• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Ciğer geliştirici iğne sadece 2 kez mi yapılıyor???

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

glupglup

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2009
1.236
22
358
48
İstanbul
Benimde erken doğum riskim var. 30. haftamdayım şuan. 3 gece hastanede yattım. 2 kere ciğer geliştirici iğne yapıldı. Şimdi evdeyim kanamamda yok çok şükür ama merak ediyorum kızım bugün doğsa ciğerleri gelişmiş olarakmı doğacak, yani solunum cihazına falan bağlanmayacakmı????

celeston 2 seferde yapılıyor ve tek doz yapılmış sayılıyor.
4 haftada bir tekrarlanır diye biliyorum. ben 30.haftamda doğum yapmıştım ve hastanede yattığım sürece 4 hafta arayla 2 doz olmuştum.
bu ilaç bebeğin ciğerlerini geliştirdiği için çoğunlukla solunumu kendileri gerçekleştirebiliyorlar.
bazı durumlarda solunmunda düzensizlik olursa sadece destek alması için cihaza bağlanabiliyor.

umarım bebeğiniz uzun süre daha kalır annesinin karnında

bende 2 sefer yapılıyo diye biliyorum.
ben hastanede yattığım zaman 2 doz yapılmıştı 12 saat arayla.bi kaç gün sonra doğum yaptım,29 haftada doğdu oğlum.ama bu iğne yapıldı diye ciğerleri gelişmiş bi şekilde doğmadı.
tam 17 gün solunum cihazına bağlı kaldı,nefes alamıyodu desteksiz.
ama kız bebeklerin ciğeri erkek bebeklere oranla daha hızlı gelişiyor.
25 haftalık doğup hiç ciahaza bağlı kalmadan solunumunu doğar doğmaz gerçekleştiren bebekler var.
sen bunları düşünüp strese sokma kendini,yavrun zamanında doğar inşallah...

cevaplarınız için teşekkürler kızlar. her bebek gelişimi farklı demekki. karşılaştırma yapmanın bi mantığı yok anladığım kadarıyla.

banada 30. haftada yapıldı 12 saat arayla 2 doz ve dr um sadece bir kere yaptır dedi

başka bir dr a sordum oda bu iğneyi yanilemenin gereksiz olduğunu faydası olmadığını ayrıca enfeksiyon riskini artırdığı için tekrarlanmadığını söyledi

inşallah bebeğin zamanında gelir ve hiçbir sağlık sorunu yaşamaz

cevaplarınız için teşekkürler kızlar. her bebek gelişimi farklı demekki. karşılaştırma yapmanın bi mantığı yok anladığım kadarıyla.

bende 3 doz yaptırdım ama dr tavsiyesiyle ama 2 doz yeterli oluyomuş tabiki kesinlikle her bebeğin gelişimi farklı bence karşılaştırma yapıpta kendini yıpratma 3 doz yapılmasına rağmen benimde bebeğim makinaya bağlı yaşamıştı

mrb bende 34 haftada doğurdum bebeğimi akciğeri için iğne yaptırmak zorunda kalmıştım bende 2şer doz olarak 2 kez yapıldı bana daha sonrada doğum yaptım zaten10 gün akldı küvözde ama çok fazla oksijene bağlı kalmadı tam gelişimini 35 haftanın sonunda tamamlıor bebeğin ciğerleri inşallh tam zamanında doğurursun bebeğini üstelik tam gününde doğumda solunum sıkıntısı çeken bebklerde çok sen canını sıkma

mrb bende 34 haftada doğurdum bebeğimi akciğeri için iğne yaptırmak zorunda kalmıştım bende 2şer doz olarak 2 kez yapıldı bana daha sonrada doğum yaptım zaten10 gün akldı küvözde ama çok fazla oksijene bağlı kalmadı tam gelişimini 35 haftanın sonunda tamamlıor bebeğin ciğerleri inşallh tam zamanında doğurursun bebeğini üstelik tam gününde doğumda solunum sıkıntısı çeken bebklerde çok sen canını sıkma
canım, senin bebeğin kaç kilo doğdu? Sendede mi plesenta previa vardı yoksa başka bi sebep mi? Benim plesentam rahim ağzına düşmüş kısmi olarak, 28.haftamda kanamam oldu, o yüzden hastanede yattım. O zaman vurdular o iğneden erken doğum yaparım diye ama allahtan kanamam durdu eve çıktım.

