Bahçe Bakımı ve Çiçekler Çiçek Sevenlerin Buluşma Mekanı

Suan ne tur saksida hemen seffaf saksiya alman lazim yeteri kadar su vermissin verme sakin bir hafta koklerine bak anlarsin su istedigini eger yesilse suyu var drmektir eyer beyazliyorsa su istiyordur
O orkideyi hemen budaman gerekiyo
foto atsana bi mumkunse

Kırılan yaprak soldaki biraz tarçın sürün demişlerdi. Kurtarılabilecek durumda mı o_O

0LNNPL.jpg

Yapraklari hala taze dedigim gibi seffaf pilastik saksiya al bide o toprak olmaz
bence ne yap biliyomusun onu bi cicekciye gotur o halleder sen benim orkidemi gordunmu iki uc sayfa onceye bak saksiya

Canim bunun tabiri caizse sapi nerde :KK48:

Yapraklari hala taze dedigim gibi seffaf pilastik saksiya al bide o toprak olmaz
bence ne yap biliyomusun onu bi cicekciye gotur o halleder sen benim orkidemi gordunmu iki uc sayfa onceye bak saksiya

Çok kötü görünüyor değil mi :KK43: . Sapların ikisindeki çiçekler döküldü . Sarardı sapları . Biz üçüncü boğumdan kestik ama sonuna kadar sarardı . Bizde kestik geldiğinde 2 yaprağı vardı . Bir buçuk yılda 3 yaprak çıkardı . Sonuncusu biraz zor çıktı kökü çürüyordu . Durdu uzamayı kesti , sonra biz çürüyen kökleri kestik uzamaya başladı tekrardan o yaprak . Gerçekten istemeyerek oldu . Daha önce bakmayı bilmediğimizden ve etraftan duyduklarımızla hareket ettik . Böyle olmaması için uğraştıkça daha kötü oldu . Sakınan göz olayına döndü . Sizin orkidenizi gördüm :nazar: rengi çok güzel onunda . Hayırlı gelsin size . Hoppa Söylediklerinizi yapıcam . Bir de sormak istiyordum . Bir orkide besini var . Ondan alsam orkideye faydası olur mu . Evime yakın bir avm de satılıyor .

Çok üzgünüm ama maalesef orkidem kötü durumda artık ümidimi kestim . Mutfaktan bol ışık alan balkona koydum . Belki daha iyi gelir ona ama zannetmiyorum .Kökleri kurumuş yapılacak pek fazla şey yok . Teşekkür ederim yardımcı olmaya çalıştığınız için .

hayırlı cumalar kuzucum... nasılsın kimseden sen çıkmaz olunca bende girmez oldum... birinize değil hepinize küstüm, toptan küsüm :63:
Kusme kusme opem de gecsin .:KK19:
Neden gormiyosunuz bakiyim topige bissuru menekse aldim :63: gostermiycem size:KK8:
:KK12:Cok ayıp bikere arkadaslarinla menekselerini paylasmalısın :KK70:
Görceeeeeeem .menekse deme bene deme:mad::mad:çatlarım.

X