- Konu Sahibi gurbetgurbetgurbet
-
Rabbim tez zamanda kucağını doldursun inşallah, ama ben de okuduklarımdan olmayacak diye çok korkmuştum daha önce hamile kaldığına göre tekrar kalabilirsin. Dualarım seninleRabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah benim iki tüp bebek denememde olumsuz amelyttan sonra kist 1.5 cm tekrarladı hiç beklemeden tüp bebek yaptrdim oldu ama kalbi durdu minigimin :-( tabiki dua edip beklemekten baska çarem yok
Amin cnm inşallah biraz ara vercem tedaviye hepsini arka arkaya yaşadım hayırlısıyla saglkla kendiliginden gelir belki mucizemRabbim tez zamanda kucağını doldursun inşallah, ama ben de okuduklarımdan olmayacak diye çok korkmuştum daha önce hamile kaldığına göre tekrar kalabilirsin. Dualarım seninle
Canım sana dr çikolata kisti mi dedi hemorojik kist mi dedi. Ikisi birbirinden çok farklı kist tipleri. Her kanamalı kist çikolata kisti olmuyor ben yıllardır çikolata kisti hastasiyim. Ikisi tamamen farklı bundan eminim. Çikolata kisti tıpta endometriozis olarak geçiyor hemorojik olarak degil. Bence başka bir dr a daha görün tam teşhis koysun. Ca 125 değerine bakıldı mi senin. Umarım çikolata kisti değildir ama öyleyse de hiç kafana takma evet tıpta tedavisi yok ameliyat olsan da tekrarlıyor ama hamile kalabilirsin. Hamile kalınca da ağrılar filan geçiyor:))Merhaba 2 gün önce sol yumurtalığımda 5.5 cm kistim olduğunu öğrendim doktor içi hemorojik dedi yani çukulata kistiGeçen yaz ağrı şokuna girdim bayıldım tansiyonum düştü falan kendi çapımda radyoloji uzmanına gittim bir şeyin yok dedi göremedi.bende bişeyim yok diye ortalıkta dolanıyordum.sonunda kaçarı olmadığı için ili gün önce hayatımda ilk kez bir kadın doğumluya gittim ve şok Ve yaşım 38 2 senelik evliyim çocuk yok .2 gündür araştırıyorum tek yolu hamile kalmak arkadaşlar ancak o zaman baskılanıyor hatta bazılarında kayboluyor falan .salı tekrar randevum var bakalım ne diyecek.ilaçla küçültürüz tarzı bişeyler söyledi Doğum kontrol ilacı başlıcak sanırım ama benim zamanım yok direk tüp bebek düşünüyorum Ee arkadaşlar bu topic te yazıp soğan suyu karbonat içen vs hiç deneyim paylaşmamışlar sonuçlarınız nasıl ?
Tesekkur polyana gercekten nikin gb mizacin varInsani cok rahatlatiyorsun ca125 istedi doktor sali cikacak sonuclar cukulata kistini aslinda Ben tahmin ediyorum pco mu dedim hayir dedi.ama yorum yapmadi Ben bendeki belirtiler ve usg goruntusune bakip yorum yaptim bence %90 cukulata kisti cikacak annemdede 34 yasinda ameliyatla almislardi Ve cocuk istemesiginden tum rahim tupler alinmistiCanım sana dr çikolata kisti mi dedi hemorojik kist mi dedi. Ikisi birbirinden çok farklı kist tipleri. Her kanamalı kist çikolata kisti olmuyor ben yıllardır çikolata kisti hastasiyim. Ikisi tamamen farklı bundan eminim. Çikolata kisti tıpta endometriozis olarak geçiyor hemorojik olarak degil. Bence başka bir dr a daha görün tam teşhis koysun. Ca 125 değerine bakıldı mi senin. Umarım çikolata kisti değildir ama öyleyse de hiç kafana takma evet tıpta tedavisi yok ameliyat olsan da tekrarlıyor ama hamile kalabilirsin. Hamile kalınca da ağrılar filan geçiyor:))
