Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

Zeytincim. Ameliyata konusunda kararı doktorun verecek ama iyi bir doktor olsun mesela mutlaka bir profesöre Danış derim. Ameliyata kişinin yaşına gebelik isteğine ve kistinin durumuna göre karar veriyorlar. Önemli olan da yumurtalıklarının zarar görmemesi. Bu arada bitkisel yolları da denemeyi ihmal etme. Ben ameliyat oldum evet ama sol yumurtalığımı alınmıştı.dolaysıyla şu an rezervlerim bitmeye yakın.. Ve şu an kalan sağ yumurtalığımda 2 tane daha kist var. Bitkisel bişeyler yapıyorum onlara da en azından büyümüyor gibi geliyor. Bu ay soğan kürü denicem. Bu arada benim kuzenimde ameliyattan sonra hamile kaldı mesela Ankara'da iyi bir doktora olmuştu. Kapalı ameliyat. Yani emin ellerde yapılırsa iyi olur inş...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ben soğan kürünü denedim cnm 10.günü şiddetli ağrılar çektim dayanamayacak duruma geldim herkeste aynı etkiyi yapmıyor hayıt otu aldım düzenli kullanamadım zaten gözüm korktu bu kürden sonra.oysa ne umutlarla başlamıştım belki yararı olmuştur sonrası dr ye gitmedim ama bu son aydır ara ara çok şiddetli ağrılar çekiyorum hala.bu ay son ayımdı benim adet olayım dr ye gidip görüşücem
yaşadığım yerin biraz yabancısıyım doktorlar hakkında bilgim yok buralarda prof fln da yok
o yüzden dr ye güvenmem lazım belki bir iki doktora daha giderim ama sık dr değiştirmekte iyi olmuyor daha çok moral bozukluğu ile sonuçlanıyor.askeri hastane doktoru gata dan gelmiş iyidir diyorum o yüzden
üniv. hastanesi çok uzak değil ama orada ameliyat olmak kabus eşim ameliyat olmuştu resmen kasap gibiler aynı hastayı kadın erkek yan yana ameliyat ediyorlar bekleme yerinde kadınlar üzerlerinde tek bir örtü tüm bekleyen adamların içinden utana sıkıla geçiyorlardı ama belki gidip gösterebilirim.

tüp bebek konusuna gelince şuan yeni işten ayrıldım maddi olarak çok iyi olduğumuzu söyleyemem tüp yaptıracak durumumuz yok maleseff :(
keşke olsa bende denerdim şansımı.
Daniel inşallah tutar cnm bu ay
merhaba,ben de ilk öğrendiğimde laporoskopi olmayı düşündüm.istanbul ve ankarada hakan yaralı,bulent traş, recai papuçoğlu vs.gibi bu konuda ve tüp bebekte duayen isimlerle görüştüm.yüzyüze değil gidip muane olmak nasip olmadı tabi.telefonda bilgilendirdiler.31 yaş kritik.biz ameliyat önermiyoruz.tüp bebek deneyin yumurtalık rezerviniz az da olsa zarar görebilir.ameliyat olmadan çocuk sahibi olmaya çalışın vb.şeyler söylediler.açıkcası gözüm korktu.ameliyat olsaydım hakan yaralı yı düşünüyordum.
ÇOK TATLI bir doktorum var bana hep ümit verici şeyler söyledi.çikolata kisti ile hamile kalan birçok hastam var stres yapma acele de etme en azından 6 ay dene dedi ben de deniyorum işte:nazar: daha 5 ay oldu 4 gün sonra yumurtlama dönemim.dilerim olur.rahim filmi de çektim.ayrıca yaz tatiline kadar da bekleyecem. olmazsa direk tüp bebek yapmaya gidecem.tabi onunda garantisi yok ama yumurtalıklarımın zarar görmesinden iyidir.
inan bende ameliyat mı beklemek mi direk tüp bebek mi diye diye kendimi de çevremdekileri de yedim bitirdim.martın sonuna kadar ama artık kazrarım net.madem bu kadar bekledim 2 ay daha beklerim.bu arada da bedenim sağlığına kavuşsun diye sağlıklı bir beslenme ve kürlerden oluşan bi yaşam tarzı uygulamak istiyorum:46:

