Çıkmaza girmek

Abisiyle yengesi benim varlığımdan haberdar oldukları halde bir kız bulmuşlar.Görüş görüş diye baskı yapmışlar.Buda biraz sussunlar diye tamam demiş.Sonra çok tesadüfi bir şekilde öğrendim ben bunu.Kavga kıyamet tabi...Görüşmeyecektim sadece sussunlar diye kabul ettim dedi.O kız seni bırakır,ona niye güveniyorsun,başkalarıyla görüş diye baskı yapıyorlarmış.O ara annesi burda değildi.Allah var anneside ablalarıda erken olsun demek dışında ağızlarını açmıyorlar bu konuda.Annemle tanış o herkesi susturur diyordu.Bayramdan sonra gittim tanıştım.Bu seferde ben istiyorum erken olsun diye baskı yapıyor.Anlamak çok güç.

Bence hazır olmayı beklemeye falan gerek yok. Gerçekten karşınızdakini seviyorsanız ve ailevi yada herhangi önemli bi sorun yoksa evlenin derim... Sonra git gide zorlaşıyor bu işler ,en azından ailenize sormakla bi başlayın. Sonrası Allah kerim

Sevseydin beklemezdin diyenlere aldırma , herkesin hayattaki tek gayesi aşık olup evlenmek değil sonuçta . Mantıksal hareket edenler de var .

Yaşıtız ne bileyim evlilik erken bence , yaşayacağımız çok şey var . Bi de 18 yaşındayken 25 yaşında biriyle mi sevgili oldun ? 18 çok erken değil mi yaş farkı beraberlikler için ?

Dogrudan sevgili olarak başlamadık aslında.Sürekli konuşuyorduk görüşüyorduk sevgiliden farkımız yoktu ama adımız sevgili değildi işte.O zamanlar bende sıkıntı yapıyordum da şuan konusu bile geçmiyor.Kandırdı işte beni.Kaptı tazecik kızı

Cok sert olacak fakat salla gitsin. 27 yasindaki bir adam kendi kararlarini veremiyorsa, ailesine karsi gelemiyorsa, benim gözümde adam degildir. Ne demek "annem susturur"? O neye yariyor af edersin? Niye annesinin arkasinda saklaniyor? Keske hic tanismaya gitmeseydin.

Bu is olmaz. Kendisi ailesine karsi gelemiyor, fakat senden kendi ailene karsi gelmeni istiyor. Bu bencillikten baska birsey degildir. Bence ayril bu cocuktan.

Hakkaten çok sert oldu.Acıttı biraz. Bilemiyorum kafam çok karışık.Ben bunca olaya rağmen senin ailende şunu yaptı (kesinlikle ailesi kötü bir kelime dahi etmem.sadece şu kız mevzusunda öfkeleniyorum bazen) desem hemen savunmaya geçiyor.Yaa tabi kötü olan benim ailem filan diyor.Güya evlenmiyorum diye ben kötüymüşüm.Geçen yine açıldı konu hatta bir iki saat öncede tartıştık ama yüz yüzeyken ayrılık lafı geçince hemen gözleri doluyor.Kız olayını ögrendiğimde de hıçkıra hıçkıra ağlamıştı.Seviyorum bi yandanda kıyamıyorum.Çok güçsüz bir insan oldum artık.

Otur düşün sen bu cocugu istiyormusun istemiyormusun diye once bunun kararini ver

aynı durumlari aylardir yaşıyorum. kaldı ki ben 31 yasindayim. isim gücüm elimde ama hazir hissedemedim iste. ayni israrlar, aynı baskı. . annesi habire kız arıyor hala. ve ben sevgilime şunu dedim; ben hazir degilim, ne zaman hazir olurum bilmiyorum. belki yarin belki hic bir zaman..bbeklerim diyorsan sen bilirsin dedim. Çünkü iş ciddiye binince insan hazir olmayinca delircek gibi oluyor. hele ki sen 21 sin. bulmuş kucucuk kızı kacirmaz tabi :) ne zaman neyi istiyorsab o zaman yap. önünde kocaman bir hayat var tadini cikart. beklerse sevmistir gerçekten, kismetindir. beklemezse zaten yaramaz bırak yeni umutlari olacaktir.

Ben değil 21, 23 yaşında bile evlenmenin E sini düşünmüyordum.. Böyle kararsız olman çok normal, hatta evlenmeyi şimdi düşünmen çok erken.. Ama karşındaki kişiyle çok uyumlıusunuzdur, çok iyi anlaşıyosunuzdur o başka.. senin daha evlenmek için 3- 4 yılın bile var. Keisn evlenmeyi düşünüyosanız yanı onsuz yapamıyorsan, ailene söyle. ailen araştırır. çocuğu, ailesini.. böyle şeyler öyle pat diye olmaz. çocuğa da benim için daha erken, diye kesin söylersin. beklemezse kendi bilir.

