- 20 Şubat 2012
- 5.744
- 2.636
-
- Konu Sahibi graphicdesigner
tatlım merhaba, benim çam ağacım var balkonda 2 tane, kışın yaprakları baya sarardı kuruyacak sandım ama sulamaya devam ettim hep kurudukça, şimdi güneş açtıkça ve havalar ısındıkça rengi yeşermeye başladı, ayrıca bitki besini veriyorum güçlenmesi için. seninde bitki besini vermeni tavsiye ederim tatlım. şimdi resmini çekip eklerim br dk bekle :)Merhabalar,
Benim de bir adet çam agacım var büyük saksıda fakat kısın kurudu. Ne yaptıysam yeniden yeşertemedim. Belki buralarda bilen birileri vardır. Ne yapmamı tavsiye edersiniz ?
tatlım merhaba, benim çam ağacım var balkonda 2 tane, kışın yaprakları baya sarardı kuruyacak sandım ama sulamaya devam ettim hep kurudukça, şimdi güneş açtıkça ve havalar ısındıkça rengi yeşermeye başladı, ayrıca bitki besini veriyorum güçlenmesi için. seninde bitki besini vermeni tavsiye ederim tatlım. şimdi resmini çekip eklerim br dk bekle :)
Hoşgeldin graappkızlarrrrrrrr ben geldimmmmm
uzun bir mesaj alıntısına cevap verdikten sonra gelelim bana...
eve bir geldim ki görsel bir şölen ile karşılaştım. nilayımın gönderdiği biber tohumlarının neredeyse hepsi filizlenmiş.
Eki Görüntüle 1477896
ondan sonra a101 den alıp ektiğim fesleğen tohumlarımdan birkaç tanesi çıkmış
Eki Görüntüle 1477897
yine nilayımın gönderdiği soğanlardan birinin yeşil yaprakları büyümüş çokkkkkk sevindimmmm, açık balkona aldım o soğanları acaba doğru mu yaptım?? sizlerden çok acil cevap bekliyorum acaba açık balkondamı kalsın yoksa kapalı balkonamı alayım yine???
ayrıca en soldaki üzeri bardak kapalı olan ise arapsaçı, küçük saksılardan birini açık balkona alayım bakim dedim, ama şimdilik henüz havalar tam ısınmadığı için bardak ile sera etkisi yapmayı uygun gördüm kendi aklımca. bakalım hangi arapsaçı yerinden memnun olacak test aşamasındayım hala
Eki Görüntüle 1477898
tatlım yarım bim e gelecek fiyatıda çok uygun küçük bir şişede satılan sıvı bir ilaçtır bitki besini dediğim şey. 1 kapak sıvı bitki besinini 1 yada 2 litre suya karıştırıyorsun o su ile çiçeklerini yada ağaçlarını sulayacaksın. inşallah kendisini toparlar hiç üzülme. bak benimkilerin resmi şu, daha sarıydı baya rengi gitmişti yavaş yavaş toparlıyor mşallahbitki besini nedir ? Acıkcası etrafımda öyle ciceklere düşkün kimse yok o yüzden ilk kez duydum ? Ay cok sevindim benimki de yeserir umarım
oyyyy canım yaaaaa özledim vala seni kuzum sukulent kraliçem benim . valla bak evdeki sukulent çiçeklerime bakınca hep sen geliyorsun aklıma :)Hoşgeldin graapp
Güle güle büyüsünler
Biberler ne tatlı görünüyor ya
tatlım yarım bim e gelecek fiyatıda çok uygun küçük bir şişede satılan sıvı bir ilaçtır bitki besini dediğim şey. 1 kapak sıvı bitki besinini 1 yada 2 litre suya karıştırıyorsun o su ile çiçeklerini yada ağaçlarını sulayacaksın. inşallah kendisini toparlar hiç üzülme. bak benimkilerin resmi şu, daha sarıydı baya rengi gitmişti yavaş yavaş toparlıyor mşallah
Eki Görüntüle 1477919
Ah canımm ben de seni özledimoyyyy canım yaaaaa özledim vala seni kuzum sukulent kraliçem benim . valla bak evdeki sukulent çiçeklerime bakınca hep sen geliyorsun aklıma :)
zeynebim ben birgün evimdeki tüm çiçekleri tek tek resimleyip koyacağım foruma, yarım yamalak oldu hep, tamamını koyacağım inşallah. çamlarım balkondaydı , kışında bizim buralar çok soğuk ve rüzgarlı olduğu için çıkıpta çekemedim resmini :)ayy grapcım ben senin çam ağacının olduğunu bilmiyordum maşallah
ayyy yerim ben seni albüm mü yaptın sen süpersin, şimdi şu kızıma bi r bakayım hemen bakacağım uzun uzun ayy çok sevindim harikasın.Ah canımm ben de seni özledim
Tatilinden memnun kalmışsındır umarım.
