• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıkmazda hissediyorum

Bende bunu söyleyecekim. Insan 8 sene icinde kendi davranislarini hic mi ölcüp tartmaz. Nasilsa altdan aliyor diye insan kendini gelistirmekten asla vazgecemez. Adam 8 sene buna müsade ederek hata etmis bastan. Ve hala amac kendine ceki düzen vermekten cok onu nasil geri kazanirim.
Ben hatalarımın farkındayım.Sürekli aynı şeyleri yapmadım ancak yaptığım zamanlar çoğunlukta.ne yazık ki bazen bir şeylerin kıymetini kaybetmeden anlayamıyoruz.Kendime çekidüzen verdiğimi düşündüğüm için onu tekrar geri kazanmak istediğim hususunu belirttim

Yıllardır kıymet bilmeyip şu an pişman olmanız bana hiç samimi gelmedi, üzgünüm.

Açıkçası ben de sevdiğinizi düşünmüyorum. Konfor alanınızın dışına çıkmak istemiyorsunuz sadece.

Bencilce davranarak ayrılık sürecini zorlaştırmak yerine erkek arkadaşınızın kararına saygı duyun derim. Hiç değilse 8 yılın hatırı için yapın bunu.
Sevmeseydim bu kadar üzülüp çabalayacağımı sanmıyorum.Kesinlikle bencillik yapmak istemiyorum.Ama hala beni sevdiğini bildiğimden ve bir şeylerin düzeleceğine olan inancımdan bu ısrarım

Narsist misin acaba? Bence kararına saygı duyun, bitsin. Çok üzülmüş belli ki, bırakın hayatını yaşasın adam :)
Son aramamda, ayrıldıktan sonra çabalamadığım için tepki gösterdi . 1 haftadır hiçbir şey yazmayan,aramayan bir mesaj atıp köşesine çekilen birinin sevgisine inanmayacağını söyledi.Ben kararına saygı duyuyorum ancak benim çabamı görmek istiyor sanki

Ben hatalarımın farkındayım.Sürekli aynı şeyleri yapmadım ancak yaptığım zamanlar çoğunlukta.ne yazık ki bazen bir şeylerin kıymetini kaybetmeden anlayamıyoruz.Kendime çekidüzen verdiğimi düşündüğüm için onu tekrar geri kazanmak istediğim hususunu belirttim

Kendinize ceki düzen vermek adina ne yaptiniz mesela?

Arkadaşlar ilişkimizin iç yüzünü bilmediğiniz için kıymet bilmemekle itham etmeniz çok normal.Ancak benim sorunum hep yanımda olacağını düşünüp kaybetmekten korkmamamdı.Yoksa birbirimizi çok sevdik.Hatalıyım kabul ediyorum ancak herkes bir şansı hak eder,bir şeyleri düzeltebileceğime inanmasaydım bitirmesine sessiz kalırdım zaten.Lütfen bu konuda yapabileceğim bir şey varsa paylaşın 💐

Son aramamda, ayrıldıktan sonra çabalamadığım için tepki gösterdi . 1 haftadır hiçbir şey yazmayan,aramayan bir mesaj atıp köşesine çekilen birinin sevgisine inanmayacağını söyledi.Ben kararına saygı duyuyorum ancak benim çabamı görmek istiyor sanki
Sorun bu işte. Siz sırf çabamı görmek istiyor diye çabalamaya çalışıyorsunuz içinizden geldiği için değil. Bu ego tatminidir. Seven insan egosunu değil hissiyatını ön plana alır. Hesapsız kitapsız sever 1 hafta beklemez yani. Sevgilinizi gerçekten çok iyi anlıyorum ve ben olsam yerinde ben de bu şekilde bitirirdim.

Kendinize ceki düzen vermek adina ne yaptiniz mesela?
Oturup bütün olumsuzluklarımı bir kağıda yazdım.Ve bunu törpülemek adına videolar izliyorum.Bu konuda bana yol gösterebileceğine inandığım kitaplar aldım.Kaygılı bağlanma biçiminden güvenilir bağlanma biçimine nasıl geçebilirim bunu araştırıyorum.Böyle bunlar size hiçbir şey gibi gelecek ancak aklıma yapabileceğim başka bir yol gelmiyor.Bana öneriniz varsa seve seve dinlerim

Ben bu Aşk'a olan inancımı kaybettim Ela .

