Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

Arkadaşlar,

Maalesef yanlış alarm. Sanıyorum HSG ve iç ultrason olaylarından şaştı benim regl dönemim. Bugün test yaptım bilinen tablo tek çizgi. Offf bu kistten midir nedir, tamamen aldırmak mı gerek acaba...Kusura bakmayın bayaadır geciktiğimden yazayım demiştim. Bu ay da gizli bir hüsran bana...Ne yapalım Allah sağlık versin de ömür öyle de böyle de geçiyor diyorum işte. Eşimin spermiyogramının sonucunu bekliyoruz. Devlet hastanelerinde yok bu testler varsa da her halde çok azdır. Evimize yakın bir tıp merkezinde örnek verdik, onun için de zor kardeşim elalemin etrafta dolaştığı bir yerde kapalı odada dahi olsan zor bir konu psikolojik olarak. SGK kapsamına girmeyen bir test yine bayıldık paraları. Evden götürelim örneği dedik öyle çok zormuş koltuk altında sıcak tutup götürmek gerekiyormuş ama o yöntem sağlıklı olmuyormuş spermler ölebiliyormuş yolda:))) Neyse efendim bakıcaz spermler atletik mi yoksa uyuyorlar mı görücez bu hafta :))

Hepimize böyle olmuyor mu bir umut acaba bu ay hamile miyim diye aklımızda soru işaretleri. Bana da öyle oldu artık kusura bakmayın. Sizlere sağlık ve mutluluk diliyorum en başta yoksa çocuk bile neşe kaynağından öte endişe kaynağı olabilir. Ben şimdiden çocuğumun mesleği, geleceği diye kara kara düşünüyorum ne hikmetse:))

günaydın, hiç üzülme diyeceğim ama üzülmemek insanın elinde değil.benim de yarın adet günüm.düşünmek istemiyorum.ama aklımdan hiç çkmıyor sürekli dua ediyorum bir mucie olsun diye.senin yadıkların heycanlandırmış ve ümitlendirmişti beni.sabah erkenden uyandım1 armut,1 kırmıı elma,1 salatalık,yarım limon,4 dal nane ve bir o kadar da roka katı meyve sıkacağında sıktım.bir su bardağı ben bir su bardağıda eşim içti.eşim çıktı.ben kahvaltı yapıp heyecanla pc yi açtım.Kittykat tan güzel bir haber bekliyordum.Arkadaşlarda size de oluyor mu adet günüm yaklaşınca elim kolum tutmaz oluyor.ne yediğimden ne içtiğimden anlıyorum gece boyu bebebklerle ilgili rüya gördüm.eltimin 2 çocuğu var rüyamda beni arıyor tekrar hamile kaldığını söylüyor.:1:falan.Birde 3-4 gündür sürekli kasıklarımda bir ağrı var.baen belim de ağrıyor.kistte büyümemi var diye korkuyorum.Hepimie sabır diliyorum.ve doğal yollardan hamile kalma sevincini tatmayı....bu arada bende HSG çektirmiştim bu ay inşallah gecikme falan yaşamam.

Son düzenleme:
Arkadaşlar,

Maalesef yanlış alarm. Sanıyorum HSG ve iç ultrason olaylarından şaştı benim regl dönemim. Bugün test yaptım bilinen tablo tek çizgi. Offf bu kistten midir nedir, tamamen aldırmak mı gerek acaba...Kusura bakmayın bayaadır geciktiğimden yazayım demiştim. Bu ay da gizli bir hüsran bana...Ne yapalım Allah sağlık versin de ömür öyle de böyle de geçiyor diyorum işte. Eşimin spermiyogramının sonucunu bekliyoruz. Devlet hastanelerinde yok bu testler varsa da her halde çok azdır. Evimize yakın bir tıp merkezinde örnek verdik, onun için de zor kardeşim elalemin etrafta dolaştığı bir yerde kapalı odada dahi olsan zor bir konu psikolojik olarak. SGK kapsamına girmeyen bir test yine bayıldık paraları. Evden götürelim örneği dedik öyle çok zormuş koltuk altında sıcak tutup götürmek gerekiyormuş ama o yöntem sağlıklı olmuyormuş spermler ölebiliyormuş yolda:))) Neyse efendim bakıcaz spermler atletik mi yoksa uyuyorlar mı görücez bu hafta :))

Hepimize böyle olmuyor mu bir umut acaba bu ay hamile miyim diye aklımızda soru işaretleri. Bana da öyle oldu artık kusura bakmayın. Sizlere sağlık ve mutluluk diliyorum en başta yoksa çocuk bile neşe kaynağından öte endişe kaynağı olabilir. Ben şimdiden çocuğumun mesleği, geleceği diye kara kara düşünüyorum ne hikmetse:))

allah sağlık versinde olur öyle şeyler benmkide gecikti idrar testi yaptım negatif :1: demekki bahardan oluyor :54:

