Bahçe Bakımı ve Çiçekler Çiçek Sevenlerin Buluşma Mekanı

Yarin değil ki 23 nisanda gelecek. Yaprak güzeli var sanirsam bide telgraf çiçeği var. İnternetten bak istersen bi canim
Himmm 23 nisanda burda olmycm memlekete gidcm konu komşu kim varsa dalacam bahcelere çeşit çeşit cicek bulmaya yoksa nasıl dolar bu teras.beğenmediğiniz falan olursa gönderin bu tarafa

Gazelciğim güle güle büyüt yeni çiçeklerini :)
Aloe vera sukulente giriyor evet.
Dal derken normal dal mı? Daldan yetişmez aloe vera ancak yavrusunu ayırdıysanız olur.
İhtiyaçlarıyla ilgili net bilgim yok ama Antalya'da yol kenarlarına ekiyorlar, sahilde de bir ağacın altında görmüştüm çiçek açmıştı. Buradan sıcağı ve güneşi sevdiğini çıkarabiliriz.

Benim sicaktan öldü.teyzemin var balkonda duruyor güneşi direk görmüyor çok güzel olmuş bir sürü yavru çıkarmış dolmuş saksı

Benim sicaktan öldü.teyzemin var balkonda duruyor güneşi direk görmüyor çok güzel olmuş bir sürü yavru çıkarmış dolmuş saksı
Aslında aloe veranın bile bir sürü çeşidi var. Bazısı sadece aloe diye geçiyor. Gazel kendi bitkisinin türünü iyice öğrenip ona göre araştırsa daha iyi sonuç alır sanırım.

günaydın arkadaşlar, ooohh nilayım gelmiş gazelim gelmiş, floresım zaten burda nazifecim ve miraycığımda buralarda bir ben yokmuşum...
bende dün yeni gelen arapsaçlarımı3 ayrı saksıya dikip, 3 ayrı yere koydum yine :))) nilayımın gönderdiği yerini çok sevdi, maşallah 41 kere yaprakları çok güzel bir yeşil renk aldı ve büyümeye başladı, o benim gözbebeğim. bu yeni gelenler onunki kadar güzel değiller şimdilik ama inşallah sevgiyle ilgiyle bakımla onlarda güzel olurlar, böldüğüm saksılardan birini nilayınkinin yanına koydum arka balkona, birini salona direk güneş gören yere koydum, diğerinide öndeki açık balkonuma koydum.
laciiii menekşem üzerindeki tomurcukla bekliyor 2 haftadır açmıyor, bende salak gibi unuttum su verdim, su verince çiçekler açmıyormuş galiba dimi, menekşeler içinde geçerlimi acaba?
nazifecim çiçeklerin çok güzel, ayy dikenler tacında çok şirinmiş inşallah gelişir ve bu yaz küçükte olsa bir çiçek açar. bulunca bende alacağım ondan.
ama artık arka balkonumda çiçek koyacak yer kalmadı, oraya bişeyler düşünmem lazım, masanın üstü tamamen tıka basa dolu şuanda... oraya birkaç katlı bişey koysam bu seferde ara katlarda arka tarafta kalanlar güneş almayacak, napıcam bilemiyorum...

Arkadaslar ben yildiz yumrusu diye bir paket aldim ama bir koje yapisik bir suru yumru var. Nasil ekicem anlsmadim yardimci olur musunuz?

Grap sana artık Grapsaçı desek mi maşallah güle güle büyüsünler hayalindeki gibi her yer arapsaçı oluyor :)
ALlah senin iyiliğini versin emi yaaa, çok güldürdün beni hakkaten öyle olucam yakında , evi kaplarmış heryeri sararmış :)))

Pınarcım merhaba hoşgeldin, bende hiç dikmedim bilemiyorum ama floresın dediği gibi dikebilirsin

bide ben unuttunuz bakıyorumda
Arkadaslar ben yildiz yumrusu diye bir paket aldim ama bir koke yapisik bir suru yumru var. Nasil ekicem anlamadim yardimci olur musunuz?
canım onları ayırıcan sivri tarafı yukarıya bakacak

Mavi saksidaki bi kaç kez açtı boyuna bakmadan :)

yok dal değil florescim.. kökü var.. yavrusuymuş sanırım..
direk güneş alan cama koydum bakalım tutacakmı... birde suyu nekadar ister onu biliyormusun canım? fazla sulamaya gerek yok sanırım sukulent hiç yetiştirmedim bilemiyorum

Vallahi ben de aloe vera yetiştirmedim sadece genel bilgim var gazelciğim. Artık sadece telefondan girebiliyorum bilgisayarda olsaydım arar tarar bulurdum senin için

ben resmini çekip koyayım size canım... ama şimdi derse gideceğim, akşama koyayım inşallah...
Bende vardı .Bi atraksiyonu yok .yavru çıkarmışti.balkonda unutmuşum .kar yağdı üstüne öldü.
Ondan önce evdeydi masada yaprak uçlarında sivri dikenleri var.Eşim bi eğilmiß farketmemiş gözümde gözüm diye tutturdu acile gittik .Dikeni farkedilmiyo.Bişey olmadı da bisürü lafetti.Artık bi daha alamam eve aloe vera .Bide suyu alerji yaptı beni .Nerdeyse dr a gidecektim 2 gün kızardı kaşındı bide yanıyo .Dikkat !!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…