Çıkmaza girmek

-huzur-

Kafesin biri,bir kuş aramaya çıkmış.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2015
2.044
6.734
Bu konuyla ilgili buraya açtığım 3. konu. Demin buna benzer bir konu okudum. Kafam allak bullak 2 gündür. Açmayım dedim ama dayanamadım. Destek verecek akil verecek kimsem yok. Çok kötü hissediyorum kendimi. 21 yaşındayım oda 28. Evlenmek istiyor haklı olarak. Ama ben daha hic hazır hissetmiyorum kendimi. Tek sorun hazir hissetmemek degil aslinda. Ailemde bu kadar erken kabul eder mi bilmiyorum. Evlenmek istiyorum dedigim zaman verecekleri tepkiyi kestiremiyorum bile. Okulum bitti,atandim. Hakli olarak onlarinda beklentileri var benden. Okulum bitti hadi beni evlendirin demek agir olmaz mi ? Tamam onu anliyorum cokta seviyorum. Ama ne yapacagimi sasirmis durumdayim. Daha duzenim bile yok.Yakın zamanda şehir degisikligide yapmak zorundayim. Onun heyecanini yaşamam gerekirken oturmuş kara kara ne yapacağımı dusunuyorum. Nolur bi akıl verin. Kendimden bile şüphe eder oldum artik oyaliyomuyum diye.Ailesi gitmeden nisan yapalım diyormus birde. Ben daha anneme bile söyleyemedim ki biliyorum bişeyler bekliyorlar. Kaçar gibi ne bu acele demezler mi ? Babamın kabul edeceğinide sanmıyorum. Etse bile çok üzülür tek kiziyim. Seneye yapalım dugunu diyor. Duzenim bi otursun o zaman bakarız duruma diyorum ama bu seferde yine oyaliyomus gibi hissediyorum. Hadi seneye de olmazsa ? Çocugum ben daha hic aklımda yokken nasıl dusunurum evliliği filan ya. Hadi seneye de hazır hissetmezsem o zaman nasıl derim 1 sene daha bekle diye ? Napiyim ben nolur bi akıl verin. Dün biraz konuştum hani oyalamayim seni bitme ihtimalinide düşün filan dedim ama saçma sapan konuşuyor bu seferde iyice çıkmaza goturuyor. Bende bitmesini istemedigimden hemen vazgeciyorum zaten. Ama bu son artık sizinde verdiğiniz akilla daha kararlı durcam karsisinda. Kendinizi benim yerime koyun. Ne yapiyim ben ?

Oho sen hayata atilmissin aslinda 21 yasinda, dedigin gibi sadece duzenin eksik. Bence konuyu ailene ac erken falan diyebilirler ama en azindan o kisi oyaladigini dusunmesin diye aileni soz veya nişana ikna et. İş ciddiye binince evlilik baskisi yapmaz bu kadar. Bende 21 yasindayim ayrica da evliyim ama üni. son siniftayim

ben üzülmeniz gereken bir mevzu görmedim. 21 yaşında idim nişanlandığımda, aşık olduğum adamla nişanlanmak için hiç dert etmedim. bazılarına göre amanın çok erken denebilir ama bir sürü sorumluluğu birlikte aldığımız bir evliliğimiz oldu. belki birlikte çok sıkıntı da yaşadık ama böyle böyle piştik. ama evliliğe hazır değilsen kesinlikle net olmalısın belli ki adamın niyeti ciddi ve kati.