Repliğinin çok derin manası var sanırım sizde de aynısı olmuş.

Kendinize zaman verin nefes alın biraz belki bu ilişki dönmez geriye ama ileride ki ilişkiniz için farklı bakış açısına sahip olursunuz ....

Sorun bu işte. Siz sırf çabamı görmek istiyor diye çabalamaya çalışıyorsunuz içinizden geldiği için değil. Bu ego tatminidir. Seven insan egosunu değil hissiyatını ön plana alır. Hesapsız kitapsız sever 1 hafta beklemez yani. Sevgilinizi gerçekten çok iyi anlıyorum ve ben olsam yerinde ben de bu şekilde bitirirdim.
Aslında egomla hareket ettiğimi düşünmüyordum ancak olayın içinde bulunduğumdan bir şeyleri göremiyorum.1 hafta boyunca kafasını dinler ve belki bitirme kararından vazgeçer diye yazmadım.Maalesef nasıl sevmem gerektiğini veya nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum.

Ben bu Aşk'a olan inancımı kaybettim Ela .

Repliğinin çok derin manası var sanırım sizde de aynısı olmuş.

Kendinize zaman verin nefes alın biraz belki bu ilişki dönmez geriye ama ileride ki ilişkiniz için farklı bakış açısına sahip olursunuz ....
Evet kendisi de hala çok sevdiğini ancak inancını kaybettiğini ve eskisi gibi olmayacağını bildiği için bitirmek istediğini söyledi.Benim sevgime artık inanmadığını ve inanmayacağını söyledi ancak hala çabalamamı istiyor gibi.Yada ben sevdiğimden öyle düşünüyorum

Oturup bütün olumsuzluklarımı bir kağıda yazdım.Ve bunu törpülemek adına videolar izliyorum.Bu konuda bana yol gösterebileceğine inandığım kitaplar aldım.Kaygılı bağlanma biçiminden güvenilir bağlanma biçimine nasıl geçebilirim bunu araştırıyorum.Böyle bunlar size hiçbir şey gibi gelecek ancak aklıma yapabileceğim başka bir yol gelmiyor.Bana öneriniz varsa seve seve dinlerim

Bu yaptiklarin bir baslangic. Bir insan kötü huylari üzerinde calismasa degisemez cünkü. Siz bir cevaninizda "herkes bir sans daha hak eder" yazdiniz. Sorun o ki erkek arkadasiniz size bir cok sans tanimis. Ona gözünde 8 sene cana göstermeyen bundan sonra da göstermez. Hepimizin eskiden kalma olumsuz yanlari vardir. Benim küsme huyum vardi mesela. Erkek arkadasiniz artik sizi degisebileceginize karsi umudu kesmis durumda. O inanci geri getirmek oldukca zor. Simdi sizi olumsuz davranislara iten ne onu da bilmiyorum. Ama simdiye kadar iliskiniz saglikli olmamis. Onu bundan sonra düzeltmek isteseniz bile önce onuda gercekten degismeye niyetiniz oldugunu göstermelisiniz. Herkes güzel huzurlu bir iliski hak eder. Sizde. Onun icin ona, onu kaybetmeye göze alarak bile, konussaniz samimice konusmanizi öneririm. Adama göre son ayrilikta iliskiyi kurtarmak adina hicbir adim atmadiniz. O zaman nasil baristiniz?