Merhaba zeyrin, stres yapma.tabi elimizde değil ama olumlu düşünelim artık.öyle yada böyle oacak.herşey normal sadece kist var.bir düşün bu şey nasıl oluştuysa öylede yok olabilir.soğan kürü ben de ilk bir hafta ağrı yapmıştı.kasıklarım ve özelliklede belim okadar çok ağrıdı ama yine de bırakmadım sonra hafifledi ve geçti.illa ameliyat düşünme biraz zaman ver o arada daha sağlıklı düşüneceksiniz.ve biraz biraz da tüp bebek için para biriktirmeye çalışın.
İŞTEN GELDİM incir suyumu bir su bardağı kadar içtim.akşamda yemekten sonra civan perçemi içecem.bu şekilde birşeyler yapmaya çalışıyorumm.pes etme.

kızlar günaydın laparoskopi yumurta rezervini düşürüyormu bilginiz var mı ameliyat olmayı düşünüyorum yaşım 28 korkuyorum gerçi olan tüm arkadaşlarım 2 gün sonra ayağı kalktılar ama ben çok korkuyorum

evet canım maalesef düşürüyor.ama şuda bi gerçekki bizim kistlerde rezervi etkiliyor :31: korkma bende oldum.2 gün sonra süper bi şekilde kalktım yani :))

hepinize günaydın.dünkü ağrıdan eser kalmadı ama az az lekelenme yaşıyorum.sabah 1 elma 1 portakal yarım limon biraz mydanoz biraz roka karışık sıktım.2 su bardağı çıktı yarısını eşim yarısını da ben içtim.sonra 1 su bardağı incir suyu. öğlende civan perçemi içecem.işe giderken atıştırmalık olarak incir ve ceviz yanıma aldım.hepinizi öpüyorum.Başarmaktab başka şansımız yok:40:bazılarının kolay bebeği oluyo bazılarımızda böyle uğraşıyoruz ama olmayacak diye bişey yok.Allah bizlere de akıllı sağlıklı güzel çocuklar verecektir...:16:

tatlım hsg den sonra 1-2 ay dinlen kürler yap tamam ama sakın ara verme.benmde yaşım 30 ikinci kez tüp bebeğe girişiyoruz.yani sakın ara verme..eninde sonunda kistler bizimle ve büyüyorlar unutma :)

merhaba,ben de ilk öğrendiğimde laporoskopi olmayı düşündüm.istanbul ve ankarada hakan yaralı,bulent traş, recai papuçoğlu vs.gibi bu konuda ve tüp bebekte duayen isimlerle görüştüm.yüzyüze değil gidip muane olmak nasip olmadı tabi.telefonda bilgilendirdiler.31 yaş kritik.biz ameliyat önermiyoruz.tüp bebek deneyin yumurtalık rezerviniz az da olsa zarar görebilir.ameliyat olmadan çocuk sahibi olmaya çalışın vb.şeyler söylediler.açıkcası gözüm korktu.ameliyat olsaydım hakan yaralı yı düşünüyordum.
ÇOK TATLI bir doktorum var bana hep ümit verici şeyler söyledi.çikolata kisti ile hamile kalan birçok hastam var stres yapma acele de etme en azından 6 ay dene dedi ben de deniyorum işte:nazar: daha 5 ay oldu 4 gün sonra yumurtlama dönemim.dilerim olur.rahim filmi de çektim.ayrıca yaz tatiline kadar da bekleyecem. olmazsa direk tüp bebek yapmaya gidecem.tabi onunda garantisi yok ama yumurtalıklarımın zarar görmesinden iyidir.
inan bende ameliyat mı beklemek mi direk tüp bebek mi diye diye kendimi de çevremdekileri de yedim bitirdim.martın sonuna kadar ama artık kazrarım net.madem bu kadar bekledim 2 ay daha beklerim.bu arada da bedenim sağlığına kavuşsun diye sağlıklı bir beslenme ve kürlerden oluşan bi yaşam tarzı uygulamak istiyorum:46:

bu arada ben laparoskopiyi başkent hastanesi prof dr esra kuşçuda oldum.çok iyi bir doktor işinin ehli.tüp bebeğide başkent hastanesi göğşen önalan yapıyor :)