Yazdığınız yazıyı okusaniz olumsuz bir tavır içinde olduğunuzu ve evliliğe hazır olmadığınızı göreceksiniz bence. Herşeye olumsuz yönüyle yaklaşmak bile hazır olmadığınızı gösterir.

İncindiğinizi belirtmişsiniz, o yüzden üzülerek yazıyorum ama K kararsiz_2013 ün yorumuna katılmamak elde değil.

Birine aşık olmak, ona bağlanmak başka; o insanla evlenmek bambaşka bi şey.

Evlilik için yaş olarak hazır değilsiniz.
Düzen olarak hazır değilsiniz.
Ruhen ve zihnen hazır değilsiniz.
Aileniz de duruma hazır değil.

Şu anda sizin için hayatın başka bi döneminin başlangıcı.

Meslek hayatına başlamanın heyecanını tadacağınız; taşınma, yeni bi yerde düzen kurma, çevre edinme tecrübelerini edineceğiniz kısmındasınız hayatın.

Başka telaşların, başka keyiflerin peşinde olmanız gereken bi dönemde hayatını sizinle birleştirmeyi düşünen adamın yapacağı şey size anlayış göstermek, sizin yanınızda olmaktır.

Nasıl evlilik konusunu ailenize açmak ve onları ikna etmek sadece sizin sorumluluğunuzsa, kendi ailesini siz hazır hissedene kadar duruma adapte etmek de tamamen onun sorumluluğunda.

Kararsız'ın da dediği gibi evlenecek kadar "adam" ama iş ailesini susturmaya geldiğinde annesinin etekleri altına saklanan "5 yaşında çocuk"! Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu yani.

Ailesinin size karşı alttan altta bilenmesi, başka kızlar aramaya girişmesinin de sebebi sevgilinizin bu dengesiz tarafları.

Sizi tehdit eder gibi başka bi kızla görüşmesine ise ne desem bilemedim. Ne bu şimdi, kuş kafesten kaçıyo blöfü mü? Sen istedigim yola gelmezsen ben gelecek birini illaki bulurum iddiası mı? Tabi sonunda pabuç pahalı olup da sizi kaybedecegini anlayınca tıpıs tıpıs aglayıp çark etmis.

Ayrılın falan demiyorum ama bırakın şu işlerin kokusu iyice bi çıksın, bi süre şu anki durumdan bi adım daha ileri gitmeyin ilişkinizde. Evlilik talebini de şimdilik sallayın gitsin.

Hakli oldugunuz noktalar var fakat son 2 paragrafa katılmıyorum. Görüşmek istemesi beni tehdit etmek amaçlı değildi. Zaten tesadufen öğrendim. O konuda içim çok rahat. Güven konusunda hiç bir sıkıntım yok. Aile konusuna gelince evet ben yeteri kadar tepki verdiğini dusunmuyordum ama işin ic yüzü öyle değilmiş. Abisiyle kusmusler. Kavgalar bagrismalar.. Çok şükür kazasız belasız atlattik o günleri.
Merak edenlere özet geçeyim. O kız bulma olayı ilk olmadı. Devamı geldi. Bende bu arada ailenin bir kismiyla tanistim. Yengesiyle tanismamistim. O yine kendi yegenini tam anlamiyla ''yamamaya'' calisti. Biraz sancili oldu ama o gunleride atlattik. Sevgilimin annesiyle ablası da benim tarafımda. Dedigim gibi tek sorun yengesi. Onunda sorunu ne anlamadım ama öyle amaçsız bir kadın belliki. Annesi bile kaygı gutmuyorken ona ne oluyor değil mi ? Neyse abisi kabullenmis olacak ki o kadar olaydan sonra ben kardeşimin arkasındayım demiş. Şuan için rahatiz. Ama bir adım atmak gerekiyor. Ben çok seviyorum ve sevildigimide eminim. Evet arkamda sağlam durmamış olabilir. Fakat onuda anlamak lazım. Baba yok. Ailenin büyüğü abi. Benim için herkesi karsisina almasını bekleyemem. Yapması gerekeni yaptı ki suan hala birlikteyiz. Bir başkası olsa bir taraf secerdi. Yüksek ihtimallede o taraf ben olmazdim. Sevgilimin tarafı her zaman bendim. Ama o ailesinide silip atmadi. Öyle bir şey yapsa ''ya adam 28 yıllık ailesini sildi attı ilerde beni de atarsa?'' düşüncesi olusurdu ister istemez. Evet o zamanlar çok kizdim ama suan hak veriyorum tavirlarina.
Herkes her ilişki bir şekilde sınava giriyor. Bizimde sinavimiz bu şekilde oldu belkide hala devam edecek bilemem. Çok zordu gerçekten ama görmüş oldum ne kadar sevdiğimi ve sevildigimi :) Allah isteyen herkese nasip etsin. Yorumlarınız için tek tek hepinize çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…