Çocuk sahibi olmak ve olmamak... İşte bütün meselemiz, toplumsal alanlarda sürekli olarak bizlere kinayeli olarak sorulan sorular "Aaaa çocuğun yok muuu, bu yaşta hala çocuk yapmadınız mı, hadi ama elinizi çabuk tutun gibi birçok baskıcı cümle. Bir de NEDEN YAPMADINIZ ? sorusuna illet oluyorum işyerlerinde, kurslarda, arkadaş toplantılarında heryerde... Sırf bu sorularla tekrar tekrar karşılaşmamak için hiç görmeyeceğimi bildiğim kişilere laf uzamasın diye yalan bile söylüyorum bir oğlum var diyebiliyorum :)) Çünkü ağızları ve kalpleri kötü çalışıyor umarım bu beyaz yalanımın sebebini anlayabiliyorsunuzdur. Yoksa biz ne onların söylediği gibi tembeliz ne de sanki AIDS gibi marazlı bir hastalığımız var. Özel hayatımızı açıklamak zorunda olmadığımız ve ayrıca çocuk olmasa da bir yaşamımız olduğu (ki olsa daha tatlı olurdu) gerçeğini bu insanların herbirine saatlerce açıklamak zorunda değiliz. Cehalet gerçekten başa çıkılması zor bir düşman hani bu insanlara ne desen boş zaten. Çünkü hamile kalabilmenin birçok faktöre bağlı olduğunu bilmedikleri gibi, çocuksuz bir kadınıhem kısır, hem uğursuz hem de yine cahilliklerinden kaynaklı kocalarını ayartabilecek oloası bir tehlike olarak görürler.

Yani arkadaşlar her ne olursa olsun önce tek başına bir kadın olarak kendi kıymetimizi bilelim, sonra eşlerimizin ve ailemizin. Çocuk belki de hiç olmayabilir, kendimizi hayatta hep dik tutabilmenin yollarını bulmalıyız. Elbette istiyorum belki de anne olmuş birçok cahilden daha fazla annelik içgüdüm var bunu birçok olayda görmüşlüğüm vardır. Ama hayatımız sadece çocuğa endeksli olmamalı... Bakın ben gerçekten yüksek puanlarla yüksek prestijli bir okul bitirdim yaklaşık 10 sene çok yoğun çalıştım ve sonra bir gün geldi bu mesleğin beni stresle yiyip bitirdiğini kadınlık duygularımı körelttiğini hissedip ani bir karar ve küskünlükle sektörü bıraktım. Çünkü başkalarına köle olmuş gibiydim ve ne yaparsam yapayım bir teşekkür bile yoktu. Neyse yaklaşık 3 senedir evdeyim ve kendime artık başka bir yol çizme kararı aldım. Çünkü özel sektör çalışması kadınları her yönden bitiren bir çalışma tarzı, fazla mesailer, evinizle ilgilenememek, stres nedeniyle yavaş yavaş yaşlanma belirtileri ..... Herneyse uzatmayayım ben artık akademik kariyerle kendi kişisel tatminimin peşine düştüm diplomamı duvara asıp öyle evde el el üstünde oturma niyetinde değilim. Eğer mezuniyetim olmasaydı dikiş veya el sanatları kursuna başlamayı bile düşünüyordum daha kadınsı bir uğraş adına. Hepsi çok saygı duyduğum uğraşlar.

Yani evde evet ev işleri zaman alıyordur ama bir kadın öylesine oturmamalı, ben o oturma işini iki sene yaptım, ev işleri ve yemek yapmak gerçek tatmin sebepleri değil bence ve aslında hayatla daha da iletişimsiz hale geliyorsunuz, bizler sadece çocuk doğurma aracısı değiliz, elbette bir kadının en önemli parçası doğurganlığı ama sırf doğurmak adına evde kimse hapsolmasın kendini bir amaca adasın öyle veya böyle. Acizane görüşüm budur, yani sadece bebek yapma olayına takılmamak gerek, gerekenleri yapıp şükretmek, yaşamlarımızı bir amaca adamak gerek. Bu sayfalarda islami örneklere çok yer veriliyor benim de aklıma Hz. Hatice geliyor bizlerin benzeri olarak. Hatice'nin çocuğu yoktu biliyorsunuz, ama Hz. Muhammed'i Muhammedlikten alıp belli bir seviyeye taşıyan en önemli kişi Hatice'dir.Hatice olgun ve her açıdan güçlü, bilge bir kadındı ve peygamberimizin yükselmesinde büyük katkıları olmuştu hem maddi hem de manevi olarak onu desteklemiş hayatta çok önemli bir şahsiyete vesile olmuştur. Dini örnek olarak bunu düşünmenizi isterim. Çocuğumuz olmaması durumunda kendimizi bu duruma hazırlamamız gerekir ve hayatımızda başka amaçlara sarılmamız. Koruyucu anne-babalık kurumunu inceleyebiliriz örneğin, ya da (hiçbirşeyin kendi evladımız gibi olmayacağını bilsem de) evlat edinmeyi. Bunları hep düşünmemiz gerek,çocuğumuz olduğunda ona gerçekten yetebilecek miyiz, onun psikolojisini nasıl sağlam kılacağız, kötülüklerden, kötü insanlardan nasıl koruyabileceğiz, eğitim ve okul hayatını nasıl en iyi yapabileceğiz.... bir sürü sorular ve sorunlar olacak bunlara ruhen hazırmıyız... Elbette çocuğun varlığı çok ayrı bir mutluluk, herhalde ben sürekli bir gülümseme halinde olurdum ona baktıkça, ama yok olmuyor işte.... Eşim üroloji doktoruna gitti geçenlerde doktora "biz çocuk yapmaya çalışıyoruz spermiyogram testi yaptırmak istiyorum" diyince doktorun cevabı gülerek "- Başınıza bela mı arıyorsunuz, çocukla, ne çocuğu" demiş adam şakayla karışık, hayatınızı yaşayın demeye getirmiş işte bunu söyleyen de ürolog :))) Yani bakış açıları çok farklı hayatın sonu değil çocuk olmaması da (her ne kadar deli gibi istesek de):))) Hani ben de çok yönlü bakmaya çalışıyorum. En kötü anama babama daha çok ilgi gösteririm yaşlandıklarında diyebiliyorum ne bileyim çeşitli avuntularım var böyle. Ya da çocukla Dünyayı gezmek zor olur çeşitli turlara katılırız eşimle rahat rahat diyebiliyorum...