Ailende çikolata kisti varsa büyük ihtimal seninki de olabilir. Bizim de ailede herkeste var nerdeyse ama herkesin de çocuğu oldu. Eğer hamile kalamama korkun varsa bunu yen önce çünkü allah verecekse hiç bisey engel degil. Sonra kendiliğinden tedavi oluyor kistler zaten :)Tesekkur polyana gercekten nikin gb mizacin varInsani cok rahatlatiyorsun ca125 istedi doktor sali cikacak sonuclar cukulata kistini aslinda Ben tahmin ediyorum pco mu dedim hayir dedi.ama yorum yapmadi Ben bendeki belirtiler ve usg goruntusune bakip yorum yaptim bence %90 cukulata kisti cikacak annemdede 34 yasinda ameliyatla almislardi Ve cocuk istemesiginden tum rahim tupler alinmisti
Tesekkurler canim iste evet hamile kalamama beni korkutuyor malum yasim 38 genc degilim Bakalim me cikacak.bende gercekten buyuk stres yaratti.amh ma da baktiricam rahim filmimede bakalim durumlar ne.seninde sanirim bebisin olacak :)allah sag salim kucagina almayi nasip etsin darisi bizlereAilende çikolata kisti varsa büyük ihtimal seninki de olabilir. Bizim de ailede herkeste var nerdeyse ama herkesin de çocuğu oldu. Eğer hamile kalamama korkun varsa bunu yen önce çünkü allah verecekse hiç bisey engel degil. Sonra kendiliğinden tedavi oluyor kistler zaten :)
Kendini yıpratma ne demek çocuk zor. Kulak asma sen. Sağlık sektörünün en fazla para kazandığı dal infertilite. Zor ya da imkansız filan değil herşey allah'ın izninde. Bu kistler hamile kalma sürecini uzatıyor olabilir ama engel olduklarını dusunmuyorum. Sadece tüpleri tıkayabiliyor ama anladigim kadarıyla tek tarafta kıstın var zaten hamile kalmak için bir tane tüp ve bir yumurta hücresi yeterli canim. Kaldı ki çikolata kistinde en fazla korkuttuklari şey tiplerde yapışıklık olmasi. Yıllardır bu hastalıkla uğraşıyorum araştırırım dünya kadar şeyin sonunda gördüm ki çikolata kisti tüpleri iltihaptan daha az tikiyor. Benim iki tane kistim vardı sağdaki en son 4cm soldaki 3.5 cm ölçmüştü ciddi anlamda bebek için çalışmalara başladığımızın üzerinden tam bir yıl geçmeden doğal yollarla hamile kaldım çok sukur. Belki normal kadınlar 6 ayda kalırken ben 1 yılda kaldim ama hemen pes etmedim direk ameliyat ya da tüp denemedim 2 yıl direndim son 1 yıl daha sıkı çalışmalar yaptık:) sonunda allah dualarımi kabul etti. Sabredene ve isyan etmeyene allah mükafatını veriyor. Iyi bir doktor ve stresten uzak durmakla umarım sen de en kısa sürede hamile kalacaksın allahın izniyle :))Öncelikle merhaba bende çikolata kistinden muzdaribim daha yeni evliyim 3 aydın bebek istiyorduk sonra doktora gidelim bi dedik tabii böyle bişeyle karşılaşacağım aklımın ucundan geçmezdi sadece kontrol içindi sonra maalesef 4 cm çikolata kistim varmış diğer tedavide 3 cm olduğunu söyledi birkaç doktor gezdim hepsi aynısını söyledi çocuk çok zor de di bu ayda olmasa klomen ve iğneye başlayacak psikolojim alt üst oldu 3 ayda
