Çıkmaz bir sokak...işsizlik-kpss-evlilik

Maddiyat ve güvende hissetmek..Emeklerimin karşılığını almak..Eşimde bu denli duyarsız kalmaya devam ederse o zaman daha güçlü bi şekilde ayrılabilirim.Bazen bu adama katlanılmaz çek git yoluna diyorum.Bazende biraz sabret bazen iyi oluyor anlaşıyosun.her evlilikte sorunlar oluyor diye kendimi avutuyorum.Şuan karmakarışığım
ozaman bence ozelde de olsa iş basvurusunda bulunun hem biraz birikiminiz olur hemde güvende hissedersiniz

Ben bu kpss takıntısını anlamıyorum. Hani insan şansını dener ama inatla bu hayale tutunmak hem çok yıpratıcı hem zaman kaybı. 4-5 senede çok ileri düzeyde 3 boyutlu program kullanacak aşamaya gelirdiniz.

Ben de mimarım, piyasa şartlarına hakimim ve size çok hak veriyorum ama bir yerden başlamanız gerekirdi.
Bilen bilir, bizim asgari ücretimiz normal asgari ücretten daha yüksektir ama ben normal asgari ücretin altına da çok çalıştım. Gönül ister ki böyle olmasın, onca emeğin güzel bir karşılığı olsun ama ülke şartları malum.
Ve okulda öğrenilen şeylerle gerçek hayat tutarlı değil. O yüzden iş hayatında bütün öğrenme süreci sıfırdan başlıyor.

Yine de hiçbir şey için geç değil. Mimarlık çalışma alanı çok olan bir meslek.
Tekrar üniversite sınavına gireceğinize oturup 3 boyutlu bir çizim programı öğrenin. O zaman her alanda çalışabilirsiniz.
Ben ilk öğrendiğimde ve daha acemiyken 1-2 saatte tente modelliyordum tanesi 150 liraya. O dönem asgari ücret 1300 liraydı. Bir süre sadece tente çizerek geçindim. Çok daha az yorularak ve evden çalışarak asgari ücretten daha fazla kazanıyordum.

Bunun dışında akustik sertifikası alabilirsiniz. Artık her proje için gerekecek akustik proje.
Ekb sertifikası alabilirsiniz vs...
Tabii bunları mesleğinizi bırakmak istemediğinizi düşünerek söylüyorum.
"Benden bu kadar" diyorsanız -ki bu da çok normal- sınavsız 2. üniversite okuyabilirsiniz. Ataması daha kolay bir bölüm seçersiniz, o bölümden girersiniz kpss'ye.
akustik sertifikası ve Ekb nedir acaba? detaylı bilgiyi nerden alabilirim.Tabiki mesleğimi yapmak isterim.Şuan 3dmax. kursu araştırıyorum.İyi bi hocanın eğitimi 4 bin tl. belki işime yarar diye onu öğrenicem.Sonrası ne olur bilemiyorum..

Atamasi guzel bi bolum olsaydi kpssyi zorlayin derdim ama mimarlik yok.ben suna cok kiziyorum bazi bolumler kamuda imkan var ama mimarlik ozelde daha iyi.yasiniz daha genc umutsuzca oturmayin neler yaparim diye dusunun.

Söylemek istediğim şu aslında çevrenizi suçluyorsunuz ama biraz da kendinize batırın iğneyi .
Bu süreçte babanız , eşiniz , anneniz artık kimse suçlular tamam peki siz hiç bir şeyi mi eksik yapmadınız ?

Madem istiyorsunuz iyi kötü demeden başlayın bi yerden
haklısınız..

Ben bu kpss takıntısını anlamıyorum. Hani insan şansını dener ama inatla bu hayale tutunmak hem çok yıpratıcı hem zaman kaybı. 4-5 senede çok ileri düzeyde 3 boyutlu program kullanacak aşamaya gelirdiniz.

Ben de mimarım, piyasa şartlarına hakimim ve size çok hak veriyorum ama bir yerden başlamanız gerekirdi.
Bilen bilir, bizim asgari ücretimiz normal asgari ücretten daha yüksektir ama ben normal asgari ücretin altına da çok çalıştım. Gönül ister ki böyle olmasın, onca emeğin güzel bir karşılığı olsun ama ülke şartları malum.
Ve okulda öğrenilen şeylerle gerçek hayat tutarlı değil. O yüzden iş hayatında bütün öğrenme süreci sıfırdan başlıyor.