Bu yaptiklarin bir baslangic. Bir insan kötü huylari üzerinde calismasa degisemez cünkü. Siz bir cevaninizda "herkes bir sans daha hak eder" yazdiniz. Sorun o ki erkek arkadasiniz size bir cok sans tanimis. Ona gözünde 8 sene cana göstermeyen bundan sonra da göstermez. Hepimizin eskiden kalma olumsuz yanlari vardir. Benim küsme huyum vardi mesela. Erkek arkadasiniz artik sizi degisebileceginize karsi umudu kesmis durumda. O inanci geri getirmek oldukca zor. Simdi sizi olumsuz davranislara iten ne onu da bilmiyorum. Ama simdiye kadar iliskiniz saglikli olmamis. Onu bundan sonra düzeltmek isteseniz bile önce onuda gercekten degismeye niyetiniz oldugunu göstermelisiniz. Herkes güzel huzurlu bir iliski hak eder. Sizde. Onun icin ona, onu kaybetmeye göze alarak bile, konussaniz samimice konusmanizi öneririm. Adama göre son ayrilikta iliskiyi kurtarmak adina hicbir adim atmadiniz. O zaman nasil baristiniz?
Barışmadık.Bittiğini mesaj yoluyla bildirdi bana.Ben onu gerçekten kaybetmek istemediğim için çabalamak istiyorum.Evet şimdiye kadar hatalı davrandım bu noktaya geleceğini hesap edemedim.Hep gururumu dinledim ancak şuan bunların ne kadar yanlış olduğunu farkettim.Gurur Tabiki önemli ama insan çok sevdikleri için bazen gururundan hafif ödün verebilir.Kendisi benim değişeceğime ikna olmuyor maalesef.Beni çok sevdiğini ancak bundan sonra hiçbir şey düşünmek istemediğini çok yorgun olduğunu ifade ediyor.Bende üzerine gitmemek adına 1 hafta hiçbir şey yazmamıştım lakin bu sefer de seven insan 1 haftada çabalar dedi ve tamamen bitirdi.

Bu yaptiklarin bir baslangic. Bir insan kötü huylari üzerinde calismasa degisemez cünkü. Siz bir cevaninizda "herkes bir sans daha hak eder" yazdiniz. Sorun o ki erkek arkadasiniz size bir cok sans tanimis. Ona gözünde 8 sene cana göstermeyen bundan sonra da göstermez. Hepimizin eskiden kalma olumsuz yanlari vardir. Benim küsme huyum vardi mesela. Erkek arkadasiniz artik sizi degisebileceginize karsi umudu kesmis durumda. O inanci geri getirmek oldukca zor. Simdi sizi olumsuz davranislara iten ne onu da bilmiyorum. Ama simdiye kadar iliskiniz saglikli olmamis. Onu bundan sonra düzeltmek isteseniz bile önce onuda gercekten degismeye niyetiniz oldugunu göstermelisiniz. Herkes güzel huzurlu bir iliski hak eder. Sizde. Onun icin ona, onu kaybetmeye göze alarak bile, konussaniz samimice konusmanizi öneririm. Adama göre son ayrilikta iliskiyi kurtarmak adina hicbir adim atmadiniz. O zaman nasil nişan
Normalde nişanımız olacaktı ancak erteledik bazı sağlık problemlerinden.Tam her şey düzene girdi derken böyle bir durum oluştu

adamı bezdirip bıktırmışsınız . sonra o gerçekten bıkınca , sizi bırakınca kıymete binmiş.
siz onu değil, onu ezmeyi ve kaç-kovala seviyorsunuz.

adamı bezdirip bıktırmışsınız . sonra o gerçekten bıkınca , sizi bırakınca kıymete binmiş.
siz onu değil, onu ezmeyi ve kaç-kovala seviyorsunuz.
Estağfirullah birini ezmek sevebileceğim bir durum değil.Ailemden böyle görmedim çünkü.Sadece sevgimi İstediğim şekilde belli edemedim kendimi geri çektim.Evet kaybedince bir şeyleri daha iyi düşünebildim.Kendis bana yüzyüze dahi veda etmek istemiyor mesajda bitirdi zaten.En azından yüzyüze konuşmayı hak ettiğimi düşünüyorum

