Cikolata kisti hastasi olup bahçecide tup bebek yaptiran varsa bakabilirmi?

Bende bir sene once ameliyat oldum. Yakinda evlenicem, ve korunsammi korunmasammi evlenince diye cok dusunuyorum. Hemen cocuk olmasino istemiyorum. Ya korunmazsam da hemen olursa... ya korunursam ve biraktigimda olmazsa... kafamda deli sorular

Ama konu sahibi hem cikolat akisti hem de endometriosis demedi mi? Ben yanlis mi anladim yoksa.
Bir de bir doktor miyomlara da ayni terimi kullaniyor, yurmurtalik ustu, bagirsaga dolanmis, uterus ici vs ayni sekilde hepisine cikolat kisti diyor idi... Bence zaten endoskopi yapmadan onlar da ne tur kist oldugunu kolay anlayamiyorlar, kesip aldiktan sonra gun yuzune cikiyor ne olduklari.

Fibroidler 20-40 yas arasi fazla estrojenden olusur ve menapozla olusumu yavaslar (bitmez) diye biliyorum.

Bende bir sene once ameliyat oldum. Yakinda evlenicem, ve korunsammi korunmasammi evlenince diye cok dusunuyorum. Hemen cocuk olmasino istemiyorum. Ya korunmazsam da hemen olursa... ya korunursam ve biraktigimda olmazsa... kafamda deli sorular
Bence milyonlarca yillik evrim gecirmis insan vucudunun mucizeleri cok, o yuzden hic korkmadan bebek yapin derim.
Kadin rahmi cok hassas olmakla birlikte cok da guclu bir organdir bakmayin arada bir olan arizalara...

Bence milyonlarca yillik evrim gecirmis insan vucudunun mucizeleri cok, o yuzden hic korkmadan bebek yapin derim.
Kadin rahmi cok hassas olmakla birlikte cok da guclu bir organdir bakmayin arada bir olan arizalara...
Evlenir evlenmez cocuk olmasini istemiyorum iste, korunayimmi korunmayayimi basta...

Bende oyle diyordum Cartedor dr lar bir an once cocuk sahibi olmalisin bu kistin tek tedavisi hamile kalmak dediklerinde cok aglamistim cunku iki yil cocuk istemiyordum.vesselamda oyle oldu evlendim hic korunmadim uyarilara uydum yani cocugum olsun istedim ama iki senem doldu hala cocuk yok.benden sana tavsiye yinede bi 6 ay korun bisey kaybetmezsin.hemen olmasida iyi degil bence evliligin en tatli zamani ilk yil.o asamayi guzel ve sakin degerlendir ama sonrasinda hemen dusun ve hemen tedavine basla.

Tesekkur ederim canim. Seninde insallah hayirlisiyla bir evladin olur. Tup bebek konusunda hic bir bilgim yok. Icine ferah tut :)

Farklı bir dilde mi konuşuyoruz acaba..Bu ismi veren ben değilim konu sahibi arkadaş da değil.Kadın burada bizimle derdini sıkıntısını paylaşıyor.Sizin takıldığınız mevzuya bakar mısınız.Benim başıma gelmeden böyle bir kistten haberim yoktu doktorum açıklamasını yaparken biz çikolata kisti diyoruz dedi.İsterseniz bu sorununuzu sağlık bakanlığına taşıyın burası ne yeri ne zamanı. Rabbim kimseye vermesin elbette ama siz doktor doktor gezip tedaviler ilaçlar kullanıp eli boş kalmanın ne demek olduğunu biliyor musunuz.Bizler senelerce uğraşıp tedavi olur iken siz bir isme takılmışsınız. Yorum yapmak sıkıntı yaşamayanlar için işte bu kadar kolay konu sahibinin derdi ne sizin derdiniz ne..Kırılabileceğini düşünmeden bir tabire takılıyorsunuz.Konu sahibine saygısızlık yaptığınızı düşünüyorum.Üzmeyin lütfen böyle basit bir konu için.Bu tabiri biz uydurmadık nasılsa..

Sizin onyarginizi da ben begenmiyorum. Ben de ayni sikintidan gectim ve nerdeyse kan kaybindan olecek kadar cok agir bir ameliyatim oldu. Bir yil kendime gelemedim sagligim hepten bozuldu. Iste bu yuzden "cikolata kisti" diyen insnalara cok ofkeliyim bilincsiz bir benzetme kullandiklari icin!

Yani olayi hemn "magdur biz, saygisiz sen" durumuna cekmeyin beni saldirgan konumuna zorla oturtmayin, cok yanlis yapiyorsunuz. Ayni goruste olmadiysak siz de "demek ki boyle de olabiliyormus " deyip kabul edeceksiniz.
Umarim biraz ufkunuz genisler ve daha anlayisli ve genis fikirli olmayi ogrenirsiniz.

Yani diycem diycem diyemiyorum ama arkadas sagolsun tercuman olmus.burda cikolata kisti adi altinda yillardir ne mevzular donuyor ne konular konusuluyor. Yinemipilav bula bula benim konumumu buldu diye icimden gecirdim.benim amacim nee konu nereye geldi.ilk defa konu actim bide haa yillardir disardan takip ederdim kadinlar kulubunu 6 7 ay once falan uye oldum.neyse biz yine konumuzdan sapmayalim lutfen.bizi en iyi biz biliriz taniriz ne yasadigimizi yasadigimiz zorluklari hayal kiriklarimizi.ona kalirsa ben kadin hastaliklari teriminden ultrason,kist,hastane,tup bebek,rahim her turlu bu tarz kelimelerden nefret ettim.hastaneye giden yollardan tiksindim bunlari yasayan bilir.allah hepimizin yardimcisi olsun kurtarsin bizi bu illettende yavrularimiza kavusalim insallahh.