Kendini yıpratma ne demek çocuk zor. Kulak asma sen. Sağlık sektörünün en fazla para kazandığı dal infertilite. Zor ya da imkansız filan değil herşey allah'ın izninde. Bu kistler hamile kalma sürecini uzatıyor olabilir ama engel olduklarını dusunmuyorum. Sadece tüpleri tıkayabiliyor ama anladigim kadarıyla tek tarafta kıstın var zaten hamile kalmak için bir tane tüp ve bir yumurta hücresi yeterli canim. Kaldı ki çikolata kistinde en fazla korkuttuklari şey tiplerde yapışıklık olmasi. Yıllardır bu hastalıkla uğraşıyorum araştırırım dünya kadar şeyin sonunda gördüm ki çikolata kisti tüpleri iltihaptan daha az tikiyor. Benim iki tane kistim vardı sağdaki en son 4cm soldaki 3.5 cm ölçmüştü ciddi anlamda bebek için çalışmalara başladığımızın üzerinden tam bir yıl geçmeden doğal yollarla hamile kaldım çok sukur. Belki normal kadınlar 6 ayda kalırken ben 1 yılda kaldim ama hemen pes etmedim direk ameliyat ya da tüp denemedim 2 yıl direndim son 1 yıl daha sıkı çalışmalar yaptık:) sonunda allah dualarımi kabul etti. Sabredene ve isyan etmeyene allah mükafatını veriyor. Iyi bir doktor ve stresten uzak durmakla umarım sen de en kısa sürede hamile kalacaksın allahın izniyle :))
Ne guzel yazmişsiniz , benimde sol over da 4cm ve 1 cm iki tane cikolata kisti var ama sag temiz. İnsallah rabbim banada tedavisiz nasip eder dogal yollardan.Kendini yıpratma ne demek çocuk zor. Kulak asma sen. Sağlık sektörünün en fazla para kazandığı dal infertilite. Zor ya da imkansız filan değil herşey allah'ın izninde. Bu kistler hamile kalma sürecini uzatıyor olabilir ama engel olduklarını dusunmuyorum. Sadece tüpleri tıkayabiliyor ama anladigim kadarıyla tek tarafta kıstın var zaten hamile kalmak için bir tane tüp ve bir yumurta hücresi yeterli canim. Kaldı ki çikolata kistinde en fazla korkuttuklari şey tiplerde yapışıklık olmasi. Yıllardır bu hastalıkla uğraşıyorum araştırırım dünya kadar şeyin sonunda gördüm ki çikolata kisti tüpleri iltihaptan daha az tikiyor. Benim iki tane kistim vardı sağdaki en son 4cm soldaki 3.5 cm ölçmüştü ciddi anlamda bebek için çalışmalara başladığımızın üzerinden tam bir yıl geçmeden doğal yollarla hamile kaldım çok sukur. Belki normal kadınlar 6 ayda kalırken ben 1 yılda kaldim ama hemen pes etmedim direk ameliyat ya da tüp denemedim 2 yıl direndim son 1 yıl daha sıkı çalışmalar yaptık:) sonunda allah dualarımi kabul etti. Sabredene ve isyan etmeyene allah mükafatını veriyor. Iyi bir doktor ve stresten uzak durmakla umarım sen de en kısa sürede hamile kalacaksın allahın izniyle :))
Sen ne zamandır deniyorsun canımNe guzel yazmişsiniz , benimde sol over da 4cm ve 1 cm iki tane cikolata kisti var ama sag temiz. İnsallah rabbim banada tedavisiz nasip eder dogal yollardan.