Bir ara çok takılmıştım bu konuya...ama kimseyi ilgilendirmez arkadaşlar... ve çocuk demek çocuk oyuncağı demek değil, sadece kendi mıncırma duygularımız için bir çocuğu doğurmak doğru değil. Örnek geçenlerde bir markette kasadayız, market de anayolun kenarında ve kapısı direkt akan trafiğe açılıyor. Adamla kadın arkalarını dönmüş henüz iki yaşında anca olan kız bebeği öylece yalnız bırakmış aldıklarını poşetleme derdindeler, çocuğu arayıp soran yok. Ben de yan gözle bakıyorum Allahım diyorum bu bebeği böyle başıboş bırakıp kaçırılacağından bile korkmadan ne gamsız takılıyor bu insanlar derken bebek sen kapıyı aç yola fırla onunla birlikte ben de fırla bebeği kap içeri bırak :)) Bebek bu yaa arabalardan korkmaz atlar yola ezildi mi aaa yavrum da yavrum diye ağlarlar sadece, içeri girdim bir kızdım bu çifte küçücük çocuğu öylece bıraktınız yola kaçtı haberiniz yok diye, bunlar hala poşetleme derdinde, resmen mala bağlamışlar haketmiyorlar o çocuğu da hadi neyse...:))) Yani böyle ana babalar da var, saldım çayıra mevlam kayıra hesabı. Eşim de bana bırak sen karışma diyip durdu da öyle hassasım ki bu konularda ve bazen böyle olaylara sinirlerim bozuluyor. Bizim gibi anne baba hassasiyeti olanlar onca uğraşı veriyor, bunlar sanki pazardan domates almış gibi küçücük bebeği başıboş bırakabiliyorlar. Pes doğrusu... Ben olmasam o bebek kesin ezilmişti abartmıyorum....

Neyse hatibulut ve daniel sağolun... Evet ben de her regl dönemi bir heyecan içindeyim, ecza çekmecemizde bir sürü hamilelik testi :)) Ama kendi yaşamımdan çocuksuz da mutlu olmayı öğrenmeye başladım. Elimde olsa 4 çocukla kalabalık bir aile isterim ama yok olmuyorsa olmuyordur elden ne gelir ki, tıbben yapılacakları yapıyorum kendime çok iyi bakıyorum. Keşke diyorum birgün de gerçek hayatta böyle gerçek bir destek grubu oluştursak. Ben İstanbul'dayım peki ya sizler...Biraz daha bilgi yazarsanız daha güzel kaynaşırız....Görüşmek üzere....

NOT: Fazla uzun oldu ne yazasım varmış di mi:))) Alıntı yapmazsanız daha iyi olur direkt konu cevapladan yazın arkadaşlar sayfayı doldurmayalım benim destan gibi iç dökmemle :)) Selamlar sevgiler...

merhaba eğer yadıklarını kabullenip yürekten rahatlasak eminim bebek olmaması için daha a sorun kalırdı en aından stres olmadık.yadıklarında haklısın....

merhaba eğer yadıklarını kabullenip yürekten rahatlasak eminim bebek olmaması için daha a sorun kalırdı en aından stres olmadık.yadıklarında haklısın....

Sağolasın daniel....

Senin de gerçekten itinalı olduğunu görüyorum bu konuda keza diğer forumdaşlar da öyle görünüyor.

