- Konu Sahibi miss polat
-
- #1.421
herkese tekrardan günaydın.bugun adetimin 8. günü sabah akşam içtiğim incir suyunun içine havuç suyu da kattım bir su bardağına yakın içtim.3 gündür kasıklarda ağrı var. yumurta mı gelişiyo yoksa üşüttüm mü bilmiyorumama ilk defa denediğim bu kürü 21 gün yapmaya kararlıyım.daha önce 2 defa soğan kürü yapmıştım.biraz sonra civan perçemi ve ısırgan karışımlı çayımdan da aç karnına bir su bardağı içecem.
arkadaşlar benim büyük kistim 1.5 cm kadar küçüldü.beni düşündüren hani saraçoğlu diyorya 3 cm den küçük çikolata kistleri soğan suyu ile tamamen geçebilir diye.Benim küçük kist 2.5 cm geriledi öylede kaldı.demek istediğim son 4 ayda en azından küçüğü kaybolmalıydı.ama gitmiyor işte.
HERKESE mutlu günler.
Canım bir kaç kürü aynı anda yapmak Zararlı olmaz mı acaba?daha önce de yapmışmıydın?hangi aralıklarla yapıyorsun peki yani akşam soğan kürü sabah incir gibi mi?ben ısırgan karışımını bıraktım şimdi soğana geçtim!ilk kez uygulayacağım...
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
bedenini dinle.farklılıkları göz ardı etme.ve ovulasyon testi sanırım en garantisi olur.Arkadaşlar bu ay ben kimyasal gebelik yaşadım ya şimdi yumurtlama dönemini nasıl hesaplıcaz? Bi de bu ikinci kimyasaldı? Rezervim düşük olduğu için hamile kalsam bile kimyasal mı olacak hep?? Yaza kdar denesem mi yine ? Tüp bebeği yaza bıraksak ? Doktora gitmem gerekiyor sanırım...
merhaba arkadaşım, yazın gerçeketn haklısın valla bizde eşimde bende sağlıklı beslenemiyoruz aslında kendimce besleniyor sanıyorum( ama şu çay-çikolata vazgeçemiyorum kahve tüketmen çok şükür ama çay ve çikolata bide hayvansal ağırlık besleniyoruz malesef. bi arkadaş yazmış eşi hayvansal beslenmeyi seviyor diye aynen benim eşimde aynı et türü beslenmeyi çok sever malesef
sen bu sebze-meyveleri katı meyve sıkacağında karıştırrak mı sıkıyorsun? bide günde nasıl yapıyorsun ? yani bi kereviz ile lahanıyı karıştırıp içiyorsun dimi?çok sordum kusura bakma
Merhaba,
Öncelikle yapay vitamin almamak adına bu sebze meyve sularını yapıyorum canım. Yapay vitaminler hem karaciğeri yoruyor ve de kilo aldırıyorlar. Ayrıca çiğ beslenme tarzına adım atarken bir geçiş dönemi bu benim için. Çiğ derken sebzeleri mümkün olduğunca çiğ tüketmek, baklagilleri haşlamak veya yemek şeklinde tüketmek ve toksinlerden temizlenmek adına yapıyoruz. Vücudumuz yaş ilerledikçe enzimlerini kaybediyor, enzimleri de ancak çiğ besinlerden alabilirsin. Eğer enzim yoksa sindirim yok, sindirim yoksa vücudunda mineral ve vitamin azlığı var-yorgunluk-halsizlik ve bizim yaşadığımız gibi uç sorunlar yumurtanın oluşmaması çatlamaması, sperm azalması gibi şeyler beliriyor bir de çay kahve içiyorsan demir falan kalmıyor... Ben mesela bugün çok baş ağrısı çektim geçtiğimiz gün de öyle, çünkü vücut çay istiyor, kahve istiyor yani resmen sigarayı bırakmak gibi... Vay be dedim bağımlıymışım ben, su içiyorsun, nane-limon içiyorsun yine de demli çayın yerini tutmuyor. Ama bunu yapmak zorundayım diyorum kendime....Ama cildimde gözle görülür ve dokunduğumda hissettiğim bir pürüzsüzleşme var onu aktarayım arkadaşlar.
Neyse biz sabahları kesin bir kuralı olmamakla birlikte sebze ve meyveyi karıştırarak katı meyve sıkacağından çekiyoruz bu sebze meyveleri. Örnek bugün 1 Kırmızı kapya biber, 1 salatalık, 1 şalgam, avuç içi kadar (kırmızı mor)lahana, 2 elma, 1 büyükçe armut, 2 havuç çektik. Yarın da kereviz, kabak, portakal veya greyfur, azıcık nar, birkaç havuş düşünüyorum. Yani tek kural sadece meyve suyu sıkmayacaksın içine mutlaka yeşil-kırmızı sebze de karıştıracaksın. Haftalık alışveriş yapıp yarı yarıya sebze meyve alıyoruz biz pazara gidebilirsek pazardan artık ne çıktıysa onu. Ancak henüz yeşil yapraklıları denemedim onları genelde salatalara katıyorum. Şimdi semizotu çıktı mesela, çilek var, arada enginar (özellikle çiğ yiyoruz havuç gibi), Yani pazarda çarşıda taze ve yeşil ne görürsen al. Isırgan bile var artık heryerde ama onu yıkayamıyorum ben :))) dalıyor ya...