Yine de hiçbir şey için geç değil. Mimarlık çalışma alanı çok olan bir meslek.
Tekrar üniversite sınavına gireceğinize oturup 3 boyutlu bir çizim programı öğrenin. O zaman her alanda çalışabilirsiniz.
Ben ilk öğrendiğimde ve daha acemiyken 1-2 saatte tente modelliyordum tanesi 150 liraya. O dönem asgari ücret 1300 liraydı. Bir süre sadece tente çizerek geçindim. Çok daha az yorularak ve evden çalışarak asgari ücretten daha fazla kazanıyordum.

Bunun dışında akustik sertifikası alabilirsiniz. Artık her proje için gerekecek akustik proje.
Ekb sertifikası alabilirsiniz vs...
Tabii bunları mesleğinizi bırakmak istemediğinizi düşünerek söylüyorum.
"Benden bu kadar" diyorsanız -ki bu da çok normal- sınavsız 2. üniversite okuyabilirsiniz. Ataması daha kolay bir bölüm seçersiniz, o bölümden girersiniz kpss'ye.
Bu eğitimleri Ankara'da nereye başvurarak alabilirim acaba..

Siz yapmadığınız tercihlerin sonuçlarını yaşıyorsunuz. Evliliğiniz kötü gidiyorsa boşanırsınız. Mesleğiniz var iş bulup çalışabilirsiniz. Babanız izin merci değil. Ne yapacak evlatlıktan mı reddedecek? Bir de madem böyle bir babanız vardı niye gidip mimarlık okudunuz? 😒 Ben siz de birşeylere başlayıp sorumluluk alacak ışığı göremedim. İş görüşmesine gitseniz biraz deneyimli işveren sizi almaz. Çünkü motive değilsiniz. Kendi kararlarını vermezseniz daha çok ağlarsınız.

Hanımefendi sıkı calismadiysaniz zaten bunun için üzülmenize gerek yok düzgünce çalışırsanız basarabiliceginiz anlamına gelir bu. Özel sektörde ilk aşamada az çok demeden bir işe baslamaniz gerekirdi. Benim eşim dostum haricinde herkes büyük paralara ise başlamış diye duyuyodum taze mezunken ve bu motivasyonunu çok dusuruyodu ama herkes için durum böyle. Devlette yıllarca aynı maaşı alırsınız ama özelde kıdemli olduğunuz vakit çok iyi kazanırsınız.

Mutsuz bir evliliğin ve kayıp giden yıllarımın acısıyla yazıyorum bu yazıyı.

Kpss sınavı bu senede olmadı malesef.Mimarlıktan mezunum ve atanabilmem için en az 90 almam gerekiyor.Sınav umduğumdan kötü geçti.2015 yılında üniversiteden mezun oldum.Bi süre iş aradım ve bulamayınca kpss ye yöneldim.Oda yıllardır olmuyor malesef..Çalışsamda aldığım puan 80-85 arası.Oda benim işime yaramıyor.Kapalı biri olduğum için her büro ortamında iş arayamadım.Zaten babamda asla izin vermedi buna.Sektörü bilen bilir 1.500-2 bin tl maaşa saçmasapan ortamlarda bi garantiniz olmadan çalışıyorsunuz özel sektörde..Şanslıysanız maaşınız 3 bin küsür oluyor.Bu sürede çalışmadığım için evliliği görüşmek isteyen herkesi erteledim.Kabul etmedim.Bi erkeğin minneti altına girmeyi istemiyorum deyip hayatımdaki herşeyi erteledim.Daha sonra yaş 28 olunca nereye kadar bekliceksin baskılarına dayanamayıp birini kabul ettim ve evlendik.Eşim o dönem çalışıp çalışmaman benim için sorun değil diyen bi insandı.Neticesinde yaşadığım sorunlarıda eski konularımı bilenler hatırlar.Eşimin değil ailesinin görümcemin nasılda benim çalışmam için canla başla laf vurduklarını.Geldiğim noktada yineleyerek söylüyorumki bi kadın çalışmadan bi ekonomik özgürlüğü olmadan evlenmemeli..Kimseye güven olmuyor çünkü.

