Bahçe Bakımı ve Çiçekler Çiçek Sevenlerin Buluşma Mekanı

Bunlarda minik kaktuslerim :) fincanlarıma aldım :) güzel bi saksı bulamadım hep pastel renkler var oda tv ünitesinde sırıtir diye almıyorum. Güzelini bulana kadar fincanlarin kulpunu kırıp onlara koydum :) aynı olanları ayırdım çünkü çok sıkıstiklarini düşündüm :) Bide bebek kaktusumuz var o da en uzun kaktusun ucundan çıkıp büyümüştü. Oradan kesip saksıya aldım bakalım büyüyecekmi minnakim :)

Evvveeett en sonunda geldim çok şükür.
Arkadaşlar burda buz çiçeğini buldum ama baya yıpranmış bir vaziyetteydi şu resimdeki gibi

fakat ben onu temizledim akladım pakladım şu şekilde birsürü dal ektim bakalım tutacakmı inşallah

ayrıca yol kenarında kendiliğinden çıkmış şu bitki de çok ilgimi çekti 1-2 dal alayım derken saksıyı donatayım bari dedim :) birde böyle yosun gibi bir bitki örtüsü buldum ondanda bir iki çentik aldım dekor yapim dedim. Küçücükte bir gül dalı ortasına kondurdum:)

Günaydınnn
Grap buz çiçeği bulmana sevindim :) artık sen gönderirsin nilay'a sayıklıyordu buuuz buuuz diye Benden kabul etmedi belki senden eder :)
Rabia çok mu taktın kafayı çiçeklere kıyamam yeni yemek tarifleri falan araştır istersen başka şeylere yönelince unutursun. Sonuçta çiçek sabır işi. Açtıracağız diye beklerken yoruluyoruz :)

Hoşgeldin kalemero. Güle güle büyüsün orkiden :)
Öncelikle direkt güneş ışığını sevmez. Sabah güneşi gibi vurup geçen güneş idealdir. Onun dışında çok gölge de olmamalı aydınlık bir yerde durması gerek.
Kökleri ışık görmek ister. Dikkatini çektiyse iki saksısı vardır içteki şeffaftır.
Sulamak istediğin zaman dış saksısına yarıya kadar su koy, orkideyi içine koyup bir-iki saat bekletip sonra tekrar çıkar.
Bu sulama işini 2-3 günde bir yapsan yeter.

tamam teşekkürler bilgi için fakat kabı oldukça küçük kökleri resmen saksıdan fışkırmış değiştirsem olur mu ?

tamam teşekkürler bilgi için fakat kabı oldukça küçük kökleri resmen saksıdan fışkırmış değiştirsem olur mu ?
Orkide doğal ortamında sarılıcı bitkidir bu yüzden bolca kök verir. Fotoğrafı olsa daha iyi anlaşılırdı ama eğer gerçekten kökler alttan üstten fışkırıyorsa, her bulduğu delikten kök salmışsa değiştirilmesi gerekiyordur. Toprağı farklı bir malzemedir ağaç kabukları, lifler içerir dolayısıyla eğer saksıyı değiştireceksen çiçekçiden orkide için özel bir toprak isteyip, yine şeffaf bir kaba alabilirsin çiçeğini.

Vallahi plastik salça kutusunu delip ektim içine. Fotoğrafını çekmek bile gelmedi içimden
Zencefil sıcağı sevmiyor muydu zaten?
Benim evin sıcağını pek çiçekler sevmez .Menekşeleriminde gözüne bakarım artık .

Evi serin olanlar sıklemen bakan yokmu .Tohumlarını döküp tohumdan bile çıkıyo.

Benim evin sıcağını pek çiçekler sevmez .Menekşeleriminde gözüne bakarım artık .

Evi serin olanlar sıklemen bakan yokmu .Tohumlarını döküp tohumdan bile çıkıyo.
Benim sıklamenim var, saksısini yenilerken baktım soğanmış kökü, kv istedi hatta bi kök bana ver diye, anne kökü yok soğan dedim. Tohumdan nasıl çoğalır acaba neresindedir çiçeğinİn :)

Benim sıklamenim var, saksısini yenilerken baktım soğanmış kökü, kv istedi hatta bi kök bana ver diye, anne kökü yok soğan dedim. Tohumdan nasıl çoğalır acaba neresindedir çiçeğinİn :)
Çiçekten sonrabüyüyen tomurcuk gibi bir yapı oluşuyor.Gitgide büyüyor.İçinde siyah çok küçük olmayan tohumlar belli oluyor.kendi kendine açılıp dibi ne bile dökülebiliyor ..Kolayca minnak bitki çıkıyor.Sıcağı hiç sevmiyorlar .Aaaah ah sıklrmenleri hep kış olsa çok açıyorlardı .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…