akustik sertifikası ve Ekb nedir acaba? detaylı bilgiyi nerden alabilirim.Tabiki mesleğimi yapmak isterim.Şuan 3dmax. kursu araştırıyorum.İyi bi hocanın eğitimi 4 bin tl. belki işime yarar diye onu öğrenicem.Sonrası ne olur bilemiyorum..
Bu eğitimleri Ankara'da nereye başvurarak alabilirim acaba..
Akustik sertifikası temel bina akustiği uzmanı olmak için gereken sertifika. Ruhsat projelerinde onaylı akustik raporu istenecek artık ya da isteniyor. Ben aktif projecilik yapmadığım için yürürlüğe girdi mi bilmiyorum ama sertifika eğitimleri geçen sene başladı.
Ekb de enerji kimlik belgesi. Bu da ruhsat projelerinde isteniyor.
Bunlar için büro tescil isteniyor mu bilmiyorum ama ikisi için de mimarlar odası kurs açıyor. Belli ücret karşılığında belli bir süre kursa gidip sertifika alıyorsunuz. Bu işi yapma yetkiniz oluyor artık.
Yaşadığınız şehirdeki mimarlar odasının sitesinde vardır kurs tarihleri ve detaylı bilgi.
Ben 3dmax'i kendi kendime öğrendim youtube videoları izleyerek. Bence onu da bir deneyin.
Ve max değil revit öğrenseniz daha faydalı olur bence. Orayı bilmiyorum ama benim yaşadığım şehirde çoğu ofis revit'e geçti ve önceliği revit bilen kişilere veriyorlar ve kolay kolay bulamıyorlar revit bilen kişi. Onu da bir araştırın.
Kpss çalışmak için çok uzak kalmışsınız aslında sektörden. Bu kadar uzak olmasanız bu kadar umutsuz olmazdınız bence.
Ben de memnun değilim çoğu şeyden. Hatta hiçbir meslek sahibi bulunduğu durumdan memnun değil bu ülkede. Ama bu pes ettirmesin sizi.
Siz kendinizi geliştirmeye bakın. Piyasa mimar olmayıp mimarım diyerek iş alanlarla dolu. Kendinize yazık da etmeyin, haksızlık da etmeyin. Umutsuzluğa da düşmeyin.
Ben de 31 yaşındayım, daha yeni yeni oturuyor düzenim. Çünkü bu iş böyle. Ne kadar çabuk harekete geçerseniz o kadar iyi.