuyorum icimde cok umut var tum bu durumu yasayanlara tavsiye ediyorum

İnşallah canım ya... Bilmiyorum ki benim bekleyip senin gibi soğan suyu içmem bana ne kadar zarar verir? Doktor elini çabuk tut dediği için korkuyorum. Hoş ne yaparsak yapalım verecek olan Allah da işte kendimi kandırıyorum. İnşallah Allah hepimize hayırlısıyla nasip eder.

Merhaba arkadaslar 21 yaşındayım benimde basit bi kistim var 4.5 çapında doktor doğum kontrol hapı verdi bir ay kullan sonra bebek tedavi ne başlayalım dedi ben istediğim söyledim erisin ondan sonra dedi aynı zamanda zararsizda dedi anlamadığım kist varken hamile kalabilir miyim yada bu kist bi ayda erirmi daha önce iki kere kürtaj oldum bebeğim olsun çok istiyorum yardım edin.

Bende iki bucuk aylik evliyim.evliligimin 1.ayinda siddetli agridan hastanelik oldum gebe olabilecegimi dusundum megersem sol yumurtaliginda 5 cmlik cikolata kisti varmis.bunun icin tedavisi hamilelik dedi doktor.adetim biteli 15 gun oldu adetim biter bitmez calismalara basladik.ins hamile kalirim...

Öncelikle herkese günaydın güzel Allahım herkesin yardımcısı olsun .

formu uzun zamandan beri takip ediyordum yazılan heryeşi hemen hemen okudum çikolata kisti ile ilgili olanları bilhassa.2,5 yıllık evliyim 2 yıl önce laparoskopi yöntemi ile çikolata kistimden kurtulmuştum sol tüpümde yapışıklık var demişti dr ameliyat esnasında temizledim dedi.bu ameliyattan 2 ay sonrada histeroskopi yöntemi ile perde ameliyatı oldum. rahimde perde olduğu çıkmıştı ultrason sırasında bunu evlenmeden önce biliyordum ama evli olmam gerekliymiş tamam dedim bu ameliyatıda oldum. dr 1 yıl içinde normal yolla hamile kalamazsan tüp bebek şart dedi. kaç dr kaç ilaç kaç iğne kaç hsg vs vs .. hep bi ümit. ama hep hüsran bıktım demek az yıprandım kendimden nefret ettim . malesef çevremde de o kadar iyi sayılan arkadaşlarımda varmış ki herkez halden anladı
daha yaşın küçük 27 yaşındayım bu arada tıp ilerledi tüp bebek seçeneği var herkes teselli modunda ama yanımdan ayrılınca aman çok takıyo ya Allah'ın takdiri bence psikolojisi bozuk gibi gibi. biliyorum güzel Allahım isterse olcak ama gelde bunları yaşayan nasıl sindirsin hemen. bebek gördüğümde içim ağladı artık.biraz ara verdim dr a gitmedim.ama bu arada her ay hep bi umut ne kadar hayır desemde elimde değildi göğsüm erken acımaya başladı kasığımda ağrı var herşeyden bi umut oldu bana. sonra dayanamayıp 3 hafta önce yine gittim dr a bütün sonuçlarımı götürdüm ilk kez gitmiştim bu dr a muayane etti ve hiç bunlarla uğraşma git bi tüp bebek merkezine tüp bebek yaptır dedi. oda dan çıkarken dr a dedimki Allah büyük iyi günler dedim sonrada çıktım. 2 yılın sonunda sindirdim heralde artık ne olursa olsun Allah ol derse nasip etcek bunu çok iyi biliyorum çünkü okadar çok şey okudum duydumki hiçbir sorunu yokken hamile kalamayanda sorunu varken hamile kalanda .. Güzel Allahım isteyen herkese hayırlı evlat nasip etsin. iyi günler

Öncelikle herkese günaydın güzel Allahım herkesin yardımcısı olsun .

formu uzun zamandan beri takip ediyordum yazılan heryeşi hemen hemen okudum çikolata kisti ile ilgili olanları bilhassa.2,5 yıllık evliyim 2 yıl önce laparoskopi yöntemi ile çikolata kistimden kurtulmuştum sol tüpümde yapışıklık var demişti dr ameliyat esnasında temizledim dedi.bu ameliyattan 2 ay sonrada histeroskopi yöntemi ile perde ameliyatı oldum. rahimde perde olduğu çıkmıştı ultrason sırasında bunu evlenmeden önce biliyordum ama evli olmam gerekliymiş tamam dedim bu ameliyatıda oldum. dr 1 yıl içinde normal yolla hamile kalamazsan tüp bebek şart dedi. kaç dr kaç ilaç kaç iğne kaç hsg vs vs .. hep bi ümit. ama hep hüsran bıktım demek az yıprandım kendimden nefret ettim . malesef çevremde de o kadar iyi sayılan arkadaşlarımda varmış ki herkez halden anladı
daha yaşın küçük 27 yaşındayım bu arada tıp ilerledi tüp bebek seçeneği var herkes teselli modunda ama yanımdan ayrılınca aman çok takıyo ya Allah'ın takdiri bence psikolojisi bozuk gibi gibi. biliyorum güzel Allahım isterse olcak ama gelde bunları yaşayan nasıl sindirsin hemen. bebek gördüğümde içim ağladı artık.biraz ara verdim dr a gitmedim.ama bu arada her ay hep bi umut ne kadar hayır desemde elimde değildi göğsüm erken acımaya başladı kasığımda ağrı var herşeyden bi umut oldu bana. sonra dayanamayıp 3 hafta önce yine gittim dr a bütün sonuçlarımı götürdüm ilk kez gitmiştim bu dr a muayane etti ve hiç bunlarla uğraşma git bi tüp bebek merkezine tüp bebek yaptır dedi. oda dan çıkarken dr a dedimki Allah büyük iyi günler dedim sonrada çıktım. 2 yılın sonunda sindirdim heralde artık ne olursa olsun Allah ol derse nasip etcek bunu çok iyi biliyorum çünkü okadar çok şey okudum duydumki hiçbir sorunu yokken hamile kalamayanda sorunu varken hamile kalanda .. Güzel Allahım isteyen herkese hayırlı evlat nasip etsin. iyi günler

Aradan uzun zaman geçmiş şu anda ne durumdasınız bilmiyorum ama yine de okursanız sizlere ümit olabilmek adına yazmak istedim.. Benim de kisti öğrenmem ve çabalarım tam 1 yıl sürdü3.5 cm kistim vardı rahim filmi sonucunda tüplerimin açık oldugunu öğrendim ve akabinde yapılan 2 olumsuz sonuçlanan aşılama sonrası doktorumun tavsiyesiyle laparoskopi oldum..tekrar yapılan 2 aşılama da olumsuz sonuçlanınca tüp bebeğe karar verdik..ve ilk denemede geldi küçük meleğimiz çok şükür şuanda 7 aylık hamileyim Rabbim isteyen herkese taddırsın bu Eşsiz duyguyu inşallah hiç ümitsizliğe kapılmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…