Bu arada ben haalaaa regl olamadım ve çok stresliyim, bu gerilim beni mahvedecek ve bazen regl öncesi sendromu ağır oluyor ve sinir,stres katsayım yükseliyor. 20 günü aşkın bir şaşma var hiç olmamıştı böylesi, hadi bakalım kolay gelsin eşime sabır ...:)) HSG etkiledi diye düşünüyorum.Soğan kürü adet söktürücüydü değil mi, hani ben daha çok kist için yapmıştım ama sanırım asıl işlevi adet söktürmek. Onu deneyeceğim bakalım yoksa sinirden çatlayacağım, karnımda şişkinlik var ama belirti bile yok. Bir soğan suyu da ben yapayım bari....:))Görüşmek üzere...

Sağolasın daniel....

Senin de gerçekten itinalı olduğunu görüyorum bu konuda keza diğer forumdaşlar da öyle görünüyor.

Bu arada ben haalaaa regl olamadım ve çok stresliyim, bu gerilim beni mahvedecek ve bazen regl öncesi sendromu ağır oluyor ve sinir,stres katsayım yükseliyor. 20 günü aşkın bir şaşma var hiç olmamıştı böylesi, hadi bakalım kolay gelsin eşime sabır ...:)) HSG etkiledi diye düşünüyorum.Soğan kürü adet söktürücüydü değil mi, hani ben daha çok kist için yapmıştım ama sanırım asıl işlevi adet söktürmek. Onu deneyeceğim bakalım yoksa sinirden çatlayacağım, karnımda şişkinlik var ama belirti bile yok. Bir soğan suyu da ben yapayım bari....:))Görüşmek üzere...

civan perçemi çayını demleyip aç karnına sabah ve akşam içmeni öneririm.3 gün içinde çöüm olacağına eminim.benim de göğüslerim davul gibi şiş ve kasıklarımda ağrı bir haftadır adet olacağımı sanıyorum. normal de dün yada bugün olmam gerekirdi.bu saate kadar hala tık yok üstelik adet ağrısı gibi ağrıkasıklarımda dolanıyor.özellikle sağ tarafta kistin olduğu yerde.ben de HSG çektirmiştim.umarım benimde seninki gibi gecikme olmazzzz.

Kizlar bendede vardi ama sogan kuru 4 ay kullandim gecdi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ben sadece 2 ay denedim.bıraktım.tekrar başlayacam aten.bugun adetimin ilk günü.senin çikolata kistimiydi e boyutu ne kadardı.küçük kistlerde işe yaradığını sraçoğlu söylüyo ama buyugünde pek değil...

Arkadaşlar dün doktora gittim..yumurtaların bitmiş dedi..tüp bebekte de şansım azmış..birde geçen ayki kimyassl gebelikten kist kalmış.. Adetle geçer dedi ama ben onun üstüne adet oldum zaten yeni bitti hatta. DHEA diye bir ilaç yazdı?kullanan var mı acaba?tüp bebekten önce kullanılıyor galiba..birde bana İstanbul Avrupa yakasında doktor ve tüp bebek önerisinde bulunacak olan var mı?bu doktor Anadolu yakasındaydı..çok zor oluyor gitmek..hatta Çorlu da iyi doktor bulabilsemm?tüp bebek için yine de İstanbul daha iyi olur herhalde ama işte geliş gidişlere?kafam karıştı aslında baya..hayırlısı.. Sizden ne habere? Kittykat regl olabildin mi?? Daniel senden naber??

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Arkadaşlar merhaba,

Sonunda beklediğim şey yani regl oldu... Doğrusu ne büyük bir rahatlamaymış bu 20 günlük fazladan bekleyişle anladım, sinir,stres ve gerilim sebebi oldu bana, önüme gelene iki çakasım vardı hele kibar olmayan insanlara....:))) Neyse atlattık...

Serracım yazdıklarını gördüm yumurtalarının bitmesi çok üzücü ama yumurtlama sağlayıcı ilaçlar var diye biliyorum yanlış okumadıysam, herhalde bahsettiğin o ilaç da bunun içindir. Ben henüz kullanmadım belki benim de bitmiştir henüz baktırmadım diğer testlerimden sıra gelmedi. Reglimin üçüncü günü yani bu cuma kan örneği vermeye gideceğim bekle bekle regl beklemekten 1 ay fazla bekledim :)) Eşimin spermiyogram sonuçları normal görünüyor, ama ilk verdiği örnek biraz az çıkmış yoğunluk açısından. Bilmem siz spermiyogram yaptırdınız mı ama kolay değil bence :)) Yabancı bir ortamda ve hiçbir ıslatma malzemesi kullanmadan. Bunları bilin diye yazıyorum ayıp değil arkadaşlar, kayganlaştırıcı malzeme, tükürük vb. kullanmamalısınız yoksa spermleri öldürüyor spermler ya az çıkıyor ya da morfoloji bozukluğu gibi görünüyor. Bizim yumurtalar ne kadar hassas ise spermler de öyle sıcaklık farkına, kimyasal maddeye dayanamıyorlar. Eninde sonunda eşler de örnek veriyor hani heryerde söylemiyorlar bu önemli noktayı. Ayrıca eğer yüksek dozda ilaç, ameliyat narkozu vs.. kullanıldıysa son üç ay içinde o zaman da sperm sayısı düşüyor. Spermler 3 ay içinde yenileniyorlar. Örneğin benim eşim Mart ayında bağırsak ameliyatı oldu biz nisanda örnek verdik ve ilk örnekte sınırın üstünde olsa bile düşüklük gözlemleniyor. Sonraki daha güzel sonuç verdi mesela.