Bu arada dallı sukulent-kaktüs arası şeyimi boyalı saksıya almıştım. İlk sayfaya koyalım demiştin ya, galerimde mevcut kendisi :)
Sukulent ağacını da resimledim kendime de dal aldım
Topraktaydı ama köklenmedi suya koydum ben de.
Benjamini de toprağa koymuştum ama o da tutmadı galiba sapsarı oluyor yaprakları
Canım üzülme ya inşallah bişey olmamıştırkızlarrrrrrrrrrrrrr ah kızlar bu gün ne oldu resmen benim eşim kızımdan beter bir yaramaz!!!!!
bugün çiçeklerime baktım özellikle arapsaçımı fısfısladım ferahların canlansın güzelleşsin büyüsün diye, ona herzaman ayrı özel bir bakım yaıyorum biliyorsunuz. ben fısfıs yaptıktan sonra bi baktım kızım almış eline blkonda tuttuğum yağ sökücü fısfısı, çiçeklere doğrultmuş, aklınca onları suluyor. e tabi daha küçük olduğu için gücü yetmiyor basmaya bende hadi elinden çekipte ağlatmiyim dedim gidimde mutfağa gerçek fısfısı eline verip yağ sökücüyü alayım dedim, gittim mutfağa geldiğmde bir ne göreyimmmmmmmmeşim kızımın elinden fısfısı almış, çiçeklerime doğrultmuş sıkıyor çılgına döndüm elinden nasıl çekip aldığımı bilemiyorum o an. hemen feryat figan cırlamaya başladım "hangisine sıktın çabuk söyle, gerçekten sıktınmı, sen hiç görmedinmi, bu yağ sökücü, sen ne biçim insansın, sen çocuktan betersin, çabuk söyle, hangisine sıktın söyleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...." diyerek cırlamaya başladım. eşimde korktu bişey diyemiyor , ben daha fena coşuyorum çünkü biran evvel söylesinde yıkıyayım diye, birde arapsaçımı göstermezmi!!!!!!!!! buna sıktım diyerek benim resmen beyin dalgalarım yanmaya başladı aklımı oynattım, hepiniz biliyorsunuz arapsaçını nasıl sevdiğimi, ona nasıl ilgi gösterdiğim, 6 tane ayrı saksıya dikip gözlerinin içine baktığımı en iyi siz bilirsiniz. kafayı yedim. başka hangisine sıktım dedim, biber tohumlarıma ve fesleğen tohumlarımada sıkmış delirdim resmen. arapsaçıma hemen bol bol bitki besinli su döktüm şakır şakır, saksının altından fazlasını akıttı ama hiç olmazsa o kimyasal akmıştır gitmiştir inşlallah yaa.... biber ve fesleğen filizlerimede fısfısla bol bol şakır şakır suladım. bakalım ne olacak.
ahh bakın hemde arapsaçım tam canlanmaya başlamış yeşermiş yukarı doğru yönelmişti yaprakları yaaa kendi kendime nazarmı değdirdim ben ne yaptımmmmmmm
Eki Görüntüle 1477933
Akşam eve gidince çekeyim. İlk gün sudaydı aslında sonra senin dediğin geldi aklıma direkt toprağa koydum. Bu arada biberiye vardı 3 dal onlar da tutar gibi oldu bıraktı anlamıyorum noluyorayyy yerim ben seni albüm mü yaptın sen süpersin, şimdi şu kızıma bi r bakayım hemen bakacağım uzun uzun ayy çok sevindim harikasın.
ama benjaminin tutmaması çok ilginç . çk şaşırdım bi resmini çek bakim ben??
nilayımmmm herkes gün içnde ne spor yaptığını, ne yediğini nelerden uzak durduğunu hergün elinden geldiğince paylaşsın. böylelikle hepimiz birbirimizden ilham alırız "ooo bak nilay bugün kendisini tutmuş 1 tepsi su böreği yapmış ama 1 dilim bile yememiş" filan deyip herkes birbirinden ilham alarak kendisini tutar diye düşünüyorum.
