Bahçe Bakımı ve Çiçekler Çiçek Sevenlerin Buluşma Mekanı

yolla bana gazelimmm :KK70:
bnde çiçeklerin ölmesine sinir oluyommmmm emeğim boşa gidiyo

canım çiçekler ölmeye yüz tutunca hemen bilirsin zaten, rengi değşir, cansızlaşır sararır vs.. bu belirtileri görünce hemen yerlerini değiştir... bulunduğu yeri sevmemiş olabilir... nem seviyesi eksik yada fazla gelmiştir.. güneş ısısı yada ışığı dengesiz olmuştur.. illa ki birşeyi sevmemiştir o yüzden ölür.. ben hemen değiştiririm yerini birden canlanır.. evin dört bir camını dolaştırdım birçok ççiçeğimi ölmekte kurtardım..
geçen ay satın aldığım 11 ay çiçeğim bu pencerede birden cansızlaştı sarardı kurudu gitti.. bende hemen diğer odanın camına koydum, birkaç gün sonra nasıl canlandı anlatamam, ölmek üzereydi kurtuldu.. sende yer değişikliğini adet edin...

Gazeeeel Ankaradan gelen menekşe yaprağım patlamış .:-):KK71::KK71::KK71::KK71::KK71:Eki Görüntüle 1477574

inanmıyorum ya inanmıyorum ağlamak istiyorum offf :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Benim minnaklarım cam önünde duruyor. Bu aralar hava ısındığı için yağmur yağdırıyorum üstlerine :)
Kaktüsüme iyi geliyor galiba çünkü iğneleri uzamaya başladı boy da atıyor yavaş yavaş.
Sukulent ve kaktüslerde dikkat edilecek husus, toprağın nem tutmayan, kumlu bir toprak olması. Köklerinde nemi sevmiyorlar.
flores cnm sendemi sulukent sevenlerdendin dimi dediklerini dikkate alıcam bugun bi tane kaktüs aldım :KK66: devamlı büyürmüş hatta amca dedi kocaman olur
tşk ederim canım kılıç çiçeği dikerken dilek tutmak gerekir dediler 11 yıl oldu dikeli bukadar büyüdüler bahçe çiçeklerim geçen yazdan alma bu yıl yeniden ecem inş eklerim
maşallah 11 yılmı :KK57::KK57: sen bizden öncesin cnm bizler yeni yeni başladık çiçeklerimizin çoğu minnak :))))))

Arkadaşlar merhaba buğün saksı toprak ve çicek tohumu aldım nasıl yapacagım topragı koyup yarısındanmı sonramı tohumları koyacagım küçük saksı ne kadar tohum koyacagım
cnm toprağı yarısından fazla koy üzerine tohumları serpiştir 1 cm kalınlıkta toprakla kapat azda su tmmdır :KK66:

canım çiçekler ölmeye yüz tutunca hemen bilirsin zaten, rengi değşir, cansızlaşır sararır vs.. bu belirtileri görünce hemen yerlerini değiştir... bulunduğu yeri sevmemiş olabilir... nem seviyesi eksik yada fazla gelmiştir.. güneş ısısı yada ışığı dengesiz olmuştur.. illa ki birşeyi sevmemiştir o yüzden ölür.. ben hemen değiştiririm yerini birden canlanır.. evin dört bir camını dolaştırdım birçok ççiçeğimi ölmekte kurtardım..
geçen ay satın aldığım 11 ay çiçeğim bu pencerede birden cansızlaştı sarardı kurudu gitti.. bende hemen diğer odanın camına koydum, birkaç gün sonra nasıl canlandı anlatamam, ölmek üzereydi kurtuldu.. sende yer değişikliğini adet edin...

inanmıyorum ya inanmıyorum ağlamak istiyorum offf :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:
ben çok sabırsızım gazelcim kökleri yumuşayınca yapraklar kendini iyice salınca hmn çöpe napıyım bu konuda çok uyuzum önce suluyom bi kaç gün karantinaya alıyom tutmayınca anlıyom köklü aldıklarımda bişey olmuyo genelde annemden köksüz aldıklarım buruş buruş oluyo