Bikaç sayfa önce. Yazmıştım belki okumuşsunuzdur bendede 6cm civarındaymış şu An çikolata kisti var.8-9aydır korunmuyoruz ama bn uzaktaydm sadece hafta sonu görüşüyoruz bebek için ugrasmak bu 3.ayımız denemeye başlayalı. İlkinde. Stresten hiç aksamadan adetim aksadı protesto içtim geldi. 2.de adet oldum aşırı parçacıklıydı afedersiniz. Korktum bu ay doktora sordum Allaha çok şükür tek.yumurtalıgım temiz. Bana 1yıl deniyceksin olmaz diye bişey yok dedi yaşın genç dedi.26 olucam yakındÃ. Hsg filan istemedi. 1yıl sonu acele yok dedi. Prolaktinim 39 ama bu her seye artar dedi. 1yıl sonunda olmazsa laparoskopi ve aşılama tüp Vs dedi.inş Rabbim tez verir hepimize

Bnde Size yaptıklarımı anlataym 3 kez soğan kürü yaptım ara ara ama benim ağrılarıma iyi gelsene kismini getirmedi. Yanlış bilmyosam incir kürü çikolata kist olanda iyi değil büyütüyor veya kist yapıyo. Bal tarçın da iyi değil diye araştırınca hayıt tohumunu duydum hiç yan etki yok ve en önemlisi prolaktin Düşmanıymış. Bu ay adetleri başlıcm kisti de eritebilirmiş. İnşş.

Bu ay hala adet olmadım sancm var ama günüm 2gün geçti yine stres diye bekliyorum üzülmeye.için cumartesi ye kdr olurum herhalde. kızlar birbirimize destek olalım bu safhada sizin reglerinize ne kadar var???

evet onu biliyorum doktorda söyledi o yüzden kararsızım zaten
hemen hamile kalamadım ve tekrarladı her seferinde ameliyat mı olucaz
çok kararsızım bu aralar beklemek daha zor ağrılar oluyor ameliyat olayım diyorum sorular beynimi yiyor.
bir tanıdığım yengesinin ertesi ay hamile kaldığını söylüyor ameliyattan sonra Allah ne yazdıysa onu yaşıcaz biraz da
Rabbim bizlere de nasip etsin anneliği,o mis kokulu yavruyu inşallah

Cnm ameliyatamam için doktorun ne dedi. Ne kadar zamandır deniyorum bilmiyorum ama kist ile olmayacağını garantilemen lazım bnce öncelikle. Doktor bazı.insanlar var kistleri oldugunu doğumda alınınca anlıyorlar dedi. İnş hakkinda hayırlısı olur ben beklemeye karar verdim bi süre yılsonuna kadar. İnş hemen Gelir bebişlerimiz...

Daniel tebrikler Valla en azimlimiz sensiz annesini görse bebiş gurur duyarlı kesin. İnş tez vakitte.gelir.
Soğan kürü banada agrı bakımından iyi Geldi ama ev cok Kokuyo eşim söylüyorum hep rahatsız olâ ola yapmıştım. Hayıtı denicem inş bu ay olmazsa

Kızlar adetim 2 gün. Gecti.ovulasyon testi deniyorum bu ay yumurtlamadan sonra sililkesi test ve bugün yaptım korkuyu iki çizgi ve aşırı sancı Geliyo bazen belime karnıma adet olmayı beklerken süpriz.olur mu niye koyulaştırılmış acaba herkese adet gecikince böyle.mi olur

Daniel tebrikler Valla en azimlimiz sensiz annesini görse bebiş gurur duyarlı kesin. İnş tez vakitte.gelir.
Soğan kürü banada agrı bakımından iyi Geldi ama ev cok Kokuyo eşim söylüyorum hep rahatsız olâ ola yapmıştım. Hayıtı denicem inş bu ay olmazsa

merhaba benim çikolata kisti günlüğüm var.size de öneririm.

mesela;

