• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çıkmazdayım...

yazdıklarınızı okuyunca kendimi buldum.birçok şeyi anlattıgınz gibi bende yaşadım eşim benden 13yaş büyük onunla severek evlendim gözüm resmen kör olmuştu kimseyi dinlememiştim biraz kaçarak evlılık gibi oldu bizimkisi.3 yıllık evlıyız.evliliğimizin ilk 3ayından sonra sorunlarımız başladı eleştirilieri hakaretleri ve bırde aldatılma olayları olunca çok çaresiz kaldım ama onu herşeye ragmen hep seviyordum ağlıyordum sessizce benı kırıp ağlattıgı gecelerde sesimi duyardı kalkıp teselli bile etmezdi beni.çocuk istiyordu bende belkı bir bebeğimiz olursa düzelir demiştim.hamile kaldım aldatılmalar hor görülmeler sürekli eleştiriler devam etti .öğrendik ki ikiz gebeyim biri kız diğeri erkek başta cok sevındı ama ınsan ıstıyor kı el üstünde tutulmak ama o aksıne davranmaya devam etti.şimdi çocuklarım 14aylık.birde çalışmıyor gamsızın tek.alkol esrar her türlü işler dönüyo.dayanamadım ailem nekadar karşı çıkmış olsada evliliğime ben yinede anlattım ailem arkamda yanı suan desem kı ayrılıcam yanımdalar.ama ayrılda diyip kafamı karıstırmak ıstemıyorlar sonucta ıkı tane cocuk var ortada.eşime karşı sevgimde bitti desem yeri.aramızda saygı sevgi bitmiş durumda ikiçocuk ıcın bıraradayız oda bunun farkında.bence sen önce düşün eşine karşı sevgin devam ediyormu.eksileriyle artılarıyla tart ve düşün hangi taraf ağır basıyor.ailene anlatmama konusunda benım fıkrım anlat herneolursa olsun onlar ailen hatada yapsan gözgöregöre evladının mutsuzluguna göz yummazlar yada enazından mutsuz oldugunu bılırler bosanıcam falan deme.araya belki ailenden biri girer konuşur eşinle düzelir belki.bende şuan çıkmazdayım daha 3senelık evlıyız ve herseybıtmıs ömür böyle nasıl geçicek bilmiyorum tek düşündüğümüz çocuklarımız değilmi herşey onlar için.ama mutsuz bir aile içinde yetişmelerimi iyidir yoksa anne baba ayrı olarak yetişmlerimi tartışılır Allah yardımcın olsun inş.canım

senin için daha çok üzüldüm...hani kelin ilacı olsa kendi başına sürer o yüzden akıl vermek de istemem. Allah doğru kararlar verdirtsin inşallah.

senin için daha çok üzüldüm...hani kelin ilacı olsa kendi başına sürer o yüzden akıl vermek de istemem. Allah doğru kararlar verdirtsin inşallah.

Amin ınş.ama çocuk varken çekmekten başka birşey düşmüyor ailem çocuklarla kabul etmiyor çocuklarından vazgeçemediğim için çekmek zorundayım ben yani böyle gider arkadaşım allah bu durunda olan herkesin yardımcısı olsu

merhaba öncelikle bunları paylaştığın için kendini mutsuz hissetmemelisin ne mutlu ki içinde bulunduğun durumun farkındasın ama prof ama değil bir yardım arayışındasın.
şiddet dediğimiz kavram yalnızca vurma ve kırmayla olmaz.. bunun içinde sözel/psikolojik, ekonomik bir çok başka maddeler de vardır.
sürekli bir şekilde aynı şeyleri duymak kişideki benlik duygusunda değişiklikler yaratır. kendini algılaman eşinden devamlı gördüğün sözel şiddet yüzünden değişecektir. ve şiddet uygulayan erkeklerin de ortak özelliğidir ayrılma evresine geldiklerinde yaptıklarını affettirmek için geri döndürmek için düzeleceklerine dair yeminler ederler.. çoğu yaptıklarının sevgisinden olduğunu da iddia eder bu dönem balayı evresi diye adlandırılır fakat bir döngüdür. yine olduğunuz yere geri dönersiniz.
eğer ailen sana yardımcı olabilecekse onlarla ilgili bir adım at.. en önemlisi ekonomik özgürlüğünü eline al... bunları yapmak için gerekli olan güven duygun zedelenmiş olabilir.

kendine güven konusunda da psikolojik destek alabilirsin büyükşehir belediyelerinin ve yerel belediyelerin danışma merkezleri oluyor.
sevgiler

öncelikle psikolojik destek lazım değil aslolan kardeşim senin ne istediğin.. hemen hemn aynı durumdaym eğitimciyim ben yine tıkandım.. ve diploma şar iş imkanı şart özellkle bizim gibilere. benmde 2. evliliğim. herşeyi unut ve mutlu olacağın şeyler yap. mesela ben yeniden üv. okuycam çünkü mezun olmamştm.hiç korkma hayattan. güven kendine. bebek varmı ? kendime çare olamıyorum ama sana olabilirim zira bnm durumlar çok karışık. bak canım eşinle aile terapisine gitme imkanı yoksa ..ki bnm eşimde aynıydı reddetti. psikolojik destek şart dedi doktor. o yüzden dedim sana değil ona lazım psikolojik destek.üzerine gtme eşinle ilgilenme o sorarsa ve gerekli oldukça ... onun dışında kendine başka dünya yap. kısa bi süre sonra göreceksin ki arkandan koşacak eşin yine.... ama özgüven saygı çok önmli. sana hayran olacaktr eşin... eşinin bu hale gelmes ve bu işin püf noktaları uzun mesele. yüzyüze görüşeceğin bilgili eğitmci insanlar yokmu kardeş?

Back