Bahçe Bakımı ve Çiçekler Çiçek Sevenlerin Buluşma Mekanı

orkidelerim toplu halde kışın üşümesinler diye en sıcak odaya aldım onları çilli olanı yeni aldımm evde Adile Naşit gibi çilli diye diye dolanıyorum
mor orkidem üstteki resimde çiçeklerini dökmüş yeni tomurcuklarını dört gözle bekliyorum
aloe vera
beyaz orkidem en sevdiğim orkide
bambular aldığımda boyları bunların yarısı kadardı bu kadar uzadılar daha da uzamadılar
adını bilmiyorum ama çok yavaş büyüyor herhalde 3 yıldır gözle görülür bir değişikliği yok sabırla bekliyorum
bunun da adını sürekli unutuyorum ama yaprakları çok hoşuma gidiyor
kılıç ve dua çiçeğim

bir tanede kaktüsüm var onu unutmuşum 3,5 yıldır ne soluyor ne büyüyor olduğu gibi duruyor bir ara acaba plastik mi diye çatal batırdım canlıymış ama bu kadar zamandır bir canlı hiç mi değişime uğramaz anlamıyorum

Hoşgeldin 34bta26 sağa çek
adını bilmediğin 3 yıllık çiçeğin dracaena marginata. Bende de mevcut. Dinlenmiş suyu sever özellikle kireçsiz olanı. Rüzgarı cereyanı sevmez bir köşede kendi halinde büyümeyi tercih eder. Direkt güneş ışığını sevmez aydınlık ortam ister. Maşallah yaprakları çok canlı :) Adını unuttuğun da barış çiçeği oluyor su delisidir :)

Selam arkadaşlar sizlere bir sorum olucak internetten baya araştırdım ama gölgede çiçek açan bir bitki bulamadım çok geniş bir balkonum var fakat hiç güneş almıyor sardunya denedim geçen yaz çiçek açmadı bildiğiniz önerebileceğiniz bir çiçek varmı ???

benim balkonum full güneş canım bilmiyorumki gölgede hangisi yetişir ama kızlar birazdan bilgi verir

ayyy ben bu karaktere bayılıyorum neydi bunun adı fıratmıydı bahattin miydi neydi ayyy bayıldım
Tamam dursun Sende ne renkler var merak ettim :)
ojelerin rengini mi sordun kuşum, bende pembe, kırmızı, siyah var, şimdilik bi deneme sürümü yaparım baktım becerebilirsem eğer ojeler 50 krş alırım rangarenk bende.
plastik saksıya tutuyormu acaba bu boyama?
ayyy varya radar gibiyim yolda giderken sürekli gözlerim pencerelerde yol kenarlarındaki yeşilliklerde ne oldu bize yaaa :)))
canım çiçeklerin harika maaşalahh hle orkidelerin süpermiş. o palmiye gibi olupta büyümüyor dediğin çiçeği daha bugün gördüm çok beğendim hatta resmini çektim soracaktım adı nedir diye:))

Kızlar ben çiçeklerimle vedalaşıp şehir dışına çıktım inşallah bişey olmaz buralara fazla giremeyeceğim sizden uzak olacağım bensiz fazla kaynatmayın
ayy canım benim yaa bende yarın gidiyorum 1 hafta yokum bakalım dönünce nasıl bulacağım...
canım ozaman ortanca süper olur senin balkona, koca koca da çiçek açıyor bütün yaz üzerinde kalıyor o çiçek çok güzel oluyor. bulabilirsen bahçe toprağına dik o toprağı çok seviyor.

nilaayyyyyy nerdesin kıs kimse kaybolmasın dedin sen kayboldunnn
burdayım bacım burdayım temizlik iş güç derken anca sen sor ben cvplayım
diyet sormuşun yaparsan sır veriyim
lahana diyeti ,yoğurt diyetleri keten tohumu acı çehre neler denemedimki aç kaldım hep aççççççççama sonuç şu an 76 kiloyum 20 kilo verdim

evet yaprakları kendisi çok canlı ama boyu falan fark edilmeyecek kadar az uzadı biz alırken serpilir uzak ağaç gibi olur diye aldık hiiiç kımıldamadı orkidelerime içme suyu veriyorum diğer tüm çiçeklere dinlenmiş çeşme suyu veriyorum

barış çiçeği gerçekten su canavarı bir gün aksasa suyu hemen dallarını yere indiriyor su verdikten sonra da yarım saatte canlanıyor

çiçeklerin çok güzel maşallah 34bta26
gerçektende ismin güzel

hem çiçeklerim için hem de ismimi beğendiğin için teşekkür ederim :)

96 kilomuydun maşallahhhh kız ne yedin öle cadı iyi vermişsin yine bende bi 8 kilo versem iyi
ama ben öle bitkisel diyetler yapamam tüp bebek tedavisindeyim benim yumurtalar kafayı yemesin
ekmek yemiyorum ve şeker 3 gündür kestim ama yürüyüş yapmıyorum spor yapmadan verebilirmiyim bilmem

Evet canım ojelerin rengini sormuştum. Güzelmiş bence o renkleri ben de düşündüm sonra çiçeklerimde o renkler yok alakasız durur diye bunu yaptım :)
Plastik saksıya da olur bence ama beyaz değilse veya şeffafsa ebru desenleri renkleri kendini pek belli etmeyebilir.

pembe mor hiç fark etmez hepsi çok güzel hepsi harika yaseminn evet evet o gördüğün dikenler taci küçücük bişey ama çiçek açtı vede büyüyo maşallah komşudan aldığım telgraf çiçeğim çürümüş ztn hiç umudum yoktu ondan senin yollaman çok makbule geçti soğanlar yeşermiş ohhh çok sevindim bnmki aynı duruyo biberlerim de yerinde bekliyo demek çiçekler seviyo seni hmn hareketlenmişler :))))) güle güle git cnm burayı cvpsız bırakma
tşk ederim flores cnm
valla ne güzel olmuş boyaman hobi diye buna denir işte
Bide bulursam lavanta alacağım
lavanta yapı markette gördüm nickim ben almadım bakımı zor diye

Ben saksısını değiştirirken nar kabuğu parçaları koymuştum gübre olur diye. Zengin toprak seviyormuş çünkü. Bahçe toprağı falan da karıştır istersen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…