Barışmadık.Bittiğini mesaj yoluyla bildirdi bana.Ben onu gerçekten kaybetmek istemediğim için çabalamak istiyorum.Evet şimdiye kadar hatalı davrandım bu noktaya geleceğini hesap edemedim.Hep gururumu dinledim ancak şuan bunların ne kadar yanlış olduğunu farkettim.Gurur Tabiki önemli ama insan çok sevdikleri için bazen gururundan hafif ödün verebilir.Kendisi benim değişeceğime ikna olmuyor maalesef.Beni çok sevdiğini ancak bundan sonra hiçbir şey düşünmek istemediğini çok yorgun olduğunu ifade ediyor.Bende üzerine gitmemek adına 1 hafta hiçbir şey yazmamıştım lakin bu sefer de seven insan 1 haftada çabalar dedi ve tamamen bitirdi.
Haklısınız.Ben hak ettim bu tavrı.Ancak ben ilişkimizin hala kurtarılabileceğini düşündüğüm için buraya yazdım.Sadece sizden isteğim nasıl bir yol izleyebilirim bana inanması için?

Temel problem aslinda sevginizden emin olmamasi ya da artik sevmediginize inanmasi.

Haftada bir ayrilmiyorsaniz bir hafta ustune gitmemek adi altinda beklemezdiniz.
O da her her hafta ayriliyorum demiyorsa beni nasil da cepte goruyor, duygularimi nasil da onemsemiyor, ayriliyorum onun bile bir etkisini goremiyorum diye dusunmustur.

8 sene sonunda adam bunu sorguluyorsa aslinda sevilmiyorum hissiyle bas etmeye calisiyordur ve aslinda ikna edilmeye ihtiyac duyuyordur, bu asamada biraz ustune bile dusebilirdiniz ama bence siz de nasil olsa döner gibi bir sey olusmus.

O bir haftada kaybetmek istemediginizi belirtmek icin kisa bir mesaj bile olsa bir mesaj atabilirdiniz bu ustelemek olmazdi.
Kaybetmek istemeyen insanin ici icine sigmaz, abartili hareketler bile sergileyebilir, bu kadar sogukkanlilik bana da fazla gelirdi.
Sevginizi sorgularken sizin sessiz kalmaniz bana da cabalamiyor ki zaten gibi hissettirirdi.

Yani artik bu hissi kemiklestirdiniz onda.
İkna olursa da uzun surmeyecektir, temelden sarsilmis inanclari cunku.
Simdi ne yaparsaniz yapin en fazla beni cidden kaybedecegini anlayinca mi bunu yapman gerekirdi diye yansiyacaktir ona.

Gerektigi gibi sevgimi gosteremedim diye bir sey yok.
İsteyene yol cok, bakin burda bile care arattirabiliyor isler ciddilesince.

En fazla yapacaginiz sey ikna etmek olabilir nasil bir tavsiye bekliyorsunuz ki
Tek bir hareketle, emeksiz donsun gibi bir kafaniz var sanki hala.

Normalde nişanımız olacaktı ancak erteledik bazı sağlık problemlerinden.Tam her şey düzene girdi derken böyle bir durum oluştu

Bu durum sadece patlama noktasi oldum. Anladigim kadariyla iliski boyu iletisim sekliniz iki taraftada saglikli olmamis. Siz olur olmaz davranislar sergilemissiniz, oda bunlari hep altdan almis, ama gercek sınırlar cizmeyerek. Birinden ayrilip ondan caba göstermek de yetiskin bir iletisim tavri degil. Bitiriyorsan, beklentisiz bitir yani. Bu isi nisana veya evlilige tasisaydiniz emin olun ikinizde mutsuz olursunuz. Simdi asıl mesele burdan baksak adami geri kazanmaktan önce cidden bu iliskiyi bir gözden gecirmeniz. Bazi seyleri icinde olurken göremiyorsunuz. Ama disardan baksaniz belki bitmesinin de daha iyi olacagini göreceksiniz

Estağfirullah birini ezmek sevebileceğim bir durum değil.Ailemden böyle görmedim çünkü.Sadece sevgimi İstediğim şekilde belli edemedim kendimi geri çektim.Evet kaybedince bir şeyleri daha iyi düşünebildim.Kendis bana yüzyüze dahi veda etmek istemiyor mesajda bitirdi zaten.En azından yüzyüze konuşmayı hak ettiğimi düşünüyorum

Sevgilime karşı kaprisli ve bitirmeye yönelik çokça davranışım oldu ancak kendisi beni sürekli alttan aldı.

hanımefendi kendiniz yazmışsınız . bu yaptığınıza bakın, psikolojik şiddet ve yıllarca sürmüş. sizi sevdiği için sizin her türlü davranışınıza katlanmış , alttan almış.
peki o sizin bu davranışlarınızı hak edecek ne yaptı?