Neyse efendim, ben Cuma günü GATA'ya gidiyorum. Serracım GATA'nın da tüp bebek merkezi olabilir ama sen Avrupa yakası demişsin. Benim bildiğim LİV Hospital var bir de Profilo alışveriş merkezinin yakınında bir yer vardı ismini şimdi hatırlayamadım büyük bir hastane sadece tüp bebek, embriyoloji üzerineydi. Profiloya Mecidiyeköy'den gelişte değil de Gayrettepe yönünden gelen bir yol var o yolun sonunda. Bir bakayım hala ordaysa, yıllardır görürüm ben ve büyük ihtimalle deneyimli bir yer. SSK indirimi de yapıyorlarsa çok iyi. Bu arada yaş sınırı SGK ödemelerinde 40 geçmeden yaptırmak lazım.

Bakalım arkadaşlar işte dünyanın sonu değil, elbette sağlıklı birer bebek hepimize dilerim, hayatımızın canı olacak, bizi yaşama daha da bağlayacak varlığıyla gülümseyeceğimiz biricik bir güzellik olsun. Olmazsa da ne yapalım dertleşir gideriz hayat öyle de böyle de geçiyor.

Ben de bugün bir halt yedim TOEFL kursuna yazıldım :))), sırf kafam dolu olsun da bu konuda takılı kalmayayım diye bir de yüksek lisans için şart biliyorsunuzdur. KPSS sınavı sonrası başlıyorum yazın boş kalmamak için iyi oldu bana. Just English Mecidiyeköy'de hem de bayaa indirimli idi, saat sınırı yok gibi çünkü speaking club lara ücretsiz katılabiliyorsunuz ve yabancı hocalardan ücretsiz özel dersle gidiyorsunuz kursa, düşünen varsa güzel bir kurs YDS ve normal İngilizcede de fiyatları hem uygun hem de hocaları % 80 yabancı.Biliyorsunuz ki kursların özellikle İngilizce kurslarının çoğu para tuzağı, o nedenle iyi kurs bulmak çok önemli, kurs olanakları da çok geniş. TOEFL sonrası da YDS ve ALES var aklımda, anlayacağınız bizim bebeğin anası yabancı dilini ilerletecek bebek olana kadar. Zaten ondan sonra dışarı bile çıkamayabilirim şimdi ne yaparsam kar diyorum :D:D Siz de yapabildiğiniz herşeyi yapın arkadaşlar ücretli ücretsiz birer kurs, eğitim, burslu imkanlar neler araştırın evet birçok şey parayla ama herşey de parayla değil. Bazı Belediyelerin harika kursları var tamamen ücretsiz...

Yani oyalanın, eve kapanmayın, bahçeniz varsa bahçeyle, balkon varsa balkonda çiçekle vs. ile ilgilenin. Parklar yakınsa parklara gidin hatta termosla çay mı, kek börek mi yapar satarsınız hem oyalanır kitabınızı okursunuz hem de oturduğunuz yerden para kazanırsınız. Artık heryerde internet de var evde tıkılmayın diye söylüyorum arkadaşlar. Ben mesela yalnız bir kadınım, eşim gece çalışıyor ve gündüzleri evde sürekli, ayrıca yakınımda bana denk hanım arkadaşım da yok o yüzden kafayı kurslarla bozdum. Sizin kesin vardır komşudur akrabadır. Benim anne babam da çok uzakta yaşıyorlar kırsaldalar mesela, hani sizle yazışmasam iyice yalnız hissedebilirdim serra, hati,daniel, melek....Bu parkta kek-börek çay satma olayını da geçenlerde yeniköyde yürüken gördüm. Kadınlar temiz temiz stand yapmışlar ve o kesimde zabıta falan da olmadığından rahatça satıyorlar yanlarında çayla... aynı zamanda çimenlerde oturup I padleriyle nete giriyorlar, film seyreden film seyrediyor falan. Hani bunalırsanız diye bir yöntem, gördüğüm şeyi aktarayım dedim çok hoşuma gitti çünkü, maksat illa ki para kazanmak değil orada güzel vakit geçiriyorlardı, az da olsa para kazanıp sohbet, iletişim yaşıyorlardı çok hoştu, aynı şeyi Cihangir parkında da çok gördüm.

