Bahçe Bakımı ve Çiçekler Çiçek Sevenlerin Buluşma Mekanı

ne 96 sı tam tamına 100 le doğuma gittim tombik tombikkk
emzirme bitince hmn diyete başladım emzirmede 96 felandım şimdi 76
7 veye 8 versem iyi olcak

hepsine maşallah cnm 34
seninkiler kocaman olmuş bzimkiler daha yavru

hoşgeldin petunia
bnm bildiğim balkonda en güzeli sardunyadır ama çiçek açmamış dedin küpeli gölgeyi sever yinede sardunyayı bi dene biraz büyükçe al belki açar

Petunia senin için değişik bir fikrim var (kendim de uygulayacağım.)
Zencefil yetiştirmek ister misin? Taze zencefil alıp ekiyorsun, bambu gibi dik dallar veriyor, ince uzun yaprakları güzel kokuyor.
Direkt güneşi sevmez zaten. Ama hava da çok soğumayacak bu bitki için.
Bu arada ben de yeni bir planımı açıklamış oldum Benden önce yapmayın kızlar taze zencefil arıyorum kaç gündür :) Çıldırırım vallahi

Uğraşma boşuna ben tutturamadım .Kök taze zencefil aktarlarda çok .Ama tutmuyo suda bekletin diyo çürüyo filiz vermiyo.
Senden önce denemişim .

bunu duyduğum güzel oldu evde zencefilim var denesem mi???

Uğraşma boşuna ben tutturamadım .Kök taze zencefil aktarlarda çok .Ama tutmuyo suda bekletin diyo çürüyo filiz vermiyo.
Senden önce denemişim .
Hadi ya, ben yine de deneyeceğim. Bir de benimki çürüsün bakalım nasıl çürüyor göreyim
Aktarlara gittim pazarda bulursun veya büyük marketlerde Migros'ta falan dediler.
Yapacağım bir bulsam.
bunu duyduğum güzel oldu evde zencefilim var denesem mi???
Kuru kök değil dimi taze yani patates gibi. Üzeri göz göz olması lazım oralardan filiz verecek.

aynen patates gibi yaş kabuğunu soyup dilimleyip ıhlamura atmak için almıştım

yumruyu direk toprağa mı gömeceğiz yoksa su da bekletip filizlendirecek miyiz ?

bir de benim zencefil yumrum çok büyüktü ucundan biraz bıçakla kesmiştim sıkıntı olur mu?

Bi su kaplumbağamız vardı .Et tavuk yerdi Adıda abbas tı .Bunlar ne yiyo.Çok uzun yaşadı .Hep böyle kovadalarmı sal gitsin yazık.
bunlar da su kaplumbağası 7 senedir bizimle herşey yerler ıvır zıvır böceği pek severler şimdilik yem veriyoz yazın yakaladığımız sinekler
yok kız salamam ölürler dışarda

Kessen de bir şey olmuyor yeter ki o kesik kısmı ince kabuk bağlamış olsun.
Bu arada üzerinde bol bol göz bulunması filiz verme şansını artırır.
Poşette beklet birkaç gün aynı patates gibi filizlenir. Sonra toprağa ekiyorsun ama çok derine değil. Ayrıca üzerine ince tabaka toprak yeterli oluyormuş.
Nemi de seviyor ama güneş ve soğuktan korunması gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…