- 2 Nisan 2015
- 656
- 219
- 35
-
- Konu Sahibi graphicdesigner
- #1.001
evet karanfıl bana da mantıklı geldi öyle yapayım ben teşekkürler öneriniz içinlaciii benimde güneş gören mum çiçeğim coşku moduna geçti maşallah, kız varya birde yaprak çıkartınca öyle hızlı büyüyor ki o yaprak şaşırıp kalıyorum, birde kocaman oluyor yani nerdeyse diğer yaprakları geçiyor boyu. yerim ben onu yaa birde çiçek açsa varya başıma taç ederim onu :)))
oyy canım benim, kız aynı boydalar ve aynı formdalar, benimkinin aynısı seninkide, sadece rengi farklı. benimki topu topu 10 cm filan yani. küçük daha teyzesi :)))
merakla bekliyorum, topiği şenlendirelim :)))
canım bence bu dantelli saksılara arkadaşların da dediği gibi uzun bitkiler dikebilirsin, uzayan bitkiler iyi olur, çünkü dantel kısmına toprak konulamadığı için çiçekler aşağıda kalıyor, katanfil olur, yukarı uzayan sarmaşık tarzı bişey olabilir. karanfil gayet uygun olur.
evet ya bende tahmın etmıssınız dir belki hiç sıfır yani bilgim bende bir haftadır uğraşıyorum hani çiçek işleryle bir hevesle sanırım baharında etksinden (= yetiştirmeye başladım ve ben sabah açtım o konuyu öğlen yemek molamda içim içimi yedi Allahım sanki içim daraldı hani sıkışık yazık bitkiye diye düşünnüp atladım arabaya eve gittim saksı aldm ona uygun ve değiştirdim altı da delikli ki çok doğru nefes alması önemli bitkilerimizin neyse sonrasında güzelce toprakladım cansuyunu verdim içim rahatladı umarım yerini çok sever pıtırcıkım (=superchef, yeni bir topikte yazdığın konuya denk geldim, burdancevap vereyim;
tatlım bendede var bu çiçekten, benim saksım delikli değil ama keyfi yerinde benimkinin ama bence delikli olsa çok daha keyifli olur bence, onlarında hava alması lazım, fazla suyu dışarıya atması lazım. bu çiçekte çünkü kök çürüme sorunuda olabiliyor. hangi çiçek olursa olsun hep delikli olmasını tercih et derim ben.
ben bu çiçek işlerine ilk adım attığım zamanlar hep seramik güzel saksılar alıyordum ama seramiklerin altı delik olmuyor tabi, sonradan bilgilendikçe bu topikte kızlarla konuştukça onları hapsetmiş olduğumu anladım ve yeni aldığım tüm saksıların delikli olmasına özen gösteriyorum.
bende bu kış sonlarına doğru bir arkadaşımın bana bir saksı çiçeği hediye etmesi ile başladım bu sevgiye, ama hiç durmadan giderek büyüyor çok farklı bir sevgi. bir yaprak bir tomurcuk insanı bukadarmı mutlu edermiş yani onu anladım.evet ya bende tahmın etmıssınız dir belki hiç sıfır yani bilgim bende bir haftadır uğraşıyorum hani çiçek işleryle bir hevesle sanırım baharında etksinden (= yetiştirmeye başladım ve ben sabah açtım o konuyu öğlen yemek molamda içim içimi yedi Allahım sanki içim daraldı hani sıkışık yazık bitkiye diye düşünnüp atladım arabaya eve gittim saksı aldm ona uygun ve değiştirdim altı da delikli ki çok doğru nefes alması önemli bitkilerimizin neyse sonrasında güzelce toprakladım cansuyunu verdim içim rahatladı umarım yerini çok sever pıtırcıkım (=
superisi ayyyy maşallah yaaaa dikenler taçların mükemmel o yavruya hele bayıldım nerdeyse benimki kadar minik yavru oyyy çok tatlı maşallah. bu çiçek direk güneşi mi seviyor acaba?
bende bu kış sonlarına doğru bir arkadaşımın bana bir saksı çiçeği hediye etmesi ile başladım bu sevgiye, ama hiç durmadan giderek büyüyor çok farklı bir sevgi. bir yaprak bir tomurcuk insanı bukadarmı mutlu edermiş yani onu anladım.
şimdi evimde 10larca çiçek vari her odada, her balkonda, mutfakta bile birsürü var. sende o yoldasın anladığım kadarıyla, ama güzel bir yoldasın toprakla uğraşmak çok iyi geliyor insana. ben nerdeyse her hafta bir ççiçeğin saksısını değiştiriyorum, bakıyorum o ona dar gelmiş, veya onun rengi saksıya uymamış, yada aaa yeni filiz vermiş dur şunu yeni saksıya ayırim dikimm vs diye bahanelerle ellerim hep toprakta :)))
superisi ayyyy maşallah yaaaa dikenler taçların mükemmel o yavruya hele bayıldım nerdeyse benimki kadar minik yavru oyyy çok tatlı maşallah. bu çiçek direk güneşi mi seviyor acaba?
Ayyy çok güzel maşallah yaa
gerçekten şahane bir terapi meğerse toprak ellemeye hasret kalmışım en son çok ufakken toprakla çamurla oynardım geçenlerde onun enerjısini ciddi hissettim ve rahatlattı bende bundan sonra ne bulursam ekicem öyle öyle çözecem bu işleri bol çiçekli günlerimiz olsunbende bu kış sonlarına doğru bir arkadaşımın bana bir saksı çiçeği hediye etmesi ile başladım bu sevgiye, ama hiç durmadan giderek büyüyor çok farklı bir sevgi. bir yaprak bir tomurcuk insanı bukadarmı mutlu edermiş yani onu anladım.
