- 20 Eylül 2014
- 1.933
- 2.633
- 333
- Konu Sahibi Perceivess
-
Ama konu sahibi hem cikolat akisti hem de endometriosis demedi mi? Ben yanlis mi anladim yoksa.Hayir cikolata kisti baska bir hastalik. Senin dedigin cogu zaman menopozdan sonra olusuyor. Cikolata kisti ise menopozla cogu zaman kayboluyor. Endometriosiz rahimdeki endometredeki hucrelerin baska yerlerde cogalmasina deniliyor. Cikolata kistide yumurtaliklarda olanlara deniliyor.
Fibroidler 20-40 yas arasi fazla estrojenden olusur ve menapozla olusumu yavaslar (bitmez) diye biliyorum.Hayir cikolata kisti baska bir hastalik. Senin dedigin cogu zaman menopozdan sonra olusuyor. Cikolata kisti ise menopozla cogu zaman kayboluyor. Endometriosiz rahimdeki endometredeki hucrelerin baska yerlerde cogalmasina deniliyor. Cikolata kistide yumurtaliklarda olanlara deniliyor.
Bence milyonlarca yillik evrim gecirmis insan vucudunun mucizeleri cok, o yuzden hic korkmadan bebek yapin derim.Bende bir sene once ameliyat oldum. Yakinda evlenicem, ve korunsammi korunmasammi evlenince diye cok dusunuyorum. Hemen cocuk olmasino istemiyorum. Ya korunmazsam da hemen olursa... ya korunursam ve biraktigimda olmazsa... kafamda deli sorular
Evlenir evlenmez cocuk olmasini istemiyorum iste, korunayimmi korunmayayimi basta...Bence milyonlarca yillik evrim gecirmis insan vucudunun mucizeleri cok, o yuzden hic korkmadan bebek yapin derim.
Kadin rahmi cok hassas olmakla birlikte cok da guclu bir organdir bakmayin arada bir olan arizalara...
Halkisiniz, o zaman dogum kontrol hapi yerine mekanik korunma iyi olabilir .Evlenir evlenmez cocuk olmasini istemiyorum iste, korunayimmi korunmayayimi basta...
Tesekkur ederim canim. Seninde insallah hayirlisiyla bir evladin olur. Tup bebek konusunda hic bir bilgim yok. Icine ferah tut :)Bende oyle diyordumCartedor dr lar bir an once cocuk sahibi olmalisin bu kistin tek tedavisi hamile kalmak dediklerinde cok aglamistim cunku iki yil cocuk istemiyordum.vesselamda oyle oldu evlendim hic korunmadim uyarilara uydum yani cocugum olsun istedim ama iki senem doldu hala cocuk yok.benden sana tavsiye yinede bi 6 ay korun bisey kaybetmezsin.hemen olmasida iyi degil bence evliligin en tatli zamani ilk yil.o asamayi guzel ve sakin degerlendir ama sonrasinda hemen dusun ve hemen tedavine basla.
Cinslestirilmis dil konusunda gerceketn bilincli degilsiniz. Evet cok ciddi bir saglik meselesini boyle cocukca bir kelimeye indirgemek kadinlara saygisizlik ve asagilama , bana gore.
Prostattan cikan pis kana gore verilen bir tumor ismi var mi peki?
Farklı bir dilde mi konuşuyoruz acaba..Bu ismi veren ben değilim konu sahibi arkadaş da değil.Kadın burada bizimle derdini sıkıntısını paylaşıyor.Sizin takıldığınız mevzuya bakar mısınız.Benim başıma gelmeden böyle bir kistten haberim yoktu doktorum açıklamasını yaparken biz çikolata kisti diyoruz dedi.İsterseniz bu sorununuzu sağlık bakanlığına taşıyın burası ne yeri ne zamanı. Rabbim kimseye vermesin elbette ama siz doktor doktor gezip tedaviler ilaçlar kullanıp eli boş kalmanın ne demek olduğunu biliyor musunuz.Bizler senelerce uğraşıp tedavi olur iken siz bir isme takılmışsınız. Yorum yapmak sıkıntı yaşamayanlar için işte bu kadar kolay konu sahibinin derdi ne sizin derdiniz ne..Kırılabileceğini düşünmeden bir tabire takılıyorsunuz.Konu sahibine saygısızlık yaptığınızı düşünüyorum.Üzmeyin lütfen böyle basit bir konu için.Bu tabiri biz uydurmadık nasılsa..
Memnunum ama yoğun olduğu doğru ve evet gebe kalırsan sonrasında takip yapmıyor..Anladım cnm insallah bu sefer saglikli bi sekilde tutunur kavusursun yavruna.peki mustafa beyden memnunmusun cok yogun oldugunu ve ilerki asamalarda baska dr lara devredebildigini duydum.
Sizin onyarginizi da ben begenmiyorum. Ben de ayni sikintidan gectim ve nerdeyse kan kaybindan olecek kadar cok agir bir ameliyatim oldu. Bir yil kendime gelemedim sagligim hepten bozuldu. Iste bu yuzden "cikolata kisti" diyen insnalara cok ofkeliyim bilincsiz bir benzetme kullandiklari icin!
Yani olayi hemn "magdur biz, saygisiz sen" durumuna cekmeyin beni saldirgan konumuna zorla oturtmayin, cok yanlis yapiyorsunuz. Ayni goruste olmadiysak siz de "demek ki boyle de olabiliyormus " deyip kabul edeceksiniz.
Umarim biraz ufkunuz genisler ve daha anlayisli ve genis fikirli olmayi ogrenirsiniz.
geçmiş olsun sol yumurtalığımı kaybettim demişsiniz ya ameliyatınız nasıldı hangi şekilde yapıldı kistiniz kaç cm diCikolata kisti terimini ben uydurmadim halk arasinda bilinen adi cikolata kisti bunu hepimiz biliyoruz ve tibbi adinin endometriozis oldugunu bende biliyorum ama emin olunki endometriozis hastasi olan bir cok kisi bu terimi bilmiyo sadece "cikolata kisti" olarak tanimliyor.adinin sevimli oldugunu ama esasinda ne kadar illet bir hastalik oldugunun cok iyi farkindayimdir 8 yildir ugrasiyorum sol yumurtaligimi kaybettim bu yuzden.hem cikolata kisti demissem ne sakincasi olabilir ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?