yasemin cnm öncelikle hoşgeldin tatlım bnm güzel arkadaşım ...
çok özledik seni nasıldı tatilin betüş üzmemiştir inşallah annesini gerçi yavrum sıkılmıştır belki
neyse gelelim çiçeklerine evin çok güzel maşşallah balkonun ne kadar ferah öle sonra tohumlarına hepsi coşmuş valla ne diyim biberler felan çok sevindim bnmkinde hala tık yok biliyonmu bu sene biberler senden turşu yaparsın valla doğru sölüyom soğanlı ne güzel patlamış öyle bnmkide patladı daha yeni arapsaçın çok iyi görünüyo buna çok daha sevindim
umarım yağsökücü zarar vermez

flores cnm sendemi sulukent sevenlerdendin dimi dediklerini dikkate alıcam bugun bi tane kaktüs aldım :KK66: devamlı büyürmüş hatta amca dedi kocaman olur

maşallah 11 yılmı :KK57::KK57: sen bizden öncesin cnm bizler yeni yeni başladık çiçeklerimizin çoğu minnak :))))))

tşk ederim saksıların yerini değiştirmeyin yerini sevdiyse tamamdır kılıç çiçeği inadı tutarda birde çiçek asarsa tamamdır benim bir kez çiçek açtı bi da açmadı pazara gitmiştm orda çiçekçi gördüm sordum neden bidaa açmadı diye bir kez açar dedi keşke resmini çekeydim

dayanamadım sizler için netten buldum çiçek açan kılıç çiçeğini

images.jpg
k_l_i_e_i2.jpg
k_l_i_e_i2.jpg

Canım üzülme ya inşallah bişey olmamıştır :KK43: eşin neden karışıyor ki çiçeklere ?
aslında karışmazda, kızımın elinde görünce o sevinsin diye birkaç fıs fıs yapayım demiş, ama su yerine yağ çz sıkmış farkında değil :KK70:
Menekşe tutturamayan grap tı galiba yanlış oldu.
Savcımız yüzünden siyahtım.
aaaa lütfen rica ederim, menekşe tutturamayan gazeldi bikere bana iftira atmayın kuzum.
ben menekşelerimin yerini değiştirdim arka kaalı balkona aldım orayı sevmiş görünüyorlar yeni çiçek açacak hatta biri inşallah. en kısa zamanda saksılarınıda değiştireceğim çünkü onları diktiğim seramiklerin altta deliği yoktu.
savcımıza bende Allahtan rahmet diliyorum inşallah şehit sınıfından değerlendirir rabbim onu.:KK61:
hoşbuluk güller apartmanımızın bahçesine ait hormon var mı bilgim yok ama yoktur hobi bahçesi yeniketten bahçe almıştık oraya ait evdeki çiçekler hormon kesinlikle yok
maşallah yaa süper canım demekki senin elinden çiçekler coşuyor büyüyor nekadar güzel bayldım 41 kere maşallah kılıçlar alış başını gitmiş resmen ve hayatımda ilk defa duydum senin sayende kılıcın çiçek açtığını, resimlerde paylaşmışsın şok oldum resmen. hiç aklımın ucundan geçmezdi kılıcın çiçek açacağı.
tşk ederim canım doğuştanmış sonradan farkettik ciğerlerde sorun var evde gece gündüz oksijen kullanıyom dr sade menekşe değil çiçek açan çiçekleriyasakladı menekşelerin resimleri vardı en kısa zamand yüklüycem
Allahım şifa versin canım benim, benim bir komşum vardı ayvalığa yerleşiyormuş bu gibi rahatsızlığı olanlar, oranın havası okadar iyi geliyormuş ki, oksien kullanmadan normal hayatına devam ediyormuşsun. belki sende duymuşsundur canım öyle birşey? istersen internetten bi araştır bu konuyu. inşallah sende tamamıyle şifa bulursun en kısa zamanda:KK68:
Arkadaşlar merhaba buğün saksı toprak ve çicek tohumu aldım nasıl yapacagım topragı koyup yarısındanmı sonramı tohumları koyacagım küçük saksı ne kadar tohum koyacagım
ayy canım merhaba hoşgeldin, taze bir çiçekseversin anladığım kadarıyla nekadar güzel. hemde işin en heyecanlı kısmından başlamışsın bu işe. tohum ekip onların çıkmasını beklemek harika bir heyecan.
ben şöyle yaptım; saksıyı toprakla doldurdum, sonra tohumları aşşağı yukarı eşit aralıklarla toprağa serptim, üzerine 2-3 mm kadar çok ince bir toprak serdim, sonra sulamasını ise bende fıs fıs var, hergün 1 kere o fıs fıs ile yağmurlama şeklinde suladım. ve saksıyı evde güneş gören bir yere koydum, üzerinide şeffaf bir poşet ile kapadım ki sera etkisi olsun diye. (bu bilgleri tabiki bu topikteki arkadaşlarımdan öğrenip yaptım) ve çok şükür 5 gün sonra fideler çıkmaya başladı. inşallah sende başarılı olursun. bazı arkadaşlar kaloriferin yanına koymuşlardı, onların fideleri benimkinden de önce çıkmıştı, yani tohumlar sıcağı seviyor.
inşalah yardımcı olabilmişimdir.:KK24:

