- 20 Şubat 2012
- 5.744
- 2.636
-
- Konu Sahibi graphicdesigner
- #1.021
rabia yine şehir dışındaydı galiba belki ondan giremiyordur, e tabi birde şimdi stresli bir bekleyiş içinde, girse bile kızcağız bu konular ile ilgili topiklere bakıyordur. Allahım inşallah hayırlısı ile sağlıklı bir şekilde bebeğinin ona tutunup sağlıkla doğmasını ve hayırlı bir evlat olmasını nasibeder.iyiyim canım Allaha şükür bu aralar işlerim çok yazamıyorum ama yazdıklarınızı okuyorum
sen nasılsın rabiaya çok üzüldüm nerelerde acaba bu kız haberde vermiyo inşallah sorun yoktur
orkide bende hiç yetiştirmedim ama fiyatı iyi diye alıcam anneler gününe annemede alırım belki
tatlım hoşgeldin, benimde sardunyam çok nazlı, tomurcukları ile bekliyor 1 haftadır, açmaya pek niyetli gibi değil sanki anlamadım ben, okadar da arsız derler sardunyaya ama ben birtürlü memnun edemedim kendisini....günaydın her kese arkadaşlar
sardunyalarım tomurcuklandı ama açmadan kuruyorlar. menekşelerimde aynı şekilde. nedir bu işin sırrı anlamadım. niye benim bütün çiçeklerim bana küsalt komşum sadece su veriyor ve hep çiçekli sardunyaları, nerede hata yapıyorum sizce. menekşelerinde şuan açma zamanı ama hiç gelişme yok. cam kenarındalar yapraklı güzel gelişiyor ama çiçek yok.
evet canım bahar temizliği aynı anda yapamıyorum hepsini birgün cam perdeler bir gün duvarlar derken arada veriyorum bir kaçgün kendime kv ye misafirler geliyor onlara gidiyorum yardıma anneme derken işte böyle zaman nasıl geçiyor anlamıyorum birazdan iğneye gidicem çıkmışken bi koçtaşa uğrayım ne çiçekler varrabia yine şehir dışındaydı galiba belki ondan giremiyordur, e tabi birde şimdi stresli bir bekleyiş içinde, girse bile kızcağız bu konular ile ilgili topiklere bakıyordur. Allahım inşallah hayırlısı ile sağlıklı bir şekilde bebeğinin ona tutunup sağlıkla doğmasını ve hayırlı bir evlat olmasını nasibeder.
senin ne işlerin var bakim bahar temizliğine mi giriştin? ben geçen hafta o işi halettim, şöyle ki; "şu yerleri bir süpüreyim diye başladım, hadi elimi sürmüşken halılarıda silkeleyeyim dedim, hadi ordan camlara geçtim vs derken oldu bitti :) darısı başınıza:)
Allah kolaylık versin sen derin temizliğe girmişsin, duvarlar tüller filan.... oyyy beni bozar:)))evet canım bahar temizliği aynı anda yapamıyorum hepsini birgün cam perdeler bir gün duvarlar derken arada veriyorum bir kaçgün kendime kv ye misafirler geliyor onlara gidiyorum yardıma anneme derken işte böyle zaman nasıl geçiyor anlamıyorum birazdan iğneye gidicem çıkmışken bi koçtaşa uğrayım ne çiçekler var
Valla bitmiyor. Orayı sil burayı supur derken çok Yoruldum. Bu arada babam bana balkonda yetiştirmem için maydanoz ekmisti getirmiştim balkonuma. Her gün suluyordum iste yavrucuklarim.minnak minnak çıkmışlar. Aslında bi de biber fidesi alıp ekesim var. Balkonda başka ne yetistirebilirimnazifem ohhhh sefan olsun kuzum, Allah kolaylık versin kendini yormadan hızlıca yap bitir, sonra çık gez biraz kendine vakit ayır, ev işi yap yap bitmez :)
