- 7 Mart 2017
- 84
- 59
- 38
- Konu Sahibi Perceivess
-
Birşeyi ne kadar çok istersen o kadar olmazmis. Biraz zamana bırak bakalim hayirliysa olur zaten. Soğan Kuru kullanabilirsin. Allah hayirlisini nasip etsin inşallah.Merhaba arkadaslar.ben 8 yil once cikolata kistinden ameliyat oldum.5 bucuk yil dogum kontrol hapi kullandim evlenince biraktim cocuk dusundugumuz icin cunku doktorlar biran once cocuk sahibi olmam gerektigini soyledi.2 yillik evliyim hala cocuk sahibi olamadim.suan bi kistim yok ama her ay adetim bittikten bir hafta sonra kahverengi akintim basliyo taaki adete kadar.bu beni cok korkutuyo.asilama yaptirdim bir kez tutmadi.ugrasma direk tüp bebek dedi doktorlar ve tup bebek yaptirmaya karar verdik.arastirmalar sonucunda bahceciye karar verdik orda yaptirmayi dusunuyoruz.bana dr remzi abaliyi onerdiler bu konuda.size sorum endometriozis hastasi olup orda tup bebek yaptirdinizmi tedavi oldunuzmu ve hangi dr da yaptirdiniz onerilenizi alirsam sevinirim.simdiden tesekkurler..
Cikolata kisti terimini ben uydurmadim halk arasinda bilinen adi cikolata kisti bunu hepimiz biliyoruz ve tibbi adinin endometriozis oldugunu bende biliyorum ama emin olunki endometriozis hastasi olan bir cok kisi bu terimi bilmiyo sadece "cikolata kisti" olarak tanimliyor.adinin sevimli oldugunu ama esasinda ne kadar illet bir hastalik oldugunun cok iyi farkindayimdir 8 yildir ugrasiyorum sol yumurtaligimi kaybettim bu yuzden.hem cikolata kisti demissem ne sakincasi olabilir ?
30 yasindayim.Sogan kuru incir kuru testere disli aslan pencesi civan percemi bir suru sey yaptim bu iki yil icinde ama bi sonuc alamadim esimdede bi problem yok fakat olmuyo iste.kadiniz sabirsiziz olmama ihtimali mahvediyo insani yasayan bilir her ay hayal kirikligi.allah kimseye vermesin bekletmesin.tabiiki hayirli bir zamanda verecektir muhakkak buna inancim sonsuz ama beklemek okadar zorki.
Merhaba arkadaslar.ben 8 yil once cikolata kistinden ameliyat oldum.5 bucuk yil dogum kontrol hapi kullandim evlenince biraktim cocuk dusundugumuz icin cunku doktorlar biran once cocuk sahibi olmam gerektigini soyledi.2 yillik evliyim hala cocuk sahibi olamadim.suan bi kistim yok ama her ay adetim bittikten bir hafta sonra kahverengi akintim basliyo taaki adete kadar.bu beni cok korkutuyo.asilama yaptirdim bir kez tutmadi.ugrasma direk tüp bebek dedi doktorlar ve tup bebek yaptirmaya karar verdik.arastirmalar sonucunda bahceciye karar verdik orda yaptirmayi dusunuyoruz.bana dr remzi abaliyi onerdiler bu konuda.size sorum endometriozis hastasi olup orda tup bebek yaptirdinizmi tedavi oldunuzmu ve hangi dr da yaptirdiniz onerilenizi alirsam sevinirim.simdiden tesekkurler..
Canim sen baya hastaliklari karistiyorsun, once emin olamadim ama ikinci yorumunuda okuyunca anladim.Alternatif kurlerin ozellikle soganinfaydasi oldugu soylense de inanmayin boyle safsatalara.
Fibroidler rahim ici engebeyi artiriyor ve embryonun tutunmasi zorlasiyor.
Hamile kalmak icin fibroidlerin alinmasi lazim ama bu sfere de iyilesen rahim dokusu yapisma sorunu olabiliyor.