nilayım evet flores sukulentlerin kraliçesidir. banada sukulentleri o sevdirdi gerçekten. bu bitkiler ili ilgili yetkili kişi kndisidir, herşeyi danışabilirsin :KK52:
kaktüsün hayırlı olsun kuşum , bende şaşırdım şimdi çabuk büyüyen bir kaktüs ilk defa duyuyorum. bi resim eklermisin bakim?:KK68:
yasemin cnm öncelikle hoşgeldin tatlım bnm güzel arkadaşım ...
çok özledik seni nasıldı tatilin betüş üzmemiştir inşallah annesini gerçi yavrum sıkılmıştır belki
neyse gelelim çiçeklerine evin çok güzel maşşallah balkonun ne kadar ferah öle sonra tohumlarına hepsi coşmuş valla ne diyim biberler felan çok sevindim bnmkinde hala tık yok biliyonmu bu sene biberler senden turşu yaparsın valla doğru sölüyom soğanlı ne güzel patlamış öyle bnmkide patladı daha yeni arapsaçın çok iyi görünüyo buna çok daha sevindim
umarım yağsökücü zarar vermez
sağol canım hoşbuldum, betüşüm yerini yadırgadı biraz uyku konusunda sıkıntı yaşadık... eşim hafif horluyor bazen, betül de çıt desen uyanan bir tip, onun için tatil boyu eşim başka odada ben betül ile başka odada yattık. yani böyle bir tatil işte :KK70:
evlerin, mutfakların, balkonların en güzelleri senin olsun inşallah kuşum beğenmen beni çok mutlu etti, ilk evlendiğimde evim hiç güneş görmüyordu, balkonunda sadece kombi konulacak yer vardı başka bişey yoktu, sonra şükürler olsun sabrettik azmettik Allah daha ferah bir ev nasibetti. Allahım herkese huzur içinde yuvalar versn inşallah.
aa desene ozaman bu sene bu biberlerden birkaç tane saklıyıp sana tohumluk göndereyim ben, rolleri değiştireceğiz yani :KK48: arapsaçım gerçekten tam tuttu kendine geliyor canlanıp güçleniyor derken böyle talihsiz bir durum yaşadık, ama saaat başı bakıyorum çok şükür brşey olamış gibi görünüyor, inşallah o bol bol sulama yapmam, bitki besini vermem ve fısfıslamam işe yaramıştır, diğer minik arapsaçlarımda inşallah tutacak, her biri ayrı bir bölgede hayata tutunmaya çalışıyor:KK19:

Tutmaz .çok köklenmesini bekle .Hemde çok.
kuzum ya ben 3 tane benjamin ektim daldan kırıp üçüde tuttu maşallah:nazar: dalı tam diğer dal ile birleşim yerinden kırıyorum, birde dikmeden evvel alt tarafını bıçakla yukarı doğru brkç parçaya ayrılacak ama kopmayacak şekilde kesiyorum. o şeilde tutuyor.

Grapcığım beni şımartıyorsun :) estağfurullah kraliçeliğe daha çoook yolum var kendimce tecrübeler ediniyorum elimden geldiğince de paylaşırım sizlerle :) öpüyorum seni çok :KK15:
Bu arada nilaycığım seni bir başka konuda etiketlemiştim gördün mü?
Kaplumbağalarla ilgiliydi.

Grapcığım beni şımartıyorsun :) estağfurullah kraliçeliğe daha çoook yolum var kendimce tecrübeler ediniyorum elimden geldiğince de paylaşırım sizlerle :) öpüyorum seni çok :KK15:
Bu arada nilaycığım seni bir başka konuda etiketlemiştim gördün mü?
Kaplumbağalarla ilgiliydi.
hani nerde hiç duymadımmmm :KK57::KK57::KK57:

cnm arkadaşım yasemin diye yazıyım diyom adını bilmeyen yeni arkadaşlar olduğu için grapcım diyerek başlıyomm
veeeee kaktüsümün resmini en kısa zmnda yolluyommmm

X