Bence ilişkiniz tükenmiş çok yıpranmış, adamın kalbini çok kırmışsınız gibi geldi.
Ama cidden bu adamı seviyorsanız her şeyi göze almalı, gururunuzu ayaklar altına sermeli ve elinizden geleni yapmalısınız.
Öncelikle onu görmek istediğinizi, onsuz bir yaşam düşündükçe içinizin acıdığını, onu kaybetmek istemediğinizi mesajla yazın. Onu görmek istediğinizi, akşam evine ya da işyerine gelip onla bir çay içmek istediğinizi dile getirin. Gelme dese de o saatte gidin. Özür dileyin.
8 yıldır düzelemedim, sana çok haksızlık ettim. Ama aşabileceğimizi düşünüyorum, çünkü seni kaybetmek istemiyorum. Sen bu hayatta benim sevdiğim, saydığım, ömrümü geçirmek istediğim yegane insansın diyin. (Tabii cidden böyle ise diyin. Diğer türlü ise lütfen adama yalan söylemeyin ve artık salın adamı. Duygularınızdan eminseniz onun için savaşacaksanız gidin adamın yanına rica ediyorum kimseyle oynamayın.)
Sonra ne bileyim anınız olan bir hediye verin. Fotoğraf olabilir, kitap olabilir, şarkınız olan bir plak olabilir. Verin ve ömrüm boyunca bu şarkıyı dinlemek istiyorum, senin gözlerine bakmak, senle uyanmak, senle yaşlanmak istiyorum diyin.
Psikolojik destek alacağım seni bir daha üzmek istemiyorum. Sen beni bırakırsan kesin alacağım zaten hatalarımı ve geçmişimi unutmak için çünkü seni kaybettiğim için kendimi nasıl affederim düşünemiyorum diyebilirsiniz.
En önemlisi
İçinizden geleni söyleyin. Taktik yapmayın. Gurur yapmayın. Onu kaybetmemek için her şeyi yapın. En fazla 2 hafta uğraşın. Olmazsa onun ve kendi iyiliğiniz için
en son
"seni geri kazanamayacağımı anladım keşke daha önceden fark etseydim. Şimdi çok geç ve senin beni sevmediğini kabul etmek zorundayım. Sana saygı duyuyorum ve hayatından büyük bir üzüntüyle ayrılıyorum. Hep mutlu ol sen bu hayattan en iyisini hak ediyorsun. "
gibi son bir mesaj veya konuşmadan sonra onu unutmaya ve önünüze bakmaya çalışın