Bence umudu yitirmeyin. Bir tavsiye, stres egirmeyin, hormonlarinizi etkiler. Bir de estrojen/progesteron dengesini bozan maddelerden /yiyeceklerden uzak durun
Merhaba arkadaslar.ben 8 yil once cikolata kistinden ameliyat oldum.5 bucuk yil dogum kontrol hapi kullandim evlenince biraktim cocuk dusundugumuz icin cunku doktorlar biran once cocuk sahibi olmam gerektigini soyledi.2 yillik evliyim hala cocuk sahibi olamadim.suan bi kistim yok ama her ay adetim bittikten bir hafta sonra kahverengi akintim basliyo taaki adete kadar.bu beni cok korkutuyo.asilama yaptirdim bir kez tutmadi.ugrasma direk tüp bebek dedi doktorlar ve tup bebek yaptirmaya karar verdik.arastirmalar sonucunda bahceciye karar verdik orda yaptirmayi dusunuyoruz.bana dr remzi abaliyi onerdiler bu konuda.size sorum endometriozis hastasi olup orda tup bebek yaptirdinizmi tedavi oldunuzmu ve hangi dr da yaptirdiniz onerilenizi alirsam sevinirim.simdiden tesekkurler..
Bende de var cnm çikolata/endometrioma kisti, mustafa beyin hastasıyım, daha önce bebeğim tutundu ama düşük oldu, Bu kez doktor menopoza sokarak deniyor bakalım hayırlısı, internettede bu şekilde baskılayarak deneyenleri okudum..Merhaba arkadaslar.ben 8 yil once cikolata kistinden ameliyat oldum.5 bucuk yil dogum kontrol hapi kullandim evlenince biraktim cocuk dusundugumuz icin cunku doktorlar biran once cocuk sahibi olmam gerektigini soyledi.2 yillik evliyim hala cocuk sahibi olamadim.suan bi kistim yok ama her ay adetim bittikten bir hafta sonra kahverengi akintim basliyo taaki adete kadar.bu beni cok korkutuyo.asilama yaptirdim bir kez tutmadi.ugrasma direk tüp bebek dedi doktorlar ve tup bebek yaptirmaya karar verdik.arastirmalar sonucunda bahceciye karar verdik orda yaptirmayi dusunuyoruz.bana dr remzi abaliyi onerdiler bu konuda.size sorum endometriozis hastasi olup orda tup bebek yaptirdinizmi tedavi oldunuzmu ve hangi dr da yaptirdiniz onerilenizi alirsam sevinirim.simdiden tesekkurler..
Doktorlar fibroid'lere de cikolata kisti demiyorlar mi? Ayrica sonucta ikisi de duvarda olusan doku kisti/fibroid yani bir cesit tumor degil mi?Canim sen baya hastaliklari karistiyorsun, once emin olamadim ama ikinci yorumunuda okuyunca anladim.
Bu hastaligin bilimsel adi endometriosiz, fibroidler falan alakasi yok.
Cikolata kisti deniyor cunku kisti doktorlar ameliyatla alirken cikolata renginde bir sivi akiyo. Baska dillerde anlatirken doktorlar cikolata terimini kullanirlar. Dedigin dogru hos degil, sonucta hastalik. Ama hastaligi bile bilmeden burda bir suru sey yazip kadini korkutmussun. Cikolata kisti kansere falan cevirmez
Merhaba..Bende Endometriozis (Çikolata Kisti) hastasıyım 2009 da ameliyat oldum. Buna geçmeden önce bir şey belirtmeden geçemeyeceğim. İsminin orjinalini ya da doktorların insanların kolaylıkla anlaması için taktığı ismin hiç ama hiç bir önemi yok emin olabilirsiniz.Çikolata kisti deyince ya da Endometriozis deyince hastalığın seyri değişmiyor.Ki bu adın verilmesinin sebebi bir kese içinde pis kanın birikip zamanlar çikolata rengi almasıdır. Çikolata kisti tabirini kullananlar da zaten doktorlar.
Benim doktorum Şuan İstanbul Göztepe Eğit.Araş. Hast. görev yapıyor.Tavsiye ederim.
Hayir cikolata kisti baska bir hastalik. Senin dedigin cogu zaman menopozdan sonra olusuyor. Cikolata kisti ise menopozla cogu zaman kayboluyor. Endometriosiz rahimdeki endometredeki hucrelerin baska yerlerde cogalmasina deniliyor. Cikolata kistide yumurtaliklarda olanlara deniliyor.Doktorlar fibroid'lere de cikolata kisti demiyorlar mi? Ayrica sonucta ikisi de duvarda olusan doku kisti/fibroid yani bir cesit tumor degil mi?
Sanirim icindeki maddeye gore cesitlere ayriliyor.
Ayrica cogu iyi huylu olmakla beraber seyrek olarak kanser gorulebiliyor ama fibroidler kansere cevirilecek demedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?