Bahçe Bakımı ve Çiçekler Çiçek Sevenlerin Buluşma Mekanı

İnternetten baktım koparılmayacak yazıyordu. Ben de öylece diktim. O yumrular bitkinin depolarıymış. Bakalım sonuç ne olacak? Çıkarsa paylaşırım burda. Bu arada orkidem ilk defa tomurcuklandı, çiçeklerinin açmasını sabırsızlıkla bekliyorum.

valla benim yumrular bu hayatlarından memnunlar hepside çıktı sen bilirsin canım

Eklentiler

• 20150413_172856.jpg
    20150413_172856.jpg
    104,6 KB · Görüntüleme: 83
  • 20150413_172901.jpg
    20150413_172901.jpg
    150 KB · Görüntüleme: 78
günaydın arkadaşlar, ooohh nilayım gelmiş gazelim gelmiş, floresım zaten burda nazifecim ve miraycığımda buralarda bir ben yokmuşum...
bende dün yeni gelen arapsaçlarımı3 ayrı saksıya dikip, 3 ayrı yere koydum yine :))) nilayımın gönderdiği yerini çok sevdi, maşallah 41 kere yaprakları çok güzel bir yeşil renk aldı ve büyümeye başladı, o benim gözbebeğim. bu yeni gelenler onunki kadar güzel değiller şimdilik ama inşallah sevgiyle ilgiyle bakımla onlarda güzel olurlar, böldüğüm saksılardan birini nilayınkinin yanına koydum arka balkona, birini salona direk güneş gören yere koydum, diğerinide öndeki açık balkonuma koydum.
laciiii menekşem üzerindeki tomurcukla bekliyor 2 haftadır açmıyor, bende salak gibi unuttum su verdim, su verince çiçekler açmıyormuş galiba dimi, menekşeler içinde geçerlimi acaba?
nazifecim çiçeklerin çok güzel, ayy dikenler tacında çok şirinmiş inşallah gelişir ve bu yaz küçükte olsa bir çiçek açar. bulunca bende alacağım ondan.
ama artık arka balkonumda çiçek koyacak yer kalmadı, oraya bişeyler düşünmem lazım, masanın üstü tamamen tıka basa dolu şuanda... oraya birkaç katlı bişey koysam bu seferde ara katlarda arka tarafta kalanlar güneş almayacak, napıcam bilemiyorum...
cnm arkadaşım bnm hiç beni unutmamışın hep adımı dile getirmişin seviyorum seni :KK15::KK15: yaseminnnnnn
ah arapsaçı meraklısı tatlım bnmmmm
dün yazıyım dedim sidelya uyuyunca hmn bnde yattım bu aralar huysuzluk devam büyükannemize gidiyoz gündüzleri dışarı çıkıyoz artı mutfak alışverişimiz başladı
şimdi geldim hmn yazıyım dedim yeni arapsaçın hayırlı olsun diğerinin büyümesine çok sevindim inan arapsaçını hiç sevmezdim senin sayende ve gazelcim sağolsun siz sevdirdiniz ilk zmnlar gazel sen ve ben vardık burda çiçeklerimizi paylaşırdık şimdi doldu topiğimiz yeni kızlar gelmiş hoşgelmişler
rabia kuzum hamilelik takvimi yapmışın hayırlı olsun amanın sevsinler minik takvimini :KK66:
bnde bugun pazara çıktım kabristan için yeni çiçekler aldım burda bi komşu teyzemiz vardı nur içinde yatsın kimsesi yoktu hiç çoçuğu olmamış çok iyi bi teyzeydi yan yana oturuyduk geçen sene vefat etti bu hafta sonu çiçek ekicez inşallah kızımı hiç göremedi oda çiçekleri çok severdi bana hep verirdi cnm teyzem bnm... :KK42::KK42::KK42:

bide kızlar komşumuzdan sulukent çiçekler aldım ektim bi ara foto atarım flores bunları sende seviceksin tatlım
bnde artık sulukentçiyim daha dayanıklı oluyo umarım adını doğru yazmışımdır
kaktüsüm maşallah kocaman oluyo dibinden ve tepesinden sürekli patlıyo bklım lacimin ki kadar olcakmı
yasemin bu kaktüsten sanada tavsiye ederimmmm kuzumm çok seviceksin valla
birde pazardan yediveren çilek çimi aldım kızlar sizede tavsiye ederim kışa kadar çilek veriyo veee maydonoz tohumu aldım her sene alıp ekerim balkona bunuda tavsiye ederimm canlarr :KK66:

bide kızlar komşumuzdan sulukent çiçekler aldım ektim bi ara foto atarım flores bunları sende seviceksin tatlım
bnde artık sulukentçiyim daha dayanıklı oluyo umarım adını doğru yazmışımdır
kaktüsüm maşallah kocaman oluyo dibinden ve tepesinden sürekli patlıyo bklım lacimin ki kadar olcakmı
yasemin bu kaktüsten sanada tavsiye ederimmmm kuzumm çok seviceksin valla
birde pazardan yediveren çilek çimi aldım kızlar sizede tavsiye ederim kışa kadar çilek veriyo veee maydonoz tohumu aldım her sene alıp ekerim balkona bunuda tavsiye ederimm canlarr :KK66:
Nilayımmm çok şekersin :) k ile l'nin yerini değiştirmen lazım sukulent canım :)
Mutfak yapılacak bebiş huysuzlanıyor ama senin maşallahın var vallahi takdir ettim :)
Bu arada ben o uzayanı dışarı koydum demiştim ya yaramadı sanırım yine içeri aldım haberin olsun canım bana uyup da küstürme miniği :)