ayy canım çok sağlıklı görünüyor yarak güzellerin çok iyi yapmışsın canım, benimde var biliyorsun ve zaman zaman kesinlikle bu şeklde kesili budamak çok faydalı oluyor. beim yaprak güzelim bir coşmuş bir coşmuş sorma, birazdan resmini çekip paylaşacağım şaşıracaksınız.
kesinlikle ktılıyorum zayıflıktan önce şekilli olmak çok çok çok önemli ne şişmanlar vr, ne balık etliler varki bakıyorum benden çok daha güzel duruyor vucutları ve giydiği kıyafetler. o yüzden de kızlar spor şart, en güzel şekillendrici sporlar ise, ya mekik, ya yerde yatılıp yapılan hareketler fiilan.
nilayım senden gelen yaprak güzelim hala kendine gelemedi am ben ısrarla onu yaşatacağım inşallah, bugün yine bitki besini verdim sevgilerimi gönderdim kendisine :)
oyyyy maşallah yaaa çok tatlılar , ah benim filizlerimi bi görseniz benimkilerde çok tatlı biraazdan paylaşacağım. peki bu tohumlar filiz verince hemen ayırmamız mı gerekiyor nasıl bir yol izleyeceğiz kızlar???
rabiacım seni çok iyi anlıyorum bende tatildeyken hergün aklım çiçeklerimde ve tohumlrımdaydı, eve gelince muhteşem bir manzara ile karşılaşacağına emin olabilirsin tatlım. saksı ful dolu olacak bak gör.
zayıflama hareketimize hoşgeldin kuzum:)
canım inan çok derinden kalbimi sızlattı senin bu kalbinin en derinliklerinden yazdığın şu cümleler. Allahım sana en yakın zamanda inşallah yeni ve sağlıklı bir bebek nasibetsin ve bu üzüntüleri sana unuttursun kuzum. herşeyin en güzelini yaştsın inşallah Allah sana.
kuzum geldimmmmmmmmm.......
superisi öncelikle aramıza hoşgeldin canım benim.
süper bir giriş yapmışsın evinin bahçenin güzel çiçekleri ile. hepsine maşallah diyorum süperler hepsi coşmuş büyümüş.
hobi bahçem dediğin yer neresi evinizin bahçesimi acaba orayı anlayamadm kuzum? güller çiçekler hepsine 41 kere maşalalah yaa, hormon varmı bunlarda tatlım ne güzel büyümüşler?
hayırlı olsun menekşen tatlım. bende tezgahımın üzerindeki menekşeleri tatile gitmeden evvel arka balkonuma almıştım, tüm tomurcukları ve çiçekleri solmuştu. geldiğimde bir baktım yeni bir çiçek tomurcuğu gördüm açmaya başlamış nerdeyse çokkkk sevindim. benim arka balkonum serindir ama kapalı balkon direk rüzgar almıyor. güneşi ise sabahları çok az bir vakit alıyor o da direk menekşeye gelmiyor. ama gün boyu aydınlık bir yer. oryı sevdiiler sanırımçok mutluyum.
ayyy nilayımı kızdırmış bu çiçekler... canım arkadaşım bende çiçek açan çiçekleri o yüzden pek sevemiyorum çok narin ve kısa ömürlü oluyorlar. en güzel çiçekler bence, yaprakları güzel olan, yaz ve kış yeşil kalabilen sağlam yapılı çiçekler. evimdeki çiçeklerinde çoğu çiçek açmayan cinslerden oluşuyor zaten. bence doğru bir karar vermişsin. ma kaktüs cinsleride hakkaten çabuk büyümüyor. o yüzden yaprağı güzel olan tüm bitkilere göz atmanı tavsye ederim. bende sana tavsiyelerde bulunurum ilerleyen zamanlarda.
laci sana ankaradan menekşe yprağı mı gelmişti? kim yollamış kuzum haberim yok benim.
birde neden kapkara yazdın canım? ne oldu hayırdır nşallah ben anlayamadım?
canım çok geçmiş olsun hayırdır inşallah ne gbi bir rahatsızlığın olmuştu şimdi iyimisin??
birde doktor sana menekşe bakmanı mı yasakladı?
superisi sen bizi çatlatıcakmısınnnyaaa bu ne güzellik maşallah kıskandımm yaaa aa yaaaaaaaaaaa
nilayımmmm herkes gün içnde ne spor yaptığını, ne yediğini nelerden uzak durduğunu hergün elinden geldiğince paylaşsın. böylelikle hepimiz birbirimizden ilham alırız "ooo bak nilay bugün kendisini tutmuş 1 tepsi su böreği yapmış ama 1 dilim bile yememiş" filan deyip herkes birbirinden ilham alarak kendisini tutar diye düşünüyorum.