Evlenmeden öncede babam baskıcı bi insandı ve benim iş aradığım dönemler öyle bilmediğim yerlerde iş arayamazsın deyip engel oluyordu..Kendince benim iyiliğimi düşünüyordu belkide.Özel sektörün eziyetlerini çekmeyeyim diye..Ankara'da iş aradım sırf kapalı olduğumu görünce bu büro ortamına ayak uyduramazsınız denilip geri çevrildiğim bile oldu.Genelde böyle değildir bu benim şanssızlığım bence..Kpss atamasıda bu haldeyken, 2 yılda bir 20-30 kişi alıyorlarken bana kalan yıllarca işsizlik ve bunun depresyonu oldu..

Şuan 31 yaşındayım yıllarımın boşu boşuna çöpe gittiğini düşünüyorum..O kadar okul oku emek ver elde var sıfır.
-Yeni bir üniversitemi okumalı? -Alese hazırlanıp yüksek lisansımı zorlamalı?( ki alesi kazansan bile 2 yıl yüksek lisans yapıcaksın.Kimse seni torpilsiz hoca yapmaz.O işler çok zor diyenler var.)
Biçok konuda yeteneklerimin harcandığını düşününce kendime acıyorum.Giyim kuşam tasarım konularında yetenekli olduğumu düşünüyorum.Ne yapmalı ..hangi yoldan gitmeli.. Ales sınavı ve süreçlerini benimle paylaşacak biri olursa sevinirim..Gerçekten torpilsiz üniversitede öğretim görevlisi olmanın yolu nedir.
-ve ya tekrar 2022 deki kpss.ye şimdiden başlamalımı..Krarsızlık ve ne yapacağını bilememek çok kötü birşey.

Sizce başka ne yapabilirim..?Verilecek her fikre o kadar ihtiyacım var ki..Artık herşey için çok geç kaldım düşüncesiyle boğuşmak istemiyorum..Düştüğüm bu çukurdan çıkmak istiyorum.Bu arada bi tanıdığımızın hiçbi resim yeteneği olmadığı halde, Corona virüsten dolayı başvuran herkesi üniversiteye kabul ettiklerini duydum..Resim okusaydım zaten 70-75 puan arası atanıyorsun..ama bizim bölümde böyle bi ihtimal dahi yok.Bu adaletsiz düzenin bedelini ödüyoruz malesef.Ben ve benim durumumda biçok arkadaşım var..Eşimde kendimi geliştirmek adına ingilizce kursuna bile yazılmama karşı çıkan gitsen nolacak.onu öğrenmek öyle kolaymı.Öğrensen napıcaksınki diyen sürekli umut kıran birisi.

Sağlıklı düşünen ve doğru tavsiyelerde bulunan insanlara ihtiyacım var.Lütfen yardımcı olun..
Herkes o kadar cok konusur ki hangisini dinleyeceginizi şaşırırsınız. Yaşınız da cok normal sizin yaşınızda sıfırdan universiteye baslayanlar var elinizdeki imkanlari siz biliyorsunuz. Turkiye de 2 3 üniversite ayni anda okunabiliyor ki ogrenmenin yasi yoktur. Nicin yillarinizin çöp oldugunu düşünüyorsunuz ki hayatta para kazanmak onemli ama bilgi kadar degil. Biraz nefes alin. Hayata odaklanin kafaniz cok karışmış gercekten ogretim görevlisi ya da akademisyen olmak istiyor musunuz bunu düşünün alaninizdan formasyon veren universiteler var formasyon alin. Giyim kusam tasarim konusunda basarili iseniz cizimler yaparak moda firmalarina gonderin. Hersey bizim elimizde. Kara kara düşünüp hayatinizi mahvedersiniz de güçlü olup kendiniz olmayi basarabilirsiniz de. Universiteye gitmek risk almaktir bu riski alıyorsak sıfırdan baslamayi sindirecegiz Bende su an doktorken ulke degistirdigim icin basladigim noktadan orta noktaya geldim. Ama pes etmek yok aklinizin alamayacagi isler yapiyorum Turkiye gibi degil burada. Su an evlisiniz ve calisabilir ayni anda okuyabilirsiniz tercihler sizin elinizde heba etmeyin. Icinizden ne geliyorsa ölçün tartin artilarini eksilerini degerlendirip eleyip kendi kararinizi verin. 4 sene sonunda ne olacagi nelerin değişeceği belli degil siz bir adim atin birseylere