1nisan pazartesi:biraz kasıklarda ağrı ile uyandım.incir suyu içtim.meyve sebze suyu içtim.folic aldım vs vs.
2 nisan salı:.......
adet oldum doktora gittim.seks yaptık.vs gün gün yazıyorum. öyle oldu ki yumurtlama olup olmadığını artık anlayabiliyorum.kistlerin boyu her kontrolde alınıyo ve defterime yazıyorum.karşılaştırmak açısından.çok şükür büyüme yok.ama 1 cm daha küçülse yaptığım şeyler gerçekten işe yarayacak diyecem.
eşim bana çok destek oluyor.bebek çok istiyoruz.öyle soğan kokusu vs umursamamam için elinden geleni yapıyo.
şifa diye içtiğim için bende alıştım valla.geçen ay hayıt tohumu civan perçemi ve aslan pençesi karıştırarak içmiştim.ondan önceki 2 ayda soğan suyu denedim.benim sağda ve solda olmak üzere 2 kist var.sağ daki 5 cm kadar dr burada yumurta göremiyorum kistten ama sol tarafta her ay bir yumurta gelişiyo.bende bunun için bu ay incir kürü yapmak istedim. inşallah öyle kist büyütme olayı falan yaşatmaz :18:hepinize iyi geceler...

merhaba benim çikolata kisti günlüğüm var.size de öneririm.

mesela;

1nisan pazartesi:biraz kasıklarda ağrı ile uyandım.incir suyu içtim.meyve sebze suyu içtim.folic aldım vs vs.
2 nisan salı:.......
adet oldum doktora gittim.seks yaptık.vs gün gün yazıyorum. öyle oldu ki yumurtlama olup olmadığını artık anlayabiliyorum.kistlerin boyu her kontrolde alınıyo ve defterime yazıyorum.karşılaştırmak açısından.çok şükür büyüme yok.ama 1 cm daha küçülse yaptığım şeyler gerçekten işe yarayacak diyecem.
eşim bana çok destek oluyor.bebek çok istiyoruz.öyle soğan kokusu vs umursamamam için elinden geleni yapıyo.
şifa diye içtiğim için bende alıştım valla.geçen ay hayıt tohumu civan perçemi ve aslan pençesi karıştırarak içmiştim.ondan önceki 2 ayda soğan suyu denedim.benim sağda ve solda olmak üzere 2 kist var.sağ daki 5 cm kadar dr burada yumurta göremiyorum kistten ama sol tarafta her ay bir yumurta gelişiyo.bende bunun için bu ay incir kürü yapmak istedim. inşallah öyle kist büyütme olayı falan yaşatmaz :18:hepinize iyi geceler...

Hayıt suyu - soğan kürü ve aslan pençesi ben de deneyeceğim. Benim günlüğüm yok ama takvim notlarım var sürekli de kontrole gidiyorum bazen farklı doktorlara gidiyorum. Örneğin tiroidim düşmüş bu son beslenme tarzımla ilaçsız düştü doktor 4.5 için düşük dedi ama çoğu gebe kalanın 1.5-2 arası imiş tsh oranı. Kist için Saraçoğlu testere dişli aslan pençesini çok öneriyor bakalım onu da yapacağım, sonuçta ameliyattan iyidir hele ki küçülüyorsa gayet güzel. Bir de çok özel ama ben bu kisti hissediyorum ilişki esnasında sol yumurtalığımın olduğu taraf acıyor sizlerde de oluyor mu böyle şeyler? Çünkü bu ömür boyu böyle olmaz, en azından çok küçültmek gerek, şu anda hala ağrı var hafiften de olsa.

Daniel kardeş mutlu bebişlerimiz olsun, sağlıklı sağlıklı diyorum.

Hayıt suyu - soğan kürü ve aslan pençesi ben de deneyeceğim. Benim günlüğüm yok ama takvim notlarım var sürekli de kontrole gidiyorum bazen farklı doktorlara gidiyorum. Örneğin tiroidim düşmüş bu son beslenme tarzımla ilaçsız düştü doktor 4.5 için düşük dedi ama çoğu gebe kalanın 1.5-2 arası imiş tsh oranı. Kist için Saraçoğlu testere dişli aslan pençesini çok öneriyor bakalım onu da yapacağım, sonuçta ameliyattan iyidir hele ki küçülüyorsa gayet güzel. Bir de çok özel ama ben bu kisti hissediyorum ilişki esnasında sol yumurtalığımın olduğu taraf acıyor sizlerde de oluyor mu böyle şeyler? Çünkü bu ömür boyu böyle olmaz, en azından çok küçültmek gerek, şu anda hala ağrı var hafiften de olsa.

