Maalesef bu cümle lügatımda olan bir cümle değil.Ancak çabanın önemli olduğunu düşünüyorum.Çabamı verdiğime inanıyorum.Gerisi kendisine kalmışBen bitti demeden bitmez diyorsunuz yani
İnanın çok büyük sorunlarımız hiç olmadı.Tek sıkıntı benim bazen fevrilikle bitti demem ama o her zaman ben sinirden söylediğini biliyorum diyordu.Belki büyük bşr sorun gibi ama inanın bunu 8 yıl boyunca sürdürmedim.Sadece son 1 sene aile,meslek kaygısı,sağlık…vb sebeplerle zor zamanlardan geçtiğimden yaptım.Konumu biraz yanlış detaylarla açtım sanırım.8 yıl boyunca hep daha çok seven o oldu.Ama bende çok sevdim.Birbirimizin hayatında çok farklı konumlardaydık.Zaten bana son 1 senedir sevmiyorsun diyor.Ailemle sorunlar yaşadık.Birbirinizin dengi değilsiniz dediler ve evliliğimize karşı çıktılar çok fazla sorun yaşadık anlayacağınız.Kendisi annemin söylediklerini hala hazmedemediğini söylemiş bir konuşmasında.Ben bu durumların çözülebilir olduğuna çok inanmıştım ancak kendisi tükenmiş ve düşünmek istemiyormuşöncelikle hatalarınızın ne olduğunu bilmiyoruz o yüzden ne desek biraz havada kalacak. fakat 8 yıllık bir ilişkide bir taraf artık bitti diyorsa, muhtemelen bir şeyler bitmiştir. bu kadar uzun süre için bitti demekte kolay bir şey değil çünkü. ve bitirebildiyse de artık alttan almaktan ve sizden yorulmuş ilişkinin ilerisinde kendini mutlu görememiştir. en azından ayrıldıktan sonra madem kaybetmek istemiyorsunuz, bir hafta beklemek yerine sıcağı sıcağına konuşabilirdiniz. insanın huy olarak kendini törpüleyebilmesi epey zaman alır, şu an kaybettiğiniz için şans verirse her şeyi değiştirebileceğinizi sanıyorsunuz sadece. bu kadar yıllık ilişkide sevdiğinize inanmıyorsa, demek ki inanmayacağı bir sürü olay gelişmiş. öncelikle durumu ölçün biçin, eğer ısrarla yanıt alamıyorsanız da kabullenin derim.
Kendisine son mesajımı attım.Üst mesajda durumumu daha iyi açıkladığımı düşünüyorum.Çözülmeyecek bir sorunumuz veya sevmediğime inanmasını gerektirecek bir ilişkimiz yoktu.Kendisi hem çevresinde ki olaylardan hemde Ailemin baskısından,benimde son 1 senedir onu fazlasıyla ihmal etmemden yorulmuş.Şuan beni İstemiyor.Ben elimden gelen çabayı 2 gündür gösteriyorum.Neler yaptım bilseniz ama tık yok.O yüzden zamana bırakmaya karar verdim.Gelirse benimdir gelmezse hiç benim olmamıştır zatenBence ilişkiniz tükenmiş çok yıpranmış, adamın kalbini çok kırmışsınız gibi geldi.
Ama cidden bu adamı seviyorsanız her şeyi göze almalı, gururunuzu ayaklar altına sermeli ve elinizden geleni yapmalısınız.
Öncelikle onu görmek istediğinizi, onsuz bir yaşam düşündükçe içinizin acıdığını, onu kaybetmek istemediğinizi mesajla yazın. Onu görmek istediğinizi, akşam evine ya da işyerine gelip onla bir çay içmek istediğinizi dile getirin. Gelme dese de o saatte gidin. Özür dileyin.
8 yıldır düzelemedim, sana çok haksızlık ettim. Ama aşabileceğimizi düşünüyorum, çünkü seni kaybetmek istemiyorum. Sen bu hayatta benim sevdiğim, saydığım, ömrümü geçirmek istediğim yegane insansın diyin. (Tabii cidden böyle ise diyin. Diğer türlü ise lütfen adama yalan söylemeyin ve artık salın adamı. Duygularınızdan eminseniz onun için savaşacaksanız gidin adamın yanına rica ediyorum kimseyle oynamayın.)
Sonra ne bileyim anınız olan bir hediye verin. Fotoğraf olabilir, kitap olabilir, şarkınız olan bir plak olabilir. Verin ve ömrüm boyunca bu şarkıyı dinlemek istiyorum, senin gözlerine bakmak, senle uyanmak, senle yaşlanmak istiyorum diyin.
Psikolojik destek alacağım seni bir daha üzmek istemiyorum. Sen beni bırakırsan kesin alacağım zaten hatalarımı ve geçmişimi unutmak için çünkü seni kaybettiğim için kendimi nasıl affederim düşünemiyorum diyebilirsiniz.