şimdi evimde 10larca çiçek vari her odada, her balkonda, mutfakta bile birsürü var. sende o yoldasın anladığım kadarıyla, ama güzel bir yoldasın toprakla uğraşmak çok iyi geliyor insana. ben nerdeyse her hafta bir ççiçeğin saksısını değiştiriyorum, bakıyorum o ona dar gelmiş, veya onun rengi saksıya uymamış, yada aaa yeni filiz vermiş dur şunu yeni saksıya ayırim dikim vs diye bahanelerle ellerim hep toprakta :)))
maşallah nasıl da güzeller
nazifem ohhhh sefan olsun kuzum, Allah kolaylık versin kendini yormadan hızlıca yap bitir, sonra çık gez biraz kendine vakit ayır, ev işi yap yap bitmez :)Kızlar bugün teog sebebi ile evdeyim :) temizlik yapcam yarin da Allah kısmet ederse kayinvalidemlere ziyarete gideceğiz manavgata :)
çok haklısın canım birçoğumuz dediğin gibi çocukken elledik en son toprakları böyle doya doyagerçekten şahane bir terapi meğerse toprak ellemeye hasret kalmışım en son çok ufakken toprakla çamurla oynardım geçenlerde onun enerjısini ciddi hissettim ve rahatlattı bende bundan sonra ne bulursam ekicem öyle öyle çözecem bu işleri bol çiçekli günlerimiz olsun
koçtaşta var canımcımEki Görüntüle 1512668
arkadaşlar bu çiçeğin ismi, yani çiçek değil de bitki diyim (çiçek açmıyor çünkü) KUŞKONMAZ, bundan evinde olan varmı, arıyorum bulamıyorum, taaa eskiden annanemde vardı çok nazik ama bir okadar zarif güzel bir bitki. inşallah bulurum
ama sen hissetmişsin rsmen tatlım az önce işyerimin kapısı çaldı açtım bı bakım bir minik çileek saksısı Allaahım dedimm bir kızım oldu yani eşim almış resmni yüklüorum akşam olsa da yuvasına götürsem ihihiii kıyamam yemeye (=nazifem ohhhh sefan olsun kuzum, Allah kolaylık versin kendini yormadan hızlıca yap bitir, sonra çık gez biraz kendine vakit ayır, ev işi yap yap bitmez :)
çok haklısın canım birçoğumuz dediğin gibi çocukken elledik en son toprakları böyle doya doya
heleki açık ve güneş gören balkonun varsa mutlaka sivri biber domates salatalık çilek vs gibi birşeylerden de dik derim ben, onlardan ürün almak dünyanın en byük mutluluklarından, zaten insan ısırmaya yemeye kıyamıyor okadar değerli oluyorki :)) hele domates fidesinin yaprakları bile öyle güzel kokuyorki domates vermesini bırak, yapraklarını elle elle kokla o bile yeter :)
ZEYNEBİMMM CANIM NASILSIN, pek görünmüyorsun özledim. oooooo süper bir haber bu, inşallah istanbuldaki koçtaşlarada gelmiştir, haftasonu mutlaka gitmem lazım.......koçtaşta var canımcım
vayyyy çok iyiymiş fiyatı, ama ben orkide yetiştirmekten korkuyorum azıcık nazlı olduğundan dolayıkızlarrr haftaya a101 orkide veriyo duyurulur hemde 15 tl
ayyyyy inanamıyorum süper bir haber buuuuama sen hissetmişsin rsmen tatlım az önce işyerimin kapısı çaldı açtım bı bakım bir minik çileek saksısı Allaahım dedimm bir kızım oldu yani eşim almış resmni yüklüorum akşam olsa da yuvasına götürsem ihihiii kıyamam yemeye (=
iyiyim canım Allaha şükür bu aralar işlerim çok yazamıyorum ama yazdıklarınızı okuyorumZEYNEBİMMM CANIM NASILSIN, pek görünmüyorsun özledim. oooooo süper bir haber bu, inşallah istanbuldaki koçtaşlarada gelmiştir, haftasonu mutlaka gitmem lazım.......
vayyyy çok iyiymiş fiyatı, ama ben orkide yetiştirmekten korkuyorum azıcık nazlı olduğundan dolayı
ayyyyy inanamıyorum süper bir haber buuuuçok lezzetli duruyor yerim ben onu desem şimdi olmayacak, sen kıyamazken ben yersem ayıp olur dimi ama :))))
ayyy bende balkonumdaki çiçeklerin fidelerin resimlerini birtürlü çekip koyamadım, neyse yarın tatilim, inşallah unutmam bol bol resim atarım topiğe
çıksın da minnoşlar yemesi kime nasip olursa yesin tabi ki hehe bende çekcem desim dün de unuttum bugun inşallah ilk işim o olacak teşekkür edermmm dört gözle resimlerini bekliyorumZEYNEBİMMM CANIM NASILSIN, pek görünmüyorsun özledim. oooooo süper bir haber bu, inşallah istanbuldaki koçtaşlarada gelmiştir, haftasonu mutlaka gitmem lazım.......
vayyyy çok iyiymiş fiyatı, ama ben orkide yetiştirmekten korkuyorum azıcık nazlı olduğundan dolayı
ayyyyy inanamıyorum süper bir haber buuuuçok lezzetli duruyor yerim ben onu desem şimdi olmayacak, sen kıyamazken ben yersem ayıp olur dimi ama :))))
ayyy bende balkonumdaki çiçeklerin fidelerin resimlerini birtürlü çekip koyamadım, neyse yarın tatilim, inşallah unutmam bol bol resim atarım topiğe