- 1 Şubat 2007
- 5.419
- 1.588
- 39
-
- Konu Sahibi graphicdesigner
- #1.361
ay canım maşallah ne güzel çiçek açmış öyle... bende bulmuştum bu çiçekten, beyaz rengiydi.. evde suya ıslattım köklensin de ekeyim diye.. ne olduysa kökü çürür gibi olmuş.. tutmaz diye ekmedim attım gitti..
topik bu aralar durgunlaştı, keşke yeniden canlansa... yakında kış çiekleri de çıkar piyasaya, açelyalar, kalanşolar, çuhalar...herkes döner geri inş...
tşk özenmiyoruz çiçek büyütürken belki ondardır keşke dikseydin belki açardı
merhaba milleeetttt su perisi çiçeklerin çok tatlı maşallah
aynısından benimde var çok çoookkk büyüğü şu an çiçeği yok döktü hepsini yakında çiçeklenir resim atarım
gazelcim o çiçeği öle dikecektin suya koymuycaksın
ooo maşallahhhh
çok güzeller tatlımbeğendinmi zeynepcim, :)
becermişmiyim bu işi ben
bunlarda benim çiçeklerimin son halleri kızlar, maşallah diyelim lütfen...:)
içinde hazır ekili olarak aldığım tek çiçek sardunya... onun dışındakilerin hepsini kendim dal ve yaprak çeliklerinden ekip büyüttüm :) böyle çok daha duygulu oluyor, kendin üretip çoğalttığın büyüttüğün çiçeğin tadı bi başka...:)
en baştaki resimdeki çiçeği yeni dal kırıp ektim adını bilmiyorum bilen varsa yazarsa çok memnun olurum.. kalanşoya benziyor ama yıldız şeklinde minik minik çiçek açıyor...ikincisi yaprak çeliklerinden ekip büyüttüğüm menekşeler :)
büyük saksıdaki mum çiçeği, 3 metreye yakın boyu var ama ben saksı çevresinde sarıp toparladım.. daha derli toplu oldu..
diğeri salon çiçeği ama adını bilmiyorum, oda daldan ekilip çoğaltıldı..diğerleri de parlak mustafa, sardunya ve dua çiçeği, kılıç, barış çiçeği ve salon sarmaşığı.. hepsi daldan ekildi büyüdü..salon sarmaşığını yeni ektim bakalım tutacakmı...? :)Eki Görüntüle 1660072 Eki Görüntüle 1660073 Eki Görüntüle 1660074 Eki Görüntüle 1660075 Eki Görüntüle 1660076 Eki Görüntüle 1660077 Eki Görüntüle 1660078 Eki Görüntüle 1660079 Eki Görüntüle 1660080 Eki Görüntüle 1660081
bunlarda benim çiçeklerimin son halleri kızlar, maşallah diyelim lütfen...:)
içinde hazır ekili olarak aldığım tek çiçek sardunya... onun dışındakilerin hepsini kendim dal ve yaprak çeliklerinden ekip büyüttüm :) böyle çok daha duygulu oluyor, kendin üretip çoğalttığın büyüttüğün çiçeğin tadı bi başka...:)
en baştaki resimdeki çiçeği yeni dal kırıp ektim adını bilmiyorum bilen varsa yazarsa çok memnun olurum.. kalanşoya benziyor ama yıldız şeklinde minik minik çiçek açıyor...ikincisi yaprak çeliklerinden ekip büyüttüğüm menekşeler :)
büyük saksıdaki mum çiçeği, 3 metreye yakın boyu var ama ben saksı çevresinde sarıp toparladım.. daha derli toplu oldu..
diğeri salon çiçeği ama adını bilmiyorum, oda daldan ekilip çoğaltıldı..diğerleri de parlak mustafa, sardunya ve dua çiçeği, kılıç, barış çiçeği ve salon sarmaşığı.. hepsi daldan ekildi büyüdü..salon sarmaşığını yeni ektim bakalım tutacakmı...? :)Eki Görüntüle 1660072 Eki Görüntüle 1660073 Eki Görüntüle 1660074 Eki Görüntüle 1660075 Eki Görüntüle 1660076 Eki Görüntüle 1660077 Eki Görüntüle 1660078 Eki Görüntüle 1660079 Eki Görüntüle 1660080 Eki Görüntüle 1660081
Canim gecmis olsun bi orkidenin basina gelebilecek en kotu seyler gelmisİyi akşamlar :)
Benim biraz yardıma ihtiyacım var gibi
Bize hediye gelen daha doğrusu anneme hediye gelen bir orkidemiz var . Rengi koyu pembe biz acemiyiz biraz orkide konusunda . Tropikal olduğu için zorlandık saksısını değiştirdik .Orkide toprağı aldım . Sonra çiçekleri döküldü sapları sarardı . Komşu geldi toprağına kabuk tarçın yerleştir dedi .Biraz fazla sulamışız . Kökleri simsiyahtı kestik .Bunlar yetmezmiş gibi .Bir de düştü yaprağı kırıldı . Sizce o yaprağı kırmam sorun olur mu . Mutfakta güzel oluyormuş . Mutfakta şimdi . Daha ne yapabilirim .
Canim gecmis olsun bi orkidenin basina gelebilecek en kotu seyler gelmis
Benimde orkidem var bi kere orkide toprakta yetismez agac kabuklarina cillerini sararak yetisir saksi seffaf olmali yani isik alacak oyle dekoratif seramik saksiya koyma asla haftada iki sefer ya daldirma yontemiyle yada cesmeye tut iyice islansin lavaboda beklet iyice sizsin suyu
pencere onune koy ama perdenin onunde dursun eger gunes goruyrsa sakin direk gunes isigi gormesin
ciceklerinin hepsi dokulduyse asagidan say 3 bogumun bi parmak ustunden kes ama duzgun kes uc ay felan bekler sonra yine ciceklenir suyunu ihmal etme
Yapraga simdilik bisey yapma o solar solunca keskin bicakla bitis yerinden kes
bişiy daha parlak mustafa aslında evin erkeğinin adı imiş yani diyelim eşini adı mehmet çiçeğe parlak mehmet demen lazımmış önceden benimde vardı artık yok
maşallah kılıç en dayanıklı çiçek ben diktiğimde küçüktü 13 yıl oldu 4 saktı oldu yaza toprak ve saksılarını değiştiştirmeyi düşünüyorum
Suan ne tur saksida hemen seffaf saksiya alman lazim yeteri kadar su vermissin verme sakin bir hafta koklerine bak anlarsin su istedigini eger yesilse suyu var drmektir eyer beyazliyorsa su istiyordurÇok teşekkür ederim dediklerinizi yapıcam . Hala nasıl dayanıyor çiçek anlamıyorum . Saksısı şeffaftı ama tabağı yapışıkmış saksıya .Verdiğimiz tüm suyu içinde tutmuş . Kökleri çürütmüş . Yeni yaprak çıkarıyordu o sıra da o da durdu solmaya başladı . Kökleri kesince bir ay sonra o duran yaprak uzamaya başladı . Ama düştü kazayla yapragı yırtıldı enine yapragın dibine yakın bir yerden .
Suan ne tur saksida hemen seffaf saksiya alman lazim yeteri kadar su vermissin verme sakin bir hafta koklerine bak anlarsin su istedigini eger yesilse suyu var drmektir eyer beyazliyorsa su istiyordur
O orkideyi hemen budaman gerekiyo
foto atsana bi mumkunse