Salata Tarifi Çiğ Kısır (Resimli)

PurpleRain

what if i'm the bad guy?
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2008
8.190
10
Harika bir kısır tarifidir. Denemenizi tavsiye ederim.

Bulguru bir tepsiye alıp sıcak su ile ıslatarak üzerini bir kapla kapatıyoruz ve şişmeye bırakıyoruz.

1 tane büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 çay bardağı kadar zeytinyağı
2,5 su bardağı ince bulgur
Sıcak su
2 orta boy domates
2 orta boy salatalık
2 tane yeşil biber
6-7 tane taze soğan
3-4 yaprak marul ya da kıvırcık
6-7 dal maydonoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Kırmızı pul biber
1 tane limonun suyu
Nar ekşisi

Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağıyla biraz çevirip, salçayı da ekleyerek kavuruyoruz (soğanı çiğ de kullanabilirsiniz ama böylesi mide için daha yararlı olur :)). Bunu sıcakken, önceden sıcak suyla ıslattığımız ve üstünü kapatarak şişmeye bıraktığımız bulgurlarımızın üstüne dökerek tepsimizi tekrar kapatıyoruz.
Domates, salatalık, yeşil biber, taze soğan ve maydonozu bir kaba minik minik doğruyoruz. Bulgurumuzu baharatlarla karıştırıp, doğradığımız malzemeleri de ekleyerek iyice yoğuruyoruz. Bu arada limon suyu ve nar ekşisini de ekleyip karıştırıyoruz. Yağı az gelirse, tekrar zeytinyağı ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun :):)

4547.jpg

bayılırım kısıra cokacimcoook

yanlız benim bildiğim hep böyle yapılır zaten pişmişi nasıl oluyo?

of tucem bayilirim kisira ya :1shok:
yakin zamanda yapabilirim eger mutfaga girersem, ellerine saglik senin de a.s.

evet bende pişirmeden yaparım özellikle taze soğan koyarım yoksa kuru soğan onuda pişirmeden koyarım bu kısırda lezzetli görünüyor canım ellerine sağlık....

bayılırım kısıra cokacimcoook

yanlız benim bildiğim hep böyle yapılır zaten pişmişi nasıl oluyo?

Melekçim, pişmiş kısırda yağı salçayı kavurup, tencereye domatesleri de doğrayıp koyarsın, suyunu da ekleyip bulguru tencereye atarsın, bakaratlarını da koyup bulgurlar suyunu çekene dek pişirirsin; en son olarak bol bol nane ve maydonoz kıyıp tencereye koyar ve karıştırıp altını kapatırsın, ona pişmiş buna da çiğ kısır deriz biz canım a.s.
tuceeeeeeeeeeeeeeeemafoldumben
baroneeeeessssss :1hug:
of tucem bayilirim kisira ya :1shok:
yakin zamanda yapabilirim eger mutfaga girersem, ellerine saglik senin de a.s.
Asmin benim de olmazsa olmazımdır; sık sık yaparım, tavsiye ederim canım Şeniz
evet bende pişirmeden yaparım özellikle taze soğan koyarım yoksa kuru soğan onuda pişirmeden koyarım bu kısırda lezzetli görünüyor canım ellerine sağlık....

ben iki tip soğan da koyuyorum şirincek; ama kuru soğanı pişirmeyi tercih ediyorum salçayla beraber. dediğin gibi de kuru soğan pişmeden konulabilir. teşekkürler bu arada :kedi:

nefis görünüyor.ama cnm ben hep böyle bilirim.herşey çiğden.

Melekçim, pişmiş kısırda yağı salçayı kavurup, tencereye domatesleri de doğrayıp koyarsın, suyunu da ekleyip bulguru tencereye atarsın, bakaratlarını da koyup bulgurlar suyunu çekene dek pişirirsin; en son olarak bol bol nane ve maydonoz kıyıp tencereye koyar ve karıştırıp altını kapatırsın, ona pişmiş buna da çiğ kısır deriz biz canım a.s.
:

bak öyle duymamıştım hiç bulgur pilavı gibi canlandı gözümde sanki öyle ama

ellerine sağlık, gece gece canım istedi :eek:

vereliniortak

çiğ kısır ne kız, sizin oralarda öyle diyolar herhalde:hulya:
eline sağlık canım çayımı şekersiz alayım mümkünsecokacimcoookkaydirigubbakcemile3

Kızlar pişmişi kuru soğanı salçayı baharatları kavuruyoesun yağda pişmişi bu benim bildiğim

pişmiş olarak da yapılıyor canım, adana tarafından olanlar bilirler, teşekkürler :1hug:
bak öyle duymamıştım hiç bulgur pilavı gibi canlandı gözümde sanki öyle ama

ellerine sağlık, gece gece canım istedi :eek:

vereliniortak
bulgur pilavı gibi pişiyor ama tadı harika oluyor onun da canım, taze taze nane maydonoz koyuyorsun içine, bir de bu kadar ince bulgurdan olmaz o kaydirigubbakcemile5
çiğ kısır ne kız, sizin oralarda öyle diyolar herhalde:hulya:
eline sağlık canım çayımı şekersiz alayım mümkünsecokacimcoookkaydirigubbakcemile3

gel canım hemen koyuyorum çayını, soğutma kaydirigubbakcemile3

bende şekersizzz
ben de alkisalkisalkisŞeniz
ficdansız arkadaşım benim...:sinifsinif:

yarın yapıcam ama mecburen....
işte böyle kısır yapmaya zorlarım insanı ben kaydirigubbakcemile3:1hug:
Kızlar pişmişi kuru soğanı salçayı baharatları kavuruyoesun yağda pişmişi bu benim bildiğim

bunda da yağda kuru soğanı ve salçayı kavuruyorum ben canım, pişmişin tarifni de yazdım sayılır yukarılardaki mesajlarda kaydirigubbakcemile3opuyorumnanaktan

çiğ deil canım seninkide pişmiş kısır
haklısın kimisi hepsini çiğden koyuyor işte o çiğ kısır bizim yaptığımız pişmişikaydirigubbakcemile5zemuszemus

çiğ deil canım seninkide pişmiş kısır
haklısın kimisi hepsini çiğden koyuyor işte o çiğ kısır bizim yaptığımız pişmişikaydirigubbakcemile5zemuszemus

xzem buna biz çiğ kısır diyoruz; açıklamamı yazmıştım aslında adana tarafından olanlar bilirler diye; pişmiş kısır bulgur pilavı gibi pişer.

kisiri önceleri agziima sokmazdim
taa ki tuanaya hamile kalali
öyle bir sevdim ki anlatamam
sonrada ahhhh kac yilim gecmis kisir yemeden diye icim gitmisdi
ellerine saglik canim benim
bak canim cekdi simdi birden
bir iki kasik alsam mahsuru olmaz dimi fistigimopuyorumnanaktan

X