Yine uzuuun uzuuun yazdım...Serracım evde veya kapında bir hayvan besliyor musun canım? Ben üç sokak kedisi ve bir de mahallenin köpeği olan bir sokak köpeğini besliyorum. Fırsat buldukça başka sokak hayvanlarını da besliyorum yola su bırakıyorum. Örnek benim bir kedimin kalçası kırılmıştı zalim insanlarca onu ameliyat ettirdim iki kez ve şu an bahçemizde yaşıyor bazen yalnızken eve de alıyorum, mamaları, aşıları, ilaçlarını veriyorum, diğerini de kedi bronşitinden ölmek üzereydi sokakta bulduğumda onu da bebek antibiyotikleri vere vere kurtardık iki üç kere ölğmden döndürdük. Bir tane kirli kedimiz var onu da hep yedirir içiririz. Yani düşkün her türlü sokak hayvanına bakıyoruz elimizden geldiğince, beni biraz olsun tatmin ediyorlar. Hüzünlü zamanlarımda bu hayvancıklar bana neşe veriyorlar, huzur veriyorlar. Hüznümüzün sebebi de ortak biliyorsunuz işte. Bence hayvanlar ve özellikle de sokak hayvanlarına sahip çıkmak lazım onlar bize Allah'ın emaneti günahsız, korunmaya muhtaç varlıklar. İnsanların çoğu kötü ve tekme atıp, öldürmek, onlara eziyet etmek derdindeler.

Bakın benim annemle babam bir köyde yaşıyorlar kendi istekleriyle çok güzel biryer ve çok mutlular. Annem köydeki hayvanlarla ilgili öyle şeyler anlatıyor ki gülersiniz, şaşırırsınız. Dün telefonda konuştuk babamın bahçe işleri için giydiği bir pantolonu varmış annem de onu yıkayıp terasa asmış. Sonra sen arı kuşu kadar minicik bir kuş gel pantolonun cebine gir oraya yuva yap :D:D Annem de şöyle farketmiş kuş cirk cirk öte öte sürekli pantolona geliyormuş ağzında bir dolu sinek ve böcekle, çer çöple. Yumurtası da kendisi gibi minicikmiş. Yani o pantolon orada kaldı dokunmuyorlar kuşlar yuvadan uçana kadar. İşte hayvan sevgisi böyle birşey ve bence hayvan sevgisi Allah'ı sevmenin en önemli en güzel, en faydalı yollarından biri. O yüzden ben derim ki herkes bir sokak hayvanı beslese sokaklarda sefil hayvan,aç susuz hayvan kalmaz. İnsanlar zaten birçok imkana sahip dili var konuşur, gider hayır kurumundan ister belediyeden ister. Ama düşen bir hayvanın ağzı yok dili yok, üstelik günahsızdır onlar ve bizler onların rızklarını yiyerek hayattayız. Diyeceğim o ki, pet shoptan özel üretim cins hayvan değil sokaktan hayvan bakın öyle büyük bir tatmin ki görmeniz lazım o kadar güzel hayvanlar. Ben artık insanların çoğunu sevemiyorum özellikle kibarlıktan, merhametten, iyilikten nasibini almamış, içlerinde sadece pislik taşıyan insanlardan nefret eder oldum. Bencil insanlardan da, sadece yağ gibi üste çıkıp lafı geçirme derdinde olan basit insanlardan, dedikodudan başka söyleyecek bir güzel sözü olmayan insanlardan nefret eder oldum. İşte o yüzden bazen düşünüyorum, ben bu çocuğu dünyaya getireceğim ama bu tip insanlarla karşılaşacak sürekli, yazık olacak benim birtaneme diyip duruyorum...

Öpüyorum hepinizi, kendinize, eşinize, annenize babanıza, sokaktaki kedinize köpeğinize, ruhunuza iyi bakın...Görüşmek üzere arkadaşlar....

Teşekkürler sevgili kittykat ,verdiğin bilgiler için... Rabbim neylerse güzel eyler... Sevgiyle kal...

merhaba hepinize 2 gün gecikme ile bende adet oldum.ama bira tuhaf bir psikoloji var üzerimde.ilk defa gecikti bugün adetimin 3, günü ama bir kaç damlanın dışında hiç olmadım.ilk iki gün yogundu. normalde 5 gün sürer ilk 2 gün yoğun 3 gün azalır.1 mayıs resmi tatilinden dolayı dr a bir gün önce yani dün gittim.klomenle tedavi istedim.bu defa da aşılama yapalım dedim o senin yumurtlamada sorun yok dedi ama deneyelim falan dedi.sabah klomen kullandım hatta civan perçemiçayı içtim soğan suyu içtim.normalde bunlar kanamayı artırmaz mı?2. dün dr karnımdan baktı.kistlerimin boyutunu söyledi e2 testi yaptı ve ardından klomen verdi.2 gün de olsa adet gördüm üstüne görme falan değildir değil mi.klomen kullanmam gerek ama henüz içmedim stresliyim...