Siz yapmadığınız tercihlerin sonuçlarını yaşıyorsunuz. Evliliğiniz kötü gidiyorsa boşanırsınız. Mesleğiniz var iş bulup çalışabilirsiniz. Babanız izin merci değil. Ne yapacak evlatlıktan mı reddedecek? Bir de madem böyle bir babanız vardı niye gidip mimarlık okudunuz? 😒 Ben siz de birşeylere başlayıp sorumluluk alacak ışığı göremedim. İş görüşmesine gitseniz biraz deneyimli işveren sizi almaz. Çünkü motive değilsiniz. Kendi kararlarını vermezseniz daha çok ağlarsınız.
iş görüşmesinde daha önce tecrübe olmadığı için almıyorlar genelde..Verilecek sorumluluğu ne olursa olsun hakkıyla yerine getirmeye çalışırım ancak geçen süreçte motivasyonumunda, bişeyler yapabileceğime karşı inancımında azaldığı bi gerçek..

Herkes o kadar cok konusur ki hangisini dinleyeceginizi şaşırırsınız. Yaşınız da cok normal sizin yaşınızda sıfırdan universiteye baslayanlar var elinizdeki imkanlari siz biliyorsunuz. Turkiye de 2 3 üniversite ayni anda okunabiliyor ki ogrenmenin yasi yoktur. Nicin yillarinizin çöp oldugunu düşünüyorsunuz ki hayatta para kazanmak onemli ama bilgi kadar degil. Biraz nefes alin. Hayata odaklanin kafaniz cok karışmış gercekten ogretim görevlisi ya da akademisyen olmak istiyor musunuz bunu düşünün alaninizdan formasyon veren universiteler var formasyon alin. Giyim kusam tasarim konusunda basarili iseniz cizimler yaparak moda firmalarina gonderin. Hersey bizim elimizde. Kara kara düşünüp hayatinizi mahvedersiniz de güçlü olup kendiniz olmayi basarabilirsiniz de. Universiteye gitmek risk almaktir bu riski alıyorsak sıfırdan baslamayi sindirecegiz Bende su an doktorken ulke degistirdigim icin basladigim noktadan orta noktaya geldim. Ama pes etmek yok aklinizin alamayacagi isler yapiyorum Turkiye gibi degil burada. Su an evlisiniz ve calisabilir ayni anda okuyabilirsiniz tercihler sizin elinizde heba etmeyin. Icinizden ne geliyorsa ölçün tartin artilarini eksilerini degerlendirip eleyip kendi kararinizi verin. 4 sene sonunda ne olacagi nelerin değişeceği belli degil siz bir adim atin birseylere
benim bölümümden formasyon veren üniversiteler olduğunu bilmiyordum..Haklısınız bi yerden başlamalı elbette..Dibe vurduğumu düşündüğüm bi noktada belkide hep insanlar ne der diye düşündüğümden kendimi geri çektim..Sonuç hüsran oldu.

inşaat mühendisliği okuyorum, sektörün durumu içler acısı farkındayım.. hatta ben de kapalıyım ama babanıza okuduysam çalışmak zorundayım demeliydiniz. neden okudunuz o zaman, o uykusuz geceleri neden çektiniz. kpss için zorlamayın mimarlık ataması zor, kurum atamalarına bakın olmadı bir yerden başlayın. yabancı dil, birkaç bilgisayar programı küçük bir müteahhitin birkaç projesi inanın devamı gelir. mesleğiniz kötü değil aksine mezun olduğunuz senelerde gözde mesleklerden. Allah hayırlı kapılar açsın, gönlünüze göre olsun her şey

iş görüşmesinde daha önce tecrübe olmadığı için almıyorlar genelde..Verilecek sorumluluğu ne olursa olsun hakkıyla yerine getirmeye çalışırım ancak geçen süreçte motivasyonumunda, bişeyler yapabileceğime karşı inancımında azaldığı bi gerçek..
23 yaşında yeni mezun olsanız alırlar ancak sizin yaşınız sebebiyle tecrübe aramaları çok normal. Siz de çok iyi biliyorsunuz ki bazı mesleklerde tecrübe olmadan diploma hiçbirşeye yaramaz. Sektörünüz de artık iyi bir dönem geçirmiyor. Ben yine de sizin yerinizde olsam maaşım düşük de olsa çalışır kendimi geliştiririm.