Zeynebimmm inan işlerin arasında kaçak yazıyorum o yüzden atlamışımdır seni seviyorum:)
Gazelim resimleri bekliyoruz
nilaycım allah yyardimciın olsun canım. Betülede bu sıra kusuyor iştahsız altı pişik oluyor. Sanırım diş çıkartıyor heralde azılardan. Sukulentler çok tatlı yaa nazlanmıyorlar seviyorum onları.
Floresın dediği gibi yaprağı toprağa yatırdım bakın nasıl tomurcuklandı çok şeker yaa
20150416_182419.jpg

Karanfili nasıl çoğaltabilirim. Okulda var evde de olsun istoyorum :)

Eklentiler

• PhotoGrid_1429215974981.jpg
    PhotoGrid_1429215974981.jpg
    122,4 KB · Görüntüleme: 245
Nilayımmm çok şekersin :) k ile l'nin yerini değiştirmen lazım sukulent canım :)
Mutfak yapılacak bebiş huysuzlanıyor ama senin maşallahın var vallahi takdir ettim :)
Bu arada ben o uzayanı dışarı koydum demiştim ya yaramadı sanırım yine içeri aldım haberin olsun canım bana uyup da küstürme miniği :)
tşk ederim cnm :KK66:
bnde bi hevesle saksısını değiştirdim bozulmadı çok şükür şimdilik mutfakta duruyo büyümeye devam :KK66:
sukulent anlaştık güzelim :)))))))))))))

Son düzenleme:
Bana hangi kaktusleri onerirsiniz. Bundan sonra kalanso almiycam. :KK43: artik hep kaktüs bakacak :))))
nazifecim ben kalanşoları çok severim onlarda çok dayanıklıdır 4 saksım var camın önünde iyi gelişiyolar haftada bi kez sularım o kadar bnce vazgeçme bakımını gözden geçir o kadar :)
kaktüslere gelince kesinlikle bnm yeni aldığımdan tavsiye ederim flores cim adını biliyo yardım eder bu konuda

Zeynebimmm inan işlerin arasında kaçak yazıyorum o yüzden atlamışımdır seni seviyorum:)
Gazelim resimleri bekliyoruz
nilaycım allah yyardimciın olsun canım. Betülede bu sıra kusuyor iştahsız altı pişik oluyor. Sanırım diş çıkartıyor heralde azılardan. Sukulentler çok tatlı yaa nazlanmıyorlar seviyorum onları.
Floresın dediği gibi yaprağı toprağa yatırdım bakın nasıl tomurcuklandı çok şeker yaa
Eki Görüntüle 1497143
sağol cnm bnm :KK66:
ah ah şu dişler ne fena yavruları nasıl mahvediyo kıyamam ben nasıl perişan oluyoz yasemin zombi gibi geziyom inan
maşallah ucundanmı filiz vermiş ne kadar güzel sevindirici duruyo :))))))))))))

nazifecim ben kalanşoları çok severim onlarda çok dayanıklıdır 4 saksım var camın önünde iyi gelişiyolar haftada bi kez sularım o kadar bnce vazgeçme bakımını gözden geçir o kadar :)
kaktüslere gelince kesinlikle bnm yeni aldığımdan tavsiye ederim flores cim adını biliyo yardım eder bu konuda
Benimkilerin yaprakları yumuşadı gitti çok sinir oldum. :KK43:

nilayımmm bak senden gelen arapsaçım nekadar güzel bir renk aldı ve büyümeye başladı, tahminen 15 güne kadar saksıyı kaplar, sonrada kenarlardan aşağı sarkmaya başlar inşallah, oyyy minik kuzum benim o yaaa, onada maşallah :nazar::nazar::nazar:
20150416_182307.jpg

laciii bu mesajım da senin için, şu menekşelerimin haline bak yaa, valla kendimden utanıyorum, bunlar ilk başta mutfakta duruyorlardı, kızım bunların üzerine tuz dökmüştü bol bol
20150416_182341.jpg
, onlar yapraklarını yaktı resimde görüldüğü gibi, nekadar temizlesemde yapraklar çok tüylü olduğu için hepsini alamadım tabi sonra böyle oldu. bunlar adam olurmu ne dersin??? bak bu resimdeki tomurcuk 2 haftadır üzerinde ama açmıyor, saksılarını değiştiricem, alttan hava almıyorlar, döktüğüm su içinde kalıyor, toprak vıcık vıcıktır bence.

X