Peki konu sahibi. Madem konu sen ve sadece senin gibi dusunenler icin, sizi daha fazla rahatsiz etmeyecegim.

Benim soylediklerim sadece bir terim uzerine degildi. Soylediklerimin icinde empati ile karisik cozumler de onerdim.
Ancak sizler sadece bir terimle ilgili noktaya takildiniz ve ardi arkasina ayni seyi sorup ayni cevaplari tekrarliyorsunuz.

Bir gun hepiniz benden baska birinden duyunca bu terimin ne kadar asagilayici oldugunu kabulleneceksiniz. Ilk soyleyen ben oldugum icin dusunmeden ve refleksle karsilik veriyorsunuz.

Umarim bir gun kisi ile fikirlerini ayri gorebilir ve ayni yollardan gecmis hemcinslerinizi sistematik bir sekilde dislamamayi ogrenirsiniz.

Sizin empati yoklugunuzu nereden anliyorum? Bana gecmis olsun diyen tek kadin cikmadi icinizden.

Umarim hepinizin hastaligina care bulunur ve guzel cocuklariniz olur.

Bence sen anlatmak istedigini tam olarak anlatamadin.belkide bu hastaliktan en cok ceken sensin ki senin baktigin tarafa biz gecemedik.sana gecmis olsun dememem demiycem anlamina gelmezdi bukadar empati yoksunu oldugumu dusunecek kadar olmadi daha.iki yorum once yazdin daha.tabiiki gecmis olsun allah bir daha yasatmasin.insallah careler buluruz hep birlikte guzel çocuklarımız olur.

Gebe takibi beklemiyorum zaten canim tedavim sonucunda hamile kalabileyim allahin izniyle tek derdim o.dogru tedaviyi uygulasin bekletmeden oyalamadan cunku istanbulda yasamadigim icin zamanimda kisitli.dogru tedaviye karar verecek dr ariyorum eminim mustafa beye bu konuda givenebilirim.onda da cekincem yarim birakirsa yani birakmaz ama fazla ilgilemez ve baska dr a devrederse

Geçmiş olsun..Rabbim bir daha göstermesin inşallah. Ben sadece isimi telaffuz etme kısmına takılmanıza kızdım.Kırdım ise gerçekten özür dilerim.Amacım sizi üzmek kırmak değil.Bu tabiri bizler değil sadece doktorların kullandığını ifade etmeye çalışıyorum. Bu kadar ciddi bir hastalık da neden isime takıldığınızı anlamadım sadece hepsi bu.Benim doktorumum ameliyatları bir çok ülkede ders olarak işleniyor iken o adam bile bu tabiri kullanıyor ise benim kullanmam da bir sakınca yoktur diye düşünüyorum.

Bende ufak bir detay vermek istiyorum ..
Bende de 3 cm cikolata kisti var 1 negatif tup denemem var ve amh cok dusuk ...

Medicalpark bahcelievlerde tedavideyim..

Soyleki bir gun bir arkadasima bende de kist var dediimmm "aa oylemi bosver ya cikolata kistidir o" dedi ..
Dedim ki evet cikolata kisti ama oyle hafife alinacak birsey degil hayat karartan birsey gebelige engel olan rezervi azaltan agrilar yapan ek kanamalar yapan laner birsey dedim ..baktim biraz bozuldu...

Insanlar gercekten adini duyunca sempatik kolay iyilesen birsey zannediyorlar

Hatta annem dedi ki birgun ya madem boyle illet birsey bu neden adi cikolata kisti olmus.. Bende anlattim ici kan dolu oldugu icin renginden dolayi vs diye ...

Ben cikolata kisti tabirini kullanmakta ki sakincayi sadece insanlarin adindan dolayi kolay birsey zannettigi durumlarda goruyorum..

Gercekten bu derdi ceken bilir
Cok zor cok mesakkatli
Allah konu sahibinin ve bu sikintiyi ceken herkesin yardimcisi olsun

Yinemipilav

Cok tesekkur ederim arkadasim allah hepimizin yardimcisi olsun.bu hastaliga careyle kadar mesguluzki inanin kimin ne dusundugunu umursamiyoruz artik. Yinemipilav arkadasi anliyorum ama iste dedigim gibi farkli acidan bakiyor belki derdime care bulsam etraflica dusundugumde oralara gelicem ama su an hastaligima care bulmakla dogru adresi bulmakla mesgulum.

geçmiş olsun sol yumurtalığımı kaybettim demişsiniz ya ameliyatınız nasıldı hangi şekilde yapıldı kistiniz kaç cm di

cikolata kisti denmesinin sebebi içinde ki kan pihtilarinin kahverengimsi renk aldığı icin görünümü cikolataya benziyor ondan, niye bi hastaligi sevimli göstermek icin cici ad taksinlarki mazoşit mi bizim doktorlar :))) bi de benim gittigim çoğu doktor cikolata kisti tabirini kullanmiyor zaten hep endometriozis diyorlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…