- 8 Mayıs 2014
- 3.541
- 5.265
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ben öğrenciydim, eşim hem öğrenciydi hem çalışıyordu. her şeyi evlilikten sonra tamamladık birbirimizi bile.Peki okul,is,aile konusunda benzer durumdamiydiniz benimle ? 21 yaş çok erken değil aslında ama durumlar karışık işte.
Kesinlikle hazır hissetmiyorum. Ondan şüphem yok kendimden var aslında. O bu konuda geri adım atkayarak gibi duruyor. Hani biraz zorlasam mutlaka geri adım atar ama çok yipraniyoruz işte. Konuşmayı çok denedim. Sonuç hep aynı oluyor. Anlık care oluyor yani. Ayrılmak doğru olur mu sizce ?eğer hazır hissetseniz ya da şüpheniz olmasa zaten konu açma gereği duymazdınız.
anladığım kadarıyla zaten kimseyi oyaladığınız yok. güzelce tekrar konuşmayı deneyin ve ailenizin size verdiği emekleri de hesaba katarak
uygun zaman olduğunda zaten hazır olacağınızı söyleyin bence.
ama 21 yaş gerçekten erken bana göre.
hakkınızda hayırlısı
Ben ilişki baslamadan önce soylemistim evliliği okulum bittikten 2 3 sene sonra düşünüyorum eğer devam edeceksek buna göre kararını ver diye. Tamam demişti ama sonradan işler değişti işte. Baskı artmaya baslayinca ne olduğumu şaşırdım. Benim hatam değil o suçlu olduğunu kabul ediyor bu konudaİyide sen bu ilişki boyunca neden aklına getırmedın ki evlliği adamın yaşı belli o da haklı 30 olucak yani seninde dediğin gibi hiç aklında yokken olması sarsmış seni keşke kendını yavaştan yavaştan hazırlasaydın bence annenle bır konus o da babana açar hazırlıklı olurlar yanı onlarıda kendıne yaptıgın gıbı şok etme yavaş yavaş oturtsunlar kafalarında 1 yıl sonrada evlenırsınız
Bi kac ay sonra 3 sene olacakNe zamandır berabersiniz? Lütfen yıl dolmadı deme
Ailene konuyu açabilirsin,söz yapabilirsiniz.
Benim sadece birkaç seneye ihtiyacım var. Duzenimin oturması için ailemin hazır olması için. Ama ona bunu anlatamıyorum işte. Öyle olunca da oyaliyo gibi hissediyorum. Hani sanki ben evlilik istemiyorum da öylesine takılıyorum gibi. Ama alakası yok. Pişman olmadıniz mi bitirdiginiz için ?seninle tam olarak aynı durumu yaşamıştım, sadece 1 sene farkla; ben 20 o zamanki sevgilim 27 yaşındaydı. ailesi de evlenelim diye bekliyordu o zamanki sevgilim de, ama ben de kendimi çocuk gibi görüp hiç hazır hissetmiyordum, bu kadar baskıya dayanamayan ben ayrıldım gitti, hiç de pişman olmadım. çünkü senin gibi şüphelerim vardı, eğer doğru insan doğru zaman doğru karar olsaydı böyle şüphelerim olmazdı, senin de olmazdı. senin için en doğrusunu senden başka kimse bilemez, evlilik sevgililikten çok daha öte bir şey, 21 yaşında bunu kaldırabileceğini düşünüyor musun? 25 yaşındayım yeni evliyim, keşke biraz daha geç evlenseydim diyorum..
3 senedir birlikteyiz. Evet ilişkinin içine başka insanların girmesi de beni çok korkutuyor.Bence hemen evlenmeyeceksen 1-2 sene nişan yapıp beklemek çok saçma. İlişkiniz içine bir sürü insan giriyor, hepsiyle muhatap olmak, beklentilerine bir şekilde yanıt vermek zorunda kalıyorsunuz.
Eğer evleneceğin kişinin bu olduğuna eminsen, seneye yaparız inşallah nişanı evlilik için de bir yıl daha bekletmem seni, merak etme de; o da bir sene beklesin bir zahmet.
Ne zamandır tanışıyorsunuz?
Peki hala ısrar etmeye devam ederse ?Hazır değilsen bence yapna.
Konuş herifle ben hazır hissetmiyorum yaşlarımız da genç, ben hazır olduğumda olsun de bence.
Benim sadece birkaç seneye ihtiyacım var. Duzenimin oturması için ailemin hazır olması için. Ama ona bunu anlatamıyorum işte. Öyle olunca da oyaliyo gibi hissediyorum. Hani sanki ben evlilik istemiyorum da öylesine takılıyorum gibi. Ama alakası yok. Pişman olmadıniz mi bitirdiginiz için ?
Emin ol çok müdahil olurlar; hiç bir zararları olmasa bile, ne yaptınız ne ettiniz, nolacak soruları bile bunaltıyor insanı.3 senedir birlikteyiz. Evet ilişkinin içine başka insanların girmesi de beni çok korkutuyor.
Peki hala ısrar etmeye devam ederse ?
Ne güzel anlatmissiniz. Söz yada nisan yapıp 1 2 sene beklemek bana da çok saçma geliyor dediğiniz gibi aileler işin içine girecek. Hadi her şeyi gectim bu sefer bide onun ailesinden baskı görmeye basliycam. İyice kabus olacak her şey. Dediginiz gibi konuşmak en mantıklisi sanırım. Son bi kez konuşup uzun uzun anlatcam. Yok hala devam ederse de dayanabilecegimi sanmıyorum bu baskiyaEmin ol çok müdahil olurlar; hiç bir zararları olmasa bile, ne yaptınız ne ettiniz, nolacak soruları bile bunaltıyor insanı.
21 erken haklısın, bence de ideali 25 ten sonrası; ama evlilik yolunda ilerleyen bir ilişkim olsa ben de 7-8 yıl beklemek istemem. İnsanın içine acabalar düşüyor, seven sevdiğini yanında ister, niye ertelesin diyorsun. Sonra yıllar boyunca küçük küçük sorunlar birikiyor, hiç anlam veremediğin bir sebepten soğuyabiliyorsun insanlardan.
Konuşun, orta yolu bulun. Ailene en az bir sene destek olmak istediğini anlat. Bu kadarını anlamalı. Yok evlenince de destek olursun derse; sakın bu masalı yutma. Evin ihtiyaçları, arabamız, tatilimiz, senin ailense benim ailem de falan filan sorun olur hep bu yardım mevzusu.