Bu sabah o meyve suyunu büyük bardak içtik. sonra üzerine aynı miktar da su içtik. Ne yiyorsunuz dersen dün yeşil mercimek yapmıştım yine az sebze eklemesiyle. Bugün zeytinyağlı yeşil fasulye ve soya kıymasından soslu tam buğday makarnası yaptım. Yarın ve sonraki güne mantar sote planım var. Bir de dolapta zeytinyağlı sarma ve yine zeytinyağlı biber dolmam var, günaşırı iki kişiye 1 bardaktan bir baklagil ıslatıyorum nohut-fasulye-börülce-mercimek artık ne varsa-kuru bakla onları da özellikle nohut ve fasulyeyi kereviz-havuç gibi yakışan sebzeleri küp ekleyerek pişiriyorum. Hani çok alışılmadık şeyler değil, şimdilik ekmek yemiyoruz gerek kalmıyor zaten bu kadar baklagil ve tam tahılla doyuyorsun üstüne de yeşillikler...Aslında eskisinden daha güzel yemekler yiyoruz artık. Genelde tahılların kabuklusu varsa onları alıyorum örnek kahverengi kepekli bulgur, tam kabuklu pirinç(esmer pirinç değil o kabuksuzdur mesela) onun kabuklusu var akşamdan ıslamak gereken bir pirinç. Hem etle beslenmekten daha ucuz ama daha besleyici bir yeme tarzı, üstelik tüm doktorlar öneriyor. Bağırsağın et yiyerek tıkanırsa ve kanser başlarsa geri dönüşü çok zor, biz bunu ucundan dönerek yaşadık. Ayrıca hamilelik olasılığını çok fazla arttıran bir beslenme tarzı yoksa özel bir yanı, öyle özel bir etkisi yok ama ihtimali arttırıyor bunu uzmanlar söylüyor ben değil.
Eşleriniz bırakamazsa en azından onların et oranını azaltın. Benim eşim Urfa'lı örneğin o da etçildi ta ki bağırsak ameliyatı olana kadar. Doktoru lifli bir yeme şekli önerdi özellikle çiğ, artık ağzına sürmüyor et falan. Soya kıymasından bolonese sos yaptım kimyon karabiber acı ile kıymadan neredeyse farkı yok, mantar çeşitleriyle harika şeyler oluyor birsürü baklagilden köfteler var tarifler sınırsız sebze dünyasında. Hani çözümler çok biraz da istemek lazım. Herkes kendi bilir sonuçta canım. Hem sağlık hem de bebek için.
Geçmiş olsun canım...ben de zorlanmıştım.bu arada filmden sonraki ay hamile kalma şansın artıyormuş bilgin olsun...:). ben de geçen ay çekildim ve hakikaten hamile kaldım ama kimyasal gebelik oldu...Herkese merhaba,saat 4 e aldığım HSG radevusu saat 5 gibi gerçekleşti.öldüm sandım.önce ağrı kesici bir iğne yaptılar yarım saat sonra film çekildi çığlık çığlığa kaldım.o masada kalacam sandım şimdi daha iyiyim.gelelim sonuç a.dr un dediğine göre sağ tarafta biraz tıkanıklık varmış.o da açılmış.herşey normale dönmüş.bu hastahane farklıydı.benim dr değil. yarın kendi dr ma gidecem.bakalım neler olacak
kızlar günaydın laparoskopi yumurta rezervini düşürüyormu bilginiz var mı ameliyat olmayı düşünüyorum yaşım 28 korkuyorum gerçi olan tüm arkadaşlarım 2 gün sonra ayağı kalktılar ama ben çok korkuyorum
Zeytin ve kittykat
Ameliyat sizin durumunuza göre değişir evet.yani kistin durumuna göre.ama doktor hastane çok önemli ihmal etmeyin.... Benim yumurtalığımı ds almıştı sarmış demişti doktor. Ama sonra gittiğim doktorlar acıdı bana 20 yaşında ve bekardım çünkü . Ne olursa olsun temizlemeye çalışmalıydı az da olsa bir parça da kalsa da önemliydi . 11 yıldır ne korkular yaşadım. Şimdi olup kurtulan arkadaşlar oldu hem artık kapalı ameliyat oluyor... Sadece önemseyin diyorum ameliyatı riskleri önceden konuşun doktorla açık açık . Ben tabi bilmiyordum o zaman bu kadar:)
cnm peki ameliyat sonrası gebelik kolay mı
ben artık ameliyat olmak istiyorum ama gebe kalmamı engeller mi ameliayt bilmiyorum
çok zor bir durummuş ne öyle ne böyle
senin kistin varmı şuanda kurtulmuşsun sanırım ohh darısı başımıza
özelde olmayı düşünmüyrm özel ne hikmetse korkutuyor beni sanki önem vermeycekler gibi geliyor askeri hastane ye gidiyorum özel gibi zaten doktorda çok ilgili,bilgili güzel bilgilendiriyor ve güven veriyor
ben açık ameliyat olmuştum yumurtalık rezervlerim zarar görmüş, laparoskopide bu ihtimal daha az galiba hamile kalamadım ameliyattan beri o yüzden iyice araştırın, bi de ameliyat olsanız bile çikolata kisti tekrarlayabiliyor bende olduğu gibi
kızlar günaydın laparoskopi yumurta rezervini düşürüyormu bilginiz var mı ameliyat olmayı düşünüyorum yaşım 28 korkuyorum gerçi olan tüm arkadaşlarım 2 gün sonra ayağı kalktılar ama ben çok korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?