Temel problem aslinda sevginizden emin olmamasi ya da artik sevmediginize inanmasi.

Haftada bir ayrilmiyorsaniz bir hafta ustune gitmemek adi altinda beklemezdiniz.
O da her her hafta ayriliyorum demiyorsa beni nasil da cepte goruyor, duygularimi nasil da onemsemiyor, ayriliyorum onun bile bir etkisini goremiyorum diye dusunmustur.

8 sene sonunda adam bunu sorguluyorsa aslinda sevilmiyorum hissiyle bas etmeye calisiyordur ve aslinda ikna edilmeye ihtiyac duyuyordur, bu asamada biraz ustune bile dusebilirdiniz ama bence siz de nasil olsa döner gibi bir sey olusmus.

O bir haftada kaybetmek istemediginizi belirtmek icin kisa bir mesaj bile olsa bir mesaj atabilirdiniz bu ustelemek olmazdi.
Kaybetmek istemeyen insanin ici icine sigmaz, abartili hareketler bile sergileyebilir, bu kadar sogukkanlilik bana da fazla gelirdi.
Sevginizi sorgularken sizin sessiz kalmaniz bana da cabalamiyor ki zaten gibi hissettirirdi.

Yani artik bu hissi kemiklestirdiniz onda.
İkna olursa da uzun surmeyecektir, temelden sarsilmis inanclari cunku.
Simdi ne yaparsaniz yapin en fazla beni cidden kaybedecegini anlayinca mi bunu yapman gerekirdi diye yansiyacaktir ona.

Gerektigi gibi sevgimi gosteremedim diye bir sey yok.
İsteyene yol cok, bakin burda bile care arattirabiliyor isler ciddilesince.

En fazla yapacaginiz sey ikna etmek olabilir nasil bir tavsiye bekliyorsunuz ki
Tek bir hareketle, emeksiz donsun gibi bir kafaniz var sanki hala.
Yok mesaj attım kendisine.Kafasını dinlemek istediğini düşündüğüm için yazmayacağım ama bekleyeceğimi söyledim.O 1 hafta nasıl geçt bide bana sorun.İnanın canım bu kadar acımasa bende üstelemem.Ancak kendisini çok sevdiğimi biliyorum.Duygularımdan eminim.Sevgilim onu sevdiğimi düşünmüyormuş artık.1 haftanın ardından kaç defa aradım,mesaj attım sayamadım lakin kendisi cevap vermiyor en son cevap verdiğinde de bitirdi zaten.Kendisini nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum.Tüm kapıları kapatıp,duvarlar örmüş sanki.Yüzyüze görüşelim diyorum ancak kabul etmiyor.8 senelik bir sevgi mesajla biter mi?

Bu durum sadece patlama noktasi oldum. Anladigim kadariyla iliski boyu iletisim sekliniz iki taraftada saglikli olmamis. Siz olur olmaz davranislar sergilemissiniz, oda bunlari hep altdan almis, ama gercek sınırlar cizmeyerek. Birinden ayrilip ondan caba göstermek de yetiskin bir iletisim tavri degil. Bitiriyorsan, beklentisiz bitir yani. Bu isi nisana veya evlilige tasisaydiniz emin olun ikinizde mutsuz olursunuz. Simdi asıl mesele burdan baksak adami geri kazanmaktan önce cidden bu iliskiyi bir gözden gecirmeniz. Bazi seyleri icinde olurken göremiyorsunuz. Ama disardan baksaniz belki bitmesinin de daha iyi olacagini göreceksiniz
Haklı olabilirsiniz.Şuan acıyla mantıklı düşünemiyorum.Yani sağlıksız bir ilişkimiz yoktu ama ben fazla fedakarlık ve üzerime düşmesini beklemişim.Beklenti içerisinde olmadan kendim ilgili olsaydım her şey farklı olabilirdi.En son patladı kendisi de

Back