cnm allah sana ve senin gibilere sğalıklı bir evlat nsp edsin inş.
merhaba hepinize 2 gün gecikme ile bende adet oldum.ama bira tuhaf bir psikoloji var üzerimde.ilk defa gecikti bugün adetimin 3, günü ama bir kaç damlanın dışında hiç olmadım.ilk iki gün yogundu. normalde 5 gün sürer ilk 2 gün yoğun 3 gün azalır.1 mayıs resmi tatilinden dolayı dr a bir gün önce yani dün gittim.klomenle tedavi istedim.bu defa da aşılama yapalım dedim o senin yumurtlamada sorun yok dedi ama deneyelim falan dedi.sabah klomen kullandım hatta civan perçemiçayı içtim soğan suyu içtim.normalde bunlar kanamayı artırmaz mı?2. dün dr karnımdan baktı.kistlerimin boyutunu söyledi e2 testi yaptı ve ardından klomen verdi.2 gün de olsa adet gördüm üstüne görme falan değildir değil mi.klomen kullanmam gerek ama henüz içmedim stresliyim...

Arkadaşlar dün doktora gittim..yumurtaların bitmiş dedi..tüp bebekte de şansım azmış..birde geçen ayki kimyassl gebelikten kist kalmış.. Adetle geçer dedi ama ben onun üstüne adet oldum zaten yeni bitti hatta. DHEA diye bir ilaç yazdı?kullanan var mı acaba?tüp bebekten önce kullanılıyor galiba..birde bana İstanbul Avrupa yakasında doktor ve tüp bebek önerisinde bulunacak olan var mı?bu doktor Anadolu yakasındaydı..çok zor oluyor gitmek..hatta Çorlu da iyi doktor bulabilsemm?tüp bebek için yine de İstanbul daha iyi olur herhalde ama işte geliş gidişlere?kafam karıştı aslında baya..hayırlısı.. Sizden ne habere? Kittykat regl olabildin mi?? Daniel senden naber??

İYİ BİR DR seçp tüp bebeğe hemen başla menopoa giren kadınlara bile tedevi uygulayıp cocuk sahibi yapıyolar imkansı değil gönül isterdiki normal olsun bütün çabamı bunun için değil mi:1:

canım test bişey yaptımı doktorun nasıl anladı bitiğini yumurtaların yumurtan bitse kimyasalda olsa hamile kalamzdın..fsh ve amh testi var buna bağlı erken yumurta rezervi azlığı var diyebilir bu testlere bakarak..canım çorlu yazdığını görünce yazmaya karar verdim bende tekirdağnın ilçesinde oturuyorum muratlı duymuşsundur kesin..benim Tekirdağ da çok iyi bir doktorum var benimde erken yumurta rezerv azlığı yani yumurtalarım azalmış 3 tüp bebek denedik olmadı tutmadı mallesef.tekirdağdaki doktorum yumurta takibini yapıyo anlaşmalı tüp bebek merkezi var oraya yönlendiriyor sonra..istanbula sadece yumurta toplama ve transfere gidiyosun ve Avrupa yakası bu merkez...doktorumda tekirdağnın en iyi kadın doğumcusu...ilgilenisen özelden yazarım adını..

Serracım ve diğer arkadaşlar...

Serra tüp bebek merkezi diyordum Mecidiyeköy merkezde, İVİ TÜP BEBEK MERKEZİYMİŞ ADI... Hatta bizim kadınlar kulübü sayfasında yorumlar var sonuçta bunların hepsi ticarethane ama sanırım tüp bebekte etkili olan şey bu yumurtaların konulduğu makinenin kapalı sistem olmasıymış daha önce okumuştum. Yani araştırırken bu sistem var mı yok mu onu araştırmak lazımmış yoksa defalarca aşılama yapmaktan hem para, hem zaman hem de duygu kaybı yaşanıyor insanlara bıkkınlık geliyormuş. Kapalı sistem olmayan embriyo makinelerinde embriyonun durumuna bakmak için tüpler dış ortama çıkarıldığından ısı farkı vb. sebeplerle yumurta gelişmeyebiliyormuş. Hani bence söylentilerden ziyade bu makine var mı yok mu ona bakmalı bir de fiyatına tabii ki. Fiyatın içine kaç aşılamayı dahil ediyorlar, ilaçları karşılıyorlar mı hepsine dikkat etmek lazım. Aşağıda daha önce bu merkez hakkında açılmış bir topic var ama başka bir sürü merkez hakkında da konuşulmuş. Bu arada tüp bebek öyle tek aşılamada çat diye tutan birşey değil bunu baştan kabullenmek gerek. Zeynep Kamil'de varmış mesela orada bu bahsettiğim sistem yokmuş, yoğun olduğunda kadınlar tek yatakta ayak baş yatabiliyorlarmış aşılama sonrası... Bunun gibi birsürü şey var...