çok haklısın canım birçoğumuz dediğin gibi çocukken elledik en son toprakları böyle doya doya
heleki açık ve güneş gören balkonun varsa mutlaka sivri biber domates salatalık çilek vs gibi birşeylerden de dik derim ben, onlardan ürün almak dünyanın en byük mutluluklarından, zaten insan ısırmaya yemeye kıyamıyor okadar değerli oluyorki :)) hele domates fidesinin yaprakları bile öyle güzel kokuyorki domates vermesini bırak, yapraklarını elle elle kokla o bile yeter :)
ben hiç kullanmadım granit o yüzden bişey diyemiyorum kuzum. benim çelik tencerelerim korkmaz marka gayet memnunum, mavi kulplu cam kapaklı olan modelinden. tabiki granit yeni bir teknoloji belki iyidir ama ömrü nasıldır acaba? çelikler ömürlük biliyorsun...kızlar ben tencere takımı alıcam granit yada çelik sizce hangisi kullanışlı granit kullananınız varmı aranızda
nazifem kaktüsün çok şirin yaaa, kendi boyuna bakmadan birde yavru vermiş birsürü ne güzel maşallah.Valla bitmiyor. Orayı sil burayı supur derken çok Yoruldum. Bu arada babam bana balkonda yetiştirmem için maydanoz ekmisti getirmiştim balkonuma. Her gün suluyordum iste yavrucuklarim.minnak minnak çıkmışlar. Aslında bi de biber fidesi alıp ekesim var. Balkonda başka ne yetistirebilirim
Kızlar bu da benim kaktusum ve yavruları
O zaman ilk fırsatta fide almalıyım. Burada kaktusum kendi hic büyümesi yavrularını buyuttu. Hep diyorum ana yüreği kaktuste bile belli etti diye. Esim de sen iyice abarttin bu çiçek olayını diyor :))ben hiç kullanmadım granit o yüzden bişey diyemiyorum kuzum. benim çelik tencerelerim korkmaz marka gayet memnunum, mavi kulplu cam kapaklı olan modelinden. tabiki granit yeni bir teknoloji belki iyidir ama ömrü nasıldır acaba? çelikler ömürlük biliyorsun...
nazifem kaktüsün çok şirin yaaa, kendi boyuna bakmadan birde yavru vermiş birsürü ne güzel maşallah.
biberi kesinnnn ek derim hem nazlı değil hemde çok ürün verir yersin bol bol. yalnız biber çok suyu sever, suyu az verirsen acı olur bilgin olsun. benim balkonda domates, sivri biber, nilayın verdiği acı biber ve çilek var şuanda. aslında salatalıkda istiyorum ama ekecek saksım kalmadı:) dur bakalım denk gelirse birde salatalık alıcam.
benimde eşim aynısını diyor, napalım biz kadınlar verimli olmayı üretmeyi seviyoruz, çiçeklerde tam bu hislerimizi karşılıyor, yavru veriyorlar yaprak veriyorlar, meyve sebze veriyorlar daha ne olsun :))O zaman ilk fırsatta fide almalıyım. Burada kaktusum kendi hic büyümesi yavrularını buyuttu. Hep diyorum ana yüreği kaktuste bile belli etti diye. Esim de sen iyice abarttin bu çiçek olayını diyor :))
maşallah nasıl da güzeller
Cevap veriyooooroooom.tatlım hoşgeldin, benimde sardunyam çok nazlı, tomurcukları ile bekliyor 1 haftadır, açmaya pek niyetli gibi değil sanki anlamadım ben, okadar da arsız derler sardunyaya ama ben birtürlü memnun edemedim kendisini....