Daniel kardeş mutlu bebişlerimiz olsun, sağlıklı sağlıklı diyorum.

benim anladığım hayıt tohumu hormon düzenliyor.yani adetleri düzene sokuyor.geçen ay içtim ama diğer bitkilerle karışık.benim hormonal sorunum yok.sadece kistlerden dolayı baskılanan sağ yumurtalığım var.amacım kistleri küçültüp yumurtalığımı bu kötü örümcek ağından kurtarmak ve halı hazırda yumurta gelişen yumurtalığımda sağlıklı yumurtaların büyümesine yardımcı olmak.her ay bir tane gerçekleşmesi az gibi.ama tanrı isterse olur. evet bebişlerimiz olsun sağlıklı sağlıkl olsunlar.:34:

Kızlar adetim 2 gün. Gecti.ovulasyon testi deniyorum bu ay yumurtlamadan sonra sililkesi test ve bugün yaptım korkuyu iki çizgi ve aşırı sancı Geliyo bazen belime karnıma adet olmayı beklerken süpriz.olur mu niye koyulaştırılmış acaba herkese adet gecikince böyle.mi olur

bitanem kistimiz bize böyle oyunlar yapabiliyor.ne olur umutlanma.ama test yap bugün bizede haber ver :)

canım kistten dolayı sizde de olmuş muydu adetiniz geçince koyu çift çizgi ondanmıdır acaba:(???:43: inşallah Rabbim bu mübarek cuma günü hepimize sağlıklı bebekler verir tez vakitte.

merhaba bende de endometriosis çıktı ama yumurtalıklarda kist gözükmedi ama araştırmlarıma göre cul de sac diye bir boşluk varmış makatla vajen arasında benim orada endometriosis olurmuş öyle dedi doktur 6 ay dene dedi hamile kalmazsan laparoskopi yaparız dedi 8 aylık evliyim 4 aydır bebek için uğraşıyoruz arkadaşım diş hekimi o hastanesinde bulunan doktora zormuş o da orası temizlenmeden hamile kalamaz demiş ben ne yapayım şimdi.sadece ağlıyorum

merhaba bende de endometriosis çıktı ama yumurtalıklarda kist gözükmedi ama araştırmlarıma göre cul de sac diye bir boşluk varmış makatla vajen arasında benim orada endometriosis olurmuş öyle dedi doktur 6 ay dene dedi hamile kalmazsan laparoskopi yaparız dedi 8 aylık evliyim 4 aydır bebek için uğraşıyoruz arkadaşım diş hekimi o hastanesinde bulunan doktora zormuş o da orası temizlenmeden hamile kalamaz demiş ben ne yapayım şimdi.sadece ağlıyorum

Samaracım ağlama lütfen... Laparoskopi olmadan hamile kalamayacağın söylenmiş işte, üstelik yumurtalık kanalında falan da değil o yönden de sevinmelisin. Laparoskopi kapalı bir ameliyat. Geçmiş olsun kardeşim...

evet canım maalesef düşürüyor.ama şuda bi gerçekki bizim kistlerde rezervi etkiliyor :31: korkma bende oldum.2 gün sonra süper bi şekilde kalktım yani :))

Cnm ameliyatamam için doktorun ne dedi. Ne kadar zamandır deniyorum bilmiyorum ama kist ile olmayacağını garantilemen lazım bnce öncelikle. Doktor bazı.insanlar var kistleri oldugunu doğumda alınınca anlıyorlar dedi. İnş hakkinda hayırlısı olur ben beklemeye karar verdim bi süre yılsonuna kadar. İnş hemen Gelir bebişlerimiz...

hatibulut aslında o da doğru biz laparoskopi düşürür mü diye düşünürken aslında kistlerde düşürüyor üstelik bir yandan yaş da gidiyor.

chocolate cnm doktorumu değiştirdim 3 ay dene dedi tabi bu süre içinde adet düzensizliğim vardı diğer dr nin doğum kontrol hapı vermesinden dolayı dene diyorum ama olmaz dedi 3 ay sonra gel bakalım ona göre karar vericez dedi ne yapalım çok korkuyorum ama korkunun ecele çaresi yok
p.tesi randevu almayı düşünüyorum haftaiçi gidip göstericem büyümüş olabilir ağrım var baya oturup kalkarken acıyor 1 haftadır.ne olacaksa olsun artık bakalım

hepinize günaydın.neler yapıyorsunuz bakiiiimmm.kahvaltımı yaptım.kist içi bitkisel karışımımı içiyorum.

Back