Çok iyi anlıyorum seni canım yaşadıklarını hepimiz yaşadık ama çaresiz değilmiş onu anladık bir cogumuz. Çünkü oyle ya da böyle bu forumdaki eski çikolata kisti hastalarının bir çoğu hamile kaldı:) mümkün olduğu kadar çikolata kisti topiklerine bakmaya çalışıyorum çünkü ben yıllarca hep umut aradım kendime. Sağolsun bana da çok umut oldu bazı arkadaşlar onların desteğiyle biraz da yanlış kararlar vermekten döndüm. Siz de zamanını bekleyin ve modern tıbba güvenin. Stresten uzak durmak çok zor ben de çok stresli bi insanım ama o ay kafam çok doluydu teog sınavı 23 nisan hazırlıkları derken hamilelik aklıma bile gelmedi. Kafanı meşgul edecek bisey bulmaya çalış. Bir de prolaktin yüksek demissin olabilir çok normal kadınların bir çoğunda mevsimsel olarak bu hormon durduk yere yükselebiliyor bende de yükseliyordu ama adet olunca genelde normale donuyor dönmezse de doktor bi ilaç veriyor o şekilde kontrol altına aliniyor. Eğer tupleri n açıksa ve yumurtalık rezervin varsa allahın izniyle olur canımYaa bana umut oldun Allah razı olsun maşallah bebeğine nekadar şanslısın maşallah eşimin görevinden dolayı şırnaktayız imkanlarımız çok sıkıntı zaten buranın stresi eşimin mesleğinin stresi birde bu geldi üzerine inananın insan bukadar yıkılırmı insan yıkıldım ee aile yanımda Yok bir destek olanım eşim birde süt hormonum 10 gün önce 29 du bugün ölçtürdük 142 çıktı doktor şok oldu iki seçenek var dedi yA hamilesin yada sorun var dedi ama geçen ultrasonla baktılar hamile değildim hem hamile kalınca hemen bukadar artarmı
Benim doktorum iki yumurtaligimda da o zamanlar 3.5 ve 1.5 cm lik kistlerim için engel değil demişti sonra zaten biri 4cm diğeri 2.5 ya da 3 cm filan olmuştu ona rağmen engel olmadi. Doktorumun bana söylediğine dayanarak bu yorumu yapıyorum 4 cm ve 1 cm lik kist bence engel değildir tabi konumları da önemli. Allah isteyen herkese nasip etsin. Sadece stresten uzak durmak ve motive eden işinin ehli bir doktor bulmak bence yeterliNe guzel yazmişsiniz , benimde sol over da 4cm ve 1 cm iki tane cikolata kisti var ama sag temiz. İnsallah rabbim banada tedavisiz nasip eder dogal yollardan.
Yeni evli sayilirim 6 aylik, dugunumden birkac ay once ogrendim kistleri. Doktor bir seneye kadar dene dogal yollardan olmazsa tup bebek gerekecek dedi..Sen ne zamandır deniyorsun canım
Zaten hemen de tüp bebek diyorlar keşke öğrenmesemişiz belki stres yapmazdık öyle olurdu hemen hemen ikimizde aynı durumu yaşıyoruz çok zor değilmiYeni evli sayilirim 6 aylik, dugunumden birkac ay once ogrendim kistleri. Doktor bir seneye kadar dene dogal yollardan olmazsa tup bebek gerekecek dedi..
Evet zaten stresi bıraksam bebiş gelecek beni stres mahf ediyor Çok zormuş bukadar zor bilmezdim boş karınla hayal kuruyorum bazen Rabbim isteyen herkese ve bana tattırsın bu duyguyu inşallah bende tadarım da insanlara umut olmak için yazarımÇok iyi anlıyorum seni canım yaşadıklarını hepimiz yaşadık ama çaresiz değilmiş onu anladık bir cogumuz. Çünkü oyle ya da böyle bu forumdaki eski çikolata kisti hastalarının bir çoğu hamile kaldı:) mümkün olduğu kadar çikolata kisti topiklerine bakmaya çalışıyorum çünkü ben yıllarca hep umut aradım kendime. Sağolsun bana da çok umut oldu bazı arkadaşlar onların desteğiyle biraz da yanlış kararlar vermekten döndüm. Siz de zamanını bekleyin ve modern tıbba güvenin. Stresten uzak durmak çok zor ben de çok stresli bi insanım ama o ay kafam çok doluydu teog sınavı 23 nisan hazırlıkları derken hamilelik aklıma bile gelmedi. Kafanı meşgul edecek bisey bulmaya çalış. Bir de prolaktin yüksek demissin olabilir çok normal kadınların bir çoğunda mevsimsel olarak bu hormon durduk yere yükselebiliyor bende de yükseliyordu ama adet olunca genelde normale donuyor dönmezse de doktor bi ilaç veriyor o şekilde kontrol altına aliniyor. Eğer tupleri n açıksa ve yumurtalık rezervin varsa allahın izniyle olur canım
Evet cok zor dedigin gibi keske bir sure daha bilmeseydim zaten su anda elimden birsey gelmiyor. Ama ameliyat olmak istemiyorumZaten hemen de tüp bebek diyorlar keşke öğrenmesemişiz belki stres yapmazdık öyle olurdu hemen hemen ikimizde aynı durumu yaşıyoruz çok zor değilmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?