Kpss sınavı bu senede olmadı malesef.Mimarlıktan mezunum ve atanabilmem için en az 90 almam gerekiyor.Sınav umduğumdan kötü geçti.2015 yılında üniversiteden mezun oldum.Bi süre iş aradım ve bulamayınca kpss ye yöneldim.Oda yıllardır olmuyor malesef..Çalışsamda aldığım puan 80-85 arası.Oda benim işime yaramıyor.Kapalı biri olduğum için her büro ortamında iş arayamadım.Zaten babamda asla izin vermedi buna.Sektörü bilen bilir 1.500-2 bin tl maaşa saçmasapan ortamlarda bi garantiniz olmadan çalışıyorsunuz özel sektörde..Şanslıysanız maaşınız 3 bin küsür oluyor.Bu sürede çalışmadığım için evliliği görüşmek isteyen herkesi erteledim.Kabul etmedim.Bi erkeğin minneti altına girmeyi istemiyorum deyip hayatımdaki herşeyi erteledim.Daha sonra yaş 28 olunca nereye kadar bekliceksin baskılarına dayanamayıp birini kabul ettim ve evlendik.Eşim o dönem çalışıp çalışmaman benim için sorun değil diyen bi insandı.Neticesinde yaşadığım sorunlarıda eski konularımı bilenler hatırlar.Eşimin değil ailesinin görümcemin nasılda benim çalışmam için canla başla laf vurduklarını.Geldiğim noktada yineleyerek söylüyorumki bi kadın çalışmadan bi ekonomik özgürlüğü olmadan evlenmemeli..Kimseye güven olmuyor çünkü.

Evlenmeden öncede babam baskıcı bi insandı ve benim iş aradığım dönemler öyle bilmediğim yerlerde iş arayamazsın deyip engel oluyordu..Kendince benim iyiliğimi düşünüyordu belkide.Özel sektörün eziyetlerini çekmeyeyim diye..Ankara'da iş aradım sırf kapalı olduğumu görünce bu büro ortamına ayak uyduramazsınız denilip geri çevrildiğim bile oldu.Genelde böyle değildir bu benim şanssızlığım bence..Kpss atamasıda bu haldeyken, 2 yılda bir 20-30 kişi alıyorlarken bana kalan yıllarca işsizlik ve bunun depresyonu oldu..

Şuan 31 yaşındayım yıllarımın boşu boşuna çöpe gittiğini düşünüyorum..O kadar okul oku emek ver elde var sıfır.
-Yeni bir üniversitemi okumalı? -Alese hazırlanıp yüksek lisansımı zorlamalı?( ki alesi kazansan bile 2 yıl yüksek lisans yapıcaksın.Kimse seni torpilsiz hoca yapmaz.O işler çok zor diyenler var.)
Biçok konuda yeteneklerimin harcandığını düşününce kendime acıyorum.Giyim kuşam tasarım konularında yetenekli olduğumu düşünüyorum.Ne yapmalı ..hangi yoldan gitmeli.. Ales sınavı ve süreçlerini benimle paylaşacak biri olursa sevinirim..Gerçekten torpilsiz üniversitede öğretim görevlisi olmanın yolu nedir.
-ve ya tekrar 2022 deki kpss.ye şimdiden başlamalımı..Krarsızlık ve ne yapacağını bilememek çok kötü birşey.

Sizce başka ne yapabilirim..?Verilecek her fikre o kadar ihtiyacım var ki..Artık herşey için çok geç kaldım düşüncesiyle boğuşmak istemiyorum..Düştüğüm bu çukurdan çıkmak istiyorum.Bu arada bi tanıdığımızın hiçbi resim yeteneği olmadığı halde, Corona virüsten dolayı başvuran herkesi üniversiteye kabul ettiklerini duydum..Resim okusaydım zaten 70-75 puan arası atanıyorsun..ama bizim bölümde böyle bi ihtimal dahi yok.Bu adaletsiz düzenin bedelini ödüyoruz malesef.Ben ve benim durumumda biçok arkadaşım var..Eşimde kendimi geliştirmek adına ingilizce kursuna bile yazılmama karşı çıkan gitsen nolacak.onu öğrenmek öyle kolaymı.Öğrensen napıcaksınki diyen sürekli umut kıran birisi.

