- 16 Aralık 2014
- 1.101
- 1.066
-
- Konu Sahibi graphicdesigner
Sapla canım inşallah tutarOlmaz bişey tutar.
Saol canimOlmaz bişey tutar.
Zencefilimi ektim bekliyorum laci hanımNerde bu millet yahu.
Orkide doğal ortamında sarılıcı bitkidir bu yüzden bolca kök verir. Fotoğrafı olsa daha iyi anlaşılırdı ama eğer gerçekten kökler alttan üstten fışkırıyorsa, her bulduğu delikten kök salmışsa değiştirilmesi gerekiyordur. Toprağı farklı bir malzemedir ağaç kabukları, lifler içerir dolayısıyla eğer saksıyı değiştireceksen çiçekçiden orkide için özel bir toprak isteyip, yine şeffaf bir kaba alabilirsin çiçeğini.tamam teşekkürler bilgi için fakat kabı oldukça küçük kökleri resmen saksıdan fışkırmış değiştirsem olur mu ?
Seninkini bir göriym .İki tane halletmiştim önceden .Zaten artık benim ev ısınır dikim ißi zor bende.Zencefilimi ektim bekliyorum laci hanım
Poşette bekletmiştim ama ufak ufak küfler görünce yeter sana bu kadar nem dedim ektim.
İnşallah tutar
Vallahi plastik salça kutusunu delip ektim içine. Fotoğrafını çekmek bile gelmedi içimdenSeninkini bir göriym .İki tane halletmiştim önceden .Zaten artık benim ev ısınır dikim ißi zor bende.
Benim evin sıcağını pek çiçekler sevmez .Menekşeleriminde gözüne bakarım artık .Vallahi plastik salça kutusunu delip ektim içine. Fotoğrafını çekmek bile gelmedi içimden
Zencefil sıcağı sevmiyor muydu zaten?
Benim sıklamenim var, saksısini yenilerken baktım soğanmış kökü, kv istedi hatta bi kök bana ver diye, anne kökü yok soğan dedim. Tohumdan nasıl çoğalır acaba neresindedir çiçeğinİn :)Benim evin sıcağını pek çiçekler sevmez .Menekşeleriminde gözüne bakarım artık .
Evi serin olanlar sıklemen bakan yokmu .Tohumlarını döküp tohumdan bile çıkıyo.
Çiçekten sonrabüyüyen tomurcuk gibi bir yapı oluşuyor.Gitgide büyüyor.İçinde siyah çok küçük olmayan tohumlar belli oluyor.kendi kendine açılıp dibi ne bile dökülebiliyor ..Kolayca minnak bitki çıkıyor.Sıcağı hiç sevmiyorlar .Aaaah ah sıklrmenleri hep kış olsa çok açıyorlardı .Benim sıklamenim var, saksısini yenilerken baktım soğanmış kökü, kv istedi hatta bi kök bana ver diye, anne kökü yok soğan dedim. Tohumdan nasıl çoğalır acaba neresindedir çiçeğinİn :)