Serracım merhaba tekrar,
Ben hamilelik yolunda ;
1- Kahve, kola, her tür çay yeşil veya siyah, kakao (ki akşamları süte sıcak kakao çok severdim) ve sadece regl dönemlerinde arandığım çikolatayı bıraktım tamamen.
2- Beslenmemi hayvansal proteinleri sıfırlayarak bitkisel proteinler ve sebzelere odakladım. Özellikle sanayi amaçlı yetiştirilmiş hiçbir hayvanın etini, sütünü, yumurtasını ağzıma sürmüyorum hepsi hormonlar ve ilaçlarla dolu maalesef. Yani vejeteryan oldum ama sağlığıma da dikkat ediyorum B12 takviyesi de alıyorum.
3- Her gün bir büyük bardak (400 ml kadar) karışım mevsim sebze ve meyvelerinin suyundan sıkıyorum, posa kabından da bir miktar posa ekleyerek.(Çünkü asla o kadar sebze meyveyi gün içinde tüketemezsin). Çok iyi bir meyve sıkacağım var 1500 watt Fakir'in onunla bu sebze meyve sularını ve aynı makinanın sürahili blender'ı ile meyve sebze shakeleri yapıyorum, yazın buza da atacağım. (Katı meyve sıkacağını marka ve watt özellikle belirttim daha düşük wattlar kolayca motoru yanıyor ve herşeyi sıkamıyorlar arkadaşlar herşeye para veriyoruz bu veya benzeri bir sıkacak kesinlikle alın ama böyle yüksek motor gücü olsun yoksa iki günde motorları yanıyor tecrübeyle sabittir Philips-Bosch- vb. 1000 watt altı kesinlikle almayın)
4- Tahlillerimi yaptırıyorum. Bunlardan HSG filmim çekildi herhangi bir fiziksel engelim yok şu an için. Bir çikolata kistim var 4 cm kadar onu da soğan kürüyle dizginlemeye çalışıyorum en azından büyümesin diye. TSH hormonum yüksekti (HİPOTİROİD'im var ) onu düşürmek için doktorumdan randevu aldım 9 Nisan'da tahlil sonucuma göre ilaç yazacak onu kesin düşürmeliyim. Çünkü benim değerim 11.9 civarı hamile kalmak için değerler 1-2 civarı olmalıymış, yani benim çok yüksek. Bir de reglimi bekliyorum 3. günü kan vereceğim hormon testlerim için. Bu hormonlardan da özellikle geçen yıl prolaktinim yüksekti bu yıl da öyle çıkarsa düşüreceğiz bakalım.
Bir de eşim spermiyom testi yaptıracak o da gün aldı 14 nisan'a ürolojiden ilk örneğini verecek sonra 10 gün sonra da ikinci örneğini verecek. Yani oraya gitmem (GATA kadın doğum ve üremeye yardımcı merkez'e) Nisan ortalarını bulur tahlil sonuçlarını toparlıyorum çünkü. Gata'daki doktorum smear örneği de almıştı sanırım temiz çıkacak hsg'den biraz radyolog bahsetti temiz olabileceği yüzdem yüksek smear'de. Yani içim kurcalanıyor bir süredir hafif de ağrım var bu yüzden :)) Arkadaşlar ben GATA'yı tercih ettim çünkü yıllardır çocuk deneyen bir genç çift arkadaşımız vardı onlar çok övdüler 1 yıl içinde bebeklerinin tatlısını yemiştik. Bir de SGK kapsamında bir yer. Her ne kadar HSG filmini özelde çektirsem de tahlillerin çoğunu burası yapıyor, kan,smear vb... Ayrıca tıklım tıkış bir yer değil sakin temiz adeta özel hastane ortamı olan bir merkez(bilginize).
5- Stresten uzak kalmaya çalışıyorum haberleri izlemiyorum çünkü hepsi felaketlerle dolu. Bugün annem izliyormuş anlattı Eminönünde bebek arabsını motora geçirmeye çalışırken küçük bir bebek denize düşmüş 10 dk sonra bulmuşlar yavruyu. Düşün ki o annenin halini çıldırmıştır. Yani haberlerden bile uzak durup kendi istediğim pozitif dizi ve filmleri seyrediyorum, evde rutin işlerimi yapıyor, mümkün olduğunca dışarı çıkıyorum her gün ki yürüyüş olsun hareket olsun diye. KPSS sınavına hazırlanıyorum, hafta sonları kurstayım, yani beynimi de fit tutmaya çalışıyorum, matematik falan çözüyoruz bakalım. Önce kendim sonra bebeğim için diyerek sınava da stres yapmadan odaklanıyorum.
6- Doktorların tedavileri esas olmak üzere, yardımcı tedavi yöntemlerine bakıyorum örnek soğan suyu kürü, örnek hayıt suyu(östrojen'i arttırıyormuş arkadaşlar) vb. kürlere de bakıyorum. Şu an sadece soğan kürünü uyguluyorum bir zarar görmediğimden.
INOFOLIC kullanacağım şu an sadece folbiolle başladım ama Inofolic çok daha faydalı diye çok okudum inozitol hücre yenileyici bir maddeymiş çünkü ama doktora da bir soracağım doğrusu herşeye rağmen. Bir paket aldım duruyor kenarda:))
7- Sizin gibi arkadaşlarla, yani benim halimi yaşayan arkadaşlarla iletişime geçiyorum ki psikolojik olarak yalnız olmadığım hissiyatı oluşsun diye.Çünkü arkadaşlar bizi ancak biz anları, kolayca doğum yapmış annelerimiz, kayınvalidelerimiz ve hatta kocalarımz bile anlayamaz. Bu olay daha çok kadına bırakılmış bir mesuliyet maalesef ve içi kurcalanan, hormonları alt üst olan, dışarıdan doğuramayan kadın baskısını hisseden hep biz kadınlarız. O yüzden bizi ancak biz anlarız birbirimize destek olalım, paylaşalım ki öyle yapıyoruz zaten.
8- Son olarak da yapabileceğim herşeyi yapıp Allah'a dua ediyorum, özellikle duygulandığım anlarda en içten dualarımı ediyorum . Artık hem kendime hem de benim gibi uğraşan siz arkadaşlarıma da duacıyım.
İşte ben bunları yapıyorum serracım. Bu arada bugün şu meşhur "ben emniyetten arıyorum hanfendi doğuda bir operasyon yapılmış diye başlayan dolandırıcılar aradı sabah sabah. İnanın öyle okumuş etmiş insanım ve dinliyorsunuz arkadaşlar resmen uzmanlar dinletiyorlar. Allahtan daha önce haberlerini okumuştum bir de diyetisyen Canan Karatay'ı da kandırmışlardı biliyorsunuz o çete bu. Ben çektım bunları siz şu çetesiniz di mi derken kapattılar çatt diye
![KK70 :D :D](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk70.gif)
Yoksa sayıp döktürecektim nice ocaklar yıktı bunlar insanların saf anlarından faydalanıp, yemin ediyorum öyle güven veren bir konuşma ki az daha bilgi veriyordum. Ama ilk sorduğu annenizin ismi olunca şüphelendim, sen koskoca Gayrettepe emniyet benim kimlik bilgilerime mi ulaşamayacaksın. Yani bu iğrenç sahtekarlar bugün midemi bulandırdı,çok kişinin canını yaktılar ve siz de düşmeyin, arkadaşlar ben de ben düşmem diyordum da gerçekten hipnotize eder gibi konuşuyorlar çok uzmanlar bilginize...
Sevgilerimle...