Sağlıklı düşünen ve doğru tavsiyelerde bulunan insanlara ihtiyacım var.Lütfen yardımcı olun..
Sizin durumunuzu çok iyi anlıyorum. Ales’e umut bağlamayın bu benim fikrim tabi çok iyi bi hocaya denk gelirseniz o ayrı tabi o da büyük şans. KPSS ise 4 sene az değil herseye oturmuş ben olsam sanırım sayısalcısınız hukuğu zorlarım otururum gece gündüz çalışırım hukuğa giderim devam zorunluluğu yok yarın öbörgün muhakkak bi iş bulursunuz suçlar ülkesindeyiz şimdi neslin hiç bi alt temeli yok gayette yaparsınız. 4 sene KPSS ye şans vermişsiniz 1 senede buna şans verin derim. Hele matematiğiniz biraz varsa üstüne edebiyat koyun bitti yani .işllah her sey gönlünüzce olur

Maas begenmemeyi ve illa kpss olaun diye yillarini vermeyi hic anlamiyorum. Asgari ucretle ozel sektorde calismaya basladim ki 750 tl idi asgari ucret 2016 yilinda. Hic demedim aman prasi az yok erkekler var sartlr kotu diye. Sartlar cok zordu ama zamanla tecrube edindim iyi yerlere geldim kimse emek vermeden en tepede olmayi hayal etmesin. Herkesde bir devlete sirt dayama meraki. Hic masum degil bu düşünce. Ozel sektorde calismaliydiniz mimarlik olmuyorsa baska bir mesleğe yonelmeliydiniz. Hal daha bir alan secip kursa falan gidip sifirdan baslayabilirsiniz. Kpss ve mimarliktan vazgecin artik

Maalesef sizinle aynı durumdayım üniversite mezunu atanamamış evli ve bir bebek bekleyen biriyim.. Ben özelde çalışıyorum fakat hamileliğim dolayısıyla yakın bir zamanda işi bırakacağım.. Benim planım 2021 kpss ye hazırlanmak.. Fakat bahsettiğiniz gibi maalesef puanlar çok yüksek atanma şansımız gerçekten de zor fakat asla imkansız değil.. Ben öğretmen olduğum için her yıl sınava girme şansım var fakat sanırım mimarlar da 2 yılda bir atanan grupta.. O yüzden şuan başlarsanız 2022 ye kadar inanın başarabilirsiniz ama gerçekten bırakmadan devam etmek gerekiyor bu kpss işine biliyorsunuz.. Sizin alımlarınız düşündüğümden daha azmış fakat o 20 30 kişiden ne eksiğiniz var..

Bir diğer seçenek ise bu 70 barajını aşıp katiplik gardiyanlık zabıtalık gibi bir meslek dalında atanabşlirsiniz.. 80 85 puan aldığınızı söylemişsiniz klavye kurslarına gidip ya da evinizde katiplik sınavına girerseniz o puanlarla atanma şansınız çok yüksek.. 72 ile katip olan arkadaşım var..

Yüksek Lisans konusunda diyeceğim tek şey hiç yaklaşmayın.. 2 yılınız okumakla geçeçek ve aynı sınav maratonu sizin için devam edecek.. Önceden özel üniversitelere girmek devletten daha kolaydı fakat şuan özel üniversiteler bile yapılan maaş iyileştirilmesi sonucu çok çok az hoca alıyor.. Artık gerçekten çok zor.. Devlet için atanma konusuna gelince ne yazık ki söylenenler çok doğru.. Resmi gazeteye verilen hoca alımlarının çoğu kadroların sahibi var zaten..Tabi ki herkes torpille alınmıyor ama 2 yılınızı yüksek lisans yaparak geçirip %10 bir ihtimal için umut etmek ne kadar doğru olur bilmiyorum.. Ben mesleğimizi elimize alıp daha sonra kendimizi geliştirmek adına belki üniversitede hoca olmak için beklemeye vaktimiz olduğu rahat bir dönemimizde yüksek lisans yapma taraftarıyım..