ayy canım çok sağlıklı görünüyor yarak güzellerin çok iyi yapmışsın canım, benimde var biliyorsun ve zaman zaman kesinlikle bu şeklde kesili budamak çok faydalı oluyor. beim yaprak güzelim bir coşmuş bir coşmuş sorma, birazdan resmini çekip paylaşacağım şaşıracaksınız.
kesinlikle ktılıyorum zayıflıktan önce şekilli olmak çok çok çok önemli ne şişmanlar vr, ne balık etliler varki bakıyorum benden çok daha güzel duruyor vucutları ve giydiği kıyafetler. o yüzden de kızlar spor şart, en güzel şekillendrici sporlar ise, ya mekik, ya yerde yatılıp yapılan hareketler fiilan.
nilayım senden gelen yaprak güzelim hala kendine gelemedi am ben ısrarla onu yaşatacağım inşallah, bugün yine bitki besini verdim sevgilerimi gönderdim kendisine :)
oyyyy maşallah yaaa çok tatlılar , ah benim filizlerimi bi görseniz benimkilerde çok tatlı biraazdan paylaşacağım. peki bu tohumlar filiz verince hemen ayırmamız mı gerekiyor nasıl bir yol izleyeceğiz kızlar???
rabiacım seni çok iyi anlıyorum bende tatildeyken hergün aklım çiçeklerimde ve tohumlrımdaydı, eve gelince muhteşem bir manzara ile karşılaşacağına emin olabilirsin tatlım. saksı ful dolu olacak bak gör.
zayıflama hareketimize hoşgeldin kuzum:)
canım inan çok derinden kalbimi sızlattı senin bu kalbinin en derinliklerinden yazdığın şu cümleler. Allahım sana en yakın zamanda inşallah yeni ve sağlıklı bir bebek nasibetsin ve bu üzüntüleri sana unuttursun kuzum. herşeyin en güzelini yaştsın inşallah Allah sana.
kuzum geldimmmmmmmmm.......
superisi öncelikle aramıza hoşgeldin canım benim.
süper bir giriş yapmışsın evinin bahçenin güzel çiçekleri ile. hepsine maşallah diyorum süperler hepsi coşmuş büyümüş.
hobi bahçem dediğin yer neresi evinizin bahçesimi acaba orayı anlayamadm kuzum? güller çiçekler hepsine 41 kere maşalalah yaa, hormon varmı bunlarda tatlım ne güzel büyümüşler?
hayırlı olsun menekşen tatlım. bende tezgahımın üzerindeki menekşeleri tatile gitmeden evvel arka balkonuma almıştım, tüm tomurcukları ve çiçekleri solmuştu. geldiğimde bir baktım yeni bir çiçek tomurcuğu gördüm açmaya başlamış nerdeyse çokkkk sevindim. benim arka balkonum serindir ama kapalı balkon direk rüzgar almıyor. güneşi ise sabahları çok az bir vakit alıyor o da direk menekşeye gelmiyor. ama gün boyu aydınlık bir yer. oryı sevdiiler sanırımçok mutluyum.
ayyy nilayımı kızdırmış bu çiçekler... canım arkadaşım bende çiçek açan çiçekleri o yüzden pek sevemiyorum çok narin ve kısa ömürlü oluyorlar. en güzel çiçekler bence, yaprakları güzel olan, yaz ve kış yeşil kalabilen sağlam yapılı çiçekler. evimdeki çiçeklerinde çoğu çiçek açmayan cinslerden oluşuyor zaten. bence doğru bir karar vermişsin. ma kaktüs cinsleride hakkaten çabuk büyümüyor. o yüzden yaprağı güzel olan tüm bitkilere göz atmanı tavsye ederim. bende sana tavsiyelerde bulunurum ilerleyen zamanlarda.
laci sana ankaradan menekşe yprağı mı gelmişti? kim yollamış kuzum haberim yok benim.
birde neden kapkara yazdın canım? ne oldu hayırdır nşallah ben anlayamadım?
canım çok geçmiş olsun hayırdır inşallah ne gbi bir rahatsızlığın olmuştu şimdi iyimisin??
birde doktor sana menekşe bakmanı mı yasakladı?