Benimde erken doğum riskim var. 30. haftamdayım şuan. 3 gece hastanede yattım. 2 kere ciğer geliştirici iğne yapıldı. Şimdi evdeyim kanamamda yok çok şükür ama merak ediyorum kızım bugün doğsa ciğerleri gelişmiş olarakmı doğacak, yani solunum cihazına falan bağlanmayacakmı????

canım ben daha önce 27 artılarda şimdide 29 artılarda toplam 12 saat arayla ilk 2*2 yani 4 gr sonra gecen gün 29 artılarda da aynı şekilde bu iğnelerden vuruldum dr verdi.yani 15 gün arayla.
şunuda söyleyebilirim 33 haftadan önce küvezde çok kalıp cierle ilgili yinede orun yaşayabildikleri için dr um 33 e kadar dayan dedi.bende erken doğum riski olan ikiz annesiyim serklaj oldum

Senin durumun çok daha zor canım. Allah yardımcın olur inşallah. Sen iki bebiş taşıyorsun ve önceside sonrasıda çok zordur biliyorum. Ablamın ikizleri var çünkü. ınşallah sağlıcakla kucağına alırsın yavrularını.

bende bugun ignelerimi bitirdim,yalniz benim doktorum 2 gun ust uste 12 saat arayla toplam 4 defa birer ampul yaptirmami soyledi,bende oyle yaptirdim.Yan etki olarak da kalp carpintisi oldu,yanaklarim da al al oldu,yaniyor .

cnm bende 30haftalık doğum yaptım.bir hafta aryla iki kez ikişer doz olarak vuruldum iğneyi ama buna rağmen bebeğim bir hafta slunum cihazına bağlı yaşadı ondan snr solunum cihazı çıktı ama bir ay daha hastanede yatırdılar haftasını tamamlasın ve kilo alsın diye.1180 gr.doğdu 35 haftalıkken yani bir hafta önce 1700 gr.hstneden çıkışını yaptım ama prematürelerin sorunları çok oluyo göz filmi sorunlu çıktı damarlar gelişememiş körlük sınırında 2 gün snr acil ameliyata alacaklar kulaklarıda sanki duymuyo gibi hiç bir sese tepki vermiyo işitme testide bir ay snr yapılacak böbreklerde şüpheli bi şey görmüşler bir ay snr o filimde tekrarlanacak.küvezden çıktı ama hastanelerden çıkamadı alla sağlık versin bebeğime işalla seninki gününde doğarda böle sorunlar yasamassın arkadaşım

cnm bende 30haftalık doğum yaptım.bir hafta aryla iki kez ikişer doz olarak vuruldum iğneyi ama buna rağmen bebeğim bir hafta slunum cihazına bağlı yaşadı ondan snr solunum cihazı çıktı ama bir ay daha hastanede yatırdılar haftasını tamamlasın ve kilo alsın diye.1180 gr.doğdu 35 haftalıkken yani bir hafta önce 1700 gr.hstneden çıkışını yaptım ama prematürelerin sorunları çok oluyo göz filmi sorunlu çıktı damarlar gelişememiş körlük sınırında 2 gün snr acil ameliyata alacaklar kulaklarıda sanki duymuyo gibi hiç bir sese tepki vermiyo işitme testide bir ay snr yapılacak böbreklerde şüpheli bi şey görmüşler bir ay snr o filimde tekrarlanacak.küvezden çıktı ama hastanelerden çıkamadı alla sağlık versin bebeğime işalla seninki gününde doğarda böle sorunlar yasamassın arkadaşım

biliyonmu tamamen herşey rabbimin bi taktiri bende o iğneden 6 doz oldum ve 37 haftalık doğum yaptım herşey çok ii olmasına rağmen yine cihaza bağlı yaşayabildi kızım 3 gün rabbim senn ve inş bebişinin yar ve yardımcısı olsun sağlıklı hayırlı huzurlu günleriniz olur inş

bende 30.haftada yaptırdım 2 doz 12 saat arayla doktorum yeterlı demıstı 35+2 de doğum yaptım cığerlerı yeterlı gelısımı yapmıstı bır gece gozlemde kaldılar(ıkız kızlarım oldu) ertesı gun eve cıktık...

evet solunum güçlüğü vardı ama asıl önemli olanı anne karnında enfeksiyon kapmış dediler 3 gün yaşıyabildi bügün tam 1 ay oldu kaybedeli

allah sabır versin ve bir daha yaşatmasın böyle bir acı kaçıncı haftada doğmuştu ve acaba iğneden dolayı enfeksiyon kapmış olabilir mi bebeğin hiç araştırdın mı

Back