Bahçe Bakımı ve Çiçekler Çiçek Sevenlerin Buluşma Mekanı

cnm arkadaşım yasemin diye yazıyım diyom adını bilmeyen yeni arkadaşlar olduğu için grapcım diyerek başlıyomm
veeeee kaktüsümün resmini en kısa zmnda yolluyommmm
Bahçeler için daha uygun olan türler var mesela kaynana dili dediğimiz opuntia. Eğer iri cins opuntia ise saksıda bir süre güzel gelişir, daha da büyüyeceği zaman şekil bozukluğu olabilir. İnşallah böyle bir şey değildir seninki :)

İlahi kız flores dedi diye yazıyor ya ordaki ok :) evcil hayvanlar bölümüne de bakabilirsin kaplumbağalar ile ilgili bir başlık var son mesajı ben yazmışım ondan da belli olur.

iyice kuruyup gidene kadar sakın atma... köksüz olan ççekler zor tutar.. tutana kadar ölü gibi olurlar... benim küpeli öyle olmuştu... atacaktım çok beterdi kurudu gitti... ama dedim dur bakalım iyice kuruyana kadar bekliyim.. birkaç gün sonra filizlendi...sakın atma.. köksüz çiçekler ölü gibi oluyor tutmadan önce

Günaydın kızlar
Bugün eşimle birlikte Çanakkale'ye gidiyoruz şehitlere saygı - bisiklet turuna katılacağız. Haftasonu boyunca sürecek. Büyük bir organizasyon olacak inşallah güzel geçer. Çiçeklerimi de suladım çıktım artık onlar için dua edicem başka yapabileceğim bir şey yok

Bisikletlemi .Kız oturlarda hep yarış pisleti kullanıyorlar .Turşu olursun .Dizlik koruma vs imdaaaaaaat.
Yinede çok zevkli
Belki yakındır.sırt çantana çiçek doldur gel .

Bisikletlemi .Kız oturlarda hep yarış pisleti kullanıyorlar .Turşu olursun .Dizlik koruma vs imdaaaaaaat.
Yinede çok zevkli
Belki yakındır.sırt çantana çiçek doldur gel .
Tüm Türkiye'den katılım olacağı için profesyonel olmak gerekmiyor lacicim. Molalı falan olacak, yavaş bir tur olacak. Önden giden gitsin tabii tutan yok
Bakalım ne bitkiler ne çiçekler göreceğiz :)

Eki Görüntüle 1478837 Menekşelerim renk değiştiriyo ,kaktüslerim şekil
ama ben yeni renkler üreticektim duydular beni
Buda aşı kaktüsüm çatlak profesör olcam yakında
vaooovvv laci sen aştın iyice yaa, ne olmuş o kaktüse öyle kuzum ben kaçırdım galiba, ipmi bağladın sen ona ne ettin ???
Eki Görüntüle 1478915 Eki Görüntüle 1478917 florescim işte bu bugun bahsettiğim kaktüs yanındaki komşudan aldığım yeni kılıcım
nilayımmmm ayy hayırlı olsun yeni kaktüsün ve kılıçlaın mükemmel görünüyorlar, kılıçlar kocamanmış kız maşallah.
kaktüste hakkaten uzayan bir cins gibi inşallah dev gbi olur :)
ayyy süpermiş yaaa nekadar zevkli olur keşke bende katılabilsem ama artık benim minik kuş büyüyünce...
Allah yolunu açık etsin kuzum
bu arada albümüne baktım süppper yaaa o saksıya ölüyorum ben.

Şimdi arkadaşlar beni hiç kimse kaale almadığı için sorularımı madde madde olarak soracağım, bu şekilde sorularım arada kaynamaz

1- resimlerde yayınlamış olduğum fidelerimi ayrı saksıya nezaman almam gerekiyor? biberler baya sık çıkmış, ayırsamı onları acaba yoksa henüz erkenmi? fesleğenleri biraz daha bekleticem çünkü çok fazla çıkmadılar nedense. sizlerin fesleğen tohumları ne alemde?
2- flores canım benim, o saksıyı oje ile boyamayı bana ayrıntılı olarak yazarmısın? bugün evdeyim bir deneme yapayım bari canım çok çekti :)
3- laci tatlişkom 1 hafta evvel suya koyup gittiğim menekşe yaprağım henüz köklenmemiş onu bekliyoum. nezaman köklenir acaba?
4- yaprak çıkaran soğanımı ve henüz yaprak çıkarmamış olan soğanımı açık balkona almıştım dün, acaba doğrumu yaptım? yoksa içeri alayımmı?

Kendimle ilgili olana cevap vereyim Bu arada kim kaale almıyormuş seni
Öncelikle leğen gibi geniş ve biraz derin bir kaba ılık su koyuyorsun. İçine aseton damlatan var ama ben işe gitmeden iki dakika içerisinde hallettiğim için aseton falan görmedi gözüm. İstersen iki türlü de denersin.
Aseton koyduktan sonra biraz karıştırıyorsun, ojenin fırçasını çıkarıyorsun, sıyırmadan suyun üstüne tutuyorsun, damlıyor.
Suyun üzerinde dağılması lazım. (Sanırım aseton bunun için kullanılıyor.)
Ebru boyaları gibi açılıyor inceliyor o damlacık.
Kaç renk istiyorsan ona göre damla damla gidiyorsun. Şekil vermek istersen kürdanın ucu ile yapabilirsin.
Sonra boyanacak kabı alıyorsun ve nereyi boyamak istiyorsan orayı yavaş yavaş suya daldırıyorsun.
Hemen yapışmıştı benimkine ojeler. Yapışınca da sudan çıkarıp kurumaya alıyorsun.
İşte bu kadar :)

Kaktüsüme baßka bir cins kaktüs aşısı yaptım ve bağladım .
Soğanların yerini değiştirme .ölüyollaa
Menekşeler enaz 3-4 haftada olur
Ama ben hep toprağa diktim direk yeeni bir karışım menekşe üreteceğim onlar 2 haftafır suda beklemedeyim .
Biber vb fidanlarına gelince sık olmaları önemli değil bırak büyüsünler iyice .Annem fidan yapar ondan biliyorum .
Ojeli kavanoz yapmak istiyorum bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…