En önemlisi
İçinizden geleni söyleyin. Taktik yapmayın. Gurur yapmayın. Onu kaybetmemek için her şeyi yapın. En fazla 2 hafta uğraşın. Olmazsa onun ve kendi iyiliğiniz için
en son
"seni geri kazanamayacağımı anladım keşke daha önceden fark etseydim. Şimdi çok geç ve senin beni sevmediğini kabul etmek zorundayım. Sana saygı duyuyorum ve hayatından büyük bir üzüntüyle ayrılıyorum. Hep mutlu ol sen bu hayattan en iyisini hak ediyorsun. "
gibi son bir mesaj veya konuşmadan sonra onu unutmaya ve önünüze bakmaya çalışın
İşte bu. Ne yaparsam yapayım gitmez sanmışsınız. Şimdi bu konfordan mahrum kaldınız, kaprislerinizi çekecek dünyadaki son kişiyi de kaybettiniz, ondan bu üzüntünüz.Ancak benim sorunum hep yanımda olacağını düşünüp kaybetmekten korkmamamdı.
Son 1 yıldır böyleyiz.8 yılım kaprisle veya bitirmekle geçmedi.Saygı duyuyorum düşüncelerinizeGerçekten sevseniz kaybetmek istemeseniz 8 yıl bu tavrı sürdürmezdiniz, 1 oldu 2 oldu 3 oldu, en azından merhamete gelirdiniz de eziyeti keserdiniz, sizin kaybetmek istemediğiniz o değil; sınırsız hata yapma özgürlüğü, sürekli alttan alınmak, yumuşak tavır, size sabredilmesi, kahrınızın çekilmesi vs.
Telafi etmeyeceğimden bu kadar emin olmanız beni üzdü açıkçası.Çünkü dersimi aldım ben.O olsa da olmasa da daha anlayışlı ve sevgimi gösterecek yapıya bürünmeye çalışıyorum.Kendisi bitirdi net bir şekilde bende bekliyorum zatenOlurda tekrar başlarsanız ben sanmıyorum ki telafi etmeye çalışacağınızı. Kaldığınız yerden devam edersiniz muhtemelen. Yazık etmişsiniz. Şu aşamada daha fazla üstüne gitmeyin beklemede kalın.
Peki 7 yılda ne yaşadınız, sürekli bitirmeye çalışacak? 7 yılda olmayan şey neden son 1 yılda sık oldu?Son 1 yıldır böyleyiz.8 yılım kaprisle veya bitirmekle geçmedi.Saygı duyuyorum düşüncelerinize
Bunlari bi mail yazip ona da yolla, rn azından cabaladigini bilsinOturup bütün olumsuzluklarımı bir kağıda yazdım.Ve bunu törpülemek adına videolar izliyorum.Bu konuda bana yol gösterebileceğine inandığım kitaplar aldım.Kaygılı bağlanma biçiminden güvenilir bağlanma biçimine nasıl geçebilirim bunu araştırıyorum.Böyle bunlar size hiçbir şey gibi gelecek ancak aklıma yapabileceğim başka bir yol gelmiyor.Bana öneriniz varsa seve seve dinlerim
8yıl çok usun bir süre karşımızdakine karşı davranışlarınız alışkanlıkları kemikleşmiştir. Ancak karşıymayacağız değişirse sizde değişirsiniz. Bu yaşadığınızdan sıkı bir ders çıkarmanız gerekiyor geri dönerse aynı hataları yapmayın başkası girerse hayatınıza buna benzer hatalar yapmayın.Telafi etmeyeceğimden bu kadar emin olmanız beni üzdü açıkçası.Çünkü dersimi aldım ben.O olsa da olmasa da daha anlayışlı ve sevgimi gösterecek yapıya bürünmeye çalışıyorum.Kendisi bitirdi net bir şekilde bende bekliyorum zaten
Hayır derdiniz geri kazanmak değil incinen egonuzu tamir etmek. Gerçekten sevseydiniz bu hale gelmezdi ilişkiniz zaten.Lütfen hak etmişsiniz demeyin bende hata yaptığımın farkındayım.Sadece onu geri kazanmak
Ailem ilişkimi onaylamadı.Annem kendisinden soğumam için epey baskı yapınca birde üstüne iş stresi başlayınca farklılaştım maalesefPeki 7 yılda ne yaşadınız, sürekli bitirmeye çalışacak? 7 yılda olmayan şey neden son 1 yılda sık oldu?
Zamanında hatalarımı fark etseydim zaten bu hale gelmezdik.Maalesef bazen kaybettikten sonra anlıyoruz değeri.Ego olduğunu düşünmüyorum aslında ama dediğinizi düşüneceğim.Eğer egodan yapıyorsam düzeltmek için çaba harcayacağım TabikiHayır derdiniz geri kazanmak değil incinen egonuzu tamir etmek. Gerçekten sevseydiniz bu hale gelmezdi ilişkiniz zaten.
Anneniz neden istemedi?Ailem ilişkimi onaylamadı.Annem kendisinden soğumam için epey baskı yapınca birde üstüne iş stresi başlayınca farklılaştım maalesef
Anneniz neden istemedi?
Annem aynı meslekten veya benzer statüden biriyle evlenmemi istedi.Sevgilimin iyi bir maaşı var ancak statü anlamında ailemi tatmin etmedi.Denk görmedi kısacasıAnneniz neden istemedi?
Bariz haketmişsiniz o zaman kusura bakmayın. Dolduruşa gelip gelip adama patlamışsınız. Adamın bir suçu yokken annenizin etkisi altında ona bu kadar patlayabiliyorsanız, iyi ki evlilik olmadan bitmiş, yoksa vaymış adamın haline.Annem aynı meslekten veya benzer statüden biriyle evlenmemi istedi.Sevgilimin iyi bir maaşı var ancak statü anlamında ailemi tatmin etmedi.Denk görmedi kısacası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?