Ne güzel mezun olup eline mesleğini almışsın.
erkek arkadaşın yaşı gereği evlenmek istemekte haklı.
zaten ha deseniz hemen evlenmezsiniz.
bu yıl nişan seneye düğün olur.

kendinizden ve sevgisinden eminseniz neden olmasın?
ayrıca işin ciddiyete varacağını tahmin etmeliydiniz..
ufaktan annenize çıtlatmalısınız bence.

eğer hazır hissetseniz ya da şüpheniz olmasa zaten konu açma gereği duymazdınız.
anladığım kadarıyla zaten kimseyi oyaladığınız yok. güzelce tekrar konuşmayı deneyin ve ailenizin size verdiği emekleri de hesaba katarak
uygun zaman olduğunda zaten hazır olacağınızı söyleyin bence.
ama 21 yaş gerçekten erken bana göre.
hakkınızda hayırlısı

Bence de hazır değilsen evlenme,sonuçta evlilik işi nasip kısmet
21 yaş evlilik için erken.Sen sevgilinin yaşına geldiğine 6 senelik evli olacaksın.
Evlilik sorumluluklarını alabileceksen evet ama kendini yeterli görmüyorsan hayır.

Bende hazır hissetmedim 7 yıl sonra evlendik. Aşk meşk le Alakası yok. Insanın Kafasında kiler bitince yapacaklarını hayata geçirdikten sonra evlenmesi daha normal ..

Canım bunun hazır olmakla alakası yok. Gerçekten çok sevseydin böyle şeyler dusunmezdin gibime geliyor.
Sevgimden şüphem yok kesinlikle. Sevmiyor olsaydım kaç aydır bunun sikintisini yasatmazdim kendime. Düşünmem gereken o kadar şey varken üstelik. Benim sorunum bu olaya duygusal değil de daha mantiksal bakmam sanirim. Çünkü evlilik anlik bir şey değil koca ömür..

Peki okul,is,aile konusunda benzer durumdamiydiniz benimle ? 21 yaş çok erken değil aslında ama durumlar karışık işte.

Bence hemen evlenmeyeceksen 1-2 sene nişan yapıp beklemek çok saçma. İlişkiniz içine bir sürü insan giriyor, hepsiyle muhatap olmak, beklentilerine bir şekilde yanıt vermek zorunda kalıyorsunuz.

Eğer evleneceğin kişinin bu olduğuna eminsen, seneye yaparız inşallah nişanı evlilik için de bir yıl daha bekletmem seni, merak etme de; o da bir sene beklesin bir zahmet.

Ne zamandır tanışıyorsunuz?

Bekle desem oyalamis olur muyum ? Ben hayatım düzene girdiğinde daha sıcak bakacağımı düşünüyorum aslında ama ona bu durumu nasıl aciklayabilirim ?

İyide sen bu ilişki boyunca neden aklına getırmedın ki evlliği adamın yaşı belli o da haklı 30 olucak yani seninde dediğin gibi hiç aklında yokken olması sarsmış seni keşke kendını yavaştan yavaştan hazırlasaydın bence annenle bır konus o da babana açar hazırlıklı olurlar yanı onlarıda kendıne yaptıgın gıbı şok etme yavaş yavaş oturtsunlar kafalarında 1 yıl sonrada evlenırsınız

bende senin gibiydim yeni atanmıştım 21 yaşındaydım 6 yıldır görüştüğüm ilk aşık olduğum adam benle evlenmek istiyordu.. bizdeki tek fark bende evlenmeyi çok istiyordum ..ama daha yeni işe girer girmez ben evlenecem diyemezdim babam annem onca yıl okuttu emek verdiler bana oyüzden 9 ay dişimi sıktım ve maaşımı onlara verdim sadece harçlık aldım içinden.. babam borçlarını hafifletti.Sonra çıktım karşılarına evlenmek istediğimi söyledim maddi olarak ellerini ceplerine attırmadım düğün yaparken..ELimden başkada bişey gelmedi :)

bu arada senin sorunun ailenin beklentilerinden çok evliliğe hazır olmaman.. o konuda bişey diyemeyeceğim kalbinin sesini iyi dinle. evlilik apayrı bidünyaya açılan kapı.

Sen bitirme ihtimalini bile düşünüyorsun, evlenmektense ..
Sevgiline açıkça ve dürüstçe net konuşursan o da seni anlar ve ona göre yolunuzu çizersiniz ..
Ama bana kalırsa sen net olamıyorsun bu konuda
.

Ne zamandır berabersiniz? Lütfen yıl dolmadı deme
Ailene konuyu açabilirsin,söz yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…