Hatibulut geçmiş olsun...
Umarız yakın zamanda tutar bebek. Bu arada önerdiğin ilaç reçetesiz değil, reçeteli satılıyor. Yani kimse kafasına göre kullanmasın. Ben İnofolic'i çok yerde okudum ve hormon yükseltici ya da kilo aldırıcı bir etkisi olmadığından ve reçetesiz satıldığından yazdım. Senin önerdiğin tüp bebek doktorları tarafından verilen bir ilaç, yani destek madde değil direkt HORMON ARTTIRICI ve yan etkileri var.
Ayrıca biosteron yumurtası az olan ve neredeyse doğurganlığı bitenlere öneriliyor, yumurta kalitesini arttırıp arttırmadığı ise doktorlar arasında tartışmalı, çünkü sonuçta bir hormon ve kadın metabolizmasını kötü etkileyebiliyor.
Şimdi bak kardeşim benim söylediğim İnozitol zaten insan vücudunda her hücreye faydalı bir madde ve inositol kullanıyorsan kahve de tüketmeyeceksin etkisini yok ediyormuş, inositol rezervlerimiz düştüyse kahve bunu daha da arttırıyormuş yani dışardan destek gerekiyor. E Türk halkının çay-kahve-çikolata bağımlısı yapıldığı düşünülürse özellikle kadınlarımız heryerde ya kahve ya çikolataya saldırıyorsa bu infertilitenin sık görülmesi doğal bile olabilir... Hayır ben de çok seviyorum ve bağımlıyım geçen hafta bıraktım hepsini. Ben geçen hafta öğrendim kahvenin hamilelik riskini çok düşürdüğünü ve kakao da aynı türden. O yüzden kahve, kakao, çikolata bebek yapmak isteyenlere aslında yasak ve hamilelikte de demir azaltıcı olduğundan önerilmiyor şimdiden bu bağımlılıkları bırakın. Konuyla ilgili makale var ekliyorum.
http://multiyasam.com/inositol-nedir-faydalari-eksikligi-gunde-ne-kadar-alinmali/ Yani İNOZİTOL direkt hormon değil yan etkileri yok, eser miktarda. Aama "BİOSTERON-KLOMEN" gibi ilaçların hepsi gerçekten Tüp bebek yapanlara, yumurta eksikliği olanlara, hatta rezervleri bitmek üzere olanlara hormonları tavan yaptırtıp yumurta üretsin diye veriliyor. İnofolic ise sadece destek folic asit bileşimi. Bir nevi vitamin desteği gibi... Yani o ikisini doktor önersin bence. Hani hassas konular bunlar...
Belki senin de tüp bebeğe ihtiyacın yoktur kardeşim. Çünkü sonuçta bu bir endüstri, insanların umutlarına hayallerine yönelik bir sömürü düzeni tıpkı sezeryanlı doğum gibi. Sezeryana hiç ihtiyacı olmayanı bile cart kesiveriyor özellikle özel hastane doktorları çünkü hem normal doğumla uğraşmak istemiyorlar hem de ameliyat ve yatış parası almak isterler. O yüzden önce beslenmemizi düzenleyip doktorla detaylı görüşüp, son çare tüp bebek yapmalı. Bir de bak çoğu tutmuyor, yumurta kalitesi sadece ilaçla da artmıyor, yeme içme çok etkili stres çok etkili. Ben böyle düşünüyorum arkadaşlar. Aman kahve -kola- kakao-çikolata yemeyin içmeyin çocuk yapma sürecinde...Öptüm...sevgilerimle...