benim menekşelerede kızım tuz dökmüştü ve çok ve üstten sulamaktan yaprakları haşat durumda, ama 1 tanesi 1 çiçek açtı çok sevindim. fakat şöyle bir durum var, o menekşemin çiçekleri koyu mor renkli idi, şimdi açtığı çiçek ise ebruli, yani dipleri beyaz, ucu mor. şaşırdım kaldım. BU İŞE ANCAK TOPİĞİMİZDEKİ MENEKŞE UZMANIMIZ LACİVERT arkadaşımız cevap verebilir diye düşünüyorum. çiçek evrim geçirdi yani...
hoş buldum canım :)tatlım hoşgeldin, benimde sardunyam çok nazlı, tomurcukları ile bekliyor 1 haftadır, açmaya pek niyetli gibi değil sanki anlamadım ben, okadar da arsız derler sardunyaya ama ben birtürlü memnun edemedim kendisini....
benim menekşelerede kızım tuz dökmüştü ve çok ve üstten sulamaktan yaprakları haşat durumda, ama 1 tanesi 1 çiçek açtı çok sevindim. fakat şöyle bir durum var, o menekşemin çiçekleri koyu mor renkli idi, şimdi açtığı çiçek ise ebruli, yani dipleri beyaz, ucu mor. şaşırdım kaldım. BU İŞE ANCAK TOPİĞİMİZDEKİ MENEKŞE UZMANIMIZ LACİVERT arkadaşımız cevap verebilir diye düşünüyorum. çiçek evrim geçirdi yani...
vaoovvv genetiğini yerim ben onun yaa, demek genetiği ebruliymiş benimkinin.Cevap veriyooooroooom.
Çiçekçiler satmak için yeni renkler üreyitorlar. İki karışım renk kullanılıyor.Dna sında hangi renk baskınsa o oluyor. gitgide menekşe ana rengine dönüyor.Bu normal .Benimkiler heryıl baska renk oluyor.
çiçek açan çiçekler hep nazlı olur zaten o yüzden ben büyük çoğunluğu çiçeksiz bitkilerden oluşan bir alışveriş yaparım hep, evde 20 tane bitki varsa ancak 3-4 tanesi çiçeklidir. bende istanbuldayım, alt ve üst katımdaki sardunyalar coşmuş vaziyette benimki nazlanıp duruyor, en sonunda atıvericem aşağıya o olucak :)))hoş buldum canım :)
ben de anlamadım ki başkalarına arsız, bana nazlı bu çiçekler. annemden alıp yetiştirim anneminkiler süper, o izmirde daha nemli bir yer, ben İ.Anadoludayım, karasal iklim etkisi desem, alt komşununkişlerde süper. o kadar seviyorum onları ama beni üzüyorlar
senin menekşe gerçekten evrim geçirmiş canımama olsun ben ebruli menekşeleri daha çok seviyorum. eminim çok güzeldir.
ama paylaştığınız kırmızı çiçek sizin deıl mı o çok güzeltşk ederim sizin çiçekler daha güzel benim güzel çiçeğim yokki
ben memnunum kuşum korkmaz güzel dip tutma olayı o markasızlar gibi olmaz kesinlikle. ancak yakarsan tabi o başka :)))tamam grapcım
bende çelik kullanmayı istiyorum ama kullanışlı olurmu mesela bi dolma pişirirken felan dibi tutmuyomu
benimde var çeliklerim ama markasız hiç sevmiyorum dibine tutuyo altı ince olduğu için
teflonlarım var sürekli onda pişiririm ama sağlıksız olduğu için iyi bir marka almak istiyorum
tamam canım sağol bende çelik alıcam galibaben memnunum kuşum korkmaz güzel dip tutma olayı o markasızlar gibi olmaz kesinlikle. ancak yakarsan tabi o başka :)))
ama tefalin çelik tencereleri en en en kalitelisidir, ama fiyat olarak korkmazdan pahalı tabi. ben bu tencerelerime bişey olursa, "ki olmaz Allahın izniyle,bunlar beni 50 yaşıma kadar götürür" ya tefal ya yine korkmaz alırım.