Bahsettiğiniz başka okul okuma fikrine bende sanki sıcak bakıyorum.. Bu zamana kadar ataması kolay bir bölüm okumuş olsak çoktan atanmış olurduk.. Üniversiteden mezun olalı yıllar geçti hala yerimizde sayıyoruz en azından okumuş bitirmiş olurduk.. Benim düşündüğüm yine öğretmenlik okumak mesela sınıf öğretmenliği.. Her yıl ortalama 6000 kişi atanıyor.. Bende öğretmen olduğum için çoğu derslerden muaf olacağım 4 yıl okumak yerine 2 yılda mezun olma şansım var.. Sizde kendi bölümünüzle paralel ataması çok olan bir bölüm seçip derslerden muaf olup daha kısa sürelerde mezun olabilirsiniz.. Ama başka bölümler de düşünebilirsiniz tabi ki yıllarca bekledik boş boş en azından birşeyler yaparak zaman geçirmek en mantıklısı..

Diğer bir seçenek işkura kaydınızı yapıp oradan üniversite mezunlarına verilen işlere başvuru yapıp en azından bir yerden başlamak.. Hem birileriyle tanışıp geçiçi başlamış olduğunuz işi ileriye dönük devam etme şansınız olur hem de başka bir alanda iş bulma şansınız olabilir..

Az maaşlı bile olsa bir yerden de başlayabilirsiniz en azından cv nize yazacağınız bir yer olur.. Ben o kadar komik rakamlarla saçma sapan yerlerde çalıştım ki size anlatamam ama o tecrübelerime sayesinde şuan ki işimi bulmuştum.. Gerçi devlet gibi olmuyor özeller ama hiç yoktan daha iyi ve en azından kendi işimi yapabiliyorum... Hakkında hayırlısı olsun canım umarım doğru kararı verip hayatını bir düzene sokarsın..

Bence siz baştan yanlış meslek seçmişsiniz, madem erkeklerle çalışmak sizin için problem, memur ol kafan rahat olsun modundaydınız, memuriyete alımı çok olan meslekleri okusaydınız. İnşaat sektöründe ister mühendis olun ister mimar eğer iyi bir yerlere gelmek istiyorsanız zaten mezun olana kadar yabancı dili halletmeniz gerekirdi, sosyal ve girişken olmanız gerekirdi, sektör zatem erkek ağırlıklı bunu baştan kabuşlenmeliydiniz, mimar bir arkadaş sizin mesleğinizle ilgili programlardan bahsetti, onları bırakın kullanmayı haberdar bile değilsiniz, sizin alanınızdaki mesleklerde, tecrübe için bile olsa biryerlerden başlamadan, ilk yıllarda kazandığını, mesleğini geliştirmek için kullanmadan, sürekli araştırıp mesleki yenilikleri öğrenmeden, bir yerlere gelemiyor insan. Mesela benim kuznenim mühendis ilk başladığında asgari ücretin bile altında maaşla başladı şuan 12.000 TL maaş alıyor artı primleri var, şirket arabası kullanıyor. Ama ilk iki sene neredeyse süründü. Tüm kazandığını mesleği ile ilgili kurslara sertifikalara harcadı. Zamanla tecrübe ve ek sertifikaları sayesinde iyi paralar kazandı, halen daha kazanıyor. Siz biryerlerden başlayıp, kendinizi geliştirmek için uğraşmadan, kimse sizin hayatınıza sihirli değnek ile dokunup istediğinizi vermeyecek. Bence maaşına falan bakmadan tecrübe için bile biyerlerden başlayıp, kazancınızı kendinizi geliştirmek için kullanın

aile yapısıyla ilgilide olabilir..Düzgün bi yerde iş bulsaydım tabii engel olmazdı.Ama zaten öyle bi yerde bulamadım.Sadece erkeklerin olduğu bi yerede asla izin vermezlerdi.

Mimar olan biri de izin almasın mümkünse ya 🤦 siz bu kadar pasif olursanız sizi yerler disarda ben diyim ....

X