Baştan çok iyi konuşmak lazım ve eğer bir sözleşme imzalatıyorlarsa önce o sözleşmeden bir imzasız örnek alıp eşimle de konuşayım bir bakalım demek lazım, o sözleşme şartları ve ödemede kolaylık yapıp yapmayacakları, hamilelik tutana kadar deneme garantisi vermeleri çok önemli. Ben bugün yaptırsam özellikle bunu isterdim ve bu şartı sözleşmeye ekletirdim zorlayarak da olsa. Çünkü arkadaşlar bu işin evet bir maliyeti var ama ilaçları düşün, doktor ücretini çıkarın işte kar payı vs. geriye ödediğiniz para karşılığında sizin amacınızı gerçekleştirme borçları kalıyor. Yani o bebek tutana kadar size bu saydığıom kalemler hariç tutana kadar aşılama yapmak zorundalar bunu ısrarla isteyin lütfen. Çünkü böyle böyle sömürmeye alışıyorlar insanların duygularını. Olmaz diyene yaptırmayın.Çok isim yapmış klinikler hastaneler var mesela, onların da çok reklam yaptıklarını ve yoğunluktan dolayı da sizle düzgün ilgilenemeyebileceklerini unutmayın, hatta embriyoları bile karıştırabilirler o yoğunlukta. Sakin, size tutana kadar aşılama garantisi veren ve tek ödeme yapacağınızı söyleyen bir yerle anlaşın. Defalarca ödeme yapmayın asla....Bu bizim hakkımız çünkü ortada sperm var yumurta var, hastanenin imkanları var ve tutana kadar kendi borçlarını yerine getirmeleri lazım. O da sadece bir kez ödeme yapmanız karşılığında, sizi defalarca borçlu çıkarmalarına izin vermeyin, en azından ben öyle yapmayı düşünüyorum....

SERRACIM BU SAYFAYA BİR BAK KARDEŞİM...
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=385715&page=36

seni çok iyi anlıyorum bizede aynı dedikodular yapıldı hala yapılıyor kaç yaşındasın sen ne zman yapacaksın herkese anlatamıyorsun ki keyfimden yapmıyorum sanki sabır dilemekten başka çaremiz yok Allah görüyor biliyor

Sevgili kittykat,sana katılıyorum haklısın ama böyle dediğin gibi bir merkez var mıdır bilmiyorum?yaptıran arkadaşlara sormak lazım..bence de ilk denemede tutma ihtimali zor..zaten doktor da dedi..yani rezerv az olunca olasılık düşüyor..ya hayırlısı diyorum.benim bir kızım var 3,5 yaşında..onada olmaz dediler ama mucize gibi geldi..gerçi o zaman rezervlerim belki bu halde değildi..şimdi bir kardeş istiyoruz ama işte senin de bildiğin gibi tüp bebek diyorlar..maddi olarak yıpratıcı olacak zaten olmazsa ikinci denemeye maddi gücümüz yetmez zaten.. Bu nedenle keşke dediğin gibi bir merkez bulabilsek..

canım test bişey yaptımı doktorun nasıl anladı bitiğini yumurtaların yumurtan bitse kimyasalda olsa hamile kalamzdın..fsh ve amh testi var buna bağlı erken yumurta rezervi azlığı var diyebilir bu testlere bakarak..canım çorlu yazdığını görünce yazmaya karar verdim bende tekirdağnın ilçesinde oturuyorum muratlı duymuşsundur kesin..benim Tekirdağ da çok iyi bir doktorum var benimde erken yumurta rezerv azlığı yani yumurtalarım azalmış 3 tüp bebek denedik olmadı tutmadı mallesef.tekirdağdaki doktorum yumurta takibini yapıyo anlaşmalı tüp bebek merkezi var oraya yönlendiriyor sonra..istanbula sadece yumurta toplama ve transfere gidiyosun ve Avrupa yakası bu merkez...doktorumda tekirdağnın en iyi kadın doğumcusu...ilgilenisen özelden yazarım adını..

Canım evet Şubat'ta yapıldı amh vs.amh :0,65 çıktı rahim filmi temiz. Bir de daha önceki sayfalarda yazmıştım hikayemi.ben 20 yaşında ameliyat oldum 6,3 çikolata kistim ve beraberinde sol yumurtalık gitti.. Şimdi yine kistlerim var uzun süredir tek yumurtalıkta.bu arada 31yaşındayım.. Ve 3,5 yaşında bir kızım.o da 4,5 cm kist varken tek yumurtalıkla oldu .rabbime çok şükür ki.. Şimdi bilmiyorum benim erken rezerv azlığı mı? Doktor zaten beklenen bişeydi dedi. Sen genesis ten mi bahsediyorsun acaba.ben tekirdağdayım bu arada.genesis i aramıştım geçenlerde çok yoğunlar 1 ay sonraya randevu veriyorlar ben de vazgeçtim o yüzden. Tüp bebek denemelerin hepsi orda mı yaptın

Back