Köfteler Çiğ Köfte (resimli)

Adivar

Guru
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2007
6.169
49
Öncelikle bulguru ve salçayı bir güzel yediriyoruz,daha sonra kıymayı katıyor ve tekrardan ellerimizle yediriyoruz.Geriye kalan tüm malzemeleri (maydonoz,yeşil soğan ve pul biberi,tuz,domates,sarmısak) katarak buz ile yoğuruyoruz.
bütün bulgurlar eriyip ağızda dağılana kadar yoğurup şekil verip tabağa alıyoruz.
Yerkende bol limon ve kıvırcık afiyetle yiyoruz

Son düzenleme:
22112008108vf5.jpg

w768.png

(BİZZAT EŞİM YOĞURDU VE BİZLERDE AFİYETLE YEDİK EFENDİM,SİZLERİDE ÇAĞIRACAKTIM AMA GECE GEÇ SAATTE YOĞURMA İŞİ BİTİNCE SİZLERİ RAHATSIZ ETMEK İSTEMEDİM)

Son düzenleme:
güzel görünüyo cnm tadı dışardakiler gibi oldumu bende denicem emegine saglık

Ben dışarıda satılan çiğ köfte tadını pek beğenmiyorum.Onlar makinede yoğrulduğu için çok yavan geliyor bana.Eşim Kayserili olmasına rağmen inan bir Urfalı edası ile yoğurdu çiğ köfteyi ama lezzet tat harikaydı.

Ben dışarıda satılan çiğ köfte tadını pek beğenmiyorum.Onlar makinede yoğrulduğu için çok yavan geliyor bana.Eşim Kayserili olmasına rağmen inan bir Urfalı edası ile yoğurdu çiğ köfteyi ama lezzet tat harikaydı.

Adıvar ,çiğ köfteler harika görünüyor,,afiyetle yiğin inş.aynen senin eşin gibi benim eşimde Yozgatlı olmasına rağmen urfalılara taş çıkartır çiğ köfte konusunda,şimdi bunu görsün hemen yarın yapar,cokacimcoook

ozaman bende buhafta deniyim canım genelde mercimekli köfte yaparım bunuda denemek lazım eşinin ellerine saglık ozaman cokacimcoook

Adıvar ,çiğ köfteler harika görünüyor,,afiyetle yiğin inş.aynen senin eşin gibi benim eşimde Yozgatlı olmasına rağmen urfalılara taş çıkartır çiğ köfte konusunda,şimdi bunu görsün hemen yarın yapar,cokacimcoook

Eşimin Urflı bir arkadaşı vardı,bir gün çiğ köfte partisi düzenledik yedik ama ne yedik anlatmamkaydirigubbakcemile3
Dün gecede eşime rica ettim bayadır yemedik hadi malzemeleri alalım yapalım dedi.
İlk defa böyle bir şeye kalkıştık vede yaptık,ilk yapmaya görede süper oldu bence tadıcokacimcoook

yaa of bn göremiyorum
ama eminim çok güzeldr ellerinize sağlık
birde buna yumurtayı yağda kırıp ekliyolarmış
çok merak ediyorum inşallah bigün yeriim

ozaman bende buhafta deniyim canım genelde mercimekli köfte yaparım bunuda denemek lazım eşinin ellerine saglık ozaman cokacimcoook

Mercimek köftesini bende yaparım ama çiğköfte ap ayrı bir lezzet canım
İnan yakın olsan bir tabak ikram ederdim amayerimseniben

yaa of bn göremiyorum
ama eminim çok güzeldr ellerinize sağlık
birde buna yumurtayı yağda kırıp ekliyolarmış
çok merak ediyorum inşallah bigün yeriim

Canım normalde bir tane çığdan yumurta kırıyordu arkadaşımız ama
Ben çığ yumurtayı sevmediğim için eşime eklettirmedim.
Teşekkürler arkadaşlar,deneyin sizde lütfen
Biraz güç istiyor yoğurmak için ama sonuç mükemmel!!cokacimcoook

Mercimek köftesini bende yaparım ama çiğköfte ap ayrı bir lezzet canım
İnan yakın olsan bir tabak ikram ederdim amayerimseniben

TEŞEKKÜR EDERİM CANIM İNANKİ YEMİŞ KADAR OLDUM BU İNCELİĞİNLE BENDE YAPTIGIMDA KOYARIM ADIVARIN VERDİGİ TARİFİN KÖFTESİ DİE RESMİNİ SAOL CNMcokacimcoook

güzelim çiğ köfteleri göremiyom nerdeler

evet bende duydum yumurtalı çiğ köfte çok güzel oluyormuş
bilen birisi yapsa da yesek
cokacimcoook

güzelim çiğ köfteleri göremiyom nerdeler

evet bende duydum yumurtalı çiğ köfte çok güzel oluyormuş
bilen birisi yapsa da yesek
cokacimcoook

Al canım senin için tekrar buraya resmi ekliyorumyerimseniben
22112008108vf5.jpg

w768.png

Ama ben yumurtalı yapmadım tekrar belirtiyorum

Off fffff Offffffffffff Allahım yarabbim ne diyeyim ben sana akşam akşam eşimde yokki git al diyeyim oldumu şimdi hay aklıma nerden baktımki :) Elinize sağlık efenim başkada bişi demiyorum demiyorum demiyorum:)

çok sağol yaaa ellerinize sağlık
şimdi olsada marulun arasına koysamda yesem
haaarika olurdu

Off fffff Offffffffffff Allahım yarabbim ne diyeyim ben sana akşam akşam eşimde yokki git al diyeyim oldumu şimdi hay aklıma nerden baktımki :) Elinize sağlık efenim başkada bişi demiyorum demiyorum demiyorum:)

:1rolleyes:Ay ben sana kıyamam:1hug:ben hemen ilk uçakla atlıyorum ve bir tabak dolusu getiriyorum birtanemcokacimcoook
Hem seni hemde çiğ köfteleri bir güzel afiyetle yiyorum:lepi:

:1rolleyes:Ay ben sana kıyamamben hemen ilk uçakla atlıyorum ve bir tabak dolusu getiriyorum birtanemcokacimcoook
Hem seni hemde çiğ köfteleri bir güzel afiyetle yiyorum

Bi taşlaaaaa 2 kuş vurmak diye buna derim bennnnn kuşların biri acılı olsun biri sensin zaten Allah Allahhh:lepi::1hug::teytey:
Bak bak ağlıyorum daha çok ne zaman geliyon yarına bilet alayımmı kaydirigubbakcemile5 Canımsın sen yaa çok teşekkür ederim birtanem en tatlısından en ballısından öpücükler sana Elveda Rumeli başladı te ben gidim izlim tatlı kısçem benim duşundum duşundum düşündumda cidden çiğköfte güzel biryemek karar verdim en kısa zamanda gidip almaya bizim burda etsiz yapan biryer var anlatırım te sonrakaydirigubbakcemile3

kızlar çiğ köfte ayrıdır.yumurtalı köfte ayrı.çiğ köftede bulgur yoğurulduktan sonra yağsız kıyma eklenir.yumurtalı köfteye yoğrulduktan sonra yağda pişirilmiş 4,5 yumurta eklenir az daha yoğurulur.çok hoş bir lezzettir.asla pişman olmassınız.

X